Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie nie mam.. napisałam na tym pue do konsultanta co to oznacza i ta odpowiedź też jakaś taka niejednoznaczna przyszła - że zasiłek nie został zatwierdzony. że są wyliczone kwoty ale nie ma jeszcze terminu wypłaty i ewentualna wypłata powinna być 19.06.
Nic z tego nie rozumiem.. a dziś nie miałam czasu żeby skoczyć do zusu..
Agatkaa - tak, jak już jest przyznany zasiłek to jest tylko składka zdrowotnaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:51
-
Agasad to czekasz. Ja tak mialam i bylo od najwyzszej podstawy.
Podejrzewam ze gdyby bylo cos nie tak to nic by nie widnialo i nie byloby do zatwierdzenia.
Z Krusu do zusu mozna bo czemu nie? Tylko czy warto? Na jrusie placiszci 3 mies mala kwote a Zusie normalnym tysiac co miesiac..
Polkosia jak u Ciebie? -
Ja wczoraj myslalam ze juz po zaslku! Bo teraz oplacamy tylko zdrowotna skladke i bank mi nie puscil przelewu!!!
Ksiegowa nas uspokoila i poprostu kazala zaplacic. Tak sie poplakalam i wystraszylam ze az mi bylo niedobrze! Jakbym chorobowej nie puscila to juz po zasilku
Wszystko trzeba sprawdzac;(
Jak to mowia: umiesz liczyc,icz na siebie! -
U mnie cisza, w PUE nic się nie pojawiło
A u Was szybko wpisywali L4? U mnie dziś mijają 2 tygodnie od zaniesienia L4 do ZUS.
Z tego co pisałyście wynika, że jak do 10.07 miałabym decyzję o przyznaniu zasiłku, to nie muszę już płacić tej 4 składki?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Sloneczna a ile czasu czekałaś aż uzupełnią Ci te kwoty?
Polkosia u mnie wpisywali do 4-5 dni. A jak byłaś pierwszy raz to babki sprawdzały Ci czy masz wszystko ok na koncie? Bo mnie pierwszy raz skierowali do działu zasiłków i tam siedziałam a one coś szukały i szukały w kompie i w końcu odpaliła suche " To wszystko, dziękuję". Za drugim razem już zostawiałam l4 w informacji bo też można było. Ale akurat takie rozwiązanie ma Wrocław a nie wiem jak wygląda w innych zusach. -
Jak byłam, to poszłam do okienka od zasiłków i tam coś wpisywała w kompie, wydrukowała i powiedziała, że to wszystko. Może Agatka ma rację - przyjdzie kontrol do mnie i dlatego jeszcze nie wpisują.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Poklosia, u mnie w tej zakładce zaświadczenia lekarskie pojawilo się gdzies po 2tygodniacj. Ale w tych zasilkach dopiero po 32dniach. Jak poszłam zaniesc drugie l4, 3 tygodnie po pierwszym i zapytałam czy juz cos wiadomo, Pani powiedziała, ze za wczesnie i najszybciej 30 dnia od zaniesienia l4 można sie cos dowiadywac