X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Będe tu do Was zaglądała i mam nadzieje ze w styczniu będę mogla i ja pochwalić się moimi dzieciakami. 24 lipca mam kolejną wizytę. Dostane skierowanie na usg prenatalne.
    powiedzcie mi jak często chodziłyście na wizyty do ginekologa ? Ja teraz ide po 4 tygodniach

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Dzięki dziewczyny. Będe tu do Was zaglądała i mam nadzieje ze w styczniu będę mogla i ja pochwalić się moimi dzieciakami. 24 lipca mam kolejną wizytę. Dostane skierowanie na usg prenatalne.
    powiedzcie mi jak często chodziłyście na wizyty do ginekologa ? Ja teraz ide po 4 tygodniach
    ja też długo chodziłam co 4 tygodnie, bo wszystko było dobrze, i wyniki i moje samopoczucie. Dr mowił tylko na każdej wizycie, że kolejna za 4 tyg, ale jak by się cokolwiek działo to żebym w każdej chwili przyszła...

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy mogę i ja dołączyć? Prawdopodobnie będę mamą bliźniąt. Miały byc trojaczki i na usg w 6 tygodniu były 3 pecherzyki, najpierw ogromny stres, kolejnego dnia juz była radość, bo w koncu nie każdy moze byc taki wyjątkowy i miec trojaczki, a na usg w 8 tygodniu okazało sie, ze biją tylko 2 serduszka, trzeci zarodek jest duzo mniejszy od pozostałych i lekarz powiedział ze prawdopodobnie miał wadę i dlatego przestał sie rozwijać. Przez tydzień przechodziłam załamanie, wyłam codziennie jak bóbr, wogole mnie nie cieszyły te dwa bijące serduszka, bo przecież był i trzeci, którego widziałam, takim zaczątek małego człowieczka z główką i ogonkiem, a za kilka tygodni podobno sie wchłonie:( teraz juz pogodziłam sie z myślą, ze bedą bliźniaki, ale ten kto mowi "ciesz sie, bo urodzisz podwójne szczęście" nigdy nie zrozumie co czuję. Jeszcze gdybym poszła na to drugie usg i trzeciego nie byłoby wogole to pewnie aż tak nie przeżyłabym tego, ale widziałam go, miał prawie 1cm i lekarz szukał u niego bijącego serduszka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamanieMama, fajnie, że jesteś :-)
    Co do wizyt, ja na początku też chodziłam co 4 tyg, potem jakoś co 3, a tak ok. 30 tyg . co 2 tyg. W każdym razie na każdej wizycie obowiązkowo było usg.

Asieńko, witaj w naszych skromnych progach :-) Bardzo współczuję utraty maluszka. Mam nadzieję jednak, że te dwa słoneczka w Tobie dadzą Ci równie dużo radości :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam internet i sie nakrecilam, napisali tam ze wizyty co 2-3 tygodnie. Ale dobrze ze i Wy na poczatku chodzilyscie co 4.
    Dobrze ze mozna tu znalezc osoby ktore uspokajaja ;)

Asienka gratuluje i jednoczesnie przytulam bardzo mocno.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodziłam na wizyty co 4 tygodnie, więc spokojnie. Ciąża była dwuowodniowa dwukosmówkowa

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Czytam internet i sie nakrecilam, napisali tam ze wizyty co 2-3 tygodnie. Ale dobrze ze i Wy na poczatku chodzilyscie co 4.
    Dobrze ze mozna tu znalezc osoby ktore uspokajaja ;)

Asienka gratuluje i jednoczesnie przytulam bardzo mocno.

skarbie nie czytaj tyle, bo nie ma sensu, w internecie piszą, że można wykarmić bliźniaki a nawet trojaczki wyłącznie piersią, niestety w rzeczywistości, żadna z nas za długo nie pociągnęła nawet jeśli walczyła... jak lekarz stwierdzi, że coś mu się nie podoba to sam ci zaproponuje częstsze wizyty...

Misty87 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie bliźniacze mamy :) Chciałam Was zapytać jak długo pracowałyście w ciąży? Moja gin chce mnie po 20tyg wyrzucić na L4. Ja w sumie zaplanowałam sobie że będę pracowała do końca wakacji, to trochę dłużej. Oczywiście gdyby coś było nie tak to jasne że bym poszła na to L4 już dawno, ale dzięki Bogu narazie wszystko jest dobrze, ja też dobrze się czuję więc pracuję :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam i mam wizyty co 2 tygodnie. Ale u mnie to pewnie przez to ze były/są trzy zarodki i jestem traktowana bardziej rygorystycznie niz bliźniacze mamy. Zwolnienie tez dostałam od razu, ale to pewnie tez przez ciaze trojaczą - lekarz powiedział "do pracy - absolutnie nie".

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Witajcie bliźniacze mamy :) Chciałam Was zapytać jak długo pracowałyście w ciąży? Moja gin chce mnie po 20tyg wyrzucić na L4. Ja w sumie zaplanowałam sobie że będę pracowała do końca wakacji, to trochę dłużej. Oczywiście gdyby coś było nie tak to jasne że bym poszła na to L4 już dawno, ale dzięki Bogu narazie wszystko jest dobrze, ja też dobrze się czuję więc pracuję :)

Ja pracowałam też jakoś do 20 tyg. Lekarz co prawda mówił, że jak chcę to o mi wcześniej wypisze L4, gł. dlatego że ja dużo jeździłam samochodem, nieraz pi 300-400 km dziennie. Spauzowałam po incydencie z ostrym hamowaniem. Stwierdziłam, że nie będę narażać dzieciaków. Ale i tak jeszcze ok . 2 m- cy robiłam różne biurowe sprawy i byłam do dyspozycji szefa i moich ludzi.
    Wiesz wszystko zależy od charakteru Twojej pracy no i przebiegu ciąży.
    Pozdrowionka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy kupywalyscie dla swoich blizniakow monitory oddechu ??

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka75 wrote:
    Ja pracowałam też jakoś do 20 tyg. Lekarz co prawda mówił, że jak chcę to o mi wcześniej wypisze L4, gł. dlatego że ja dużo jeździłam samochodem, nieraz pi 300-400 km dziennie. Spauzowałam po incydencie z ostrym hamowaniem. Stwierdziłam, że nie będę narażać dzieciaków. Ale i tak jeszcze ok . 2 m- cy robiłam różne biurowe sprawy i byłam do dyspozycji szefa i moich ludzi.
    Wiesz wszystko zależy od charakteru Twojej pracy no i przebiegu ciąży.
    Pozdrowionka!

Moja praca jest miła, lekka i przyjemna. Również trochę biurowa. Dojeżdzam do pracy ok 20 minut, więc chyba jest OK.

Bliźniaki są z nami :*
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Dziewczyny a wy kupywalyscie dla swoich blizniakow monitory oddechu ??
    ja nie kupowałam, urodzili się duzi i jak od początku byłam cały czas z nimi, spałam w tym smym pokoju i jak mi się wydawało, że coś się nie wybudzają a powinni to wstawałam i słuchałam oddechu...

relgj44jmw4925t7.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam bo lekarz w szpitalu powiedział mi ze to strata pieniędzy a poza tym wypuszcza dzieci ze szpitala dopiero jak będą pewni na milion procent ze wszystko jest ok. Ale ja mieszkam w Holandii, a tu jakby nie było służba zdrowia lepsza. Dzieci urodziły się w 33 tygodniu, tydzień po powrocie ze szpitala spaly w swoim pokoju. Ja byłam spokojna po słowach lekarza i faktycznie ani razu nie miałam żadnej niebezpiecznej sytuacji.

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy spodziewające sie bliźniaków gdzie jesteście ? Piszcie jak sie czujecie :)
    Czy to normalne że nie mam mdłości w ciąży ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez nie mam żadnych mdłości. Codziennie sie zastanawiam czy ja wogole jeszcze w tej ciazy jestem, w koncu mnoga powinna dawać silniejsze objawy a u mnie nic.

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam mdłości i do 15go tyg w ogóle nie czułam ze jestem w ciąży. Potem było gorzej bo zaczęły się komplikacje, ale nie miało to nic wspólnego z brakiem mdłości. Nie każda kobieta je ma.

relgh3714vlmssyj.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejne nowe mamusie ;)

Ja rowniez z mdlosciami bez szalu, nie bylo tego tak duzo, jak kazdy mowil, ze przy blizniaczej itp...ja mialabym wspaniala ciaze, gdyby nie mus lezenia od 24tc.
    Nie ma reguly :)

Nie kupowalismy monitorow oddechu, bo rowniez lekarze wypuscili dzieciaki ze 100% pewnoscia, ze jest ok, poza tym od poczatku spaly z nami w pokoju, nie wyobrazalam sobie zostawic ich samych. Do dzis... :) Teraz po prostu z racji, ze maz wyjechal do Austrii, spie z chlopcami wciaz ;)

Asienka_wisienka zobaczysz, dwa serduszka wynagrodza Ci wszystko, a to trzecie bedzie Cie strzeglo cale zycie ;)

Dziewczyny, czy ktoras z Was miala problemy ze wzmozonym napieciem miesniowym u dziecka?

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj cisza. Dziewczyny mam pytanie. Czy uprawiałyście seks w trakcie ciąży, dobrze się czuje i zaszalałam a teraz sie martwie. I czy normalnie wykonywałyście prace domowe ?
    Wizyte mam w piątek więc dopytam o to również lekarza.

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cisza az dziwnie...
    MamaNieMama ja mialam w 8tyg lekkie plamienie wiec i na krotki czas zakaz seksu. Pozniej wolno bylo,ale tylko do 24tc jak sie okazalo,ze rozwarcie. Niestety mimo ze na poczatku mozna bylo to my z mezem mielismy obawy i jakos dziwne odczucia wiec bylo tego seksu niewiele.
    To jest ciaza blizniacza wiec z automatu podwyzszonego ryzyka, trzeba uwazac.
    A propo kontrolii gin to tez mialam co 4tyg nie wliczajac pobytow w szpitalu.

Ponawiam pytanie i trochę inaczej sformułuje,czy ktoras z Was miała problemy z napieciem miesniowym wzmozonym u dziecka badz dziwnym spinaniem i czasem drzeniem podczas zlosci, radosci itp?

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ