Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Styczniowa chyba musisz na miesiąc się wyrejestrować i później opłacać 3 wysokie składki. Jeśli zdążyłabyś czasowo, to opłaci się płacić najwyższe, bo wtedy masz wysokie l4 a i nowy macierzyński jest obliczany wg tego, co płaciłaś przez ost rok. Pytanie czy zdążysz, bo to zależy, czy prezydent podpisze jeszcze w tym miesiącu.
-
Mała Czarna, czyli w L4 nic się nie zmienia? Nawet jak zmienią się zasady macierzyńskiego? Bo myślałam, że ta ustawa dotyczy też chorobowego, a jeśli tak, to nie wiem czy da się załapać na wysoki, bo z wyrejestrowaniem i opłaceniem 3 składek to już październik daje.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
dziewczyny widziałyście artykuł??
http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/macierzynski-dla-prowadzacych-firme-wyniesie,81,0,1836625.html
co do terminu wypłat zasiłku to chyba zalezy od banku. ja mam pieniążki na koncie w tym samym dniu,który jest wskazany na PUE jako data wypłaty..AgaSad, polkosia lubią tę wiadomość
hexa -
Mala_Czarna_89 wrote:Hexa, na ostatnim posiedzeniu w senacie mówili, że nie ma takiej możliwości, żeby kobiety na dg dostały 17zł. Najmniej to 1000zł. Wtedy wręcz twierdzili, że kobiety na dg same nakręcają taką plotę
Szkoda tylko, że idiota nie brał pod uwagę dziewczyn z listopada i grudnia - one nie dostaną nic!!!Mala_Czarna_89, FasUla lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mala_Czarna_89 wrote:Polkosia na pewno się zmienia. Ale jakby podpisał w przyszłym miesiącu to Styczniowa ledwo, ledwo, ale się zmieści, dobrze myślę?
Jeśli od listopada wejdzie, to fakt - ledwo się załapie... Tylko na wysokie L4.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No po tym co dziewczyny pisały, to tak minimum 6 tygodni od 1 dnia L4 do wypłaty się czeka...
Ja mam zwolnienie aż na 6 tygodni, więc dostanę chyba jedną transzą? Nie mam w sumie pojęcia.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Ehh zapłacę za czerwiec ten swój lekko podwyższony zus (pierwsza wyższa składka po preferencyjnym) i jeśli podpiszą w czerwcu, to walę to wszystko, obniżam na preferencyjny i mam w dupie, bo termin na 17 listopada i wtedy się nie załapię . Kurde tylko stres i stres.
-
nick nieaktualnyDziewczyny faktycznie jesli ktoś ma na listopad czy grudzień, to nie wierze, ze to tak przejdzie...mysle, ze napędza musieli to jakos wyrównać...dopiero teraz to skojarzyłam, jak oni chcą to rozwiązać?moj prawnik wspomniał o bladej szansie stycznia, ciekawa jestem jak bedzie...