Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny dopadla mnie prawdopodobnie kolka jelitowa. Pisze prawdopodobnie bo badania nic nie wykazaly. Tylko przypuszczaja.
Blair najdluzej moga dzieci trzymac do 34 tc ale jest to ryzykowne przez Stan przedrzucawkowy wiec nastawiaja mnie na 32 tc.
A plec poznalismy w 16 tc, w 18 tc potwierdzili, a w 20 tc jeden chlopiec okazal sie dziewczynka poki co niezmiennie I oby tak zostalo -
Dziewczyny, dolaczam niesmialo, jesli przyjmiecie? Dzis rano mialam USG, a na nim 2 kropki Troche sie na to nastawialam, bo mialam cykl stymulowany zastrzykami, ale dzis potwierdzone Ciesze sie bardzo, ale i troche stresuje - w koncu to podwojne obciazenie...
Tutaj moje kropki: http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1e14b2c8d0866cb
PozdrawiamBlair, pragnaca dzidziusia, Sylika, jenny88, Linka05, ewa84, Misty87, gigsa, Fairuza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pragnaca: oby szybko przeszło
U mnie doktor stwierdził że są dwie owodnie, teraz czekam na usg genetyczne...
Dziewczyny kiedy najwięcej przybralyscie na wadze? I czy możecie polecić coś sprawdzonego do smarowania brzucha?pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Od końca 1 trymestru przez prawie cały 2 najwięcej przybieralam, teraz w 3 już znacznie mniej. Ale to indywidualna kwestia. Ze smarowaniem to też tak jest, że jak ma sie skłonności do rozstępów to będą choćby sie smarowalo najlepszymi środkami ja używam Lirene.
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszym trymestrze nie przybrałam ani grama za to w drugim zaczęło szybko przybywać wpadło 8kg a teraz trzeci i w sumie nic obwód brzucha ten sam od kilku tyg. A smarować sie smarowałam balsamem palmers cacao butter a teraz balsamem na rozstępy ziaja i nie mam ani jednego mam nadzieje ze tak zostanie.
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blair to tak z tym rozwiazywaniem ciazy mnogich, ze sa pewne przeciwwskazania do trzymania dzieciakow dłużej w brzuchu. W przypadku jednej owodni to przede wszystkim niebezpieczenstwo owiniecia sie pepowina. Wiec max do 34tc trzymaja. Trojacze ciaze to juz w ogóle hardcore i tutaj ryzyko jest jeszcze wieksze wiec trzeba dmuchać na zimne. Pamietajcie - dzieci z ciaz mnogich rozwijają sie szybciej w brzuchu niz z pojedynczych.
A propo pprzybierania na wadze to ja do konca ciazy +9kg. Rozstepy to tez indywidualna sprawa. Jedne regularnie i intensywnie smaruja najdrozszymi cudami a rozstepy o ile nie wyjda w ciazy to zaraz po porodzie. Niektóre nie smaruja wcale i rozstępów brak. Ja mam kilka wiekszych ale jakos zyje z tym wyblakly, a wygladaly fatalnie.
Dzierzba - patrz na moja stopke - ciaza 1owodniowa.
Pragnąca ja mialam ataki kolki nerkowej wiec moge wyobrazic sobie jak sie czujesz. Mialam kilka atakow i dopoki nie wiedzialam co to, nie pomagalo nic. Po rozmowie z gin juz wiedzialam o co kaman i przy ataku brałam furaginum i tylko to pomagalo. Szok jaki to bol. Zawsze łapało w nocy i wylam z bolu chodząc po scianachpragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
co do rozwiązania to mam zamiar jutro zapytać prowadzącą jak to widzi bo na razie nie rozmawiałyśmy o tym u mnie ciąża dwu owodniowa wiec mniej skomplikowana sprawa
ja uzywam masła do brzucha z palmersa i tez zadnych rozstepow jak narazie nie ma ale rzeczywiście jest to sprawa indywidualna- dużo zależy od odpowiedniego nawodnienia organizmu i od wcześniejszego trybu życia
dotychczas przytyłam 10 kg i w sumie niemal calość w drugim trymestrze bo cały pierwszy upłynął mi pod znakiem mdłości.... generalnie czym jak czym ale wagą nie nalezy się przejmować- przynajmniej ja sie nie przejmuje bliźniacze mamy predzej wracają do formy po porodziepragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Dziewczyny kiedy najwięcej przybralyscie na wadze? I czy możecie polecić coś sprawdzonego do smarowania brzucha?
http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.htmlpragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
jenny88 wrote:W obu ciążach stosowałam balsam babydream fur mama i 0 rozstępów
http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.html
Dzięki muszę kupić
Bio oil mam w domu więc będę jakoś zamiennie stosować
Dzięki dziewczyny
Ja już mam +2,5 kg i większości spodni nie dopinam już. Boję się co będzie dalej bo chciałabym się ruszać jak najdłużej -
Nie wiem czy slyszalyscie dziewczyny o małej aferze, u nas na wątku wpisywala się kiedyś taka osoba jak flakonik i sie okazuje, że wszystko zmyslala i kradla zdjęcia z portalu społecznościowego pewnej kobiety - mamy bliźniaczek i mówiła, że to ona i jej dzieci u nas tylko kilka postów było ale w innym wątku o grudniowych mamach normalnie opisywała swoje życie. Tak natrafiłam na to i stwierdziłam, że ku przestrodze Wam napisze.
pragnaca dzidziusia, Magenta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka05 wrote:Nie wiem czy slyszalyscie dziewczyny o małej aferze, u nas na wątku wpisywala się kiedyś taka osoba jak flakonik i sie okazuje, że wszystko zmyslala i kradla zdjęcia z portalu społecznościowego pewnej kobiety - mamy bliźniaczek i mówiła, że to ona i jej dzieci u nas tylko kilka postów było ale w innym wątku o grudniowych mamach normalnie opisywała swoje życie. Tak natrafiłam na to i stwierdziłam, że ku przestrodze Wam napisze.
Ja od wczoraj sledzilam grudniowki, zeby sie dowiedziec co sie Tam slalo I jestem nadal w szoku. Tzw Flakonik, Kourtney, Dzejzi I Blair z naszego watku to ta sama osoba. Nie tylko kradla zdjecia, ale tez wymyslala swoja historie. Z tego co wyczytalam to wszystkie te konta zniknely. Masakra, jak mozna byc takim czlowiekiem.....przykre to jest bardzo... -
Pragnąca i ja wczoraj na forum natrafiłam na ten bajzel....no mormalnie nie do wiary chora psycholka albo psychol desperat i wszedzie wątek bliźniaków .... Jakim trzeba być chorym na umyśle by takie rzeczy wymyślać i oszukiwać inne mamy ...
-
Misty87 ja się trochę obawiam tych wszystkich powikłań. Pocieszam się tym, że widzę u ciebie śliczne dzieciaczki i u mnie też będzie ok, a poza tym nie mam na pewne sprawy wpływu. Widzę, że wcześnie miałaś cesarkę. Czy to normalne, że jednoowodniowe tak wcześnie wyciągają?
-
O kurde to aż pod tyloma nickami pisała, i to tutaj też pod tyloma? Bo ja tego flakonika kojarzyłam bo mniej więcej dolaczylam do wątku jak ona "urodzila" i podgladalam czasem na grudniowkach co tam u niej i jakie piekne te zdjęcia i w ogóle.
To cale podszywanie sie pod kogos, zdjęcia i w ogole to faktycznie chore ale najgorsze jest to jak ona mogla udzielac jakis porad, radzic innym mamom... przecież to nieodpowiedzialne i moglo komus zaszkodzic (bo podobno to jakas 18letnia dziewczyna)
Mnie sie wydaje ze ona tutaj podczytywala i pytala o rozne rzeczy żeby potem byc bardziej wiarygodna na innych watkach. Eh szkoda słów.