X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • margit Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Tak, dokładnie tam :D
    Sala nr 3 się kłania:) miałam zagladnac do Ciebie bo tak mi się kojarzyło z forum, że chyba miałaś tu rodzic w tym terminie, ale jakoś tak mi przeszło, a teraz żałuję;)

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margit wrote:
    Sala nr 3 się kłania:) miałam zagladnac do Ciebie bo tak mi się kojarzyło z forum, że chyba miałaś tu rodzic w tym terminie, ale jakoś tak mi przeszło, a teraz żałuję;)

Poważnie? A w którym momencie, bo tam była duża rotacja. No popatrz jaki świat jest mały. Sala obok i do tego wspólne WC ;)

zem3tv7317jpvd05.png
  • margit Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie, poważnie:) ja przyszłam w piątek, a Pani poszła chyba w poniedziałek rodzic, czy jakoś tak :) no świat jest bardzo mały. A jak tam dzieciaczki już w domu?

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My dzisiaj kończymy 3 miesiące :D[/Qa

A my dzisiaj :)
    wszystkiego naj!

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza i wzajemnie dla Twoich Bobasków :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 15:16

Fairuza lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki krem polecacie na zimowe wyjścia dla maluchow? I czym smarujecie po kąpieli?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje po kąpieli niczym się nasmarować nie da w tym wrzasku :P czasem na drugi dzień smaruję kremem Oillan. A na spacery na razie smaruję buźkę Bambino.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny jaki krem polecacie na zimowe wyjścia dla maluchow? I czym smarujecie po kąpieli?
    na dwór najlepszy krem bez wody. nivea ma taki http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemowlat/Krem-na-kazda-pogode a do kapieli wlewam tylko ten płyn http://www.ceneo.pl/12136055 wycieram w recznik i juz z niczym nie kombinuje, zadnych innych mazidel nigdy nie stosowalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 11:35

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez używam Hipp "kąpiel na dobrą noc",a do tego olejek Astrid,jest taki fajny tłusty i delikatnie pachnący.Używałam tez johnsons(był ok) i takiego zwykłego z kauflandu-prawie jak woda.
    Nie smaruję już dodatkowo niczym.

A my dziś byliśmy u pediatry-Oliver już 6kg a Paola 5,5kg :) Mieliśmy mieć dziś szczepienia,ale je przełożyliśmy.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej próbuje złapać kontakt z nietupska. Proszę jesli tu jeszcze jesteś, to przyjmij zaproszenie do przyjaciółek ode mnie, wysłałam Ci, chcialam zapytać o Twoich synkow, bo tez są wczesniakami, ale nie moge dokopać sie do Twoich wypowiedzi na forum.

nietupska lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilkę to się chwalę-moje 3-miesięczne bobasy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/301cf7b5acc4.jpg

godaweri,zaraz dam znac nietupskiej ,że jej szukasz :)

pirelka, Lanay, MatyldaG lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Hej próbuje złapać kontakt z nietupska. Proszę jesli tu jeszcze jesteś, to przyjmij zaproszenie do przyjaciółek ode mnie, wysłałam Ci, chcialam zapytać o Twoich synkow, bo tez są wczesniakami, ale nie moge dokopać sie do Twoich wypowiedzi na forum.

Kochana dzieki za przyjęcie zaproszenia, chcialam Ci wyslac wiadomość na priv, ale mój tel. zwariował i nie da sie wyslac tej pierwszej wiadomości. Wyślij mi prosze cokolwiek w prywatnej wiadomości, napisz choćby hej, wtedy chyba dam rade odpisać, bo generalnie jakos rozmowę prywatna moge kontynuować z tel., ale tej pierwszej wiadomości do Ciebie wyslac nie moge :-/ Przepraszam za zaśmiecanie forum. Będę wdzięczna za kontakt nietupska!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, cudne <3

A tu moje bobaski :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f0de9d43bd8.jpg

Lanay, Fairuza, MatyldaG lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Pirelka.A Twoje słodkie panny już takie duże i tak do siebie podobne..

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy chrzest :) Nocki ostatnio fajne, bo Marcelka nie raz się ani razu nie obudzi w nocy na jedzenie, a Emilka 1 raz :) także 2 razy w nocy to teraz maks :D A jak u Was?

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki okropne...Mały jak obudzi się wieczorem,to zasypia na dobre dopiero 5-6 rano ,ciągle coś mu niepasuje,to smoczek wypadnie,to zajęczy albo nie wiem co jeszcze.Potem odsypia w dzień ,ale tymczasem córa wyspana,więc my nie mamy możliwości pospać.Próbowałam jak najdłużej go potrzymać aby nie spał,ale był już tak padnięty,że przestał reagować na łaskotanie itd.,a mnie potem było szkoda jeszcze go tak męczyć :/

pirelka,to wrzuc potem jakies foty z chrztu :)

ps.coś tu cisza ostatnio...gdzie się podziewacie mamusie?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka jak chrzciny? Czekamy na fotki :)

Fairuza na Twoje z Twojej sesji tez :)

Ja koniecznie muszę odwiedzić fryzjera ale nie mogę zdecydować się co zrobić z wlosami :p

Ja coraz gorzej radzie sobie z ogarnianiem spraw domowych bo Nikola juz prawie nie śpi w dzień. Robi sobie krótkie drzemki 15-30 minutowe i najczęściej wtedy kiedy Maja nie śpi. Muszę je nosić albo chociaż do nich mówić żeby się nie nudzily. Zrobily sie bardzo rozgadane ostatnio. Zabawki ich kompletnie nie interesują wola rozmawiać z sufitem :)

Pytalam o krem bo maja bardzo suche policzki. Kąpie je w emulsji emolium ale nie jestem jakos nią zachwycona reszta buzki przemywam im przygotowana wodą może od tego?
    Kupiec ten płyn co wy uzywacie.

Na szczęście dziewczyny sypiaja w nocy bardzo dobrze. Budzą się co prawda na jedzenie zwłaszcza Nikola która wczesniej przesypiala 8 godzin teraz max po 6 budzi się na jedzenie bo nauczyła się jeść częściej mniejsze porcje w dzień nawet co 2 godziny domaga się jedzenia.

Dziewczyny kiedy zaczelyscie rozszerzać dietę wczesniakom podobno mozna juz po 4 mcu gdy dzieci sa karmione mm, czy tak samo jest z wczesniakami? Konsultowalyscie to z pediatra?

I dziewczyny wyparzajace butle kiedy z tego zrezygnować najlepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 13:35

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rozszerzać od 6 miesiąca bo takie są zalecenia, wtedy się dzieciom jelitka domykają i nie będą gubić wartości odżywczych. Bez różnicy wcześniak czy nie, chociaż jak dopytałam na lokalnej grupie wsparcia rodziców wcześniaków to wszyscy niemal rozszerzają o 6 mca korygowanego. Nam jeden pediatra mówił,że od 6 urodzneiowego, inny, że od 5go i żeby za bardzo nie zwlekać bo anemia może być. Chociaż to akurat słaby argument bo żelazo i tak i tak będziemy brać dość długo pewnie.
    Wg zaleceń WHO nie ma podziału na dzieci karmionych mm i kp i powinno się od 6 rozszerzać.

Ja już powoli odchodzę od wyparzania butelek, wyparzam 2-3 razy na dobę i myję normalnym płynem do mycia naczyń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 16:54

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,jeszcze nie zrobiłam sobie sesji,na razie jestem tylko wstępnie umówiona z fotografem,ale nie wiem kiedy ostatecznie do niej dojdzie.Fotki na pewno wrzucę :)

U mnie dzieciom policzki się nie przesuszają ale czasem trochę na brwiach..nie wiem czemu akurat tak.Używam nadal tego olejku po kąpieli Astrid.

Co do włosów to i ja chętnie bym coś z nimi zrobiła,są już do pasa i zaczynają mi porządnie przeszkadzać.Wprawdzie zawsze mi się podobały długie i mój też jest za nieobcinaniem ich,ale jednak mam ochote coś zmienić w swoim wyglądzie.A powiedzcie mi-jak u was z dodatkowymi kg po ciąży?Ja bez żadnych diet i ćwiczeń,i jestem niemal w szoku jak fajnie "wciągnął" się mi brzuch,jest teraz chyba jeszcze bardziej płaski niż przed ciążą,mimo że waga już stanęła w miejscu(na jednej wadze 54,a na drugiej 56 kg).

Butelki,smoczki itd. wyparzam nadal,ale nie za każdym razem,myślę ze jeszcze przez jakiś czas będę to robic,w końcu nie jest to jakaś ciężka czynność i nie trwa długo.

A co do rozszerzania diety-to myślałam ,że od 5 już można i w sumie chciałabym w 5 zacząc,ale jeszcze nie konsultowałam tego z moim pediatrą.Pewnie odradzi,bo jeśli dzieci ładnie nabierają wagi,to po co je dodatkowo dokarmiać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 21:16

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa widzę, że Twoje dziewczyny niczym moje z tym spaniem :D

Ja nie wyparzam, tylko raz na jakiś czas. Myję w gorącej wodzie, a rozszerzać dietę chcę po 4 mies.

My po Chrzcie, strasznie dużo stresu spowodowanego przez najazd rodziny i to chyba było najgorsze i przyćmiło radość z tego dnia.
    Dziewczynki były dzielne i grzeczne, w restauracji też super. Zdjęć nie mam jeszcze od fotografa, ale pokazuję tort.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9256ec94649.jpg

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ