Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, sił do walki! Paranoja, żeby po urodzeniu jeszcze kontrolować. Dlatego cieszę się, że miałam kontrolę przed, może oszczędzą mnie po porodzie...choć tu ktoś pisał, że zdarzają się podwójne kontrole. Jakoś sobie tego nie wyobrażam - znowu proszą o to samo?
-
nick nieaktualny
-
Tak, 30 dni od dnia złożenia odpowiedzi. Ale jak np napiszą, ze masz cos donieść, to liczy sie od nowa 30 dni od doniesienia. I pamiętaj jeszcze o 30 dniach od dnia po zaplaćeniu składki za miesiac w ktorym powstała niezdolność. Ale pewnie juz zapłaciłaś, to bedzie sie liczyło 30 dni od złożenia dokumentów.
-
Tak juz zaplacone.
Pytania standard
Ponoc u nas wszystko szybko idzie. U kolezanki decyzja byla po 12 dn. Pozytywna oczywiscie.
I tak to- jakby ktoras byla z branzy kosmetycznej niech da znac bo nie wiem czy im pisac elaboraty, czy krotkie odpowiedzi co w moim prxypadku sie rzadko zdarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:37
-
nick nieaktualnyNie jestem z branży kosmetycznej, ale lepiej pisać wiecej, u mnie w zawodzie jest np zakaz reklamowania sie i jakbym odpisała na pytanie w jaki sposob sie reklamuje, ze nie robię tego, to by było za mało. Takze trzeba wszystko dokładnie opisać, a nie liczyć, ze ktoś sie domyśli.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Matki na działalności gospodarczej
1 hr ·
Szanowne/Szanowni. Na obiecane pierwsze czytanie nadal czekamy... Prawdopodobnie do czwartku. Jeśli projekt wejdzie na najbliższą Komisję (musi!!), to i my na nią wejdziemy. W tej chwili czeka na numer druku sejmowego, który ma otrzymać dziś. Jest natomiast prawdopodobne, że wszystkich trzech czytań nie uda się zmieścić na tym posiedzeniu Sejmu. Więc raczej czekają nas nerwy i czujność do samego końca... Stay tuned. -
FasUla wrote:Dziewczyny moje zwolnienie jest juz na pue, w tabelce wystawiono ZUS ZLA/K mam napisane NIE, co to znaczy?FasUla wrote:Zeby zoabaczyc decyzje musze miec zakladke swiadczeniodawca?jak ja uaktywnic?
FasUla lubi tę wiadomość
-
FasUla wrote:Dziewczyny moje zwolnienie jest juz na pue, w tabelce wystawiono ZUS ZLA/K mam napisane NIE, co to znaczy?
Zeby zoabaczyc decyzje musze miec zakladke swiadczeniodawca?jak ja uaktywnic?
Możesz uaktywnić poprzez infolinię. ZUS ZLA/K wystawiają, kiedy wzywają Cię na komisję lekarską. A że jej nie miałaś, to masz "NIE"FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
fasula zadzwon na infolinie od razu sie uwierzytelnij- moze aktywowac ta zakladke w pue- apropo uwierzytelnienia.
Wtedy odbiraja szybiej- ale generalnie tyle ile Ci powie sekretarka na infolinii to tyle to trwa
kurde, jakie te pytania durne- prosimy opisac sposob prowadzenia dzialalnosci
ze co, ze biore walizke wchodze po schodac, omawiam z pania makijaz pote czym maluje i wystawiam paragon -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydzownilam na infolinie, to kobieta nie chciala tego zrobic, mimo ze wybralam pomoc techniczna:/
mysle, ze jesli chodzi o sposob prowadzenia dzialalnosci to czy zlecenia wykonywalas u siebie w salonie czy u klientek, czy mialas kase fisklana, dawalas paragon, czy prowadzilas strone internetowa, jak zdobylawalas klientki, mysle, ze o to chodzi, czy zajmowalas sie tylko wykonywaniem makijazy czy tez prowadzilas jakis handel, szkolenia, czy dzialalalas sama czy mialas pracwnikow itd, wszystko w ten sposob opisac