X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa moje mało co dobrze znoszą więc aż strach wprowadzać 'normalne' rzeczy!

Twix mama też mi się zdaje, że jak tak dalej będzie szło to nigdy nie zaczną jeść normalnie :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twix_mama dobrze że masz córkę starszą ma energie to będzie ganiać :)
    Mnie najbardziej przeraża że ciągle o coś uderzają ryczą a zaraz to samo robią albo np uderzają głową o szafkę i mocniej mocniej aż zaboli :p i w płacz

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja daję dicoflor teraz żeby lepiej pracowało wszystko :) bo u nas też był dramat u Majki. Owoce też nie wszystkie służą. W zasadzie tylko śliwki z hippa podchodzą idealnie. No ale próbujemy po troszku po 2,3 łyżeczki nawet. No i kasza też nie służy. Odstawilam. A po jajecznicy czy bulce nic im nie jest.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewo właśnie dzisiaj po południu mija starsza córeczka mi oznajmiła,ze ona wie,ze ja już pewnie jestem zmęczona i jak dziewczyny będą już chodziły to ona sie nimi zajmie,da mleko,a ja będę mogla się polozyc,odpoczac:)złote dziecko!
    Następnie zapytała czy pamiętam jak jeszcze z nami dziewczyn nie było to wtedy byki tak cicho w naszym domku i w sumie to jej się troche,czasem za tym tęskni:)

A dziewczyny zastanawiam się czy się dzieje z bulkaasia?dawni nie pisała jak u niej przebiegają sprawy?

atdcgu1ryimgf87i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a nie służy tzn., co im dolega po owocach np.? Bo u Nas te owoce to też coś nie bardzo, kaszki już są ok, ale owoce najgorzej chyba, ostatnio zobaczyłam też, że pomidory chyba nie są dobre dla nich.
    One to zjeść zjedzą z chęcią, nawet i po po 1/2 słoika, ale potem kupka straszna i lekarka kazała obserwować i wtedy odstawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:30

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka właśnie kupy później są szalone za e sluzem. Raz rzadkie za chwilę zatwardzenie. Nie wiem czy brzuchy bolą bo i tak są jęczące ostatnio non stop.
    Pomidorów nie daję bo one często uczulają podobnie jak truskawki.
    Z drugiej strony czy można oczekiwać że kupy będą takie jak po samym mleku?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naspo jabłku właśnie od razu biegunka, a po bananie na przykład czarna jak smoła, często ciemno zielona.. lekarka mówi, że układ pokarmowy sobie nie radzi z tym i odstawiać. Próbowałam już dwa razy i nadal to samo, morelę daje, ciutkę jabłka, ale właśnie biegunka..
    Po pomidorowej wysypka lekka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 13:43

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo po jabłku.
    W święta też mnie męczyli o jabłka. Teściowa że dwa surowe powinny zjadać dziennie...
    Ja osobiście nie przepadam tez

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f80aefbf7e.jpg

Moje dzieciaki też ruchliwe,wszedzie ich pełno.Paola upodobała sobie stanie i chyba pomału będzie przymierzac się do chodzenia.Oliver na razie tylko pełza i próbuje raczkować.

Odnośnie jedzenia to ostatnio chyba się rozsmakowali,czasem wcinają jakby z tydzień nie jedli..No a Paola często powtarza "niam,niam" i porusza śmiesznie buzią,chyba już rozumie co to znaczy..Tez już jedli bułki,jajecznicy jeszcze nie ale moja owsiankę już tak..Z kupkami podobnie jak u was-raz rzadka,raz twarda.
    A Oliver nadal nieznośny,jęczy strasznie,zawodzi niemal jak koty w marcu :/ Czasem nie mogę już tego słuchać,normalnie wywija mi flaki na lewą stronę.

Twix mama fajnie ,że będziesz mieć do pomocy starszą córkę,bo jak zaczną ci tak pełzac i się rozchodzić po całym domu,to dodatkowe oczy na pewno się przydadzą :)

Śpijcie dobrze mamuśki,u mnie dzieci mają aktualnie drzemkę,a potem jak zwykle pewnie będą brykać do 2 w nocy.

pirelka, Twix mama lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza super postępy u Twoich dzieci!

Fairuza lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: super! Jak fajnie że przy oknie ma łóżeczko może popatrzeć :)
    Ja już obniżyła m na sam dół :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moje panny poszły spać o 17! Wczoraj za to miałam wieczorny koncert a sama byłam, podobnie jak dziś i poszłabym spać bo obawiam się w że mogą wstać w nocy, ale mąż nie,ma kluczy! Wrrr
    Strasznie dziwne uczucie że mogę usiąść na chwilę i nic nie robić :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    My wczoraj byliśmy na wycieczce z dziewczynkami, u brata w odwiedzinach poza miastem.. było cudownie, ale z niechodzącymi dziećmi nawet na kilka godzin to wyprawa życia...by zapakować,rozpakować, przesadzić, ubrać, rozebrać, znowu ubrać i znowu rozebrać, rozpakować i z powrotem to samo :D
    Dodatkowo dziewczyny chyba mają chorobę lokomocyjną i musiały jechać na kolanach w aucie :O !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 11:16

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka to prawda. Dla mnie wyprawa na święta w tym samym
    mieście nie różniła się dużo i od wyjazdów do rodziny po 300 km . Tylko trochę mniej ciuchów brałam :p w ale zabawki,, pampersy, ręczniki,, kocyki...
    I powiedz czy to pierwszy wyjazd dalej?? Czy nagle tak się zadziało?
    My już kilka razy z dziewczynami jechaliśmy to 300km i nie chciałabym aby nagle zaczęły się problemy :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, u Nas to pierwszy raz. Kilka mies.nie jechały już autem a wcześniej to były takie jazdy po mieście np.do lekarza.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam fotkę one są śliczne :)
    I takie aniołeczki :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli znacie się trochę na farbach do włosów to która drogeryjna dość dobrze kryje,? Potrzebuje brązu raczej zimny odcień:)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, aniołeczki :P

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja tez sobie pomyślałam ,że do aniołków to tym naszym dzieciom daleko :)

Ewo Twoje już bardzo "wysportowane",nie dziwię się ze im obniżyłaś łóżeczka całkiem na dół.Ja być może niedługo będę musiała zrobić to ze względu na Paolę,choć potem nie wiem jak będę odkładac ją do łóżeczka po zaśnięciu,bo chyba nie dostanę..

U mnie w rodzinie 2komunie u sióstr i bardzo chciałabym jechać,ale dzieciom nie zdążyłam wyrobić tymczasowych dowodów i nie wiem czy ryzykować i jechać na ślepo.Poza tym nie mamy auta,musiałabym się prosić brata,do domu mam jakieś 600km w 1 stronę,a za darmo on mnie nie zawiezie.Ciekawe jak moje dzieci zareagowałyby na tak długą podróż...

Ewo,ja nie pomogę odnośnie farb do włosów bo farbowałam tylko raz w życiu i nie za bardzo się to udało.Tymczasem moim włosom przydałaby się jakaś odmiana,są długie i byle jakie.Może teraz w maju uda mi się finansowo aby coś zmienić w swoim wyglądzie.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza tak tak, nawet to istne aniołki :D chyba jak śpią.. pod warunkiem, że w ogóle śpią :P

U Nas pogoda dzisiaj brzydsza, ze spaniem znowu się pogorszyło nawet i w dzień. Nie wiem czemu, czy znowu będą chore czy co :/

U Nas łóżeczka na przedostatnim poziomie, poniżej połowy. Na sam dół to jeszcze trochę bo nie wstają jeszcze w nich, tylko co najwyżej klęczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 10:03

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ