Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Helix wrote:Dowiedzialam sie w piatek,ze zostane mama blizniakow jestem w 7 tygodniu dopiero,ale serducha bily.
jestem przerazona i szczesliwa,niewiem co bardziej,ale po przeczytaniu waszych postow od razu mi lepiej.
Skad wiedzialyscie czy sa jedno czy dwujajowe...moje sa jakby w osobnych kieszonkach,wiec chyba dwu...lekarz nie powiedzial jakie blizniaki beda a ja zapomnialam sie zapytac.
Za dwa tygodnie w 10 tygodniu lece do polski samolotem,tez troche sie boje.
Ja na początku również byłam przerażona. U nas też w 7 tygodniu biły już oba serduszka. W tym samym dniu gin powiedziała mi, że to ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa -
Helix gratuluje! Powodzenia zycze a blizniaki to kapitalna sprawa. Ja na poczatku wylam jak bobr bo nie chcialam a teraz za nic w świecie bym sie na jedno nie zamienila. To jest magia i cud wg mnie a potwierdzaja to spojrzenia i zaczepki ludzi, ktorzy fantastycznie reaguja na taka dwojeczke jak jestem gdzies z dwoma to praktycznie co druga osoba zaczepia, usmiecha sie czy to rzuca haslem ze jest tez z bliźniaków albo sama ma natomiast jak jestem czasem tylko z jednym synkiem to nie ma takich reakcji, owszem usmiechaja sie ale nie tak czesto.
Moja ciaza to w ogole jakas zagadka byla hehe do dzis nie wiem czy 1 jajowe ale w 99% tak bo moj pediatra powiedzial,ze jak 1ow i 1kosm to tylko 1 jajowa...czy to prawda?
Fakt chłopaki podobne, często ich nie rozrozniaja,choc dla mnie roznia sie bardzo, jak byly mniejsze to teraz po czasie na zdjeciach widze ze byly mega podobne tak w wieku 3 mc...
Co do wozka to my mielismy Freestyle Twins ale po tym jak wyrosly z gondoli sprzedałam go i kupilismy joggera Marco Twingo i jest super tylko ciezki i jak jade gdzieś bez meza to masakra go z bagaznika wyciagnac ale generalnie swietny. -
nick nieaktualnyHelix gratulacje Tez bylam na poczatku przerazona i w sumie nadal jestem Ale jestem szczesliwa ze bedzie dwojeczka Jakos sobie bedziemy musieli poradzic
Dzisiaj bylam na wizycie. Wszystko jest w porzadku. Nie mam juz calkowitego nakazu lezenia. Ale mam bardzo uwazac i jak najbardziej sie oszczedac.
Dziewczynki maja juz po
15,7cm i 222g
16,1cm i 240g
Najpierw tak slodko sobie spaly a obie kciuka ssaly a potem jedna sie obudzila i zaraz tez druga i fikaly sobie. Cudny widok Oboje z mezem sie wzruszylismy
Polowkowe usg za 2tyg - 14 lipca
martwi mnie troche taka roznica pomiedzy dziewczynkami.Ewelcia, gigsa, Helix, Muszelka75, jenny88, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość
-
Ja rodzilam dzieciaki w pazdzierniku i stwierdzilam ze nie potrzebne mi sa te stelaze do fotelikow wiec nie powiem ci.u mnie przez 5 miechow dzieciaki jezdzily w gondolach a potem w spacerowkach.dokupilam palaki do spacerowek zeby dzieciaki sie mogly wychylac i lapac raczkami no i na nich przeplotlam sobie spirale z zabawkami dla maluchow.
Baby jogger znowu jak dla mnie fenomenalnie sie sklada bardzo szybko i sprawnie.
Nowym zaciazonym blizniaczym mamom zycze spokojnej ciazy:)Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was ma ochotę na odkupienie ode nie ubranek po chłopcach? Sprzedaję po woli rozmiary z których już wyrośli czyli 50, 56 i niektóre chyba jeszcze 44 mam. Jak coś piszcie na priv. Mam np takie komplety polarkowe których moi chłopcy w ogóle nie użyli bo na początku były za duże a później już się zrobiło za ciepło Bluza ma odpinany kaptur, są milusie w dotyku - sprzedam za symboliczną kwotę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ded408ea5262.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f945b14ab4.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9e7113d79a2.jpg -
Madlen222 wrote:Helix gratulacje. A gdzie mieszkasz? U mnie lekarz od razu powiedział jaka to ciąża, czy dwu czy jedno jajowa. Dużo zdrowia życzę.
Dziekuje dziewczyny
O widze nastepna zablizniaczona,gratuluje Tereska
Ja juz przytylam 2 kilo )))ale nie zastanawiam sie nad tym specjalnie,jem zdrowo i nastawiam sie,ze na pewno przytyje wiecej niz w pierwszej pojedynczej.trudno
Fajne ciuszki macie,najchetniej juz bym zaczela zbierac -
Ja tez mam mase ciuszkow. Kupowalam w Niemczech i mam tez sporo z Anglii. Ostatnio jedna dziewczyna tu z forum wziela 13kg
Ale mam jeszcze chyba 4 razy tyle...jakby ktoś chciał. A i duzo unisexow...
Gondolek używaliśmy chyba pol roku albo ciut dluzej. Bez tego by sie nie obeszlo,chłopcy spali glownie w wozku przez dzien bo większość czasu spedzalismy na dole u dziadkow. -
Gondolki musza byc.dzieciaczki srednio rodza sie po okolo 2.5 kg wiec beda maluskie a tymbardziej ze termin z tego co widze masz zima wiec spacery w fotelikach ja srednio widze:).zawsze gdzies zawieje i podwieje a w gondolach beda mialy wygodnie i cieplutko.zreszta ja na szkole rodzenia slyszalam ze takie maluszki nie powinny by caly czas worzone w fotelikach:)
Misty87 lubi tę wiadomość
-
Popieram darijke. Ja nigdy nie zapinalam do wozka fotelikow tylko zawsze wozilam dzieciakom gondolki w bagazniku. Wg mnie dziecku niezbyt wygodnie w tych fotelikach, a w gondolce sie super wyprostuje i smacznie wyspi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 07:57
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny