X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też robiłam tylko usg genetyczne, testu pappa nie. Wczoraj byłam na wizycie, dzidzia ma prawie 10 cm i jest dziewczynka,bardzo chciałam chłopca ale cóż. Moja 6 letnia córka jest w euforii i twierdzi że spełniły się jej marzenia o rodzeństwie,a jak to siostra to już w ogóle zachwyt. I jak twierdzi to ona zajmie się dzidziusiem, ja mam tylko zmieniać pampersy ☺ Miłego dnia i wszystkim życzę udanych wizyt☺

kamenkaa, Est, krysiak, nowatorka, Edka lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Hej dziewczyny, ja też robiłam tylko usg genetyczne, testu pappa nie. Wczoraj byłam na wizycie, dzidzia ma prawie 10 cm i jest dziewczynka,bardzo chciałam chłopca ale cóż. Moja 6 letnia córka jest w euforii i twierdzi że spełniły się jej marzenia o rodzeństwie,a jak to siostra to już w ogóle zachwyt. I jak twierdzi to ona zajmie się dzidziusiem, ja mam tylko zmieniać pampersy ☺ Miłego dnia i wszystkim życzę udanych wizyt☺
    super gratuluje córeczki :)
    pozdrawiam

aaa ja dzis taka spiącaaaaa ah

Ollaala lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Maimama, gratuluję córy! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maimama, bardzo sie ciesze, ze dzidzia zdrowie rośnie. Zazwyczaj marzy sie o parce ale los czasem szykuje inne niespodzianki. Dwie siostrzyczki tez sie fajnie dogadają, mimo, ze troche różnicy wieku jest, z czasem bedą mialy wspólne tematy i bedą szczęśliwe, ze siebie maja. Ja bardzo cieszyłabym sie z posiadania dwóch córek, a co będzie to zobaczymy :)

• maimama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Nowatorka tojest usg +pobranie krwi tego samego dnia, więc jak najbardziej nieinwazyjne.
    Tak to wlasnie mi tlumaczyl dr

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmykam spać, muszę odespać dzisiejszą marną noc. Nadrobiłam wszystkie posty, a jutro od rana będę w pracy to cosik więcej napiszę. Dobranoc.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczywaj Edka. Mi sie jakos wogole spac nie chce. Ogladam tv i mysle o fasolce :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, strasznie ciężko mi się wstawało. Noc przespana cała. Wczoraj rano dopadły mnie płaczki, ale koleżanka mnie zagadała i przeszło, po południu jak mąż wrócił, to znowu się rozmazałam, że rano sie rozmazałam :P. Mam jakiś brak apetytu, czuję głód, ale jak myslę co zjeść to na nic nie mam ochoty, jem to na siłę.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie chce jesc ciezkie rzeczy jak np hamburgera bym zjadla albo frytki albo pizze. Takie tam. A staram sie jesc zdrowo. Dzisiaj robimy rybke w piekarniku z ziemniaczkami :) od killu dni mam lekkie mdlosci ktore trwaja caly dzien...
    Milej soboty!

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) to moja pierwsza ciąża, i to od zawsze planowana na po 30-ce
    maimama wrote:
    Wczoraj byłam na wizycie, dzidzia ma prawie 10 cm i jest dziewczynka,bardzo chciałam chłopca ale cóż.

do 20tc mówili, że na 90% będzie dziewczynka, aż tu któregoś dnia taadaam: chłopak :) bardzo się ucieszyłam, bo chciałam mieć syna, choć do myśli o różowym kolorze wszędzie już zdążyłam się przyzwyczaić ;)

nowatorka, Est, maimama lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj groszku :)

co tam u was dziewczyny? ja sie troche stresuje ostatnio tymi zamachami zwlaszcza ze ja i moja mama czesto latamy do siebie samolotami i nie wiem jak to teraz bedzie...

milego poniedzialku :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Grosz_ek , Ty juz na ostatniej prostej. Jak się czujesz?
    No z tą płcią przed 20 tc to trochę wróżenie z fusów moim zdaniem,bo wielu osobom się zmienia :-) Ja też w kolejnej ciąży będę madrzejsza i nie będę nastawiala sie na płeć zbyt szybko.

Nowatorka a daleko mieszkasz? Ja też mam nadzieję, że sytuacja niedługo się uspokoi i w końcu doceniam mieszkanie na końcu świata czyli w Polsce :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę po suwaczku, że Moremi urodziła 6 dni temu !!!
    Moremi, odezwij się, daj znać jak poród! :-)

nowatorka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est mieszkam we wloszech. na szczescie nie w rzymie tylko na polnocy i na prowincji. ale chodzi mi o samoloty bo ja do polski latam przez berlin.....

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, to ostrożnie tam. Na pewno wszystko będzie dobrze. Zresztą, jeszcze chwila i nie będziesz już pewnie miała siły i ochoty na podróże:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Witaj Grosz_ek , Ty juz na ostatniej prostej. Jak się czujesz?

faktycznie, już bliżej niż dalej ;) samopoczucie rewelacyjne - czasem jakiś ból w plecach zwłaszcza nocą, ale ogólnie nie mogę narzekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:04

Est lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki co tam u was? ja zaraz do roboty wychodze, dzisiaj mam tylko do poludnia a potem wolneeeee :D wieczorem idziemy kupic nowa kanape bo mamy dziure w starej :P

groszek zazdroszcze ze ty juz tak blisko porodu :) jak masz zamiar rodzic?

Nanatasza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka, udanych zakupów
    no u mnie wiesz już co :) - bliźniaki :D

dopiero dociera do mnie ta informacja :D

Est, grosz_ek, krysiak, Edka, nowatorka, Madziuśka lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow bliźniaki! Super!!! Gratuluję!!! :-)

Nanatasza lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ