X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Tak jest :) zwarta i gotowa wypatruje zbizajacych sie objawow porodu- narazie bez skutku :) brzuch jest wysoko, brak jakichkolwiek dolegliwosci i ogolnie high life :) mam nadzieje,ze pochodze jeszcze minimum tydzien z brzuszkiem zeby maluchy mogly troche wiecej cialka nabrac :)

W sumie to dobrze,że jeszcze nie chce im się wyjść na świat,nie ma to jak w brzuszku u mamy :) .przynajmniej jeszcze trochę podrosną i poćwiczą płucka ,żeby mogły bez problemu oddychać i dac znac krzykiem...a jak u nich wagowo?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka GRATULACJE!!!!! :) śliczna waga maluszków :)
    Pirelka to super, że wszystko w porządku :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba któreś dziecko mnie pukało dzisiaj.. ale pewna nie jestem bo to taki dziwne było ;) jak ruch w jednym miejscu jelita.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy wszystkie badania krwi robicie na czczo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykła morfologia nie wymaga bycia na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam na czczo i kilka parametrów poza normą, ale bardzo nieznacznie.. a normy wiadomo są podanie nie dla ciężarnych. Czekam jeszcze na mocz.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze na czczo

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie było mnie kilka dni i tyle stron zaległych! Szok :-D
    Gratuluje Sylika!
    Gratuluje Linka!
    Wspaniale wiesci :-) i takie duze bobasy. Niech sie chowaja zdrowo! Sylika dalas rade sn, nic lepszego :)

Ja jestem z gor, z Bialki Tatrzanskiej. A do Zakopca jezdzilam do gina. Nie wiem jak z cisnieniem, ja tu mieszkam ale np jak jade do rodziny 70 km w strone Krakowa to w polowie drogi zatykaja mi się uszy :-) wiec roznica jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:38

Sylika lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze lepiej robić na czczo :)

gigsa lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

W końcu pojawiły się wyniki moczu, niestety mam obecne leukocyty 10-20, nabłonki płaskie dość liczne, baterie liczne no i ślad ketonów.. ciekawe czy nie mam jakieś zapalenia pęcherza czy moczu :/ dowiem się w piątek na wizycie, ale generalnie nie czuję jakbym miała, a nie raz w życiu miałam zapalenie pęcherza.
    Kolejny powód żeby się martwić :/

Na 14 jadę do dentysty, a po 17 mam usg jamy brzusznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w skierowaniu na krew nie mamy nic związanego z cukrem to nie trzeba być na czczo, jedzenie nie wpływa na zawartość np krwinek czerwonych ;)

Pirelka te bakterie i nabłonki to też mam zawsze w wynikach, ale byłam u urologa i pytałam o to, to podobno nic dziwnego w tym nie ma bo zawsze w trakcie siusiania do kubeczka jakaś część z tego co mamy na ciele się przedostaje. Także nie martw się na zapas :)
    A usg jamy brzusznej to z jakiego powodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Jak w skierowaniu na krew nie mamy nic związanego z cukrem to nie trzeba być na czczo, jedzenie nie wpływa na zawartość np krwinek czerwonych ;)

Pirelka te bakterie i nabłonki to też mam zawsze w wynikach, ale byłam u urologa i pytałam o to, to podobno nic dziwnego w tym nie ma bo zawsze w trakcie siusiania do kubeczka jakaś część z tego co mamy na ciele się przedostaje. Także nie martw się na zapas :)
    A usg jamy brzusznej to z jakiego powodu?
    Kłucie pod żebrami, niezły atak miałam w weekend i teraz ciągle mnie tak ugniata coś, choć bez bólu. Niby internista mówił, że według niego to od kręgosłupa lub jelit, sama też wiążę to z jelitami, ale wolę dla spokoju sprawdzić :) i mam nadzieje, że tu nic nie wyjdzie bo mam dość już tego wszystkiego.

Moje leukocyty świadczą o zapaleniu dróg moczowych, ale zobaczę w piątek co powie i zaleci ginekolog. Chyba nie będzie za późno?! Na razie postaram się dużo pić wody i płynów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badanie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) mam nadzieję, że będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dentyście, okazało się, że tragedia się tam nie dzieje, a leczony ząb może dawać takie odczucie, gdyż nie jest całkowicie zrobiony. Dzisiaj była krótka wizyta i drugi kanał udało się zrobić, na następnej mam godzinę i czas na najgorszy kanał, ponoć zakrzywiony..potem wypełnienie i jeden ząb z głowy.
    Zabieramy się potem za następne z dziurami :/
    Zbankrutuję..ale troszkę się uspokoiłam i mam nadzieję, że reszta nie będzie kanałowa już.

Po południu jadę na usg jamy brzusznej, a już mam dość tego jeżdżenia, w dodatku komunikacją :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka: a może to być jakiś inny stan zapalny? Bo pęcherz faktycznie czuć :/

Ja dla odmiany muszę założyć pessar :/
    I nakaz leżenia, nie myślałam że tak szybko mnie to czeka :/ ale skoro muszę to będę leżeć :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to już pessar? Dobrze, że nie szyją. Wyleżysz się teraz na zapas.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pirelka: a może to być jakiś inny stan zapalny? Bo pęcherz faktycznie czuć :/

Ja dla odmiany muszę założyć pessar :/
    I nakaz leżenia, nie myślałam że tak szybko mnie to czeka :/ ale skoro muszę to będę leżeć :)
    Może, sama nie wiem.. ale w piątek mam wizytę to zobaczę co mi ginekolog powie. Na razie staram się pić więcej wody.

Moja koleżanka miała jakąś klamrę zakładaną, ale nie musiała leżeć. Może jednak to co innego.. ale jak mus to mus !

• Sylika Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka gratuluję kochana !!! :) ale jakie duże maluszki super ! :) a jak się czujesz i jak sobie dajesz radę ?

Ja mam urwanie głowy ;) wczoraj i dziś latanie z papierami i jutro też
    Wczoraj też była położna i wszystko jest ok
    A ja uczę się karmić na dwa cycki ;) dupe ratuje rogal motherhood w ciąży spałam z nim a teraz ułatwia karmienie ;)
    I jak to z maluszkami co chwila pobudka , cyc, i kupa ;) i tak w kółko ;)
    Dobrze ze jest z nami tatuś tydzień wziol tacierzynskiego to troche pomoże i chłopców do szkoły zaprowadzi a w nocy też wstaje tylko jest mega przewrazliwiony bez przerwy ich okrywa i misiu na rękach a co lepsze i przewija ale tak mu dłonie drżą :D dobrze ze chcę tylko ciekawe jak długo ;)

ewa84, pirelka, Magenta, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    W sumie to dobrze,że jeszcze nie chce im się wyjść na świat,nie ma to jak w brzuszku u mamy :) .przynajmniej jeszcze trochę podrosną i poćwiczą płucka ,żeby mogły bez problemu oddychać i dac znac krzykiem...a jak u nich wagowo?
    wg dzisiejszego badania mają po około 2600g ale pomiar mógł być niedokładny bo już zasłaniają się nawzajem :) wszystkie wyniki w normie i teraz tylko pozostało czekanie na poród bo jak się okazuje jest rozwarcie na 1 palec :O

5bd5222f11.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ