Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia N. U mnie w rodzinie nie było bliźniąt u męża też nie, jestem po ivf ale miałam podana jedną bkastkę która się podzieliła... Nie wiem czy ivf miało na to wpływ nawet...
Sylika: współczuję przeżyć Ale masz szczęście do bliźniątSylika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam, mam pytanko do mam bliźniaków , a mianiwicie pierwszą bete robiłam w 4t3d ciąży wynik 197,6 mIU/ml drugą w 5t5d 12641 (9dni odstępu) przyrost dwu dniowy153%,jak to było u Was ? W zeszłym roku spodziewałam się bliźniąt niestety ciąża obumarła w 7t. Bety wtedy nie robiłam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarolincia wrote:Witam, mam pytanko do mam bliźniaków , a mianiwicie pierwszą bete robiłam w 4t3d ciąży wynik 197,6 mIU/ml drugą w 5t5d 12641 (9dni odstępu) przyrost dwu dniowy153%,jak to było u Was ? W zeszłym roku spodziewałam się bliźniąt niestety ciąża obumarła w 7t. Bety wtedy nie robiłam
Ale to był 26dpo i 28dzien po owulce -
Ja bety nie robiłam, wiec nie pomoge.
Hej nie panikujcie tak z tym jednym workiem
Popatrzcie na moich lobuzow w awatarku da sie
Co do dziedziczności, mnie lekarze powtarzają, że jednojajowe są takim cudem natury niewytłumaczalnym, nie mającym nic wspólnego z genami. Dwujajowe to już inna bajka -
wydaje mi sie ze wiekszosc blizniaczych Mam tak ma ze sie boi, ale dobre jest myslenie takie, ze to jest co prawda podwojny obowiazek i ''klopot'' ale za to podwojny pierwszy usmiech, pierwszy krok, pierwsze "Mama" czyz mozna chciec wiecej?
-
Klaudia N. wrote:Kobietki ja nie z fioletowej ale nie mogę się powstrzymać żeby Was nie podczytywać, ależ fajnie mieć parkę w brzuszku, a trojeczka to juz w ogole:)
Ja przed staraniami zawsze sie bałam, że trafią mi się bliźniaki gdyż jest tzw obciazenie genetyczne czy jak to mowią, znaczy się i moja mama i moja teściowa miały rodzeństwo bliźniacze. Teraz po 14 cyklach bardzo bym chciała mieć bliźniaki i juz wiecej nie przechodzić przez starania:(
Jak to było u was? były w rodzinie bliznieta? Wiem, ze niektore sa po in vitro to troszke inna sytuacja chyba ale moze ktos mi odpowie bo bardzo mnie ciekawi
Wszystkim Wam i waszym dziaciaczkom duzo zdrowia zycze:)
Ja brałam clo, w rodzinie bliźniąt brak. -
A u Nas w rodzinie z mojej strony od mamy i taty sa blizniaki i od meza strony tez. Pierwsza ciaza pojedyncza, druga blizniacza (niestety nie donoszona) i trzecia jak sie okazalo rowniez blizniacza (niedonoszona) z ta trzecia to bylo tak ze byl jeden w macicy a drugi poza macica. Ten z macicy mial miej sily i "sam splynal" a pozamacica musialam miec usunieta. Teraz mamy nadzieje na kolejna dzidzie i kto wie? Moze tym razem blizniaki ktore donosze? Ale pierw musze brac jeszcze do konca marca tabletki anty ;( jajniki musza odpoczac jak to lekarz powiedzial.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
A tak sobie was podczytuje marzac, ze nie dlugo do Was dolacze na dluzsza chwile oczywiscie bo w koncu musi byc ok.
pragnaca dzidziusia, Kasia24, Fairuza lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyJa cale zycie marzylam o blizniakach
W mojej I meza rodzinie sa blizniaki, jednakze moja ciaza jest efektem leczenia. Lekarz nie wykluczyl , ze podzial jednego embrionu moze miec zwiazek z predyspozycjami genetycznymi takze tak do konca nie wiadomo
RosaX wspolczuje strat. Mam nadzieje, ze wkrotce bedziesz sie cieszyc ciaza.
A co do bety to poczatkowo mialam przyrost o 160% I juz wtedy przeczuwalam ciaze mnoga
-
Tez mam taka nadzieje.
Najgorsze tylko ze pomimo dlugoletnich prob lekarz nadal nie przepisal zadnych tabletek albo jakis dodatkowych badan.. Ale w lutym mam 2 wizyty u innych lekarzy. Moze ktorys bardziej sie przejmie.. Choc slyszalam ze tu w Niemczech nie daja nic co by pomoglo w zajsciu.. Albo utrzymaniu ciazy.. Ale kciuki zacisniete juz mam. I taaakie plany jak tylko po odstawieniu anty beda dwie kreski na tescie ovupragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Tez mam taka nadzieje.
Najgorsze tylko ze pomimo dlugoletnich prob lekarz nadal nie przepisal zadnych tabletek albo jakis dodatkowych badan.. Ale w lutym mam 2 wizyty u innych lekarzy. Moze ktorys bardziej sie przejmie.. Choc slyszalam ze tu w Niemczech nie daja nic co by pomoglo w zajsciu.. Albo utrzymaniu ciazy.. Ale kciuki zacisniete juz mam. I taaakie plany jak tylko po odstawieniu anty beda dwie kreski na tescie ovu
W Niemczech podobnie jak w UK nie robia nic a badalas kriotypy?
Najwazniejsze to miec plan I isc za ciosem, nie poddajac sie
Mam nadzieje, ze juz niedlugo do Nas dolaczysz -
pragnaca dzidziusia wrote:W Niemczech podobnie jak w UK nie robia nic a badalas kriotypy?
Najwazniejsze to miec plan I isc za ciosem, nie poddajac sie
Mam nadzieje, ze juz niedlugo do Nas dolaczysz
Co to kriotypy?
Jak narazie wyprosilam sie tsh ft3 ft4 a i tak dopiero zrobi je jak odstawie tabletki..
Tez mam taka nadzieje ze nie dlugo znow przejde na fioletowa strone
07.11.2012 Julian
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Co to kriotypy?
Jak narazie wyprosilam sie tsh ft3 ft4 a i tak dopiero zrobi je jak odstawie tabletki..
Tez mam taka nadzieje ze nie dlugo znow przejde na fioletowa strone
To badania, ktore zalecaja zrobic po poronieniu , przed kolejna ciaza. Badaja przyczyne poronienia I zapobiegaja ich wystepowaniu w przyszlosc. -
pragnaca dzidziusia wrote:To badania, ktore zalecaja zrobic po poronieniu , przed kolejna ciaza. Badaja przyczyne poronienia I zapobiegaja ich wystepowaniu w przyszlosc.
Aha. Wiec popytam lekarza jak bede na wizycie w srode jak ten nie odpowie to popytam 11.03 na wizycie u innego. Szukam jakiegos ktory pomoze. Na najblizszy czas mam sporo terminow u ginekologow.. Ktos musi w koncu sie mna zajac.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp