X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska, bo on sobie zmienia polozenie co chwila:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:58

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze maleństwo bryka o różnych porach, ale już na pewno nie wtedy kiedy moja siostra czy jej dzieci chcą poczuć kopniaki :)
    dzisiaj zrobił wyjątek dla swojej kuzynki i się uaktywnił - radość 7-latki bezcenna :)

Madziuśka, krysiak, Est lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och jak ja bym chciała poczuć moje dziecko

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam i mam - zapukał!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Est, nowatorka, grosz_ek lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też szaleje bardzo ale jak chcę komuś pokazać to przeważnie się uspokaja, taki wredny :-) A matkę biedną kopie prawie cały czas :-)

nowatorka, grosz_ek, Madziuśka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wamdziewczyny ze czujecie juz kopniaki:) moj fasol narazie sie odzywa tylko mdlosciami ;)
    Wczoraj bylam na paznokciach (u mojej kolezanki ktorej jeszcze nie mowie o ciazy) i zaczela mi pilowac ta swoja maszynka, matkooo jak mnie bolalo! Az w szoku byla i sie pytala czy nie mam okresu hahahaha dziwne to, chyba przez fasola tak jestem nadwrazliwa ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja długo nie mogłam doczekać się pierwszych odczuwalnych ruchów. mam łożysko ułożone na przedniej ścianie i ginekolog powiedział, że ruchy dziecka mogę odczuwać nieco poźniej i słabiej. na początku rzeczywiście czułam maleństwo słabiej i bardziej po bokach brzucha, ale teraz kopie aż miło :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj koleżanka opowiadała mi, ze jej córeczka jeszcze w brzuchu drapała ja paluszkami.... Aż nie mogę sobie tego wyobrazic :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kopie i fika zawsze po jabluszku. Ale tak na pokaz dla kogoś to nie chce :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa zaczynaja mi sie "poranne mdlosci" chyba juz na jutro :/ dziewczyny kiedy wam przeszly mdlosci?

ja dzisiaj jakis mam humor do d... zazwyczaj mialam taki przed okresem. chyba hormony dzialaja bo normalnie jakas zla jestem i nie mam powodu. w pracy tez nic mi sie nie chcialo i sie zmuszalam zeby byc mila do ludzi bo wszystko mi nie pasowalo :( nie cierpie siebie takiej

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorko, ja mdłości porannych raczej nie miałam. Tzn myśle, ze miałabym z tym problem ale znalazłam sposób, u mnie pomagało gdy zaraz po wstaniu zjadłam śniadanie. Musiało to być natychmiast po wstaniu z łóżka i tak mam do tej pory wiec w weekend nawet nie mogę poleżeć w łożku bo muszę wstać i zjeść. Potem jest w miarę okay, gdy czuje ze zaczyna mi być niedobrze to znów cos podjem i znów jest oki. Najgorzej natomiast jest wieczorami, wtedy mnie mdłości dopadają i nic na nie nie pomaga. Meczy aż sie zbieram i idę spać. Początkowo jeszcze w nocy mnie budziły ale teraz już sie uspokoiło i przesypiam ładnie nocki gdyby nie liczyć moich kilku wycieczek na siusianie :) ale ogólnie to ciaza dla mnie bardzo łaskawa. Żadnych wymiotów czy jakichś tego typu przygód.

nowatorka lubi tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, że wczoraj widziałam dzidzię, która ma całe 8 mm i jej serducho :D

krysiak, grosz_ek, nowatorka, Madziuśka, Est, Nanatasza lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka, niestety w temacie mdłości wypowiedzieć się nie mogę. mnie te dolegliwości ominęły. w ogóle cieszę się ciążą od początku bez żadnych niedogodności. w sumie to przez pierwsze 2 miesiące byłam okropnie senna, ale potem przeszło i nawet huśtawki nastrojów nie miałam, no może czasami chciało mi sie płakać z byle powodu, ale to też przez krótki okres.
    myślę jednak, że powinnaś zrobić tak jak krysiak pisze - zaraz po wstaniu coś zjeść. czytałam, że dobrym sposobem jest też przekąszenie czegoś (np. babana) jeszcze przed wstaniem z łóżka. powinno pomóc

krysiak lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka super, gratulacje !

Dziewczyny u mnie te "poranne"mdlosci to trwaja caly dzien, wieczorem troche odpuszczaja ;) chociaz dzisiaj juz jakos mi przeszly. Jedzenie troszke pomaga ale malo :/

Dzisiaj bylam na pobraniu krwi,cala wielka strzykawe mi pobrala ;) we wtorek wyniki.wykupilam tez progesteron ktory mi tu zlecil lekarz, nazywa sie progefikk.

Teraz odpoczywam a wieczorem jade zamawiac sylwestra ( ale bede sie meczyc na sylwka bez babelkow a wszyscy wokol beda pic:( )
    Milego popoludnia :)

krysiak, Edka, kamenkaa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi "poranne" mdłości minęły w 11 tygodniu. oj jak to było cudownie jak sobie poszły

nowatorka, Est lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie muli od tygodnia, czuje brak apetytu i niechęć do jedzenia,ale głód czuje i jak cos jem to niektóre rzeczy mi smakują i zjadam ze smakiem. NP. Pizza

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka to przynajmniej nie przytyjesz.ja za to mamapetyt jak nie wiem i to na kalortczne rzeczy :/ od poniedzialku musze troche diete stosowac bo sie spase ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Wczoraj koleżanka opowiadała mi, ze jej córeczka jeszcze w brzuchu drapała ja paluszkami.... Aż nie mogę sobie tego wyobrazic :)

to musialo byc uczucie ;-)

witam Was mamusie co SLychac;)?

Ollaala lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj słychać mdłości.. cały czas, niechęć do jedzenia, wciskanie jedzenia na siłę.. senność i ból krzyża. Mam nadzieję, że to tylko jednorazowy taki, że się więzadła rozciągają.

byłam dziś u klientki, która miała 7-miesięczną córcię, sama słodycz :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, gratuluję serduszka :-)

Mnie też mdłości ominely, i bardzo jestem z tego powodu zadwowolona. W ogóle czułam się super tak przez pierwszą połowę ciąży. Teraz mam spadek formy i mało energii ale to też na pewno przez te wstretna pogodę.

Edka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ