Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kupiłam sobie taką poduszkę zwykłą, nie kojec, tylko o wymiarach 120x30 cm i jest akurat, żeby pod brzuch podłożyć i między kolana. Te kojce jakoś nie przekonują mnie.
Pirelka mój mąż niestety ucieka do salonu na kanapę spać,bo łącznie z moim częstym wstawaniem do kibelka to te chrapanie daje mu w kość trochę, biedactwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 13:15
-
nick nieaktualnynietupska wrote:Ja kupiłam sobie taką poduszkę zwykłą, nie kojec, tylko o wymiarach 120x30 cm i jest akurat, żeby pod brzuch podłożyć i między kolana. Te kojce jakoś nie przekonują mnie.
Pirelka mąż niestety ucieka do salonu bo łącznie ze wstawaniem do kibelka to te chrapanie daje mu w kość trochę, biedactwo. -
pirelka wrote:Fakt, lepiej na pewno nie będzie, ale u mnie tragedii jeszcze nie ma zależy jaka noc. Myślałam o tej dużej poduszce do spania z Motherhood, ale na razie póki co nie kupuję..jako tako sypiam, a potem się zobaczy.
no ja też przemyślam aby ją sobie kupić,podobno dobra do spania,a potem do karmienia -
nick nieaktualny
-
U mnie te same dylematy ze spaniem - najchetniej zawsze spalam na brzuchu, ale juz mi teraz niewygodnie. Na wznak czytalam, ze tez niedobrze, bo moga byc jakies uciski na naczynia krwionosne i rzeczywiscie ciagle sie w tej pozycji budzilam. Od kilku dni spie na boku, z normalna poduszka miedzy nogami i jest dobrze, udaje mi sie przespac wiekszosc nocy - tzn. wstaje na siusiu o 4-5, ale potem daje jeszcze rade zasnac.
I tez nie ma u mnie mowy, zebym cala noc na lewym boku byla - musze zmieniac i nie sadze, zeby byl to jakis problem
Od kilku dni boli mnie tez brzuch, ale mam nadzieje, ze to tylko od rozciagania. Mdlosci tez mi jeszcze do konca nie przeszly -
Ja kupiłam sobie taką poduchę. Jest tak wielka, że później będę mogła jednocześnie chłopców karmić z pod pachy. Poza tym pamiętam jak się z Maksem na końcówce od jakiegoś 7/8 miesiąca męczyłam. Dziękuję. Chcę spać dobrze póki mogę. Oczywiście poducha nie jest niezbędna ale jak ma ułatwić sen i siedzenie by odciążyć kręgosłup to jestem na tak. http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-dla-kobiet-w-ciaze-mnoga-mega-u-i5715662192.html
-
A co do płci na prenatalnych, które miałam w 13 tc to mi profesor nie chciała nawet spojrzeć bo stwierdziła, że nie po to jest to badanie. Ogólnie bardzo negatywnie ją odebrałam przez to zapewnianie mnie i mojego niemęża o tym, że dzieci są na pewno chore.
-
No ze spaniem to coraz gorzej
Ja mam z pierwszej tę dużą poduchę w kształcie "C", długo nie umiałam z nią spać, dostawałam jakiejś klaustrofobii Teraz póki co wystarcza mi jasiek podkładany pod sam brzuch.
Co do karmienia to u mnie ta duża poduszka się nie sprawdziła, była za miękka, dziecko się zapadało w nią i trzeba było zawijać na 2 razy, tu mi wypadała, tam się przemieszczała i tylko się wkurzałam Kupiłam rogal typowy do karmienia i był ok.
A karmienie bliźniąt to nie mam pojęcia jak ogarnąć Najlepiej byłoby 2 naraz żeby zaoszczędzić czas, ale czy będzie się dało....
Piszę właśnie z poczekalni u gina -
nick nieaktualny
-
Dzierzba wrote:A co do płci na prenatalnych, które miałam w 13 tc to mi profesor nie chciała nawet spojrzeć bo stwierdziła, że nie po to jest to badanie. Ogólnie bardzo negatywnie ją odebrałam przez to zapewnianie mnie i mojego niemęża o tym, że dzieci są na pewno chore.
No to współczuję doktorki.Ja właśnie na prenatalnych dowiedziałam się o płci i jak na razie się to potwierdza -
nick nieaktualny
-
U nas po wizycie ok!! Szyjka twarda, zamknięta i długa, tak gin stwierdził po badaniu na samolocie, ale nie mierzył.
Uff.
Dziewczyny ważą 640 i 720 g W ogóle zupełnie inaczej ułożone niż ostatnio, w sumie teraz nie wiem która kiedy kopie
W związku z tym mam pytanie - czy w ogóle da się odróżnić które dziecko gdzie jest i akurat kopie, czy tylko ja sobie tak ubzdurałam? Jak się ma parkę to wiadomo, można przyporządkować jakieś imiona. A jak ta sama płeć to jak? Zakładacie że np. to które się szybciej urodzi będzie miało tak i tak na imię? Czy jak?pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też już po badaniu, okazało się że można zrobić już prenatalne i miałam dzieci strasznie skryte, buzi ani rusz nie pokazały, jedynie jedna dziewczyna nóżki w 3D i to by było na tyle. Pomierzyć jednak dało się wszystko, a to najważniejsze !
Moje wyniki okazały się dobre, mimo leukocytów i bakterii w moczu to wszystko od śluzu nic brać nie muszę. Badanie wewnętrzne też miałam, nie ma żadnej infekcji, szyjka ładna.
Dzieci leżą główkami do dołu, ogólnie Pani dr mówiła, że bardzo podobają jej się te dzieci, bo ładnie równo rosną! Mają po ponad 200 g każdegigsa, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Gratki Pirelka i Karo Em Dobre newsy z brzuszkow
Karo - ja tez sie nad tym zastanawialam, jak to jest z rozpoznaniem, kto jest gdzie i kiedy kopie... U nas 2 chlopakow i licze na cesarke, wiec nie wiem, czy imie bedzie zalezalo od tego, ktory pierwszy sie pojawi? Dobre pytanie!
A propos imion macie juz wybrane? -
nick nieaktualny