X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    pragnaca: niezle sie trzymasz :) jak samopoczucie?

Kochana powiem Ci, ze nie tak zle ;)
    Mecza mnie bezsenne nice, a tak pozatym jest dobrze :)
    A jak ty sie czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay wrote:
    A mnie dziś nie odpuszcza okropny ból żołądka. Zastanawiam sie co mogłabym na to wziąć? Ból jest straszny promieniuje aż do pleców :(
    Jutro na szczęście mam wizytę u ginekologa to go zapytam o jakiś lek bo przecież wykończyć sie można...cały dzień takiego bólu. Was tez meczy żołądek? W ogóle zastanawiam sie czy to na pewno ma związek z ciąża. Czytałam o bólach żołądka, ale na poźniejszych etapach. Nie wiem co myślec
    Ja mam refluks, miałam przed ciążą. U mnie ból przełyku promieniujący aż do pleców to codzienność, bo nie mogę brać tabletek, które brałam przed ciażą. Byłam u gastrologa to przepisała ranigast, ale mi to nie pomaga w ogóle.

Na różne dolegliwości żołądkowe można brać nospę (też mi gastrolog przepisał). Tylko co u ciebie powoduje ból trzeba zdiagnozować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:52

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay wrote:
    A mnie dziś nie odpuszcza okropny ból żołądka. Zastanawiam sie co mogłabym na to wziąć? Ból jest straszny promieniuje aż do pleców :(
    Jutro na szczęście mam wizytę u ginekologa to go zapytam o jakiś lek bo przecież wykończyć sie można...cały dzień takiego bólu. Was tez meczy żołądek? W ogóle zastanawiam sie czy to na pewno ma związek z ciąża. Czytałam o bólach żołądka, ale na poźniejszych etapach. Nie wiem co myślec
    mnie nie bolało,ale odczuwanie objawów to kwestia indywidualna jak np. odczuwanie ruchów dziecka :) u każdej kobiety może być inaczej :)
    jeśli chodzi o leki przeciwbólowe to ja starałam się nie brać nic bez wyraźnej potrzeby- to,że jakiś lek jest dozwolony nie znaczy ,że jest wskazany :)
    trzymam kciuki za wizytę :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie biorę żadnych przeciwbólowych i wczoraj nawet pokłóciłam sie o to z moim mężem bo biedny chciał mi pomoc i nie potrafił zrozumieć dlaczego nie chce wziąć choćby apapu. W końcu dałam sie namówić na nospe, ale tylko połówkę :p
    Mi dolegliwości żołądkowe dokuczały tez przed ciąża. Chodziłam po rożnych lekarzach, ale zazwyczaj słyszałam, ze to przez stres choć ja czułam, ze to nie to ;/. A teraz jakby sie to wszystko nasiliło. Chyba sie dziś po prostu przejdę do przychodni i zobaczę albo po prostu pogadam z ginem wieczorem.
    Juz nie moge sie doczekać tej wizyty :) choć troche sie stresuje bo to moja pierwsza odkąd wyszłam ze szpitala. Najbardziej mnie martwi to, ze u mnie jest troche różnica miedzy zarodkami. Niby lekarze mówią, ze ta różnica jest jeszcze w normie, ale trzeba to obserwować czy sie nie pogłębia. I chyba o to sie boje najbardziej

A jak wy sie dziś czujecie dziewczyny?

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje jak mi sie macica rozciąga i mam tak mega kłócia w brzuchu, ale jakoś dam rade :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadę na cotygodniową wizytę do ginekolog. Mam nadzieję, że wszystko dobrze z dziewczynami ;)

• gigsa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka i jak po wizycie?

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dziwo na koncowce czuje sie ostatnio lepiej niz w drugim trymestrze :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ,ze tak dobrze znosisz ciaze :) ja mam praktycznie to samo :) gdyby nie brzuszek (wielkosci dwoch ciazowych :) ) moglabym zapomniec o tym ze jestem w ciazy :)
    Btw, musze Ci polecic bloga mamy trojaczkow, ktory ostatnio odkryłam- www.trojaczki.com :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o godzinie 11.42 i 11.45 na swiat przyszli Olus i Igorek :-) 3080 i 2920 gram milosci oraz 55 i 53 centymetry szczescia <3 <3

ewa84, nietupska, justa183, Fairuza, pragnaca dzidziusia, Magenta, Lanay, Dea28, pirelka, asiuś, gigsa, Zetzet, Misty87, Sylika lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka: gratulacje :):) buziaki

Pragnaca: no to super, może dlatego też że jest świadomość że to końcówka. :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo gratulacje :) Dzieciaczki wcale nie takie małe, wszyscy są przekonani, zebliźniaki nie wiadomo jak malutkie przychodzą na świat :)

Odpoczywajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 08:53

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka gratuluję :) Duże dzieciaczki <3
    A jak się czujesz?

zem3tv7317jpvd05.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka gratulacje!
    Mój syn z pojedynczej ciąży w 39 tygodniu się urodził i miał 2990 g. A Ty pomieściłaś dwóch takich! Kurde gdzie?? :D

Jak ja się nie mogę doczekać kiedy będę mogła zrobić taki wpis...

preg.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Wczoraj o godzinie 11.42 i 11.45 na swiat przyszli Olus i Igorek :-) 3080 i 2920 gram milosci oraz 55 i 53 centymetry szczescia <3 <3

No gratulacje Linka! jakie duże skarby!Jak się teraz czujecie?Jak poród?Napisz cos więcej kiedy będziesz mogła..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje Linka :*
    Ciesze sie ze maluchy takie duze i silne :) trzymam kciuki za szybki powrot do domu :)
    ...a myslalam wczoraj o Was :P

5bd5222f11.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta,a ty też już za chwilkę...

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Magenta,a ty też już za chwilkę...
    Tak jest :) zwarta i gotowa wypatruje zbizajacych sie objawow porodu- narazie bez skutku :) brzuch jest wysoko, brak jakichkolwiek dolegliwosci i ogolnie high life :) mam nadzieje,ze pochodze jeszcze minimum tydzien z brzuszkiem zeby maluchy mogly troche wiecej cialka nabrac :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Pirelka i jak po wizycie?
    No w porządku, dzieci się tak pozmieniały miejscami, że gin. nie mogłam dojść z nimi ładu i składu, ale mówiła, że wszystko w normie choć się zdenerwowałam, bo mówiła przy słuchaniu i przepływach,że raz lepiej, raz gorzej ale radzi sobie.. Pytałam potem kilka razy czy wszystko w normie mówiła, że tak więc tego się trzymam.
    Za tydzień muszę spytać o pomiary, bo od ponad miesiąca nic nie mierzyła, ani nie obliczała wagi no i kiedy prenatalne bo ona idzie na urlop i dopiero w 21 tyg. będę u niej ponownie.. a tak poza wizytą za tydzień, dwa krótkie usg mam u profesora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka ogromnie gratuluję :) !!!

Jak samopoczucie i wrażenia po porodzie?

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ