X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://katarzynakalata.natemat.pl/151727,panstwo-prorodzinne-czyli-jak-zus-zeruje-na-niewiedzy-przedsiebiorczych-matek

Rozumiecie cos z tego? Jak to jest z tym wyrejestrowaniem?

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Mała. Po dodaniu wpisu od razu pomyślałam, jaka jestem pazerna :P

Widziałam, po twojej radości z decyzji, że też traktujesz zasiłek jak wygraną w lotka :)) Ile pięknych rzeczy nakupimy dla dzidziulek :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie składały l4 napiszcie czy jeszcze cos podbijalyscie pieczątka czy tylko zwolnienie i druk? Ja muszę zmienić adres zamieszkania i korespondenci, czy w UM tez mam to zgłaszać czy wystarczy w zusie?podaje w druku numer konta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:20

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia byłam w szoku ze obyło się bez kontroli. Cieszę się bardzo bo nie potrzeba mi dodatkowych stresów. Jakas taka wewnetrzna ulga :)

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny. Bardzo się cieszę że strajk "pustych wózków" dał jakiś skutek. Spokojnych ciąż Wam życzę :*

rah lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Akira chyba jakby mieli wątpliwości czy się należy (np fikcyjność firmy). Ale to chyba przy pierwszym zwolnieniu
    Nie wiem. Teraz np. musiałam zanieść wytłumaczenie czemu nie było mnie w domu. Moga tez chcieć zobaczyc dokumentacje lekarSka. Nie wiem co jeszcze.
    W pytaniu wyraźnie zaznaczyłam, ze to kolejne zwolnienie i pani odpisując zaznaczyła konkretne daty. Czyli, ze przy każdym zwolnieniu moga cos chcieć i przeciągać 30 dni od...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    to chyba zaczne oplacac wczesniej :P
    Tak. Niestety. Ja juz wczoraj zapłaciłam.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 2 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ze na etacie nikogo nie sprawdzają. Na moje oko po prostu nie grają im te wysokie zasilki. Za 1200zl może by tak życia nie uprzykrzali.
    ciekawe do czego mogą się dowalić na macierzynskim

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Sann11 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny jak będziecie składały l4 napiszcie czy jeszcze cos podbijalyscie pieczątka czy tylko zwolnienie i druk? Ja muszę zmienić adres zamieszkania i korespondenci, czy w UM tez mam to zgłaszać czy wystarczy w zusie?podaje w druku numer konta?

Wystarczy dać zwolnienie i wypełnić druk. Ja zawsze przy l4 podaje nr konta mimo, że mają już go wpisanego ale dla bezpieczeństwa zawsze wpisuje ponownie:) Adres zamieszkania też zmieniłam i Pani w ZUSie mi powiedziała, że mam jechać do innego oddziału zus (na drugi koniec miasta) i tam zmienić adres a do UM nie muszę jechać. Także jutro jadę zmienić adres zamieszkania i czy wystarczy jechać tylko do zusu a nie do UM to się okaże w praniu, bo z nimi to różnie bywa;)

FasUla lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko parafkę stawiam. A pani z zusu daje mi pieczątkę i podpis na ksero, ja tam im nie ufam.

FasUla lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem na najniższym zusie (500) i wiadomo jaki macierzyński z tego zostanie :P no i gdzieś mi mignęło, że przy macierzyńskim będę miała dopłatę do tego tysiąca, prawda to, czy to jeszcze nic pewnego?

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli żeby dostać macierzyński na starych zasadach do 1.11 trzeba iść na zwolnienie? albo jeśli przedłużą vl o 2 m-ce to do 1.01? jakoś mnie to ucieszyło, chociaż jeszcze chorobowego mi nie przyznali, że chyba poczułam mojego dzidziusia pierwszy raz :D mały materialista czuje droższe zabawki haha :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda Anulka, jesteś na preferencyjnym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica a na kiedy masz termin? Głosowanie dopiero bedzie, na razue to obietnice

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na luty, a nawet jeśli to tylko obietnice to i tak poprawiło mi to humor :) zresztą nie zamierzam nikogo przekonywać, czy powinien w to wierzyć, ja się ucieszyłam :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak FasUla, na ryczałcie konkretnie :P ale nie chcę kombinować z podniesieniem stawki bo raz,że już raczej za późno, a dwa więcej stresu jak to warte :P

Wysłany: 3 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica oplacasz wyzsze skladki teraz? i zdazysz do listopada? jesli tak to moim zdaniem nawet jakbys sie nie zalapala to i tak ci sie oplaci ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musiałabyś przejsc na l4 przed 1 listopada, tak mi sie wydaje, albo w sumie przed 1 stycznia?jesli wydłuża vl... pewnie pod koniec przyszłego tygodnia bedzie wiadomo, bo wtedy ma byc głosowanie. Ja mam termin na 2 stycznia, wiec tez sie cieszę, ale wierzyć na razie nie;) nie nastawiam sie po prostu;)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcę iść od 1.10, to będzie mój 92 dzień ubez. chorobowego, wiem, że to i tak podwyższało macierzyński, poza tym chorobowe i tak dostanę na starych zasadach

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyglada na to ze macierzynski tez na starych zasadach, bo maja zlikwidować ten art 22, a dokładnie na ktorego lutego masz?pierwsza połowa?bo Ew mozna na macierzynski 6 tyg wczesniej isc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 09:54

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ