Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
a i jescze mam pytanie- w 11 pkt mam takowe czy nyly dokonywane oplaty zwiazane z dg i
oprocz paliwa, na ktore wzielam tylko jedna fakture to w zasadzei byl jeszcze telefon- ale nie firme
czy jako dowod moge to dac? tzn fakury za tel? on jest na moja poprzednia firme zarejestrowany.
nie jestem platnikiem vat, wiec nie odliczam sobie tego- chodzi o to ze to bylby dowod.. -
nick nieaktualny
-
Sylwia, bardzo szybko masz kontrolę. A ja się dowiedziałam, że u mnie to nawet moja sprawa nie została jeszcze nikomu z kontroli przydzielona...
A tak bym chciała, żeby wszystko odbyło się jeszcze przed porodem...
sylweczenka wrote:a i jescze mam pytanie- w 11 pkt mam takowe czy nyly dokonywane oplaty zwiazane z dg i
oprocz paliwa, na ktore wzielam tylko jedna fakture to w zasadzei byl jeszcze telefon- ale nie firme
czy jako dowod moge to dac? tzn fakury za tel? on jest na moja poprzednia firme zarejestrowany.
nie jestem platnikiem vat, wiec nie odliczam sobie tego- chodzi o to ze to bylby dowod..
U mnie z takich kosztów to też będzie tylko paliwo. Telefon jest na mojego Męża. Chcieliśmy zrobić cesję numeru na mnie, ale play coś poblokował i przez 2 m-ce!!! nie mogliśmy nic zrobić.
DG prowadzę przez internet, więc czynszu płacić nie muszę.
Edytaf5 -
nick nieaktualny
-
fasula- mam troche faktur, dokupilam na sile troche rzeczy- bo ja hobbystycznie i maniakalnie zajmowlaam sie tym duzo wczesniej. To moja pasja
edyta- ja tez sie ciesze, ze to tak szybko. Moze zwiastowac zle lub dobrze. Ale przynajmniej szybko bedzie decyzja i moze sie odpierwiastkuja.
Szkoda, ze na paliwo wzielam tylko jedna fakture bo mi ksiegowa nie powiedziala, ze moge
kurde -
nick nieaktualny
-
sylweczenka wrote:coz ty gadasz- ja uruchomilam zakladke swiadczeniobiorca w noo 17 min. BO czekalam 15
kurcze, serio mi trzeba kogos z branzy kosmetycznej po kontorli
Ja tez jestem z branży kosmetycznej-mobilnej i tez mam kontrole jestem w trakcie odpowiadania na pytania, tyle ze miała 9pytan i 2oswiadczenia świadków do wypełnienia. -
nick nieaktualny
-
olkaa90 wrote:Hej ja już urodziłam, w niedzielę 30.08 przywitalam małego na świecie. Dzisiaj dostałam pismo z ZUS , że rozpoczęto działania mające na celu pozbawienia mnie ub społecznegoPrzez telefon powiedziano, że nie miałam wystarczającego dochodu na oplacenie tej jednej wysokiej składki...