Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja zaniosłam dokumenty do ZUS osobiście (zwolnienie "chodzone")- dla nich miałam przygotowane kserokopie i na szczęście wzięłam ze sobą też oryginały do wglądu. Pani, która przyjmowała ode mnie dokumenty musiała każdy dokument sprawdzić i podbić "za zgodność z oryginałem"...siedsziałyśmy nad tą zgodnością z oryginałem razem prawie godzine bo mialam dla nich cały segregator papierów.. nie zadawała żadnych pytań..
rah, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
hexa -
nick nieaktualnyrah wrote:Tez dzis dostałam pismo ze mam dostarczyć dokumenty celem uwierzytelnienia. Moze je zanieść księgowy? Czy w ogole ktokolwiek?
nie mam pojęcia czy może je ktoś za Ciebie zanieść. Ja dziś byłam oddać, trafiłam na bardzo miłe Panie, które się ucieszyły, że przyniosłam im wszystko już skserowane, bo one by musiały to robić. Sprawdzały każdy dokument czy zgadza się z oryginałem i przybijały pieczątkę. Też dość długo byłam, bo miałam kilkaset stron.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzia890722 wrote:no,nie spodziewałam się, że aż tak szybko, tym bardziej, że jeszcze trzeciej składki nie miałam opłaconej...woj. śląskie
Powodzenia, oby bylo okWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 00:11
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem na zwolnieniu od 16 czerwca, zaniesione 19 czerwca, 3 lipca opłacona składka (taka mam datę w pue). Składka im sie pokazała w poniedziałek i we wtorek wysłali pismo, ktore doszło wczoraj.
-
nick nieaktualny
-
Pchełka, musisz jeszcze do zwolnienia dołączyć druk Z-3b. Jest bardzo prosty w wypełnieniu, ale poproś osobę przyjmującą zwolnienie, żeby zobaczyła, czy wypełniłaś dobrze. Tu masz link do druku: http://www.zus.pl/pliki/formularze/Z-3b.pdf
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość