Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaa Karola to już już!!! Kurcze nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę,że to już Kochana informuj nas bo kurcze jestem ciekawa jak to dwa maluchy na raz pojawiają sie w domu
Mi sie coraz bardziej włącza instynkt macierzyński. byłam wczoraj u brata- karmiłam małego butelką, usypiałam itp i kurcze już bym chciała aby moje już też były donoszone i żeby przyszedł czas ich wyciągania do tego piore te najmniejsze ciuszki i coraz bardziej się wzruszam nad tymi sukienusiami i różowymi body
darijka ty tez juz niedługo- 31 tydzień a ja 27!! już niedługo już
ja zauważyłam,że mi sie stawia mniej (tfu tfu ) muszę dużo leżeć bo właśnie zauważyłam,że zazwyczaj twardnieje jak za długo stoje albo siedzę. dzisiaj lekarz i zobaczymy co z tego.
a Karolcia u nas takie pomiary robią,ale ja nie wiedziałam,że z tego wylicza sie wagę człowiek uczy sie całe życie -
a koleżanka to o tej godzinie nie śpi.
no własnie ja dzisiaj mam zamiar zakupic płyn do prania ubranek i od jutra sie zabieram za pranko. ulala mam pyt, w czym pierzesz bo ja nie wiem czy kupowac jeszcze płyn do płukania czy nie.
ja ci powiem ulala ze dla mnie tez każdy dzien i tydzien sie liczy, żeby jak najdłużej siedziały w brzuszku.
ja troche sie poruszam ale po kilkudziesieciu krokach czuje ze brzuch mnie ciągnie. w nocy na siusiu wstaje mi sie fatalnie wszystko zastane i boli jak sie prostuje. widze ze z dnia na dzien z tym wstawaniem coraz cieżej.
ja tez sie strasznie rozczulam jak mysle o moich kruszynka moje kochane maleństwa. pozdrawiam -
Hej no ja juz leze na mojej ulubionej patologii. Jednak mnie jeszcze przetrzymuja. Dostalam kroplowke z magnezem wiec troche tu mam jeszcze pociagnac. Jak sie akcja nie zacznie to gdzies w okolicach 37/38 tyg maja wyznaczyc dzien na cesarke. Bo na cesarke sie tu dzis uparlam i bede ja miec to juz jest oficjalnie klepniete, wiex jestem spokojniejsza. A na usg ktore robil mi dzis bardzo fajny i obcykany lekarz, wyszlo ze moi panowie maja juz oboje po ok 2700g !!! Chlopy jak dęby!! Takze czekamy sobie spokojnie w dobrych rekach na rozwiazanie. A tymczasem moj maz zaczyna ostatnie przygotowania myje okna sprzata i lozeczka przygotuje :)aaaa juz nie mozemy sie doczekac !!
-
no to karola troche sobie poleżysz na patologii do 38 tygodnia, bo ja to mam przeczucie ze chłopaki jeszcze troche zostaną u mamusi w brzuszku.
waga rzeczywiscie rewelacyjna jak na dwójke. ja chciałabym chociaz takie po 2,5 urodzic, żeby było co w rece wziąć .trzymam za waszą trójke kciuki -
Dzieki dziewczyny no ja sie bardzo ciesze ze oni tak urosli. To wieksze szanse ze bedzie wszystko z nimi ok bede was infor.owac co i jak. A Darijka ja sie po prostu dowiezzialam rano tutaj od znajomej ze jak sa blizniaki to w szpitalu nie moga cie zmusic do naturalnego porodu. Jak jest jedno dziecko to ponoc nie ma wyboru ale przy dwojce to juz wieksze ryzyko wiec decyzja nalezy do mamy. Nie wiem czy wszedzie ale t utaj tak jest i faktycznie uszanowali moja decyzje w sumie bez problemu. Powiem ze dali mi ten magnez ale i tak minsie brzuch po nim stawia haha ale ja nic nie mowie dopoki to nie skurcze bo nie chce wiecej tych kroplowek tylko chce juz tulic moje dzieci pozdrawiam was cieplo
-
Karola a ja myślałam,że to już będziemy zdjęcia małych oglądać ciekawe jak długo maluchy posiedzą. a wagę nie powiem mają niezłą! po 2,7 kg to ponad 5 kg jedno dziecko! masakra!
a cesarke niech robią....ich obowiązek i tyle! ty sie boisz i dla ciebie to komfort psychiczny tez jest. darijak walcz też!
Ja usg jednak nie miałam, bo 2 tyg temu mialam ostatnie więc stwierdzili,że za szybko....ogólnie strata czasu to spotkanie i tyle. 17 mam usg z wizytą.
dzisiaj byłam na tej glukozie i ten napój to o smaku brzoskwiniowym był na wyniki oczywiście muszę czekać do 2 tyg bo to anglia i nic nie ma od razu...
darijka ja kupiłam i proszek i płyn dla dzieci. jednak te ciuszki beda leżeć kilak tyh i wolę żeby pachniały. -
halo halo jak tam mamuśki????
karola wy nadal w 3 paku??
darijka- kiedy masz kolejną wizytę u lekarza?
ja powiem,ze zaczynam przybierać na wadze chyba to,że nie pracuje i dużo leże swoje robi bo tak jak pracowałam, to bylam na nogach ok 12h dziennie.
a co do tych zwiększonych ilości wydzielin z piśki to witam w klubie. w sumie darijka pamiętam jak pisałaś,że twój gin stwierdził,że to mozemy popuszczać i chyba coś w tym jest...tym bardziej,że małe kopią mnie własnie tam całkiem w dole i możliwe ze za każdym razem z kropelkle-2 popuszczam....jak stara babuleńka hheh -
hej ulala.
ciekawe czy karola jeszcze w trójpaku ale chyba tak jak się nie odzywa.
kolejna wizyta za tydzien w czwartek 19 tego.
mam nadzieje ze wytrzymam do tego momentu.
ulala ja o tyciu nie wspomne po weekendzie (grill, ciasteczka ...) weszłam na wage a tam +14 masakra i od pon na diecie staram się jeść tak do 1600 kcal, bo te moje obżarstwo i praktycznie leżacy tryb życia nie wpływa na moją wagę dobrze. choc dzis pękłąm i przed chwila zjadłam duzego loda, walczyłam chyba z pół godziny ale nie dalam rady i pojechałam sobie kupic.
mam założenie żeby zakończyc na 18 choc wątpie w to żeby sie mi udało. czuje jak cała puchne od tego żarcia, a przed ciąża tak dbałam o wage.
co do popuszczania to już nauczyłam się z tym życ. brzuszek jednego dnia nie stawia się prawie w ogóle, a drugiego wieczorami szczególnie jak leże na boku mam regularne stawiania nie wiem czemu tak sie dzieje.odliczam każdy dzien i juz nie moge się doczekac az ujrze moje male robaczki. -
dzieci tak harcują ze z dnia na dzien coraz mocniejsze kopniaki czuje, momentami są nieprzyjemne. czasami mi się wydaje że mam delikatne bóle jak na okres, sama nie wiem może to moja wkretka ale w sumie już powoli moge je odczuwać bo coraz bliżej konca. chciałabym tak ze 3 tygodnie jeszcze wytrzywac.już jestem troche spokojniejsza bo w razie jakby dzieci już pchały się na swiat to wiem że dadzą sobie rade, pewnie mają po 1800 gr.
pozdrawiam was dziewczyny gorąco -
Dziewczyny! Mialam cesarke dzis o 11 i mam juz swoje dzieciaki!!!! Karolek 2400g i Kubus 2500g. Obaj dostali po 10pkt. Zadnych inkubatorow, leza sobie w wozeczku na noworodkach i jak maz jest tu to moze mi ich przyywiezc i popozyc na lozku sa mega najukochansi na swiecie jak bede w domu i znajde chwile to wrzuce foto bo z tel.to ciezko.... NARESZCIE!!!!!
Marysia0312, vivien, blueberry, Nina, иιєиσямαℓиα, Ulala, anilorak, yennefer, xcarolinex, Rika, Paulina1986, darijka, Selena, Matylda36, Estera, m_f, ;oniqa, Beata, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Karola no to pięknie! kurcze ale to musi być uczucie dwójkę mieć przy sobie własnie pojechał do domu mój brat i sobie tak myślę- że ja będe miała dwie takie malutkie kruszynki to aż serce ściska
a ty jak sie czujesz??
darijka mi tez raz się stawia raz nie, raz mam takie bóle jak na okres raz nie...macica już powoli ćwiczy i cóż zrobimy. a co do wagi to pamiętaj też że puchniesz i wodę zatrzymujesz więc nie wszytko to tłuszcz. małe ważą, wody płodowe, łożyska to wszytko wazy, no i cycki też