X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka żurawit sobie kup, jest bezpieczny i dobrze oczyszcza drogi moczowe. Ja biorę od 10 tc

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szycie nie jest skuteczniejsze?
    Jeszcze w poprzedni pt doktor badał mi wszystko i było ok, od tego czwartku zaczął mi twardniec brzuch :/ wczoraj na wizycie u doktorki od bliźniąt mówiłam o tym to kazała No spe forte brać i tyle :p
    Dziś miałam usg, niby szyjka 3,2cm ale jakieś minimalnie wgłębienie, pani doktor zdecydowanie bardziej dociekliwa :p kazała zakaszlec i zrobiła się 2,5cm :/ i skurczyk którego nie czułam No to odrazu na IP tam mi 2 czopki zapodali i zastrzyki no i czekam na wynik posiewu do pt.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba właśnie się zastanawiałam czy by nie pobrać do wizyty.

Magenta jejku rozwarcie już? I co czekasz na sn czy dała Ci na cc?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Na pewno nie zaszkodzi. Mi się mocz bardzo poprawił po żuravicie właśnie a miałam sporo leukocytów i kilka bakterii.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa lepiej zapobiegać niż leczyć więc dobrze, że problem wykryty. Co do szycia to nie wiem, nie znam się na tym, po prostu mnie przeraża coś takiego. Brrr.

ewa84 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Na pewno nie zaszkodzi. Mi się mocz bardzo poprawił po żuravicie właśnie a miałam sporo leukocytów i kilka bakterii.
    A nie dostałaś nic z leków od ginekologa na infekcję?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A nie dostałaś nic z leków od ginekologa na infekcję?
    Nie dostałam bo stwierdził, że nie będzie mnie faszerował prochami bo nie było takiej konieczności i zalecił żuravit właśnie. Teraz mam czysto poza 2 leukocytami w polu widzenia, nielicznymi bakteriami i pasmami śluzu nic nie ma, a śluz to ponoć normalne.
    Z resztą te bakterie mogą być z ciała lub z pojemniczka na mocz bo on też nie jest sterylny. Nic się nie namnaża i jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:14

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Takie niewielkie rozwarcie to podobno norma na tym etapie :)
    Bede czekac na sn :) u mnie nie ma przeciwskazan do sn bo wszystko ksiazkowo przebiega :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba to też mam nadzieję, że mnie prochami faszerować nie będzie :)

Magenta trzymam kciuki :)

Magenta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki zestawik do wózeczka sobie zamówiłam i odbieram go we wtorek :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58b377edee28.jpg

ewa84, Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pirelka: a może to być jakiś inny stan zapalny? Bo pęcherz faktycznie czuć :/

Ja dla odmiany muszę założyć pessar :/
    I nakaz leżenia, nie myślałam że tak szybko mnie to czeka :/ ale skoro muszę to będę leżeć :)

Trzymam kciuki Ewa. Dasz rade. Wylezysz sie za wszystkie czasy :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam dzisiaj na ten suplement diety żurawina z witaminą C, niestety pisze by nie stosować w ciąży dlatego na razie się wstrzymam i poczekam do piątku co powie ginekolog. Na razie pilnuje się by więcej pić wody!

pragnaca dzidziusia jak się czujesz ze swoim trio ? :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Patrzyłam dzisiaj na ten suplement diety żurawina z witaminą C, niestety pisze by nie stosować w ciąży dlatego na razie się wstrzymam i poczekam do piątku co powie ginekolog. Na razie pilnuje się by więcej pić wody!

pragnaca dzidziusia jak się czujesz ze swoim trio ? :)
    z reguły taka informacja jest na ulotkach bo nikt nie testuje leków i suplementów na ciężarnych :P ja tez zawsze wolałam sie upewnić milion razy czy na pewno mogę coś zażyć :P

5bd5222f11.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę i nic się nie dzieje z chłopakami. Magenta dobrze pisze. Na każdym leku jest tak napisane. ;) Mi żuravit zalecił gin więc biere! A co!
    No moje chłopaki 233g i 215 g. Wypinali się bezwstydnie co chwilę. Jak na razie wszystko wygląda prawidłowo, owodnie równe. Jestem szczęśliwa! Za 6 dni echo i połówkowe.

nietupska, pirelka, Dea28 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka - gratulacje!

U mnie zaczela sie bezsennosc, jestem w szoku, ze tak wczesnie... Wstaje o 3-4 rano i potem juz ciezko mi zasnac. A do pracy trzeba chodzic :( Jakies porady dziewczyny? Sylika - widze, ze masz ten kojec motherhood i chyba tez zakupie, bo warto?

Pytanie mam tez odnosnie ruchow - kiedy zaczelyscie czuc? Moze to od nich tez nie moge spac, choc nie wiem, ze to ruchy ;)?

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Linka - gratulacje!

U mnie zaczela sie bezsennosc, jestem w szoku, ze tak wczesnie... Wstaje o 3-4 rano i potem juz ciezko mi zasnac. A do pracy trzeba chodzic :( Jakies porady dziewczyny? Sylika - widze, ze masz ten kojec motherhood i chyba tez zakupie, bo warto?

Pytanie mam tez odnosnie ruchow - kiedy zaczelyscie czuc? Moze to od nich tez nie moge spac, choc nie wiem, ze to ruchy ;)?
    Ja w 15 tc zaczęłam czuć. Bardzo wcześnie. Teraz młucą jak zwariowani. ;) Co do spania to ja śpię jak kamień od 22.00 do 6.30 z przerwą na 1-2 siusiu.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Dzierzba, juz w 15tc? Moze dlatego, ze to nie jest Twoje pierwsze ciazowe doswiadczenie i umiesz te ruchy rozpoznac :) Ja jeszcze nic konkretnego nie czuje, a wlasnie zaczelam 16 tydzien...

Masz szczescie z tym spaniem jak kamien!! A poza tym jak sie czujesz?

Lanay lubi tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet ja się czuję wyśmienicie! Mam mega dużo energii ale mogę ją spożytkować tylko na spacery i lekkie sprzątanie bo nic więcej nie wchodzi w grę. Poza silnymi bólami brzucha na początku ciąży i parciem na pęcherz nic mi nie dolega. Z pierwszym synem ani teraz nie miałam złego samopoczucia typu mdłości, zmęczenie ( no może lekkie na początku). Chyba mam farta do ciąż.;)
    Może faktycznie czucie ruchów to kwestia doświadczenia, choć w pierwszej ciąży też bardzo wcześnie czułam. Bardziej prawdopodobne to kwestia ułożenia łożyska, grubości ścian macicy i wrażliwości organizmu. Ty też poczujesz niebawem swoje bąble. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) ależ ja wam zazdroszczę już tych ruchów :-)
    Ja ostatnio jeździłam az do Warszawy na konsultację do prof Debskiego,bo mój gin niepokoil ssie moja szyjka,bo jest miekka,ale dluga. I prof wziął pod uwagę poprzednia ciążę i za okolo 3-4 tyg będą mi zakładali szew,bo trzeba zabezpieczyć za wczasu a nie dopiero jak sie Bedzie sypać.

Także dzierzba jak Cię to pocieszy to ja będę jeszcze na wczesniejszym etapie zabezpieczania niz Ty :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 20 tygodniu poczulam ruchy :)
    Kojec motherohood to tez i moj najlepszy ciazowy zakup tak,ze polecam Wam :) nie zasne bez niego :P

5bd5222f11.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ