Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
To szycie nie jest skuteczniejsze?
Jeszcze w poprzedni pt doktor badał mi wszystko i było ok, od tego czwartku zaczął mi twardniec brzuchwczoraj na wizycie u doktorki od bliźniąt mówiłam o tym to kazała No spe forte brać i tyle :p
Dziś miałam usg, niby szyjka 3,2cm ale jakieś minimalnie wgłębienie, pani doktor zdecydowanie bardziej dociekliwa :p kazała zakaszlec i zrobiła się 2,5cmi skurczyk którego nie czułam No to odrazu na IP tam mi 2 czopki zapodali i zastrzyki no i czekam na wynik posiewu do pt.
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:Dzierzba właśnie się zastanawiałam czy by nie pobrać do wizyty.
Magenta jejku rozwarcie już? I co czekasz na sn czy dała Ci na cc? -
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:A nie dostałaś nic z leków od ginekologa na infekcję?
Z resztą te bakterie mogą być z ciała lub z pojemniczka na mocz bo on też nie jest sterylny. Nic się nie namnaża i jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:14
-
pirelka wrote:Dzierzba właśnie się zastanawiałam czy by nie pobrać do wizyty.
Magenta jejku rozwarcie już? I co czekasz na sn czy dała Ci na cc?
Bede czekac na snu mnie nie ma przeciwskazan do sn bo wszystko ksiazkowo przebiega
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Pirelka: a może to być jakiś inny stan zapalny? Bo pęcherz faktycznie czuć
Ja dla odmiany muszę założyć pessar
I nakaz leżenia, nie myślałam że tak szybko mnie to czekaale skoro muszę to będę leżeć
Trzymam kciuki Ewa. Dasz rade. Wylezysz sie za wszystkie czasyewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrzyłam dzisiaj na ten suplement diety żurawina z witaminą C, niestety pisze by nie stosować w ciąży dlatego na razie się wstrzymam i poczekam do piątku co powie ginekolog. Na razie pilnuje się by więcej pić wody!
pragnaca dzidziusia jak się czujesz ze swoim trio ? -
pirelka wrote:Patrzyłam dzisiaj na ten suplement diety żurawina z witaminą C, niestety pisze by nie stosować w ciąży dlatego na razie się wstrzymam i poczekam do piątku co powie ginekolog. Na razie pilnuje się by więcej pić wody!
pragnaca dzidziusia jak się czujesz ze swoim trio ?ja tez zawsze wolałam sie upewnić milion razy czy na pewno mogę coś zażyć
-
Ja biorę i nic się nie dzieje z chłopakami. Magenta dobrze pisze. Na każdym leku jest tak napisane.
Mi żuravit zalecił gin więc biere! A co!
No moje chłopaki 233g i 215 g. Wypinali się bezwstydnie co chwilę. Jak na razie wszystko wygląda prawidłowo, owodnie równe. Jestem szczęśliwa! Za 6 dni echo i połówkowe.nietupska, pirelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Linka - gratulacje!
U mnie zaczela sie bezsennosc, jestem w szoku, ze tak wczesnie... Wstaje o 3-4 rano i potem juz ciezko mi zasnac. A do pracy trzeba chodzicJakies porady dziewczyny? Sylika - widze, ze masz ten kojec motherhood i chyba tez zakupie, bo warto?
Pytanie mam tez odnosnie ruchow - kiedy zaczelyscie czuc? Moze to od nich tez nie moge spac, choc nie wiem, ze to ruchy?
-
Zetzet wrote:Linka - gratulacje!
U mnie zaczela sie bezsennosc, jestem w szoku, ze tak wczesnie... Wstaje o 3-4 rano i potem juz ciezko mi zasnac. A do pracy trzeba chodzicJakies porady dziewczyny? Sylika - widze, ze masz ten kojec motherhood i chyba tez zakupie, bo warto?
Pytanie mam tez odnosnie ruchow - kiedy zaczelyscie czuc? Moze to od nich tez nie moge spac, choc nie wiem, ze to ruchy?
Co do spania to ja śpię jak kamień od 22.00 do 6.30 z przerwą na 1-2 siusiu.
-
Wow Dzierzba, juz w 15tc? Moze dlatego, ze to nie jest Twoje pierwsze ciazowe doswiadczenie i umiesz te ruchy rozpoznac
Ja jeszcze nic konkretnego nie czuje, a wlasnie zaczelam 16 tydzien...
Masz szczescie z tym spaniem jak kamien!! A poza tym jak sie czujesz?Lanay lubi tę wiadomość
-
Zetzet ja się czuję wyśmienicie! Mam mega dużo energii ale mogę ją spożytkować tylko na spacery i lekkie sprzątanie bo nic więcej nie wchodzi w grę. Poza silnymi bólami brzucha na początku ciąży i parciem na pęcherz nic mi nie dolega. Z pierwszym synem ani teraz nie miałam złego samopoczucia typu mdłości, zmęczenie ( no może lekkie na początku). Chyba mam farta do ciąż.
Może faktycznie czucie ruchów to kwestia doświadczenia, choć w pierwszej ciąży też bardzo wcześnie czułam. Bardziej prawdopodobne to kwestia ułożenia łożyska, grubości ścian macicy i wrażliwości organizmu. Ty też poczujesz niebawem swoje bąble. -
Cześć
ależ ja wam zazdroszczę już tych ruchów
Ja ostatnio jeździłam az do Warszawy na konsultację do prof Debskiego,bo mój gin niepokoil ssie moja szyjka,bo jest miekka,ale dluga. I prof wziął pod uwagę poprzednia ciążę i za okolo 3-4 tyg będą mi zakładali szew,bo trzeba zabezpieczyć za wczasu a nie dopiero jak sie Bedzie sypać.
Także dzierzba jak Cię to pocieszy to ja będę jeszcze na wczesniejszym etapie zabezpieczania niz Ty