X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska, bo on sobie zmienia polozenie co chwila:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:58

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze maleństwo bryka o różnych porach, ale już na pewno nie wtedy kiedy moja siostra czy jej dzieci chcą poczuć kopniaki :)
    dzisiaj zrobił wyjątek dla swojej kuzynki i się uaktywnił - radość 7-latki bezcenna :)

Madziuśka, krysiak, Est lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och jak ja bym chciała poczuć moje dziecko

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam i mam - zapukał!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Est, nowatorka, grosz_ek lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też szaleje bardzo ale jak chcę komuś pokazać to przeważnie się uspokaja, taki wredny :-) A matkę biedną kopie prawie cały czas :-)

nowatorka, grosz_ek, Madziuśka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wamdziewczyny ze czujecie juz kopniaki:) moj fasol narazie sie odzywa tylko mdlosciami ;)
    Wczoraj bylam na paznokciach (u mojej kolezanki ktorej jeszcze nie mowie o ciazy) i zaczela mi pilowac ta swoja maszynka, matkooo jak mnie bolalo! Az w szoku byla i sie pytala czy nie mam okresu hahahaha dziwne to, chyba przez fasola tak jestem nadwrazliwa ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja długo nie mogłam doczekać się pierwszych odczuwalnych ruchów. mam łożysko ułożone na przedniej ścianie i ginekolog powiedział, że ruchy dziecka mogę odczuwać nieco poźniej i słabiej. na początku rzeczywiście czułam maleństwo słabiej i bardziej po bokach brzucha, ale teraz kopie aż miło :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj koleżanka opowiadała mi, ze jej córeczka jeszcze w brzuchu drapała ja paluszkami.... Aż nie mogę sobie tego wyobrazic :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kopie i fika zawsze po jabluszku. Ale tak na pokaz dla kogoś to nie chce :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa zaczynaja mi sie "poranne mdlosci" chyba juz na jutro :/ dziewczyny kiedy wam przeszly mdlosci?

ja dzisiaj jakis mam humor do d... zazwyczaj mialam taki przed okresem. chyba hormony dzialaja bo normalnie jakas zla jestem i nie mam powodu. w pracy tez nic mi sie nie chcialo i sie zmuszalam zeby byc mila do ludzi bo wszystko mi nie pasowalo :( nie cierpie siebie takiej

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorko, ja mdłości porannych raczej nie miałam. Tzn myśle, ze miałabym z tym problem ale znalazłam sposób, u mnie pomagało gdy zaraz po wstaniu zjadłam śniadanie. Musiało to być natychmiast po wstaniu z łóżka i tak mam do tej pory wiec w weekend nawet nie mogę poleżeć w łożku bo muszę wstać i zjeść. Potem jest w miarę okay, gdy czuje ze zaczyna mi być niedobrze to znów cos podjem i znów jest oki. Najgorzej natomiast jest wieczorami, wtedy mnie mdłości dopadają i nic na nie nie pomaga. Meczy aż sie zbieram i idę spać. Początkowo jeszcze w nocy mnie budziły ale teraz już sie uspokoiło i przesypiam ładnie nocki gdyby nie liczyć moich kilku wycieczek na siusianie :) ale ogólnie to ciaza dla mnie bardzo łaskawa. Żadnych wymiotów czy jakichś tego typu przygód.

nowatorka lubi tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, że wczoraj widziałam dzidzię, która ma całe 8 mm i jej serducho :D

krysiak, grosz_ek, nowatorka, Madziuśka, Est, Nanatasza lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka, niestety w temacie mdłości wypowiedzieć się nie mogę. mnie te dolegliwości ominęły. w ogóle cieszę się ciążą od początku bez żadnych niedogodności. w sumie to przez pierwsze 2 miesiące byłam okropnie senna, ale potem przeszło i nawet huśtawki nastrojów nie miałam, no może czasami chciało mi sie płakać z byle powodu, ale to też przez krótki okres.
    myślę jednak, że powinnaś zrobić tak jak krysiak pisze - zaraz po wstaniu coś zjeść. czytałam, że dobrym sposobem jest też przekąszenie czegoś (np. babana) jeszcze przed wstaniem z łóżka. powinno pomóc

krysiak lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka super, gratulacje !

Dziewczyny u mnie te "poranne"mdlosci to trwaja caly dzien, wieczorem troche odpuszczaja ;) chociaz dzisiaj juz jakos mi przeszly. Jedzenie troszke pomaga ale malo :/

Dzisiaj bylam na pobraniu krwi,cala wielka strzykawe mi pobrala ;) we wtorek wyniki.wykupilam tez progesteron ktory mi tu zlecil lekarz, nazywa sie progefikk.

Teraz odpoczywam a wieczorem jade zamawiac sylwestra ( ale bede sie meczyc na sylwka bez babelkow a wszyscy wokol beda pic:( )
    Milego popoludnia :)

krysiak, Edka, kamenkaa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi "poranne" mdłości minęły w 11 tygodniu. oj jak to było cudownie jak sobie poszły

nowatorka, Est lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie muli od tygodnia, czuje brak apetytu i niechęć do jedzenia,ale głód czuje i jak cos jem to niektóre rzeczy mi smakują i zjadam ze smakiem. NP. Pizza

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka to przynajmniej nie przytyjesz.ja za to mamapetyt jak nie wiem i to na kalortczne rzeczy :/ od poniedzialku musze troche diete stosowac bo sie spase ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Wczoraj koleżanka opowiadała mi, ze jej córeczka jeszcze w brzuchu drapała ja paluszkami.... Aż nie mogę sobie tego wyobrazic :)

to musialo byc uczucie ;-)

witam Was mamusie co SLychac;)?

Ollaala lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj słychać mdłości.. cały czas, niechęć do jedzenia, wciskanie jedzenia na siłę.. senność i ból krzyża. Mam nadzieję, że to tylko jednorazowy taki, że się więzadła rozciągają.

byłam dziś u klientki, która miała 7-miesięczną córcię, sama słodycz :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, gratuluję serduszka :-)

Mnie też mdłości ominely, i bardzo jestem z tego powodu zadwowolona. W ogóle czułam się super tak przez pierwszą połowę ciąży. Teraz mam spadek formy i mało energii ale to też na pewno przez te wstretna pogodę.

Edka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ