Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
margit wrote:Sala nr 3 się kłania:) miałam zagladnac do Ciebie bo tak mi się kojarzyło z forum, że chyba miałaś tu rodzic w tym terminie, ale jakoś tak mi przeszło, a teraz żałuję
Poważnie? A w którym momencie, bo tam była duża rotacja. No popatrz jaki świat jest mały. Sala obok i do tego wspólne WC -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa84 wrote:Dziewczyny jaki krem polecacie na zimowe wyjścia dla maluchow? I czym smarujecie po kąpieli?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 11:35
-
Ja tez używam Hipp "kąpiel na dobrą noc",a do tego olejek Astrid,jest taki fajny tłusty i delikatnie pachnący.Używałam tez johnsons(był ok) i takiego zwykłego z kauflandu-prawie jak woda.
Nie smaruję już dodatkowo niczym.
A my dziś byliśmy u pediatry-Oliver już 6kg a Paola 5,5kg Mieliśmy mieć dziś szczepienia,ale je przełożyliśmy. -
Hej próbuje złapać kontakt z nietupska. Proszę jesli tu jeszcze jesteś, to przyjmij zaproszenie do przyjaciółek ode mnie, wysłałam Ci, chcialam zapytać o Twoich synkow, bo tez są wczesniakami, ale nie moge dokopać sie do Twoich wypowiedzi na forum.
nietupska lubi tę wiadomość
-
godaweri wrote:Hej próbuje złapać kontakt z nietupska. Proszę jesli tu jeszcze jesteś, to przyjmij zaproszenie do przyjaciółek ode mnie, wysłałam Ci, chcialam zapytać o Twoich synkow, bo tez są wczesniakami, ale nie moge dokopać sie do Twoich wypowiedzi na forum.
Kochana dzieki za przyjęcie zaproszenia, chcialam Ci wyslac wiadomość na priv, ale mój tel. zwariował i nie da sie wyslac tej pierwszej wiadomości. Wyślij mi prosze cokolwiek w prywatnej wiadomości, napisz choćby hej, wtedy chyba dam rade odpisać, bo generalnie jakos rozmowę prywatna moge kontynuować z tel., ale tej pierwszej wiadomości do Ciebie wyslac nie moge Przepraszam za zaśmiecanie forum. Będę wdzięczna za kontakt nietupska!nietupska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas nocki okropne...Mały jak obudzi się wieczorem,to zasypia na dobre dopiero 5-6 rano ,ciągle coś mu niepasuje,to smoczek wypadnie,to zajęczy albo nie wiem co jeszcze.Potem odsypia w dzień ,ale tymczasem córa wyspana,więc my nie mamy możliwości pospać.Próbowałam jak najdłużej go potrzymać aby nie spał,ale był już tak padnięty,że przestał reagować na łaskotanie itd.,a mnie potem było szkoda jeszcze go tak męczyć
pirelka,to wrzuc potem jakies foty z chrztu
ps.coś tu cisza ostatnio...gdzie się podziewacie mamusie? -
Pirelka jak chrzciny? Czekamy na fotki
Fairuza na Twoje z Twojej sesji tez
Ja koniecznie muszę odwiedzić fryzjera ale nie mogę zdecydować się co zrobić z wlosami :p
Ja coraz gorzej radzie sobie z ogarnianiem spraw domowych bo Nikola juz prawie nie śpi w dzień. Robi sobie krótkie drzemki 15-30 minutowe i najczęściej wtedy kiedy Maja nie śpi. Muszę je nosić albo chociaż do nich mówić żeby się nie nudzily. Zrobily sie bardzo rozgadane ostatnio. Zabawki ich kompletnie nie interesują wola rozmawiać z sufitem
Pytalam o krem bo maja bardzo suche policzki. Kąpie je w emulsji emolium ale nie jestem jakos nią zachwycona reszta buzki przemywam im przygotowana wodą może od tego?
Kupiec ten płyn co wy uzywacie.
Na szczęście dziewczyny sypiaja w nocy bardzo dobrze. Budzą się co prawda na jedzenie zwłaszcza Nikola która wczesniej przesypiala 8 godzin teraz max po 6 budzi się na jedzenie bo nauczyła się jeść częściej mniejsze porcje w dzień nawet co 2 godziny domaga się jedzenia.
Dziewczyny kiedy zaczelyscie rozszerzać dietę wczesniakom podobno mozna juz po 4 mcu gdy dzieci sa karmione mm, czy tak samo jest z wczesniakami? Konsultowalyscie to z pediatra?
I dziewczyny wyparzajace butle kiedy z tego zrezygnować najlepiej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 13:35
-
nick nieaktualnyJa będę rozszerzać od 6 miesiąca bo takie są zalecenia, wtedy się dzieciom jelitka domykają i nie będą gubić wartości odżywczych. Bez różnicy wcześniak czy nie, chociaż jak dopytałam na lokalnej grupie wsparcia rodziców wcześniaków to wszyscy niemal rozszerzają o 6 mca korygowanego. Nam jeden pediatra mówił,że od 6 urodzneiowego, inny, że od 5go i żeby za bardzo nie zwlekać bo anemia może być. Chociaż to akurat słaby argument bo żelazo i tak i tak będziemy brać dość długo pewnie.
Wg zaleceń WHO nie ma podziału na dzieci karmionych mm i kp i powinno się od 6 rozszerzać.
Ja już powoli odchodzę od wyparzania butelek, wyparzam 2-3 razy na dobę i myję normalnym płynem do mycia naczyń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 16:54
-
Ewa,jeszcze nie zrobiłam sobie sesji,na razie jestem tylko wstępnie umówiona z fotografem,ale nie wiem kiedy ostatecznie do niej dojdzie.Fotki na pewno wrzucę
U mnie dzieciom policzki się nie przesuszają ale czasem trochę na brwiach..nie wiem czemu akurat tak.Używam nadal tego olejku po kąpieli Astrid.
Co do włosów to i ja chętnie bym coś z nimi zrobiła,są już do pasa i zaczynają mi porządnie przeszkadzać.Wprawdzie zawsze mi się podobały długie i mój też jest za nieobcinaniem ich,ale jednak mam ochote coś zmienić w swoim wyglądzie.A powiedzcie mi-jak u was z dodatkowymi kg po ciąży?Ja bez żadnych diet i ćwiczeń,i jestem niemal w szoku jak fajnie "wciągnął" się mi brzuch,jest teraz chyba jeszcze bardziej płaski niż przed ciążą,mimo że waga już stanęła w miejscu(na jednej wadze 54,a na drugiej 56 kg).
Butelki,smoczki itd. wyparzam nadal,ale nie za każdym razem,myślę ze jeszcze przez jakiś czas będę to robic,w końcu nie jest to jakaś ciężka czynność i nie trwa długo.
A co do rozszerzania diety-to myślałam ,że od 5 już można i w sumie chciałabym w 5 zacząc,ale jeszcze nie konsultowałam tego z moim pediatrą.Pewnie odradzi,bo jeśli dzieci ładnie nabierają wagi,to po co je dodatkowo dokarmiać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 21:16
nietupska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa widzę, że Twoje dziewczyny niczym moje z tym spaniem
Ja nie wyparzam, tylko raz na jakiś czas. Myję w gorącej wodzie, a rozszerzać dietę chcę po 4 mies.
My po Chrzcie, strasznie dużo stresu spowodowanego przez najazd rodziny i to chyba było najgorsze i przyćmiło radość z tego dnia.
Dziewczynki były dzielne i grzeczne, w restauracji też super. Zdjęć nie mam jeszcze od fotografa, ale pokazuję tort.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9256ec94649.jpg