X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała prowadzone postępowanie w sprawie fikcyjna ściany firmy? Jeśli udało się wam udowodnić że firma jest prawdziwa po jakim czasie dostałyscie pieniądze?
    Ja od kwietnia na l4 bez zasiłku :( juz mi ręce opadają.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • hexa Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ja miałam taka kontrole.. a zwolnienie od 26 marca i do tej pory kasy mi nie wypłacili, ale dostałam pismo ze moja dokumentacja firmowa, ktora im dostarczylam potwierdzila prowadzenie dzialalnosci.. w tym samym dniu na pue pojawily mi sie tabelki z chorobowym i z data decyzji..na infolinii mowia ze decyzja juz jest, ale musi jeszcze zostać zatwierdzona i maja na to 30 dni.. heh takze czekam...
    Miru a u Ciebie wszczeli kontrolę??

hexa
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak długo macie DG, że Was kontrolowali?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam pismo z prośbą o wyjaśnienie kilku kwestia i dołączenie dokumentacji. Pismo dostałam w zeszła środę w pt wysłałam wszystko teraz w środę dzwoniłam do babki która się tym zajmuje i powiedziała ze po informacje mam dzwonić w pt.
    a dostałam pismo z zasiłków ze jeśli tylko otrzymają wszystkie niezbędne informacje z działu kontrolito sprawa zzasiłku będzie niezwłocznie załatwiona.ax się boje ze wcześniej urodze niż dostane pieniądze. Nie mam wysokiego zusu co najśmieszniejsze :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 2014 r starałam się o dodaje ale mi dwa razy wniosek odrzucili. Ostatni na koniec listopada. Wkurzyłam się i postanowiłam założyć bez dotacji księgową mnie przekonała ze w grudniu nie warto bo to koniec roku tylko od stycznia. I tez tak się stało.
    Na początku stycznia okazało się ze jestem w ciaxy. Ale zusu nie płaciłem najwyższego tylko 148 zł żeby też nie mieć minimum.
    W maju zapłaciłam ostatnia składkę.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • hexa Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam działalnośc od 7 m-cy. poczatkowo prowadzialam ja pracujac jednoczesnie na etacie ale skonczyla mi sie umowa o prace i od lutego mam tylko DG. babka z zasiłkow mi powiedziala ze mam kontrole bo jestem dla nich nowym ubezpieczonym bo dopiero w lutym zaczelam oplacac skladki spoleczne z tytułu prowadzenia DG. pracujac na etacie placilam z DG tylko zdrowotna i nawet jakbym chciala oplacac sobie spoleczne np. emerytalne to nie moglam.(a to ze przez 10 poprzednich lat bylam ubezpieczona z etatu to dla nich niewazne, jestem nowym ubezpieczonym i juz;)...)
    No ale najwazniejsze ze kontrola juz sie zakonczyla a dokumentacja potwierdzila prowadzenie DG:)

hexa
  • hexa Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostarczyłam do zus moje dokumenty 8.05 a decyzje wydali dopiero w ten poniedzialek, takze troche to trwało. oni maja swoje procedury i przeciagaja sprawe...

hexa
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.senat.gov.pl/prace/komisje-senackie/plan-posiedzen-komisji/piatek-29-maja-2015-r/
    dzis posiedzenie senatu w naszej sprawie

20d4234264.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, nie wiem skąd to wzięłaś, bo link mi nie działa, ale nadal nasz temat jest wpisany na czerwiec...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lilijka30 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie zdziwiło nastawienie księgowej. Druga nie chciała rozmawiać, bo nie jestem ich klientem. Też wspomniała, że sprawy różnie się toczą.

Działalność mam od 2007 roku i firma działa od tego roku bez przerwy. Tym bardziej, dziwi mnie nastawienie księgowej. I już nie wiem co robić :-(

Lilijka30
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia:

Komisja Rodziny, Polityki Senioralnej i Społecznej
    godz. 12.00, sala 102 (budynek Sejmu)

Rozpatrzenie ustawy o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych (druk senacki nr 910, druki sejmowe nr 3291 i 3339).
    Opinia Biura Legislacyjnego Kancelarii Senatu
    Rozpatrzenie ustawy o zmianie ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa oraz niektórych innych ustaw (druk senacki nr 911, druki sejmowe nr 2832 i 3357).
    Opinia Biura Legislacyjnego Kancelarii Senatu

A 11, 12 czerwca to:

Ustawa o zmianie ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa oraz niektórych innych ustaw

polkosia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 29 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilijka na moje oko twoja księgowa nie chce sobie robić dodatkowej roboty

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale to komisja, a nie posiedzenie. To jakoś inaczej działa.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilijka30 wrote:
    Też mnie zdziwiło nastawienie księgowej. Druga nie chciała rozmawiać, bo nie jestem ich klientem. Też wspomniała, że sprawy różnie się toczą.

Działalność mam od 2007 roku i firma działa od tego roku bez przerwy. Tym bardziej, dziwi mnie nastawienie księgowej. I już nie wiem co robić :-(

Nie chce jej się i tyle... Ja nie miałam nigdy księgowej i wzięłam specjalnie do załatwienia tego zasiłku. Bierze 25 zł na miesiąc...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 29 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje (czyt. mam nadzieję) że oni dzisiaj analizują tą ustawę między innymi z powodu protestów mam na dg. A w sejmie będzie 11,12.06, tak jak zapowiadano
    Ciekawa jestem, kiedy Komorowski to ruszy. Czy od razu, czy wstrzyma się chociaż do początku lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:08

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, właśnie. Może wprowadzą poprawki ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 29 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy powrót do sejmu?
    Fajna perspektywa ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) Nie wiem do czego ta legislacja służy, mąż by dokładniej wiedział, ale w pracy jest... Może wieczorem mi wyjaśni po co to.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 29 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerżnęłam z fb Stop nierówności wobec prawa. W każdym razie nie jest to to posiedzenie, o które się obawiałyśmy ;)

"Stowarzyszenie Poszkodowanych Przedsiębiorców RP podjęło walkę o zmianę niekorzystnych dla przedsiębiorców zapisów w nowej ustawie! W piątek 29 maja wspólnie przedstawimy nasze propozycje i uwagi senackiej Komisji Rodziny, Polityki Senioralnej i Społecznej.
    Dziękujemy!

Dzisiaj ważny dzień dla ustawy, posiedzenie senackiej Komisji Rodziny, Polityki Senioralnej i Społecznej.
    Czy senatorowie wezmą sobie "głos ludu" do serca i postarają się poprawić i doprecyzować zapisy ustawy dotyczące zasiłków dla przedsiębiorców?"

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czego w ogóle lud chce?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ