X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie miałam kiedy pisać w ostatnim czasie tzn miałam kiedy ale nie miałam natchnienia widzę ze nie tylko mi robi się twardy brzuszek ja weekend majowy spędziłam w szpitalu, bo brzuch twardy się robił często i to mnie zaniepokobiło dostałam trochę zastrzyków I na razie jest lepiej mam nadzieję, że już nie wróci we wtorek mam usg prenatalne

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często mam twardy, ale jakoś mnie to nie niepokoi.. bo dotychczas wszystko było ok.

Kupiliśmy pierwszy fotelik samochodowy :) używany, ale w świetnym stanie ;) na żywo jest bardziej w brązie. Jestem zadowolona, cena super i wygląda jak nowy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af3b550a7b83.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:31

Dea28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba maxi cosi? Ile kosztował?

Mi też twardnieje brzuch, zazwyczaj na wieczór. Lekarz mówi, żebym się martwiła jak przestanie twardnieć :) bo to może oznaczać poród przedwczesny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 12:15

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Maxi Cosi Cybriofix. Kupiliśmy za 130 zł.

ewa84, nietupska lubią tę wiadomość

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,tak tylko,że u mnie jest zdecydowanie za wcześnie na takie wybryki :-)
    nietupska wrote:
    To chyba maxi cosi? Ile kosztował?

Mi też twardnieje brzuch, zazwyczaj na wieczór. Lekarz mówi, żebym się martwiła jak przestanie twardnieć :) bo to może oznaczać poród przedwczesny.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które biorą magnez proszę powiedzcie w jakiej dawce przyjmujecie,ile razy dziennie

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Dziewczyny,które biorą magnez proszę powiedzcie w jakiej dawce przyjmujecie,ile razy dziennie

Ja biorę 3x1 :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Ja biorę 3x1 :)
    a jaki suplementu jesz? Bo ja biorę as mag w poprzedniej ciąży mi go kazali to i teraz go biore

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie biorę Sanomag B6 ale nie czasami zmieniam. Najważniejsze, żeby to była forma magnezu, która dobrze się wchłania.

zem3tv7317jpvd05.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe mamusie bliźniacze :) dawno mnie nie było tu ale mam urwanie głowy dzieci do szkoły tu maluchy a jestem cały dzień sama w tym tygodniu zaczęliśmy spacery jest fajnie maluchy śpią na świeżym powietrzu :) i możemy sobie spokojnie chodzić :)
    We wtorek mieliśmy wizytę u neonatologa i maluszki pięknie przybrały na wadze synek waży już 3400g a córcia 2800g i dobrze się rozwijają ładnie rosną jestem szczęśliwa a i najważniejsze lekarz neonatolog wykluczył niby hipotroficznosc córki zdiagnozowano przez lekarza rodzinnego tluki jedne ! Mała jest zdrowa i nic jej nie dolega :) a ja się tylko darmo stresowalam .

Mam pytanie do mam bliźniaków rozpakowanych i które karmią piersią otorz mam problem z pozycją karmienia jak były mniejsze i mniej się wiercily to wystarczal mi kojec ta duża poduszka do spania Ale ona jest mało wygodna i mam do Was pytanie jak wy karmicie ? Zastanawiam się nad kupnem poduszki fasolki ....

Foto_Anna, ewa84, nietupska, Fairuza, Dea28, jenny88 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Mam pytanie do mam bliźniaków rozpakowanych i które karmią piersią otorz mam problem z pozycją karmienia jak były mniejsze i mniej się wiercily to wystarczal mi kojec ta duża poduszka do spania Ale ona jest mało wygodna i mam do Was pytanie jak wy karmicie ? Zastanawiam się nad kupnem poduszki fasolki ....
    Sylika typowa fasolka do karmienia jest milion razy wygodniejsza niż ten kojec do spania w ciąży. Ja przy synku się męczyłam z kojcem, aż w końcu zamówiłam rogala i to był strzał w dziesiątkę.
    Tylko że na niej nie da się karmić dwójki jednocześnie, nie ma szans żeby się zmieściły.
    Więc jeśli karmisz osobno to bardzo polecam, jeśli razem to chyba najlepsza byłaby specjalna poducha dla bliźniąt, ale to cholerstwo strasznie drogie :/

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie takiego rogala do karmienia chcę kupić.. ale nie planuję chyba dwójki karmić na raz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Dzisiaj obudziłam się ok. 4 i już najchętniej bym wstała :P ale dotrwałam do 8!
    Wybieram się dzisiaj z koleżanką na lody i plotki, pogoda znowu piękna i upalna :)
    Jutro idę na badanie moczu i krwi, bo we wtorek wizyta u mojej doktor.
    Przyjeżdża też moja siostra, okropnie się cieszę bo kilka lat się nie widziałyśmy. Spędzimy super czas, bo w końcu nie muszę chodzić do pracy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 08:58

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,ja mam podobnie,kiedy obudze się nad ranem ,to potem już nie chce mi się tak leżec.Choc dziś akurat miałam lenia i nawet nie ruszyłam się na dwór mimo ładnej pogody.Troche przesadziłam z chodzeniem w piątek po Pradze,to dlateko dziś mi się nic nie chciało.
    Fajnie ,Ze przyjezdza twoja siostra,pewnie nie będziecie mogły się nagadać po tak długim czasie :)
    A weekend dobiegł końcowi,co słychać u reszty dziewczyn?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio co ranek budzę się o 5, czasem śpię dalej, a czasem zasnąć nie mogę :D

Dzisiaj poleciałam na badania krwi i moczu, szybko załatwiłam bo znalazłam przychodnię w moim budynku i po 10 min. byłam z powrotem w domu :D Prywatnie kupiłam, ale tanio.. najtaniej było ze wszystkich gdzie pytałam i chyba krzywą ten raz też tu zrobię, na głodniaka pół miasta jechać nie będę :)

Zdaję teraz też egzaminy, ale jeszcze dwa mi zostały i będzie z głowy :)

Rozmawiałam z koleżanką i zdecydujemy się na zwykłą wanienkę ze stelażem, jednak nie tę profilowaną :)

Ah...i widziałam dzisiaj naocznie malusie kopniaki <3

Cisza tu ostatnio..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 10:17

• Sylika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolki widziałam różne tylko nie wiadomo która lepsza na są szersze i węższe sama nie wiem co kupić ....

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) chwile mnie nie było ale szybko czas biegnie i wesele tuż tuż i trzeba co nieco przygotować. dziś też byłam na badaniach i jakoś sie po nich podnieść nie moge, strasznie mi zimno i słabo i leże....

nietupska faktycznie lipa z tym usg, ja mam taką wygode że mój lekarz przyjmuje na nfz i prywatnie i jak trzeba usg to on decyduje kiedy i tak każe położnej zapisać :)

Polarisa90 witaj :) no i gratuluję dwóch serduszek :) nie przejmuj się wszystko będzie dobrze, ja staram się żyć z takim nastawieniem choć to czasem trudne, to gdzie rodziłaś synka? ja mieszkam w małym miasteczku i jest tu jeden szpital ale nie słyszałam, żeby nie przyjmowali porodów bliźniaczych :/ ale aż dopytam

nietupska lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea a jakie badania robiłaś, że tak źle się po nich czujesz?

Ja odebrałam wyniki, mocz idealny :) poprawił się diametralnie..wiedziałam, że to wtedy była jakaś pomyłka. Krew też mam z małymi rozjazdami dla nie ciężarny, ale patrząc na normy dla ciężarnych to dobrze wszystko więc ciesze się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten tydzień mam pracowity ;) jutro muszę iść do lekarza po zwolnienie lekarskie, w czwartek usg, a w piątek mam zajęcia praktyczne z kąpieli noworodka w szkole rodzenia :)

Dodatkowo z mężem jak szaleni wymiatamy z domu niepotrzebne rzeczy, musimy robić miejsce na dziecięce :) wózek już stoi w salonie, trzeba się przyzwyczajać do nowego porządku :)

Dziś po raz piąty od zeszłego tygodnia różne ekspedientki w sklepach zagadywały mnie w związku z wielkością brzucha i zawsze to komentarz "ojej to pani chyba już zaraz rodzi" ;) na początku mnie wkurzało ale teraz śmiać się chce ;) Tylko mniej do śmiechu jak plecy coraz bardziej bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 15:06

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u waz z apetytem?Bo u mnie od niedawna bardzo wzrósł,a na dodatek wrociła mi ochota na czekolady choć przez pół roku w ogóle na mnie nie działały.
    A co do pleców,to też już zaczynają bolec,i boli też skóra na brzuchu,która naciągając się wręcz piecze :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ