X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak dostałyście pismo z ZUSU, że chcą sprawdzić, ze nie jest fikcyjna i macie przynieść wszystkie dokumenty to je tylko oddałyście w ZUSie czy one o coś Was pytały?

• Helen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jestes na zwolnieniu, to nie idziesz do nich, zalezy co masz wpisane, jak ciąża zagrożona, to niech sami przychodzą i sprawdzają...podpytaj o to dobrego księgowego.

feegu6l.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzis dostałam pismo ze mam dostarczyć dokumenty celem uwierzytelnienia. Moze je zanieść księgowy? Czy w ogole ktokolwiek?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • hexa Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaniosłam dokumenty do ZUS osobiście (zwolnienie "chodzone")- dla nich miałam przygotowane kserokopie i na szczęście wzięłam ze sobą też oryginały do wglądu. Pani, która przyjmowała ode mnie dokumenty musiała każdy dokument sprawdzić i podbić "za zgodność z oryginałem"...siedsziałyśmy nad tą zgodnością z oryginałem razem prawie godzine bo mialam dla nich cały segregator papierów.. nie zadawała żadnych pytań..

rah, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

hexa
  • hexa Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica - tak, podstawa do społecznych 9897,50 , na zdrowotne 3104,57

natalica06 lubi tę wiadomość

hexa
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hexa wrote:
    natalica - tak, podstawa do społecznych 9897,50 , na zdrowotne 3104,57
    dziękuję :)

201602111680.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, jak wypelniam Dra juz jak jestem pelen miesiąc na l4, to w deklaracji dochodu wszędzie wpisuje 0 , tylko w zdrowotnej 3104,57? Cos mi nie pasi, a księgowa mi tak wypisala

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Tez dzis dostałam pismo ze mam dostarczyć dokumenty celem uwierzytelnienia. Moze je zanieść księgowy? Czy w ogole ktokolwiek?

nie mam pojęcia czy może je ktoś za Ciebie zanieść. Ja dziś byłam oddać, trafiłam na bardzo miłe Panie, które się ucieszyły, że przyniosłam im wszystko już skserowane, bo one by musiały to robić. Sprawdzały każdy dokument czy zgadza się z oryginałem i przybijały pieczątkę. Też dość długo byłam, bo miałam kilkaset stron.

• ceska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah ,madzia a od kiedy macie l4 ?

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Rah ,madzia a od kiedy macie l4 ?

ja jestem na L4 od czrerwca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:37

• ceska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szybko im to poszło nawet bardzo szybko
    a w jakim woj.?

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    To szybko im to poszło nawet bardzo szybko
    a w jakim woj.?

no,nie spodziewałam się, że aż tak szybko, tym bardziej, że jeszcze trzeciej składki nie miałam opłaconej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:37

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to mendy są. U mnie na razie cisza... Może to i lepiej. Poczekam sobie spokojnie te 30 dni i bez kontroli się obejdzie :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    no,nie spodziewałam się, że aż tak szybko, tym bardziej, że jeszcze trzeciej składki nie miałam opłaconej...woj. śląskie
    Ja tez woj.śląskie ale jeszcze nic nie otrzymalam, u ciebie szynko dzialaja to i szybko kaska bedzie na koncie :) osobiscie jezdze do zabrza skladac wszystko :)
    Powodzenia, oby bylo ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 00:11

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Ja tez woj.śląskie ale jeszcze nic nie otrzymalam- osobiscie jezdze do zabrza skladac wszystko :)
    Powodzenia, oby bylo ok

juz w takim stresie zyje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:03

• ceska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dalas im tyle dokumentow ze napewno bedzie okey :) bez stresu :)

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bynajmniej nie zrobili ci tego w 30 dniu, tylko na samym poczatku.
    A ja czekam i czekam az mi cos wysla albo dadza kaske :D a tu lipa nic nie mam :D

polkosia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 16 czerwca, zaniesione 19 czerwca, 3 lipca opłacona składka (taka mam datę w pue). Składka im sie pokazała w poniedziałek i we wtorek wysłali pismo, ktore doszło wczoraj.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam l4 wystawione, dzis musze je zaniesc, cos musze jeszcze oprocz tego dostarczyc? Jakis dokument, zaswiadczenie czy druk? Prosze pomozcie bo pomimo ze dg prowadze od 3 lat to pierwszy raz ide zaniesc zw.

• Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka, musisz jeszcze do zwolnienia dołączyć druk Z-3b. Jest bardzo prosty w wypełnieniu, ale poproś osobę przyjmującą zwolnienie, żeby zobaczyła, czy wypełniłaś dobrze. Tu masz link do druku: http://www.zus.pl/pliki/formularze/Z-3b.pdf

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ