Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa początkowo byłam przerażona kosztami, bo byłam pewna, że mając pakiet prywatny będę z niego korzystać i prowadzenie ciąży prywatnie mi odpada. Teraz patrzę na to inaczej, czegoś sobie trzeba odmówić, by prowadzić bezpiecznie ciąże, ale też cieszę się, że mam możliwość mieć tak blisko specjalistów, którzy są dobrzy w tym co robią.. nie muszę dojeżdżać 60 km i martwić się tym, że zwykły lekarz nie dopilnuje wszystkiego w bliźniaczej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 22:04
-
Dokładnie też polecam zrobienie usg prenatalnego, na NFZ też podobno można zrobić.
Ja np mam opiekę medyczną w Lux med, opłaca mi ja pracodawca Ale nie chcieli mi poprowadzić tam ciąży, zresztą nie mam do nich zaufania niestety
Mój gin prywatny skierował mnie do konkretnej placówki usg i powiedział zw to konieczne badanie i tyle. Nie dyskutowalam. Tam trafiłam ba wspaniała panią doktor dzięki której mam opiekę w przychodni przyszpitalnej na NFZ i chyba polowkowe też mi tam zrobi jednak tacy lekarze to rzadkość w pl
Mi papy nie pilecano tylko nifty, ale nie robiłam.
-
nick nieaktualnyewa to zupełnie jak ja, też mam luxmed opłacony przez pracodawcę. Też nie chcieli mi tam prowadzić bliźniaczej ciąży, ale też nie mam do nich do końca zaufania, chyba nie ma tam super specjalisty.
Mi pappy też nie polecano jakoś specjalnie, zostałam tylko poinformowana, zdecydowaliśmy się i już tego nie zmienię, ale teraz bym nie robiła. -
nick nieaktualnyKaro Em wrote:Też mam Luxmed i korzystam tam tylko z badań krwi i byłam na jednym usg, stwierdziłam że jak mam w pakiecie to skorzystam i podglądnę moje dziewczyny
A tak to reszta prywatnie. -
Dzierzba wrote:Nie wiem z czego to wynika. Może dlatego, że to łódź? Ceny jak w warszawie normalnie. Ja za pappa 250 a nifty 2750 (normalnie 2450 kosztuje) ze względu na omówienie i opis Dudarewicza a on się ceni. Usg w 13 tc miałam u pani profesor, ale cena jak wszędzie dookoła.
Też oba prenatalne robilam u Dudarewicza, jest świetnym specjalistą i dlatego sie tak ceni, ale warto bo badanie bardzo dokladne. W innych miejscach w Lodzi jest troche taniej, np w Gamecie 300zl. -
Karo Em wrote:Gigsa a Ty jesteś z gór prawda?
Ostatnio pytałam się lekarza czy mogłabym wyjechać jeszcze kolejką na Kasprowy, to mi odradził bo przez różnicę ciśnień mogłyby nawet odejść mi wody... Powiedział że mogłoby też nie stać się nic, ale po co to sprawdzać. No i jeszcze że niektórzy lekarze odradzają nawet wyjazd tylko do Zakopanego bo to też jakieś obciążenie związane z ciśnieniem. Zastanawiam się czy tyczy się to też osób które na stałe w takim klimacie mieszkają... Chyba raczej nie...? -
Cześć kobietki. W poniedziałek mialam wizyte i po niej wyladowalam w szpitalu gin mnie skierowal bo bolal brzuch a ze moja szyjka taka sobie to wolał położyć zeby wyeliminować bóle. Jestem juz w domku z nakazem leżenia. Czy któraś z Was miała doczynienia z prof Debskim z Warszawy? Mój gin chce mnie z Nim skonsultować
-
Linka05 wrote:Też oba prenatalne robilam u Dudarewicza, jest świetnym specjalistą i dlatego sie tak ceni, ale warto bo badanie bardzo dokladne. W innych miejscach w Lodzi jest troche taniej, np w Gamecie 300zl.
Linka a ty już przy końcówce..jak się czujesz?
-
Izabela23 wrote:Cześć kobietki. W poniedziałek mialam wizyte i po niej wyladowalam w szpitalu gin mnie skierowal bo bolal brzuch a ze moja szyjka taka sobie to wolał położyć zeby wyeliminować bóle. Jestem juz w domku z nakazem leżenia. Czy któraś z Was miała doczynienia z prof Debskim z Warszawy? Mój gin chce mnie z Nim skonsultować
-
Magenta wrote:Jezeli mowa o prof. Romualdzie Debskim to bedziesz pod bardzo dobra opieka poczytaj opinie w necie
Najgorzej,że męża nie ma i musze znaleźć kogoś kto mnie zawiezie,bo do Warszawy mam grubo ponad 200km
Magenta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mnie dziś nie odpuszcza okropny ból żołądka. Zastanawiam sie co mogłabym na to wziąć? Ból jest straszny promieniuje aż do pleców
Jutro na szczęście mam wizytę u ginekologa to go zapytam o jakiś lek bo przecież wykończyć sie można...cały dzień takiego bólu. Was tez meczy żołądek? W ogóle zastanawiam sie czy to na pewno ma związek z ciąża. Czytałam o bólach żołądka, ale na poźniejszych etapach. Nie wiem co myślec