X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix gratulacje. A gdzie mieszkasz? U mnie lekarz od razu powiedział jaka to ciąża, czy dwu czy jedno jajowa. Dużo zdrowia życzę.

relgh3714vlmssyj.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix wrote:
    Dowiedzialam sie w piatek,ze zostane mama blizniakow :-) jestem w 7 tygodniu dopiero,ale serducha bily.
    jestem przerazona i szczesliwa,niewiem co bardziej,ale po przeczytaniu waszych postow od razu mi lepiej.
    Skad wiedzialyscie czy sa jedno czy dwujajowe...moje sa jakby w osobnych kieszonkach,wiec chyba dwu...lekarz nie powiedzial jakie blizniaki beda a ja zapomnialam sie zapytac.
    Za dwa tygodnie w 10 tygodniu lece do polski samolotem,tez troche sie boje.
    Gratuluję :)
    Ja na początku również byłam przerażona. U nas też w 7 tygodniu biły już oba serduszka. W tym samym dniu gin powiedziała mi, że to ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix gratuluje! Powodzenia zycze :) a blizniaki to kapitalna sprawa. Ja na poczatku wylam jak bobr bo nie chcialam a teraz za nic w świecie bym sie na jedno nie zamienila. To jest magia i cud wg mnie :) a potwierdzaja to spojrzenia i zaczepki ludzi, ktorzy fantastycznie reaguja na taka dwojeczke :) jak jestem gdzies z dwoma to praktycznie co druga osoba zaczepia, usmiecha sie czy to rzuca haslem ze jest tez z bliźniaków albo sama ma :) natomiast jak jestem czasem tylko z jednym synkiem to nie ma takich reakcji, owszem usmiechaja sie ale nie tak czesto.

Moja ciaza to w ogole jakas zagadka byla hehe do dzis nie wiem czy 1 jajowe ale w 99% tak bo moj pediatra powiedzial,ze jak 1ow i 1kosm to tylko 1 jajowa...czy to prawda?
    Fakt chłopaki podobne, często ich nie rozrozniaja,choc dla mnie roznia sie bardzo, jak byly mniejsze to teraz po czasie na zdjeciach widze ze byly mega podobne tak w wieku 3 mc...

Co do wozka to my mielismy Freestyle Twins ale po tym jak wyrosly z gondoli sprzedałam go i kupilismy joggera Marco Twingo i jest super tylko ciezki i jak jade gdzieś bez meza to masakra go z bagaznika wyciagnac ale generalnie swietny.

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix gratulacje :) Tez bylam na poczatku przerazona i w sumie nadal jestem Ale jestem szczesliwa ze bedzie dwojeczka :) Jakos sobie bedziemy musieli poradzic

Dzisiaj bylam na wizycie. Wszystko jest w porzadku. Nie mam juz calkowitego nakazu lezenia. Ale mam bardzo uwazac i jak najbardziej sie oszczedac.
    Dziewczynki maja juz po
    15,7cm i 222g
    16,1cm i 240g
    Najpierw tak slodko sobie spaly a obie kciuka ssaly :) a potem jedna sie obudzila i zaraz tez druga i fikaly sobie. Cudny widok :) Oboje z mezem sie wzruszylismy :)
    Polowkowe usg za 2tyg - 14 lipca

martwi mnie troche taka roznica pomiedzy dziewczynkami.

Ewelcia, gigsa, Helix, Muszelka75, jenny88, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik taka różnica to żadna różnica. Dzieci rozwijają się swoim tempem nie masz co się martwić

jenny88 lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka czy foteliki samochodowe na stelażu wózka tez były u Ciebie średnio stabilne?

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to żadna różnica, przecież każdy człowiek jest inny. U moich dzieci zdarzały się różnice 500gr podczas ciąży, a urodziły się z różnicą 300gr i tak jest do tej pory. Nie masz powodu do zmartwień.

relgh3714vlmssyj.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) ja właśnie też wczoraj dowiedziałam sie , że jestem w ciąży bliźniaczej :) dwujajowej :) narazie jestem jeszcze w szoku, ale bardzo się cieszę <3

Madlen222, Misty87, Ewelcia, Flakonik, gigsa, Muszelka75, zai2014, jenny88 lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam dzieciaki w pazdzierniku i stwierdzilam ze nie potrzebne mi sa te stelaze do fotelikow wiec nie powiem ci.u mnie przez 5 miechow dzieciaki jezdzily w gondolach a potem w spacerowkach.dokupilam palaki do spacerowek zeby dzieciaki sie mogly wychylac i lapac raczkami no i na nich przeplotlam sobie spirale z zabawkami dla maluchow.
    Baby jogger znowu jak dla mnie fenomenalnie sie sklada bardzo szybko i sprawnie.
    Nowym zaciazonym blizniaczym mamom zycze spokojnej ciazy:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma ochotę na odkupienie ode nie ubranek po chłopcach? Sprzedaję po woli rozmiary z których już wyrośli czyli 50, 56 i niektóre chyba jeszcze 44 mam. Jak coś piszcie na priv. Mam np takie komplety polarkowe których moi chłopcy w ogóle nie użyli bo na początku były za duże a później już się zrobiło za ciepło :/ Bluza ma odpinany kaptur, są milusie w dotyku :) - sprzedam za symboliczną kwotę :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ded408ea5262.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f945b14ab4.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9e7113d79a2.jpg

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia ja bym z checiom odkupiła od ciebie te komplety i inne ciuszki masz takie unisex ? bo u mnie dwie dziewczynki

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Helix Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Helix gratulacje. A gdzie mieszkasz? U mnie lekarz od razu powiedział jaka to ciąża, czy dwu czy jedno jajowa. Dużo zdrowia życzę.
    Mieszkam w uk, kolo Leeds

Dziekuje dziewczyny

O widze nastepna zablizniaczona,gratuluje Tereska :-)
    Ja juz przytylam 2 kilo :-))))ale nie zastanawiam sie nad tym specjalnie,jem zdrowo i nastawiam sie,ze na pewno przytyje wiecej niz w pierwszej pojedynczej.trudno
    Fajne ciuszki macie,najchetniej juz bym zaczela zbierac :-)

8p3ovfxmjeo2ns40.png
  • Helix Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow to raczej jestem za tandem pram-czyli podluznym,bo przynajmniej sie zmieszcze wszedzie..ale znowu zawsze ktres bedzie z tylu.Czy uzywacie /lyscie gondolki dziewczyny?

8p3ovfxmjeo2ns40.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix ja teraz używam gondolek

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam mase ciuszkow. Kupowalam w Niemczech i mam tez sporo z Anglii. Ostatnio jedna dziewczyna tu z forum wziela 13kg :D
    Ale mam jeszcze chyba 4 razy tyle...jakby ktoś chciał. A i duzo unisexow...

Gondolek używaliśmy chyba pol roku albo ciut dluzej. Bez tego by sie nie obeszlo,chłopcy spali glownie w wozku przez dzien bo większość czasu spedzalismy na dole u dziadkow.

1usahdgeb3da0ojs.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondolki musza byc.dzieciaczki srednio rodza sie po okolo 2.5 kg wiec beda maluskie a tymbardziej ze termin z tego co widze masz zima wiec spacery w fotelikach ja srednio widze:).zawsze gdzies zawieje i podwieje a w gondolach beda mialy wygodnie i cieplutko.zreszta ja na szkole rodzenia slyszalam ze takie maluszki nie powinny by caly czas worzone w fotelikach:)

Misty87 lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram darijke. Ja nigdy nie zapinalam do wozka fotelikow tylko zawsze wozilam dzieciakom gondolki w bagazniku. Wg mnie dziecku niezbyt wygodnie w tych fotelikach, a w gondolce sie super wyprostuje i smacznie wyspi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 07:57

Madlen222 lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam tak samo jak Misty :)

Misty87 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misty ja co prawda dwie dziewczynki ale jeśli masz unisexy to chętnie bym kupiła od ciebie najlepiej jakbys miała podwójne zestawy , masz może jakieś fotki poglądowe ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe bliźniacze Mamuśki!!!!
    Ja ostatnio mniej na forum, bo pogoda taka piękna, że dużo spacerujemy, albo siedzimy na tarasie; -)

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ