X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też robiłam tylko usg genetyczne, testu pappa nie. Wczoraj byłam na wizycie, dzidzia ma prawie 10 cm i jest dziewczynka,bardzo chciałam chłopca ale cóż. Moja 6 letnia córka jest w euforii i twierdzi że spełniły się jej marzenia o rodzeństwie,a jak to siostra to już w ogóle zachwyt. I jak twierdzi to ona zajmie się dzidziusiem, ja mam tylko zmieniać pampersy ☺ Miłego dnia i wszystkim życzę udanych wizyt☺

kamenkaa, Est, krysiak, nowatorka, Edka lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Hej dziewczyny, ja też robiłam tylko usg genetyczne, testu pappa nie. Wczoraj byłam na wizycie, dzidzia ma prawie 10 cm i jest dziewczynka,bardzo chciałam chłopca ale cóż. Moja 6 letnia córka jest w euforii i twierdzi że spełniły się jej marzenia o rodzeństwie,a jak to siostra to już w ogóle zachwyt. I jak twierdzi to ona zajmie się dzidziusiem, ja mam tylko zmieniać pampersy ☺ Miłego dnia i wszystkim życzę udanych wizyt☺
    super gratuluje córeczki :)
    pozdrawiam

aaa ja dzis taka spiącaaaaa ah

Ollaala lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Maimama, gratuluję córy! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maimama, bardzo sie ciesze, ze dzidzia zdrowie rośnie. Zazwyczaj marzy sie o parce ale los czasem szykuje inne niespodzianki. Dwie siostrzyczki tez sie fajnie dogadają, mimo, ze troche różnicy wieku jest, z czasem bedą mialy wspólne tematy i bedą szczęśliwe, ze siebie maja. Ja bardzo cieszyłabym sie z posiadania dwóch córek, a co będzie to zobaczymy :)

• maimama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Nowatorka tojest usg +pobranie krwi tego samego dnia, więc jak najbardziej nieinwazyjne.
    Tak to wlasnie mi tlumaczyl dr

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmykam spać, muszę odespać dzisiejszą marną noc. Nadrobiłam wszystkie posty, a jutro od rana będę w pracy to cosik więcej napiszę. Dobranoc.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczywaj Edka. Mi sie jakos wogole spac nie chce. Ogladam tv i mysle o fasolce :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, strasznie ciężko mi się wstawało. Noc przespana cała. Wczoraj rano dopadły mnie płaczki, ale koleżanka mnie zagadała i przeszło, po południu jak mąż wrócił, to znowu się rozmazałam, że rano sie rozmazałam :P. Mam jakiś brak apetytu, czuję głód, ale jak myslę co zjeść to na nic nie mam ochoty, jem to na siłę.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie chce jesc ciezkie rzeczy jak np hamburgera bym zjadla albo frytki albo pizze. Takie tam. A staram sie jesc zdrowo. Dzisiaj robimy rybke w piekarniku z ziemniaczkami :) od killu dni mam lekkie mdlosci ktore trwaja caly dzien...
    Milej soboty!

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) to moja pierwsza ciąża, i to od zawsze planowana na po 30-ce
    maimama wrote:
    Wczoraj byłam na wizycie, dzidzia ma prawie 10 cm i jest dziewczynka,bardzo chciałam chłopca ale cóż.

do 20tc mówili, że na 90% będzie dziewczynka, aż tu któregoś dnia taadaam: chłopak :) bardzo się ucieszyłam, bo chciałam mieć syna, choć do myśli o różowym kolorze wszędzie już zdążyłam się przyzwyczaić ;)

nowatorka, Est, maimama lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj groszku :)

co tam u was dziewczyny? ja sie troche stresuje ostatnio tymi zamachami zwlaszcza ze ja i moja mama czesto latamy do siebie samolotami i nie wiem jak to teraz bedzie...

milego poniedzialku :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Grosz_ek , Ty juz na ostatniej prostej. Jak się czujesz?
    No z tą płcią przed 20 tc to trochę wróżenie z fusów moim zdaniem,bo wielu osobom się zmienia :-) Ja też w kolejnej ciąży będę madrzejsza i nie będę nastawiala sie na płeć zbyt szybko.

Nowatorka a daleko mieszkasz? Ja też mam nadzieję, że sytuacja niedługo się uspokoi i w końcu doceniam mieszkanie na końcu świata czyli w Polsce :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę po suwaczku, że Moremi urodziła 6 dni temu !!!
    Moremi, odezwij się, daj znać jak poród! :-)

nowatorka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est mieszkam we wloszech. na szczescie nie w rzymie tylko na polnocy i na prowincji. ale chodzi mi o samoloty bo ja do polski latam przez berlin.....

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, to ostrożnie tam. Na pewno wszystko będzie dobrze. Zresztą, jeszcze chwila i nie będziesz już pewnie miała siły i ochoty na podróże:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Witaj Grosz_ek , Ty juz na ostatniej prostej. Jak się czujesz?

faktycznie, już bliżej niż dalej ;) samopoczucie rewelacyjne - czasem jakiś ból w plecach zwłaszcza nocą, ale ogólnie nie mogę narzekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:04

Est lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki co tam u was? ja zaraz do roboty wychodze, dzisiaj mam tylko do poludnia a potem wolneeeee :D wieczorem idziemy kupic nowa kanape bo mamy dziure w starej :P

groszek zazdroszcze ze ty juz tak blisko porodu :) jak masz zamiar rodzic?

Nanatasza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka, udanych zakupów
    no u mnie wiesz już co :) - bliźniaki :D

dopiero dociera do mnie ta informacja :D

Est, grosz_ek, krysiak, Edka, nowatorka, Madziuśka lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow bliźniaki! Super!!! Gratuluję!!! :-)

Nanatasza lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ