X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jescze mam pytanie- w 11 pkt mam takowe czy nyly dokonywane oplaty zwiazane z dg i
    oprocz paliwa, na ktore wzielam tylko jedna fakture to w zasadzei byl jeszcze telefon- ale nie firme
    czy jako dowod moge to dac? tzn fakury za tel? on jest na moja poprzednia firme zarejestrowany.
    nie jestem platnikiem vat, wiec nie odliczam sobie tego- chodzi o to ze to bylby dowod..

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylweczenka ja z branży kosmetycznej ale nie miałam kontroli

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie dobrze :) ale chetnie bym z kim pogadala i sie poradzila

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisują w ubezpieczony ale pieniądze i decyzja jest w świadczeniobiorca

Miu95 lubi tę wiadomość

• edytaf5 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo szybko masz kontrolę. A ja się dowiedziałam, że u mnie to nawet moja sprawa nie została jeszcze nikomu z kontroli przydzielona...
    A tak bym chciała, żeby wszystko odbyło się jeszcze przed porodem...
    sylweczenka wrote:
    a i jescze mam pytanie- w 11 pkt mam takowe czy nyly dokonywane oplaty zwiazane z dg i
    oprocz paliwa, na ktore wzielam tylko jedna fakture to w zasadzei byl jeszcze telefon- ale nie firme
    czy jako dowod moge to dac? tzn fakury za tel? on jest na moja poprzednia firme zarejestrowany.
    nie jestem platnikiem vat, wiec nie odliczam sobie tego- chodzi o to ze to bylby dowod..

U mnie z takich kosztów to też będzie tylko paliwo. Telefon jest na mojego Męża. Chcieliśmy zrobić cesję numeru na mnie, ale play coś poblokował i przez 2 m-ce!!! nie mogliśmy nic zrobić.
    DG prowadzę przez internet, więc czynszu płacić nie muszę.

Edytaf5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a faktury na kosmetyki, pedzle itd?
    mam juz zakladke swidczniobiorca, ale decyzji ani listu o kontroli nie mam…
    jutro ide po nastepne zwolnienie, pewnie dopiero kolo 10 pazdziernika cos ruszy w tej sprawie

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasula- mam troche faktur, dokupilam na sile troche rzeczy- bo ja hobbystycznie i maniakalnie :P zajmowlaam sie tym duzo wczesniej. To moja pasja

edyta- ja tez sie ciesze, ze to tak szybko. Moze zwiastowac zle lub dobrze. Ale przynajmniej szybko bedzie decyzja i moze sie odpierwiastkuja.
    Szkoda, ze na paliwo wzielam tylko jedna fakture :( bo mi ksiegowa nie powiedziala, ze moge
    kurde

• edytaf5 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jakby nie było to dobrze, że machina już ruszyła ;) Trzymam kciuki :)

Edytaf5
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolezanka w zusie miala decyzje juz po 12 dniach. I generalnie same pozytywy u nas..
    no zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiego jesteś województwa?

• Kllaudia Znajoma

Wysłany: 9 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylweczenka wrote:
    coz ty gadasz- ja uruchomilam zakladke swiadczeniobiorca w noo 17 min. BO czekalam 15

kurcze, serio mi trzeba kogos z branzy kosmetycznej po kontorli :)

Ja tez jestem z branży kosmetycznej-mobilnej i tez mam kontrole jestem w trakcie odpowiadania na pytania, tyle ze miała 9pytan i 2oswiadczenia świadków do wypełnienia.

• Kllaudia Znajoma

Wysłany: 9 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dostałaś pismo o kontroli przed wypłata zasiłku? Bo ja dostałam 2przelewy ,i nagle pismo ze kontrola ,a tydzien temu urodziłam i składałam o macierzynski

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a ile prowadzilas dg? Nie ja dostalam po prstu pytania i 3 dni na doreczenie

Ja jestem w lubelskiego

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylweczenka a może poza fakturami przedstaw co jeszcze masz? Bo ja też miałam mnóstwo sprzętu sprzed założenia firmy, fakt kupiłam też sporo później ale bez tego co miałam wcześniej nie dałabym rady pracowac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak to wypisalas po prostu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Matki na działalności gospodarczej
    25 mins ·
    Mamy dobre wieści smile emoticon Pierwsze czytanie jutro o 11:00. Na posiedzeniu będzie nasza reprezentacja, trzymajcie kciuki!

akira lubi tę wiadomość

• Kllaudia Znajoma

Wysłany: 9 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2013r mam dzialalnosc . I 7dni na odpowiedz,jutro ide im to oddac

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tak jest, ze ja mam 3 dni, ty masz 7.
    Paranoja kazdy zus sobie

• Kllaudia Znajoma

Wysłany: 9 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia a zeznania świadków tez musisz miec?

• rafka Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaa90 wrote:
    Hej ja już urodziłam, w niedzielę 30.08 przywitalam małego na świecie. Dzisiaj dostałam pismo z ZUS , że rozpoczęto działania mające na celu pozbawienia mnie ub społecznegoPrzez telefon powiedziano, że nie miałam wystarczającego dochodu na oplacenie tej jednej wysokiej składki...
    gratuluję maluszka ;) a z tego co prawnicy mówią to ZUS nie może zakwestionować wysokości opłacanych składek, choć widzę, że jest zupełnie inaczej... Chory kraj :( Powodzenia!

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ