SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moglam przejsc na l4 od 2 czy 1 lipca, a przeszlam od 18. nie wiem czy mialo to jakis wplyw na ich szybka decyzje- ksiegowa poradzila, zeby przeciagnac te kilkanascie dni, bo inaczej ewidentnie widac, ze przeszlam z uwagi na wysokie stawki.
    nie wiem czy mialo to jakies znaczenie, jednak 27 sierpnia byla decyzja pozytywna bez zadnego dowozenia papierow

Lilijka30 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawiozę w piatek, dzis nie mam siły:/pierwsze l4 mam do 10 a potem chyba dostanę dłuższe ale mam blisko od lekarza do zusu i niestety ZUS ma blisko do mnie;)ale juz mi wszystko zwisa. Zreszta od kiedy poszłam na l4 to mam takie zatrucie pokarmowe ze i tak nie wychodzę z domu i jak chcą to moge sie zaprezentować w takej sytuacji, ale nie bedzie to miły widok:p

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 9.09 projek ma byvlc jeszcze raz w sejmie, bedzie glosowane przedłużenie VL z tego co zrozumiałam z nagrania

km5st5odymuuq2ts.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla to nic nie zawoź tylko męża wyślij na poczte! Jak się boisz to weź opcję polecony za potwierdzeniem odbioru. Ja już 2 razy testowałam bo mój ZUS w centrum miasta a jeszcze jarmark był. Zwolnienie od czwartku, na poczte szłam w poniedziałek a w środę a za drugim razem w piątek była już decyzja na pue !! Płacisz 4,20 za polecony, Pani przy Tobie stawia pieczątkę z datą i wiesz, że nie przekroczyłaś 7 dni nawet jakby miało się zawieruszyć na 2 tygodnie ;)

To nic podejrzanego, że kobieta na zwolnieniu osobiście nie przywiezie zwolnienia- to wręcz logiczne !

FasUla lubi tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój otępiały w ciąży mózg właśnie skumał się, że VL to vacatio legis <debil>

• akira Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla - do mnie zus tez ma rzut beretem, a dotad nie skusili się, by mnie odwiedzić ;-)

MalaCzarna - mysle, że ksiegowa dobrze Ci poradziła z tym odczekaniem mając na uwadze fakt, od kiedy prowadzisz działalnośc ;-)

FasUla lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny 9.09 projek ma byvlc jeszcze raz w sejmie, bedzie glosowane przedłużenie VL z tego co zrozumiałam z nagrania
    dzieki za info! a głosowanie wiadomo kiedy?

ex2bqtkfnrconmdf.png

Wysłany: 2 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka a co za nagrania sluchalas? byloby super..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Matki na działalności gospodarczej Wykreślenie artykułu 22 sprawi, że jeśli kobieta znajduje się na L4 przed wejściem w życie ustawy i od razu z niego przejdzie na macierzyński, to zasiłek macierzyński zostanie wyliczony tak jak L4, czyli wg starych zasad (ponieważ zostanie zachowana ciągłość w pobieraniu zasiłku)
    1 · 18 min · Edytowany

Mozna na fb przeczytać, tam jest tez nagranie

akira lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VL do stycznia 2016 - to jasne
    ale o co chodzi z tym Art. 22 ? - czy dobrze rozumiem, że wszystkie ciężarne, które zaszły w ciążę do czasu ogłoszenia nowej ustawy mają L4 i macierzyński na starych zasadach? Bo cos mi tu nie pasuje z tym 2miesięcznym VL

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to zrozumiałam, jesli teraz jestes na l4 i bez przerwy przejdziesz na macierzynski np w lutym itd to macierzynski na starych zasadach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Warszawa.-Strajk-pustych-wozkow-przed-Kancelaria-Premiera-00010413

• akira Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Tak to zrozumiałam, jesli teraz jestes na l4 i bez przerwy przejdziesz na macierzynski np w lutym itd to macierzynski na starych zasadach.
    Byłoby super! tylko po co wtedy mówic o 2 miesięcznym VL ?

na razie to tylko obietnice... Ciekawe co powie prezydent, dziś tez z nim spotkanie ma się odbyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:31

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezydent powiedział ze jak przejdzie głosowanie to podpisze, takze wszystko zależy od głosowania...vl 2 miesiące bo nie każda idzie na l4 wczesniej, tak mi sie wydaje, wiec mogą byc rożne scenariusze...

• ceska Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki pytanie :D ile wynosi zasilek macierzynski na reke ? Przy zalozeniu 80 procent na rok :D

polkosia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykreślenie artykułu 22 sprawi, że jeśli kobieta znajduje się na L4 przed wejściem w życie ustawy i od razu z niego przejdzie na macierzyński, to zasiłek macierzyński zostanie wyliczony tak jak L4, czyli wg starych zasad (ponieważ zostanie zachowana ciągłość w pobieraniu zasiłku).

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Dobra dziewczynki pytanie :D ile wynosi zasilek macierzynski na reke ? Przy zalozeniu 80 procent na rok :D
    5300, ale nie mam pewności

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu... unikałam dowiedzenia się, ile wychodzi macierzyński na rękę, choć wiedziałam, że liczony jest 80% :(( Dlaczego chorobowy jest duży a macierzyński już tyle mniejszy ? :( Ktoś potrafi logicznie wytłumaczyć system działania, że 80 % bo w chorobowym podatek jest już odliczony- więc to nie to. Wiem, że można wybrać 100% a potem 60%

Nie wystarczy mi zwykła odpowiedź że jeden to macierzyński a drugi to rodzicielski bo żadna różnica to dla nas przecież :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze powinno byc na odwrót;) pewnie z oszczędności tak ustalili;)
    Jak to jest z macierzyńskim? Do kiedy brać l4 bo jak sie idzie na zasiłek to nie mozna byc na l4? Tzn jak jest termin np na 15 grudnia to l4 do końca listopada i od grudnia zasiłek? No bo nie zawsze wiadomo kiedy sie urodzi...

Wysłany: 2 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia w dupach się poprzewracało od wysokich chorobowych :D :D :D :D

olcia88, polkosia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ