Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajny pomysl z tym prezent dla starszego rodzenstwa i dla dzidziusia. Bedziemy musieli tez cos zaplanowac
W ogole to niedlugo trzeba zastanowic sie nad imionami, ubranka sortowac, prac i ukladac, wozek wyprac, fotelik, itd. Bo tak sie wydaje ale czas szybko leci a ja urodze zima, wiec trzeba korzystac z cieplej pogody.
Ja wiem, ze jego zachowanie przejdzie i na prawde jestem wytrwala ale ostatnio przydal by mi sie wypoczynek, jakis urlop, relaksEve, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Hey hey. Przepraszam ze dopiero teraz pisze ale tak od przedwczoraj mi nozki i dlonie spuchly ze jest coraz gorzej i coraz bardziej boli.
Macie na to jakies fajne sposoby?
Na wizycie wszystko wporzadku, szyjka taka jaka byla na ostatnim usg czyli ponad 4 cm. Nic sie nie skrocilo i nic sie z nia nie robi. Malutka ieknie pokazywala stopki i em poprosil o zmierzenie bo chce buciki kupic. 4 cm maja te piekne stopki. Malutka wazy 436 gr i oczywiscie nie chciala swojej buzki pokazac. Prosilismy, blagalismy i doiero jak Marysia sie odezwala ze chce zobaczyc jej oczka to doslownie na 5 sekund sie odwrocila. Uparciuch malutkiEve, dorocia2324, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Eve mojej siostrze na bardzo puchnace nogi w ciazy pomogl masaz wykonany przez specjaliste, na dlugi czas miala pozniej spokoj i ulge a innych sposob nie znam.
O kurcze aga ale to od czego sie tak zrobilo? Nie wiem moze sprobuj to dobrze namoczyc z jakims silnym ale nie odbarwiajacym srodkiem i moze jakos pusci. Wiem, ze na plamy itd z ubran najlepiej sprawdza sie vanish nie odbarwia i moze on by pomogl? -
A ja by próbowała namoczyć to w jakiś sposób, gorzej już nie będzie.
Dzięki za rady, ale ja na szczęście nie mam jeszcze obrzęków. W pierwszej ciąży zaczęłam puchnąc dopiero tydzięń przed porodem.
Ja oglądałam gondolę i jest ok, wypiorę dla odświeżenia. A reszty rzeczy i tak nie mam po synku, więc zakupowy szał.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Aga szare mydlo. Musisz szarym mydlem to potrzec zeby piana sie zrobila i zostaw to na chwile, powiedzmy ze na noc a pozniej splucz woda. To zawsze pomaga. A jak nie mam szarego mydla to proszek do pieczenia
Kochane ja w 1 ciazy wogole nie spuchlam, do tej pory nie wiedzialam co to znaczy. Teraz czuje sie jak jeden wielki balon. Dzis rano jak zobaczylam swoje nogi przerazilam sie. Nie wstalam jeszcze z lozka wiec dlaczego tak sie pogorszylo. Wczesniej widzialam ze mam stoy i palce spuchniete, dzis jyz widze ze przeszlo na kostki i kolana. Ciezko mi zalozyc jakiekolwiek buty, schylac sie a o kucaniu to juz zapomnialamMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Będę kombinować i z szarym mydłem, sodą i proszkiem. Choć te nowe wózki są takie śliczne
ale wydawać tyle kasy znowu to wiecie jak jest
Dzięki za pomysły w temacie doprania.
Karola skosultuj to z ginem proszę, bo to nie brzmi fajnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 09:42
-
Aga doskonale Cie rozumiem. Ja teraz dostalam bzika na punkcie tych slicznych mebelkow dzieciecych i juz bym kupowala lozeczko dla malenstwa a przeciez mamy w bardzo dobrym stanie po synku. Ja tez niedlugo biore sie za wyciaganie i pranie rzeczy dla dzidziusia bo juz sie doczekac nie moge
Karola no koniecznie skontaktuj sie z ginem bo przyczyny moga byc bardzo rozne. -
W pierwszej ciąży zakupy, wszystko nowe, jakoś inaczej było.
Teraz ciuszków dużo nie kupuje, tylko jakieś typowo męskie na wyjście/wizytę gości, czy coś co mi się szczególnie spodoba. Choć na chłopców mało ładnych rzeczy, takich wiecie "och ach", że się rozpłynąć można jak przy tych rzeczach dla dziewczynek
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Kochane. Gin mowil zeby smarowac zelem na spuchniete nogi, nie chodzic duzo i jak najwiecej lezec z nogami w gorze. Dzis stopy troche lepiej ale minimalnie natomiast czuje z3 wczodzi mi na kolana i na lokcie., nadgarstki odmawiaja posluszenstwa. Mam tylko nadzieje ze jak sie ochlodzi to juz nie bedzie tak zle.
Cisnienie mam w normie a jak przyjade znad morza to i tak bede robila wszystkie badaniaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aga, mi się takie plamy porobiły na daaaawno nie używanej pościeli, zeszło po namoczeniu z vanishem... ja mysle tak jak Eve, spróbuj to namoczyć w czymkolwiek, sama budka jest odpinana od gondoli więc moze namocz ją z całym stelażem, co masz do stracenia
Dziewczyny, podpowiedzcie mi jakieś pomysły na śniadania dla dwulatki bo juz nie mozemu patrzec na kanapeczki i kaszki