X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    pragnaca: niezle sie trzymasz :) jak samopoczucie?

Kochana powiem Ci, ze nie tak zle ;)
    Mecza mnie bezsenne nice, a tak pozatym jest dobrze :)
    A jak ty sie czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay wrote:
    A mnie dziś nie odpuszcza okropny ból żołądka. Zastanawiam sie co mogłabym na to wziąć? Ból jest straszny promieniuje aż do pleców :(
    Jutro na szczęście mam wizytę u ginekologa to go zapytam o jakiś lek bo przecież wykończyć sie można...cały dzień takiego bólu. Was tez meczy żołądek? W ogóle zastanawiam sie czy to na pewno ma związek z ciąża. Czytałam o bólach żołądka, ale na poźniejszych etapach. Nie wiem co myślec
    Ja mam refluks, miałam przed ciążą. U mnie ból przełyku promieniujący aż do pleców to codzienność, bo nie mogę brać tabletek, które brałam przed ciażą. Byłam u gastrologa to przepisała ranigast, ale mi to nie pomaga w ogóle.

Na różne dolegliwości żołądkowe można brać nospę (też mi gastrolog przepisał). Tylko co u ciebie powoduje ból trzeba zdiagnozować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:52

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay wrote:
    A mnie dziś nie odpuszcza okropny ból żołądka. Zastanawiam sie co mogłabym na to wziąć? Ból jest straszny promieniuje aż do pleców :(
    Jutro na szczęście mam wizytę u ginekologa to go zapytam o jakiś lek bo przecież wykończyć sie można...cały dzień takiego bólu. Was tez meczy żołądek? W ogóle zastanawiam sie czy to na pewno ma związek z ciąża. Czytałam o bólach żołądka, ale na poźniejszych etapach. Nie wiem co myślec
    mnie nie bolało,ale odczuwanie objawów to kwestia indywidualna jak np. odczuwanie ruchów dziecka :) u każdej kobiety może być inaczej :)
    jeśli chodzi o leki przeciwbólowe to ja starałam się nie brać nic bez wyraźnej potrzeby- to,że jakiś lek jest dozwolony nie znaczy ,że jest wskazany :)
    trzymam kciuki za wizytę :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie biorę żadnych przeciwbólowych i wczoraj nawet pokłóciłam sie o to z moim mężem bo biedny chciał mi pomoc i nie potrafił zrozumieć dlaczego nie chce wziąć choćby apapu. W końcu dałam sie namówić na nospe, ale tylko połówkę :p
    Mi dolegliwości żołądkowe dokuczały tez przed ciąża. Chodziłam po rożnych lekarzach, ale zazwyczaj słyszałam, ze to przez stres choć ja czułam, ze to nie to ;/. A teraz jakby sie to wszystko nasiliło. Chyba sie dziś po prostu przejdę do przychodni i zobaczę albo po prostu pogadam z ginem wieczorem.
    Juz nie moge sie doczekać tej wizyty :) choć troche sie stresuje bo to moja pierwsza odkąd wyszłam ze szpitala. Najbardziej mnie martwi to, ze u mnie jest troche różnica miedzy zarodkami. Niby lekarze mówią, ze ta różnica jest jeszcze w normie, ale trzeba to obserwować czy sie nie pogłębia. I chyba o to sie boje najbardziej

A jak wy sie dziś czujecie dziewczyny?

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje jak mi sie macica rozciąga i mam tak mega kłócia w brzuchu, ale jakoś dam rade :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadę na cotygodniową wizytę do ginekolog. Mam nadzieję, że wszystko dobrze z dziewczynami ;)

• gigsa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka i jak po wizycie?

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dziwo na koncowce czuje sie ostatnio lepiej niz w drugim trymestrze :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ,ze tak dobrze znosisz ciaze :) ja mam praktycznie to samo :) gdyby nie brzuszek (wielkosci dwoch ciazowych :) ) moglabym zapomniec o tym ze jestem w ciazy :)
    Btw, musze Ci polecic bloga mamy trojaczkow, ktory ostatnio odkryłam- www.trojaczki.com :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o godzinie 11.42 i 11.45 na swiat przyszli Olus i Igorek :-) 3080 i 2920 gram milosci oraz 55 i 53 centymetry szczescia <3 <3

ewa84, nietupska, justa183, Fairuza, pragnaca dzidziusia, Magenta, Lanay, Dea28, pirelka, asiuś, gigsa, Zetzet, Misty87, Sylika lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka: gratulacje :):) buziaki

Pragnaca: no to super, może dlatego też że jest świadomość że to końcówka. :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo gratulacje :) Dzieciaczki wcale nie takie małe, wszyscy są przekonani, zebliźniaki nie wiadomo jak malutkie przychodzą na świat :)

Odpoczywajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 08:53

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka gratuluję :) Duże dzieciaczki <3
    A jak się czujesz?

zem3tv7317jpvd05.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka gratulacje!
    Mój syn z pojedynczej ciąży w 39 tygodniu się urodził i miał 2990 g. A Ty pomieściłaś dwóch takich! Kurde gdzie?? :D

Jak ja się nie mogę doczekać kiedy będę mogła zrobić taki wpis...

preg.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Wczoraj o godzinie 11.42 i 11.45 na swiat przyszli Olus i Igorek :-) 3080 i 2920 gram milosci oraz 55 i 53 centymetry szczescia <3 <3

No gratulacje Linka! jakie duże skarby!Jak się teraz czujecie?Jak poród?Napisz cos więcej kiedy będziesz mogła..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje Linka :*
    Ciesze sie ze maluchy takie duze i silne :) trzymam kciuki za szybki powrot do domu :)
    ...a myslalam wczoraj o Was :P

5bd5222f11.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta,a ty też już za chwilkę...

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Magenta,a ty też już za chwilkę...
    Tak jest :) zwarta i gotowa wypatruje zbizajacych sie objawow porodu- narazie bez skutku :) brzuch jest wysoko, brak jakichkolwiek dolegliwosci i ogolnie high life :) mam nadzieje,ze pochodze jeszcze minimum tydzien z brzuszkiem zeby maluchy mogly troche wiecej cialka nabrac :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Pirelka i jak po wizycie?
    No w porządku, dzieci się tak pozmieniały miejscami, że gin. nie mogłam dojść z nimi ładu i składu, ale mówiła, że wszystko w normie choć się zdenerwowałam, bo mówiła przy słuchaniu i przepływach,że raz lepiej, raz gorzej ale radzi sobie.. Pytałam potem kilka razy czy wszystko w normie mówiła, że tak więc tego się trzymam.
    Za tydzień muszę spytać o pomiary, bo od ponad miesiąca nic nie mierzyła, ani nie obliczała wagi no i kiedy prenatalne bo ona idzie na urlop i dopiero w 21 tyg. będę u niej ponownie.. a tak poza wizytą za tydzień, dwa krótkie usg mam u profesora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka ogromnie gratuluję :) !!!

Jak samopoczucie i wrażenia po porodzie?

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ