X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • rafka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska, to teraz się wyjaśniło. Pewnie Cię pominęli, tak jak byś nie była ubezpieczona. No to masz już z górki :)

polkosia lubi tę wiadomość

• ceska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafka mialam ten sam problem ze skarbówka w chorzowie, identycznie wczoraj do mnie dzwoni skarbowka ze deklaracji vat nie ma za maj czerwiec i czy napewno bylo skladane w chorzowie bo nie otrzymala odpowiedzi...
    Ale terminy ich obowiazuja i mnie to nie obchodzi najwyzej pojade do jednego i drugiego zusu zloze skarge obsmaruje zusy zlodzieje icniech spier...
    Jakas informacja by sie przydala mi a ja calkowicie nic nie otrzymalam nic a nic, na koncie nie nic nie pisze, a oni se takie jaja robia ze mnie to juz mnie nie bawi pani obiecala wydac decyzje do 15 zebym nie musiala zaplacic skladek jak tam wszystko na koncie jest okey.
    Ale kurcze ludzie zadzwoncie, ja od miesiaca dzwonie codziennie na infolinie i tylko splawiali a teraz kiedy sie im tylki pala bo terminy leca to dygaja w majty..
    Zadnej dzialnosci nigdy w chorzowie nigdyyyy zamiast odpoczywac tylko sie stresuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:18

oar8skjod4lwslof.png
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rafka wrote:
    ja mam potwierdzenie od prawnika, że tak jest.
    I poprawnie jest jak zwolnienie nie jest za cały miesiąc to liczone składki są proporcjonalnie do przepracowanych dni + pełna zdrowotna.
    Przynajmniej taką informację otrzymałam od prawnika :)

a podstawa najniższa juz po 3 wysokich ? czy nie zmieniam bo zdrowotne zawsze tyle samo wynosi 279,41 ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:20

FasUla lubi tę wiadomość

20d4234264.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska, ale jak Ci wypłacą to dopiero będziesz bogata :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia chyba wolalabym zeby te lokaty sie dlugoterminowe bez odsetek juz sie pokonczyly :D
    Teraz juz musza wyplacic za 2 miesiace :D 3 leci.
    Za samochod juz 4 czekam :D jestem kozak za bardzo cierpliwa nie chce pieniedzy

rafka, olcia88 lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • rafka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt84 wrote:
    a podstawa najniższa juz po 3 wysokich ? czy nie zmieniam bo zdrowotne zawsze tyle samo wynosi 279,41 ?
    No właśnie ja płaciłam od takiej jak wcześniej, czyli tej wyższej. Ale na początku jak nie widział mojego DRA to mówił coś o najniższej. Więc podejrzewam, że podarowałam ZUSowi te parę złotych więcej...
    Bynajmniej nie ma uchybień i jeszcze mi powiedział, że skoro wszczęli postępowanie to formalnie musi być ok, bo inaczej by nic nie robili.

• kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzownilam do zus i mam zaplacic tylko skladke zdrowotne :)

rafka, olcia88 lubią tę wiadomość

20d4234264.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No toć tyle razy pisałyśmy o tym :P

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak tylko po co te baby sa w zusie ze daja druk dra ze zle wyliczonymi skaldkami ze mam placic spoleczne i fs. bo taki kwitek dostalam. a dzis jak dzwonie tam to przekrecaja ze to nie oni mi dali kwitek tyla jak sama zlozylam taka deklaracje ze chce zaplacic tak. i co chyba z kamera tzrezba chodzic zeby udowadnic jak bylo. najwazniejsze ze moge zrobic korekte i zlozyc tylko ze skaldka zdrowotna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 14:10

rafka lubi tę wiadomość

20d4234264.png
  • rafka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tyle razy, ale jak są wątpliwości to należy je rozwiać :P
    A właśnie dzwoniła pani z ZUSu i pytała czy te segregatory (dokumenty?), które wczoraj zaniosłam to może zatrzymać (hmm chodziło jej o dokumentację czy o segregatory jako segregatory)?
    Kazali przynieść kopię, a teraz się pytają...

polkosia lubi tę wiadomość

• rafka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt84 wrote:
    to tak tylko po co te baby sa w zusie ze daja druk dra ze zle wyliczonymi skaldkami ze mam placic spoleczne i fs. bo taki kwitek dostalam. a dzis jak dzwonie tam to przekrecaja ze to nie oni mi dali kwitek tyla jak sama zlozylam taka deklaracje ze chce zaplacic tak. i co chyba z kamera tzrezba chodzic zeby udowadnic jak bylo. najwazniejsze ze moge zrobic korekte i zlozyc tylko ze skaldka zdrowotna
    właśnie te osoby w ZUS są tak doinformowane, że ja już się nawet ich o nic nie pytam, bo każda co innego, a jeszcze nikt za nic nie odpowiada, tylko liczy się co my robimy zgodnie z informacją podaną przez urzędnika i tylko my ponosimy za to odpowiedzialność. Myślę, że my lepiej się orientujemy od nich i to jest chore. A takie konkursy rozpisują na swoje etaty, że trzeba być alfą i omegą, żeby tam się dostać i pracować...

polkosia, FasUla lubią tę wiadomość

• ceska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zus zlodziejeeeee a nas nazywaja zlodziejkami bo specjalnie dzwigamy. A kto jest wiekszym zlodziejem? Zus Zus Srus :x

rafka lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa dziś mi napisała, że muszę DRA składać co miesiąc ze względu na osobę współpracującą... Co za patologia!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia mi ksiegowy sklada DRA elektronicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 08:28

20d4234264.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt wysłałam do Ciebie wiadomość na priv, ale i tu zapytam:

Właśnie próbuję sama sklecić ZUS DRA w systemie pue. Nie chciałabym zrobić błędu i chciałabym porównać czy mam to samo w rubrykach co Wy, jeśli też nie macie pracowników. Ja mam w większości 0 i tylko 279,41 w pewnym miejscu i podstawa zdrowotnego 3104,57. Nie jestem pewna czy ta podstawa nie powinna być niższa, skoro tyle się tu pisało o powrocie do jakiejś podstawy. Swoje DRA wypełniłam na podstawie roboczej wersji od księgowej przed zakończeniem współpracy. Prosze spójrzcie na swoje deklaracje, albo poproście księgowego o maila z dra plis.

Nie chce mi się jechać do centrum do zusu podczas gdy trwa jarmark dominikański bo wjechać się nie da...

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się staram ostatnio nawet tu nie zaglądać, żeby dodatkowo nie nakręcać się kontrolami itd. Do mnie (odpukać :P ) nie chcą przyjść sprawdzić, czy jestem :P Jednak staram się o tym za dużo nie myśleć i nie stresować malucha

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, mi niestety wysyła to księgowa :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i teraz ja dzwonilam do tej kobety co zajmuje sie ta sprawa otrzymala juz od zusu w innym miescie potwierdzenie teraz czeka na zatwierdzenie u niej w jednostce maja na to 2 dni robocze i do wtoru wyda decyzje.
    Jeden plus jedna lokata dlugoterminowa sie skonczyla :))

oar8skjod4lwslof.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz się coś przedłuża w sprawie kontynuacji L4. Mam od 14.07, zaniosłam 20.07, decyzja 28.07 i dalej cisza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:38

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz :D ty masz bynajmniej decyzje a ja czekam czekam i czekam :D
    Ale wkoncu do 7 dni dostane kase za skradzione auto :D wkoncu
    A w poniedzialek czy we wtorek dostane decyzje dot. Zusu :D decyzje po terminie juz :D
    Takze wkoncu sie cos ruszylo i za jendym zamachem 2 rzeczy :)

rafka, FasUla lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ