Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
To szycie nie jest skuteczniejsze?
Jeszcze w poprzedni pt doktor badał mi wszystko i było ok, od tego czwartku zaczął mi twardniec brzuch wczoraj na wizycie u doktorki od bliźniąt mówiłam o tym to kazała No spe forte brać i tyle :p
Dziś miałam usg, niby szyjka 3,2cm ale jakieś minimalnie wgłębienie, pani doktor zdecydowanie bardziej dociekliwa :p kazała zakaszlec i zrobiła się 2,5cm i skurczyk którego nie czułam No to odrazu na IP tam mi 2 czopki zapodali i zastrzyki no i czekam na wynik posiewu do pt. -
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:Dzierzba właśnie się zastanawiałam czy by nie pobrać do wizyty.
Magenta jejku rozwarcie już? I co czekasz na sn czy dała Ci na cc? -
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:A nie dostałaś nic z leków od ginekologa na infekcję?
Z resztą te bakterie mogą być z ciała lub z pojemniczka na mocz bo on też nie jest sterylny. Nic się nie namnaża i jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:14
-
pirelka wrote:Dzierzba właśnie się zastanawiałam czy by nie pobrać do wizyty.
Magenta jejku rozwarcie już? I co czekasz na sn czy dała Ci na cc?
Bede czekac na sn u mnie nie ma przeciwskazan do sn bo wszystko ksiazkowo przebiega -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Pirelka: a może to być jakiś inny stan zapalny? Bo pęcherz faktycznie czuć
Ja dla odmiany muszę założyć pessar
I nakaz leżenia, nie myślałam że tak szybko mnie to czeka ale skoro muszę to będę leżeć
Trzymam kciuki Ewa. Dasz rade. Wylezysz sie za wszystkie czasyewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrzyłam dzisiaj na ten suplement diety żurawina z witaminą C, niestety pisze by nie stosować w ciąży dlatego na razie się wstrzymam i poczekam do piątku co powie ginekolog. Na razie pilnuje się by więcej pić wody!
pragnaca dzidziusia jak się czujesz ze swoim trio ? -
pirelka wrote:Patrzyłam dzisiaj na ten suplement diety żurawina z witaminą C, niestety pisze by nie stosować w ciąży dlatego na razie się wstrzymam i poczekam do piątku co powie ginekolog. Na razie pilnuje się by więcej pić wody!
pragnaca dzidziusia jak się czujesz ze swoim trio ? -
Ja biorę i nic się nie dzieje z chłopakami. Magenta dobrze pisze. Na każdym leku jest tak napisane. Mi żuravit zalecił gin więc biere! A co!
No moje chłopaki 233g i 215 g. Wypinali się bezwstydnie co chwilę. Jak na razie wszystko wygląda prawidłowo, owodnie równe. Jestem szczęśliwa! Za 6 dni echo i połówkowe.nietupska, pirelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Linka - gratulacje!
U mnie zaczela sie bezsennosc, jestem w szoku, ze tak wczesnie... Wstaje o 3-4 rano i potem juz ciezko mi zasnac. A do pracy trzeba chodzic Jakies porady dziewczyny? Sylika - widze, ze masz ten kojec motherhood i chyba tez zakupie, bo warto?
Pytanie mam tez odnosnie ruchow - kiedy zaczelyscie czuc? Moze to od nich tez nie moge spac, choc nie wiem, ze to ruchy ? -
Zetzet wrote:Linka - gratulacje!
U mnie zaczela sie bezsennosc, jestem w szoku, ze tak wczesnie... Wstaje o 3-4 rano i potem juz ciezko mi zasnac. A do pracy trzeba chodzic Jakies porady dziewczyny? Sylika - widze, ze masz ten kojec motherhood i chyba tez zakupie, bo warto?
Pytanie mam tez odnosnie ruchow - kiedy zaczelyscie czuc? Moze to od nich tez nie moge spac, choc nie wiem, ze to ruchy ? -
Wow Dzierzba, juz w 15tc? Moze dlatego, ze to nie jest Twoje pierwsze ciazowe doswiadczenie i umiesz te ruchy rozpoznac Ja jeszcze nic konkretnego nie czuje, a wlasnie zaczelam 16 tydzien...
Masz szczescie z tym spaniem jak kamien!! A poza tym jak sie czujesz?Lanay lubi tę wiadomość
-
Zetzet ja się czuję wyśmienicie! Mam mega dużo energii ale mogę ją spożytkować tylko na spacery i lekkie sprzątanie bo nic więcej nie wchodzi w grę. Poza silnymi bólami brzucha na początku ciąży i parciem na pęcherz nic mi nie dolega. Z pierwszym synem ani teraz nie miałam złego samopoczucia typu mdłości, zmęczenie ( no może lekkie na początku). Chyba mam farta do ciąż.
Może faktycznie czucie ruchów to kwestia doświadczenia, choć w pierwszej ciąży też bardzo wcześnie czułam. Bardziej prawdopodobne to kwestia ułożenia łożyska, grubości ścian macicy i wrażliwości organizmu. Ty też poczujesz niebawem swoje bąble. -
Cześć ależ ja wam zazdroszczę już tych ruchów
Ja ostatnio jeździłam az do Warszawy na konsultację do prof Debskiego,bo mój gin niepokoil ssie moja szyjka,bo jest miekka,ale dluga. I prof wziął pod uwagę poprzednia ciążę i za okolo 3-4 tyg będą mi zakładali szew,bo trzeba zabezpieczyć za wczasu a nie dopiero jak sie Bedzie sypać.
Także dzierzba jak Cię to pocieszy to ja będę jeszcze na wczesniejszym etapie zabezpieczania niz Ty