Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak będziecie składały l4 napiszcie czy jeszcze cos podbijalyscie pieczątka czy tylko zwolnienie i druk? Ja muszę zmienić adres zamieszkania i korespondenci, czy w UM tez mam to zgłaszać czy wystarczy w zusie?podaje w druku numer konta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:20
-
Mala_Czarna_89 wrote:Akira chyba jakby mieli wątpliwości czy się należy (np fikcyjność firmy). Ale to chyba przy pierwszym zwolnieniu
W pytaniu wyraźnie zaznaczyłam, ze to kolejne zwolnienie i pani odpisując zaznaczyła konkretne daty. Czyli, ze przy każdym zwolnieniu moga cos chcieć i przeciągać 30 dni od... -
FasUla wrote:Dziewczyny jak będziecie składały l4 napiszcie czy jeszcze cos podbijalyscie pieczątka czy tylko zwolnienie i druk? Ja muszę zmienić adres zamieszkania i korespondenci, czy w UM tez mam to zgłaszać czy wystarczy w zusie?podaje w druku numer konta?
Wystarczy dać zwolnienie i wypełnić druk. Ja zawsze przy l4 podaje nr konta mimo, że mają już go wpisanego ale dla bezpieczeństwa zawsze wpisuje ponownie:) Adres zamieszkania też zmieniłam i Pani w ZUSie mi powiedziała, że mam jechać do innego oddziału zus (na drugi koniec miasta) i tam zmienić adres a do UM nie muszę jechać. Także jutro jadę zmienić adres zamieszkania i czy wystarczy jechać tylko do zusu a nie do UM to się okaże w praniu, bo z nimi to różnie bywa;)FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czyli żeby dostać macierzyński na starych zasadach do 1.11 trzeba iść na zwolnienie? albo jeśli przedłużą vl o 2 m-ce to do 1.01? jakoś mnie to ucieszyło, chociaż jeszcze chorobowego mi nie przyznali, że chyba poczułam mojego dzidziusia pierwszy raz mały materialista czuje droższe zabawki haha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo musiałabyś przejsc na l4 przed 1 listopada, tak mi sie wydaje, albo w sumie przed 1 stycznia?jesli wydłuża vl... pewnie pod koniec przyszłego tygodnia bedzie wiadomo, bo wtedy ma byc głosowanie. Ja mam termin na 2 stycznia, wiec tez sie cieszę, ale wierzyć na razie nie;) nie nastawiam sie po prostu;)
-
nick nieaktualnyTo wyglada na to ze macierzynski tez na starych zasadach, bo maja zlikwidować ten art 22, a dokładnie na ktorego lutego masz?pierwsza połowa?bo Ew mozna na macierzynski 6 tyg wczesniej isc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 09:54