Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny muszę się pochwalić.Dziś zaczęłam dzień uśmiechem!Zdaję sobie sprawę,że potem może się to zmienić,ale na razie się tym napawam!
Dzieci wczoraj po 23 już oboje spali...W nocy jedna pobudka.Cora obudzila się po 7 i bez problemu jadła z cycka,ciumkala prawie przez godzinę!I Oliver jej nie przeszkadził w tym jak to zwykle bywa.Obudzil się jak ona skończyła ,i nie jak zwykle z jękiem,zacząl coś do siebie gugać.Rany,już nie pamiętam takiego dobrego poranka,takich dobrych chwil.Słoneczko pięknie świeci ,a ja czuję się szczęśliwa.Tę jedną jedyną chwilę czuję ,że życie jednak ma sens!I już nikt mi tego nie zabierze,tych pięknych chwil.I tego wam wszystkim życzę !
Wpinka witaj.
Pirelko,no to masz fajnie,że ciocie dbają o brzuszki twoich córeczek.
Ewo,trzymam kciuki,abyś wytrwała.
Twixmama życzę ci,aby się u ciebie poprawiło,i żeby starsza córka wyzdrowiała.A co do suwaczku,wystarczy,że klikniesz w któryś z naszych,otworzy ci się strona,a tam krok po kroku będziesz mieć objaśniane co masz robić.Na koniec wyskoczy ci link,który skopiujesz i wkleisz tu u siebie w ustawieniach(bodajże w opisie).Powodzenia!ofcooo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa no tak, mleko najwięcej po kieszeni pociąga, niestety u Nas też nie raz nie wypiją wszystkiego i idzie w zlew
Już chciałabym przejść na mleko dwójkę, bo tańsze i są na niego promocje.
Moje dziewczyny wciąz ulewają i czasem zwracają, więc jak dalej tak będzie zrobimy to usg pod kątem refluksu.
Fairuza fajnie z tymi nockami, w końcu coś podeśpisz
Wczoraj drugi dzień jadły dynie i tak im smakuje, że płacz, że słoiczek się kończy -
Fairuza oby do wieczora było tak pięknie
Pirelka fakt na 2 jest dużo promocji
Ja zaraz będę przechodziła na 2
I tak kupuje w Gemini bo tam puszka 42zl a wszędzie po 55
I u nas też często część porcji ląduje w zlewie a puszka na 4 dni max wystarczy
Moje dziewczyny wczoraj były strasznie marudne. Nikola spała w dzień może z 1,5 godziny łącznie. Raz usypialam ją ponad godzinę i już nawet na rękach marudził a strasznie po czym obudziła się po 15 minutach. Plus taki że po 20 już spała . Dziś je tatuś obudził o 6.15 zjadły ale słyszały że ktoś się kręci, świeci światło na przedpokoju i się kompletnie wybudzily. A zawsze do 10-11 w łóżku były. Na szczęście pogoda super więc chętnie się wstaje. Szkoda tylko że nie dam rady wyprawić się sama z nimi na spacer bo już z tydzień w domu siedzą ale jutro sobota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:04
Fairuza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy średnio dużą puszkę otwieramy co trzeci dzień, a mleko 50 zł więc masakra a dziewczynki i tak mało jedzą.
My zaraz zmykamy na rehabilitację.Pogoda robi się ładna więc długi spacer sobie zrobimy.
ewa przechodzisz zaraz po skończonym 6 mies. na mleko dwójkę? -
Jeszcze nie wiem bo 12 go mamy chrzciny i nie na miejscu więc kolejny wyjazd i nie chciałabym kombinować ale muszę zobaczyć czym różnią się te mleka i chyba po powrocie będę zmieniać
Pirelka co sądzisz o soczkach po 4 mcu próbowałaś podawać?
Moje dziewczyny bardzo mało wody piją myślałam żeby trochę mieszać. -
nick nieaktualnyewa84 wrote:Jeszcze nie wiem bo 12 go mamy chrzciny i nie na miejscu więc kolejny wyjazd i nie chciałabym kombinować ale muszę zobaczyć czym różnią się te mleka i chyba po powrocie będę zmieniać
Pirelka co sądzisz o soczkach po 4 mcu próbowałaś podawać?
Moje dziewczyny bardzo mało wody piją myślałam żeby trochę mieszać.
Ja moim raz dziennie daje herbatkę z kopru włoskiego, nie raz piją dużo, a nie raz nic -
Ja też się zastanawiałam czy po 6m-cu zacząc dawać dzieciom mleko 2,ale chyba przeciągnę do 7.W Rossmannie kupiłam inne mleko na próbę(niemieckie) i dzieci ładnie go tolerują,a jest prawie 3 razy tańsze.
Ja na razie jako tako nie daję nic do picia,próbowałam kiedyś ten koper włoski,ale nie chciały i na siłę nie wmuszałam.Mój tymczasem ma pretensje,czemu nie daję im nic do picia.Jak z tym piciem właściwie?Przy kp nie ma potrzeby,a przy mm chyba kiedy jest zwiększona potrzeba na płyny(typu gorączka czy upalne dni) ?
Coś nam się ostatnio Nietupska nie odzywa...
I jeszcze focia mojej córy na zakończenie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb5d05e98be.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 21:00
ewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi koper położna odradzila podobno wzdyma.
Daję sama wodę jakiś czas próbowałam z odrobiną glukozy i efekt nieco lepszy.
Wydaje mi się że przy kp dziecko jest lepiej nawodnione bo pokarm nie jest taki tłusty jak mm i zazwyczaj dziecko wypija więcej żeby być nasycone.
Generalnie ważne żeby nawadniac organizm a u dziecka tym bardziej.
Teraz zastanawiam się nad tym Nestle w kartonie z Bifidus Lactis teraz piją optipro plus z L.reuteri niby 6 zł różnicy w Gemini no a miesięcznie to ok 50zl przy obecnych cenach. Nie dużo i nie mało. Na kilka słoiczków hehe
Swoją drogą nawet na allegro w sklepie Nestle mleko jest droższe...
Pirelka a wy na jakim ostatecznie jesteście? Bebilon?
Właśnie co z nietupska?
O reszcie nie wspomnę.... Dwa? Iza? Sylika? I cała reszta?
Moje dziewczyny się przestawily wstały na dobre o 6.30 i 7.30 a poszły spać o 18.50 i 19.40 i śpią.... Oby nocy z dniem nie pomyliły albo o 4 mi pobudki nie zrobiły :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 22:58
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny mogę pomóc ale na razie tylko teoretycznie ostatnio na szkole rodzenia położna mówiła o karmieniu i przepajaniu może Wam zacytuję z materiałów: "jeśli jest stosowane karmienie mieszane: pierś + mieszanka to przepajanie stosuje się odpowiednio do ilości mieszanki tj. jesli mieszanka stanowi większość niż 50% karmienia piersią można zastosować 1 przepajanie dziennie herbatką rumiankowo-koperkową ok. 50 ml, jeśli mieszanka stanowi 70% karmienia można włączyć 2 przepojenie, a jesli mieszanka stanowi 100% karmienia noworodka to można przepajać 3-4 x dziennie 30-50 ml". Położna odradzała też dodawanie glukozy, bo to niby tylko ma "tuczyć" dziecko, ale myślę, że jak wszelkie zalecenia wychodzi to w praniu co dziecku pasuje, ile itp..u jednego bedzie tak, u innego inaczej.
-
Pirelka ja też nie jestem za glukozą ale zależało mi wtedy żeby piły zresztą na 50 ml wody było to na czubeczku łyżeczki dla dzieci. Ale później przeszłam na wode.
To my te, Nestle nan optipro plus polecam Gemini tam mleko po 39zl a w sklepach po 55 ja zamawiam na cały miesiąc do tego płyny itp jeśli są promocje to chusteczki czasami i przesyłka gratis a na jednym mleku ile taniej a jak wystarczy na 3 dni to w miesiącu sporo mniej wychodzi
-
nick nieaktualnyEwa Nam się nie opłaca zamawiać, bo rzadko kiedy potrzebuję coś więcej, mleka na zapas nie kupuję, bo nigdy nie wiadomo jak długo im będzie pasować, bo już sporo z mlekami przeszliśmy, więc z wysyłką wychodzi drożej, bo ja płacę w rossmannie 48,99 zł za puszkę 800g.
My dzisiaj po długim spacerze, ale coraz ciężej jest bo zwłaszcza Emilka się budzi, wygina się, drze się i nie chce leżeć. Nie wiem czy to nie wina tego, że w gondoli już jej ciasno, chciałaby się może obrócić, odgiąć a nie ma miejsca na boki na długość też powoli brakuje, muszę je wyżej podsuwać.
Chyba niedługo czeka Nas spacerówka..ale najpierw muszę je do niej przymierzyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 22:02
-
Mamusie jak sobie radzilyscie technicznie przy kp obydwojga dzieci? W tedy kiedy byłyście same i nie miał kto podać dziecka do piersi? Jakoś ni potrafię tego ogarnąć. Chciałabym kp jednocześnie ale jak? Aa termin cc mam na 6 lutego ze względu na położenie miednicowo ( pupa do dołu) tego, który bedzie szedł jako pierwszy. Ale jesli sie obróci główka w dół to jedzie naturalnie. Sama nie wiem czy chciałabym naturalnie czy cc. Pierwsza Cirka naturalnie ale kurde tu sa bliźniaki o_O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:28
ewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ofcoo ja też nie kp więc nie pomogę ale bardzo chciałam i pokarmu miałam sporo więc życzę powodzenia aby Ci się udało!!!
Fairuza córeczka przepiękna:) taki klasycznie słodki bobas z reklamy:)
Dzięki za podpowiedź z suwaczkiem.w chwili wytchnienia ustawie.
U nas walka z kaszlem:( zastanawiam się w czy nie wybrać się jutro do lekarza albo ściągnąć do domu no bo co można takiemu maluchowi dać na męczący, gęsty kaszel? Nosimy w pionie bo jak tylko leży to aż się dusi prawie bo odkaszlnac nie może...my to będziemy mieć wspomnienia z pierwszych miesięcy...tylko zapomnieć dziewczyny mialyscie kaszel taki mocny u maluchów?
Pirelko przypomniało mi się jak pisalas o tym,ze wstajesz do dziewczynek jak smok wyleci.wiadomo to się często zdarza ale ja teraz roluje pieluchę bawełniana bo cięższa niż tetrowa i podtykam do smoka.u mnie się sprawdza chociaż Twoje już bardziej ruchliwe i silniejsze więc nie wiem czy podziała jeśli oczywiście jeszcze nie próbowałam:)Fairuza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTwix mama u Nas to nie zadziała dziewczyny maszerują po łóżku, przekręcają się, jak ułożyć się nie mogą to głowa lata prawo-lewo non stop. Zresztą biorą do ręki smoka, wypluwają, wciągają, oglądają go, nie raz leci po wyrzucie na drugą stronę łóżeczka, że ciężko znaleźć.
Czasem wypadnie i śpią, a budzą się po 2 godzinach z płaczem i wtedy dajemy smoka, śpią dalej więc to różnie u nich bywa, to chyba nie tylko wina wypadającego smoka.
Dzisiaj na spacerze dały popis, samej to niedługo nie da się ruszyć. Masakra.