X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy są tu mamy z dziusiami jednoowodniowymy? Jak przebiega wam ciążą?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopadla mnie prawdopodobnie kolka jelitowa. Pisze prawdopodobnie bo badania nic nie wykazaly. Tylko przypuszczaja.

Blair najdluzej moga dzieci trzymac do 34 tc ale jest to ryzykowne przez Stan przedrzucawkowy wiec nastawiaja mnie na 32 tc.

A plec poznalismy w 16 tc, w 18 tc potwierdzili, a w 20 tc jeden chlopiec okazal sie dziewczynka :) poki co niezmiennie I oby tak zostalo :)

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dolaczam niesmialo, jesli przyjmiecie? Dzis rano mialam USG, a na nim 2 kropki :) Troche sie na to nastawialam, bo mialam cykl stymulowany zastrzykami, ale dzis potwierdzone :) Ciesze sie bardzo, ale i troche stresuje - w koncu to podwojne obciazenie...

Tutaj moje kropki: http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1e14b2c8d0866cb

Pozdrawiam :)

Blair, pragnaca dzidziusia, Sylika, jenny88, Linka05, ewa84, Misty87, gigsa, Fairuza lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej czy są tu mamy z dziusiami jednoowodniowymy? Jak przebiega wam ciążą?
    Hej, u mnie "tylko" jednokosmówkowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:35

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjej pragnąca z jednej strony to dobrze że nic ze strony ciąży ale z drugiej to Cie pewnie wymeczy :-\ oby jak najmniej takich napadów.

Zetzet witamy i gratulujemy :-)

pragnaca dzidziusia, ewa84 lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca: oby szybko przeszło :)

U mnie doktor stwierdził że są dwie owodnie, teraz czekam na usg genetyczne...

Dziewczyny kiedy najwięcej przybralyscie na wadze? I czy możecie polecić coś sprawdzonego do smarowania brzucha?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, juz czuje sie duzo lepiej :)
    Ja najwiecej zaczelam przybietac w 2 trymestrze.
    Do smarowania polecam Bio Oil :) Jest dosc drogi, ale wydajny I zero rozstepow poki co :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od końca 1 trymestru przez prawie cały 2 najwięcej przybieralam, teraz w 3 już znacznie mniej. Ale to indywidualna kwestia. Ze smarowaniem to też tak jest, że jak ma sie skłonności do rozstępów to będą choćby sie smarowalo najlepszymi środkami :-\ ja używam Lirene.

zem3wn15az3szllg.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze nie przybrałam ani grama za to w drugim zaczęło szybko przybywać wpadło 8kg a teraz trzeci i w sumie nic obwód brzucha ten sam od kilku tyg. A smarować sie smarowałam balsamem palmers cacao butter a teraz balsamem na rozstępy ziaja i nie mam ani jednego mam nadzieje ze tak zostanie.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam Palmers i Mustela i używam naprzemiennie. Na razie nic mi nie rozstępuje ;) ale chyba jeszcze za wcześnie, żeby mówić o efektach.

Nie przepadam za Palmersem ze względu na mocniejszy zapach, ciągle wszystko mi śmierdzi.

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair to tak z tym rozwiazywaniem ciazy mnogich, ze sa pewne przeciwwskazania do trzymania dzieciakow dłużej w brzuchu. W przypadku jednej owodni to przede wszystkim niebezpieczenstwo owiniecia sie pepowina. Wiec max do 34tc trzymaja. Trojacze ciaze to juz w ogóle hardcore :-D i tutaj ryzyko jest jeszcze wieksze wiec trzeba dmuchać na zimne. Pamietajcie - dzieci z ciaz mnogich rozwijają sie szybciej w brzuchu niz z pojedynczych.

A propo pprzybierania na wadze to ja do konca ciazy +9kg. Rozstepy to tez indywidualna sprawa. Jedne regularnie i intensywnie smaruja najdrozszymi cudami a rozstepy o ile nie wyjda w ciazy to zaraz po porodzie. Niektóre nie smaruja wcale i rozstępów brak. Ja mam kilka wiekszych ale jakos zyje z tym :-) wyblakly, a wygladaly fatalnie.

Dzierzba - patrz na moja stopke - ciaza 1owodniowa.

Pragnąca ja mialam ataki kolki nerkowej wiec moge wyobrazic sobie jak sie czujesz. Mialam kilka atakow i dopoki nie wiedzialam co to, nie pomagalo nic. Po rozmowie z gin juz wiedzialam o co kaman i przy ataku brałam furaginum i tylko to pomagalo. Szok jaki to bol. Zawsze łapało w nocy i wylam z bolu chodząc po scianach :(

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

co do rozwiązania to mam zamiar jutro zapytać prowadzącą jak to widzi bo na razie nie rozmawiałyśmy o tym :) u mnie ciąża dwu owodniowa wiec mniej skomplikowana sprawa :)

ja uzywam masła do brzucha z palmersa i tez zadnych rozstepow jak narazie nie ma ale rzeczywiście jest to sprawa indywidualna- dużo zależy od odpowiedniego nawodnienia organizmu i od wcześniejszego trybu życia :)

dotychczas przytyłam 10 kg i w sumie niemal calość w drugim trymestrze bo cały pierwszy upłynął mi pod znakiem mdłości.... generalnie czym jak czym ale wagą nie nalezy się przejmować- przynajmniej ja sie nie przejmuje :P bliźniacze mamy predzej wracają do formy po porodzie :)

5bd5222f11.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny kiedy najwięcej przybralyscie na wadze? I czy możecie polecić coś sprawdzonego do smarowania brzucha?
    W obu ciążach stosowałam balsam babydream fur mama i 0 rozstępów ;)

http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.html

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    W obu ciążach stosowałam balsam babydream fur mama i 0 rozstępów ;)

http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.html

Dzięki :) muszę kupić :)
    Bio oil mam w domu więc będę jakoś zamiennie stosować :)
    Dzięki dziewczyny

Ja już mam +2,5 kg i większości spodni nie dopinam już. Boję się co będzie dalej bo chciałabym się ruszać jak najdłużej

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 14 kg na plusie i jakoś się ruszam, niektórzy przybierają po 30 kg i funkcjonują także bez paniki :-)

pragnaca dzidziusia, ewa84 lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy slyszalyscie dziewczyny o małej aferze, u nas na wątku wpisywala się kiedyś taka osoba jak flakonik i sie okazuje, że wszystko zmyslala i kradla zdjęcia z portalu społecznościowego pewnej kobiety - mamy bliźniaczek i mówiła, że to ona i jej dzieci :-\ u nas tylko kilka postów było ale w innym wątku o grudniowych mamach normalnie opisywała swoje życie. Tak natrafiłam na to i stwierdziłam, że ku przestrodze Wam napisze.

pragnaca dzidziusia, Magenta lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Nie wiem czy slyszalyscie dziewczyny o małej aferze, u nas na wątku wpisywala się kiedyś taka osoba jak flakonik i sie okazuje, że wszystko zmyslala i kradla zdjęcia z portalu społecznościowego pewnej kobiety - mamy bliźniaczek i mówiła, że to ona i jej dzieci :-\ u nas tylko kilka postów było ale w innym wątku o grudniowych mamach normalnie opisywała swoje życie. Tak natrafiłam na to i stwierdziłam, że ku przestrodze Wam napisze.

Ja od wczoraj sledzilam grudniowki, zeby sie dowiedziec co sie Tam slalo I jestem nadal w szoku. Tzw Flakonik, Kourtney, Dzejzi I Blair z naszego watku to ta sama osoba. Nie tylko kradla zdjecia, ale tez wymyslala swoja historie. Z tego co wyczytalam to wszystkie te konta zniknely. Masakra, jak mozna byc takim czlowiekiem.....przykre to jest bardzo...

• Sylika Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca i ja wczoraj na forum natrafiłam na ten bajzel....no mormalnie nie do wiary chora psycholka albo psychol desperat i wszedzie wątek bliźniaków .... Jakim trzeba być chorym na umyśle by takie rzeczy wymyślać :( i oszukiwać inne mamy ...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 ja się trochę obawiam tych wszystkich powikłań. Pocieszam się tym, że widzę u ciebie śliczne dzieciaczki i u mnie też będzie ok, a poza tym nie mam na pewne sprawy wpływu. Widzę, że wcześnie miałaś cesarkę. Czy to normalne, że jednoowodniowe tak wcześnie wyciągają?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to aż pod tyloma nickami pisała, i to tutaj też pod tyloma? Bo ja tego flakonika kojarzyłam bo mniej więcej dolaczylam do wątku jak ona "urodzila" i podgladalam czasem na grudniowkach co tam u niej i jakie piekne te zdjęcia i w ogóle.
    To cale podszywanie sie pod kogos, zdjęcia i w ogole to faktycznie chore ale najgorsze jest to jak ona mogla udzielac jakis porad, radzic innym mamom... przecież to nieodpowiedzialne i moglo komus zaszkodzic (bo podobno to jakas 18letnia dziewczyna) :-\
    Mnie sie wydaje ze ona tutaj podczytywala i pytala o rozne rzeczy żeby potem byc bardziej wiarygodna na innych watkach. Eh szkoda słów.

zem3wn15az3szllg.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ