X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze, moze juz nie bedą Cię wiecej nachodzić;)

• rah Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak sie uparły, "nie było" mnie to przyszły jeszcze raz.....to moze za 2 tyg znowu przyjdą?!?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sił do walki! Paranoja, żeby po urodzeniu jeszcze kontrolować. Dlatego cieszę się, że miałam kontrolę przed, może oszczędzą mnie po porodzie...choć tu ktoś pisał, że zdarzają się podwójne kontrole. Jakoś sobie tego nie wyobrażam - znowu proszą o to samo?

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie doczekalam- W sumie szybko kontrola
    L4 od 28 sierpnia a 7 wrzesnia pismo wyslali
    13 pytan i tyle :p
    Czyli oni od dnia zlozenia maja 30 dni? Roboczych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba 30 dni. Pytania takie jak zwykle czy cos nowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:17

• rah Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 30 dni od dnia złożenia odpowiedzi. Ale jak np napiszą, ze masz cos donieść, to liczy sie od nowa 30 dni od doniesienia. I pamiętaj jeszcze o 30 dniach od dnia po zaplaćeniu składki za miesiac w ktorym powstała niezdolność. Ale pewnie juz zapłaciłaś, to bedzie sie liczyło 30 dni od złożenia dokumentów.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz zaplacone.
    Pytania standard
    Ponoc u nas wszystko szybko idzie. U kolezanki decyzja byla po 12 dn. Pozytywna oczywiscie.
    I tak to- jakby ktoras byla z branzy kosmetycznej niech da znac :) bo nie wiem czy im pisac elaboraty, czy krotkie odpowiedzi co w moim prxypadku sie rzadko zdarza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem z branży kosmetycznej, ale lepiej pisać wiecej, u mnie w zawodzie jest np zakaz reklamowania sie i jakbym odpisała na pytanie w jaki sposob sie reklamuje, ze nie robię tego, to by było za mało. Takze trzeba wszystko dokładnie opisać, a nie liczyć, ze ktoś sie domyśli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje zwolnienie jest juz na pue, w tabelce wystawiono ZUS ZLA/K mam napisane NIE, co to znaczy?
    Zeby zoabaczyc decyzje musze miec zakladke swiadczeniodawca?jak ja uaktywnic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Matki na działalności gospodarczej
    1 hr ·
    Szanowne/Szanowni. Na obiecane pierwsze czytanie nadal czekamy... Prawdopodobnie do czwartku. Jeśli projekt wejdzie na najbliższą Komisję (musi!!), to i my na nią wejdziemy. W tej chwili czeka na numer druku sejmowego, który ma otrzymać dziś. Jest natomiast prawdopodobne, że wszystkich trzech czytań nie uda się zmieścić na tym posiedzeniu Sejmu. Więc raczej czekają nas nerwy i czujność do samego końca... Stay tuned.

• akira Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny moje zwolnienie jest juz na pue, w tabelce wystawiono ZUS ZLA/K mam napisane NIE, co to znaczy?
    ze nie wyslano lekarza orzecznika z zusu
    FasUla wrote:
    napisać z panelu pue chyba do obsługi technicznej, aby auaktywnili. Tak pisały dziewczyny. Ja miałam od razu aktywną tę zakładkę.

FasUla lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:

Możesz uaktywnić poprzez infolinię. ZUS ZLA/K wystawiają, kiedy wzywają Cię na komisję lekarską. A że jej nie miałaś, to masz "NIE" :)

FasUla lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki:)

dzis czytanie z tego co rozumiem…

http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=3887

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasula zadzwon na infolinie :) od razu sie uwierzytelnij- moze aktywowac ta zakladke w pue- apropo uwierzytelnienia.
    Wtedy odbiraja szybiej- ale generalnie tyle ile Ci powie sekretarka na infolinii to tyle to trwa :P

kurde, jakie te pytania durne- prosimy opisac sposob prowadzenia dzialalnosci
    ze co, ze biore walizke wchodze po schodac, omawiam z pania makijaz pote czym maluje i wystawiam paragon :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam, kobieta kazala to zrobic przez zapytanie do zusu, ciekawe ile czeka sie na odpowiedz.
    dzis sie pewnie wszystko wyjasni na czytaniu, o ile zdaza z harmonogramem...

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coz ty gadasz- ja uruchomilam zakladke swiadczeniobiorca w noo 17 min. BO czekalam 15

kurcze, serio mi trzeba kogos z branzy kosmetycznej po kontorli :)

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zadzwon na infolinie zusu- nie do swojej placowki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzownilam na infolinie, to kobieta nie chciala tego zrobic, mimo ze wybralam pomoc techniczna:/

mysle, ze jesli chodzi o sposob prowadzenia dzialalnosci to czy zlecenia wykonywalas u siebie w salonie czy u klientek, czy mialas kase fisklana, dawalas paragon, czy prowadzilas strone internetowa, jak zdobylawalas klientki, mysle, ze o to chodzi, czy zajmowalas sie tylko wykonywaniem makijazy czy tez prowadzilas jakis handel, szkolenia, czy dzialalalas sama czy mialas pracwnikow itd, wszystko w ten sposob opisac

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty sa tak szczegowlowe pytania- ze np paragony, strony inetrentowej i jak zdobylwalam klientki to w nast pyt jest :P

kurcze, dziwne z ta infolinia- u mnie poszlo gladko

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam od kilku dni, czy wpisano mi moje L4 w Pue i tak was podczytuję... gdzie to wpisują? Nie w "ubezpieczony/zaświadczenia lekarskie"?

Ktoś pisał wyżej o zakładce "swiadczeniodawca". Rozumiem, że tam?

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ