Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
coś jest na rzeczy z tą pogodą - im mniej słońca tym mniej energii.
mam jednak nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza niż ta poprzednia - najpierw nie mogłam długo zasnąć, a potem obudził mnie ból pleców i tak już do rana
za to mały na pocieszenie się wierci cały dzień -
Dziewczyny kiedy u was zauwazylyscie ze brzuszek zaczal rosnac? Mam na mysli wasze odczucia, nie otoczenia. Ja mam wrazenie ze mi sie juz zmienia ale z 2 strony chyba to w wiekszosci wzdecia i skutek mojego obzarstwa...
Ps. Dzisiaj otworzylam uroczyscie krem na rozstepy ktory kupilam juz chyba z rok temu i czekalna swoj moment bardzo fajny jest, ma b delikatny i przyjemny zapach
Ps.wlasnie zaczelam stosowac krem na brzusia przeciw rozstepom. Mam go juz od chyba roku prawie, czekal na swoj czas dzisiaj bylo uroczyste otwarcie.bardzo jest przyjemny, ma leciutki zapach bardzo ladnyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:48
-
Ja caly czas mialam wrażenie, ze mi rośnie, robiłam sobie zdjęcia i teraz widzę jaki malutki mialam
Obcy ludzie gdzieś dopiero 2 tygodnie temu zauwazyli, ze jestem w ciąży i to dla mnie taki szok bylWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:49
-
wczoraj byłam jeszcze u mojego gina z invimedu, ostatni raz, bo invimed ciąży nie prowadzi. Zbadał mnie też, a że mam do niego ogromne zaufanie to jego słowa, że wszystko jest ok były ważniejsze niż tej doktorki z Nfz z piątku Ponownie widziałam malucha, tym razem był ze mną mąż. Urósł od piątku i wczoraj miał już 13 mm. Wizytę na Nfz mam dopiero pod koniec grudnia, ale 10.12 idę do prywatnej kliniki, którą wybrałam na prowadzenie ciąży, więc znowu pooglądam maluszka sobie, na początku stycznia będę miała prenatalne. Badania z krwi i moczu już mam porobione
-
moja skóra raczej należy do dobrze nawilżonych, ale w okresie ciąży na brzusiu i piersiach kremuję się 3x dziennie. tak bardzo nie chcę mieś rozstępów i póki co nie mam. na początku stosowałam moje ulubione masło shea Biocosmetics, nie jest napisane, że jest na rozstępy, ale jest na bazie naturalnych składników i świetnie nawilża. potem przeszłam na Cocoa butter firmy Palmers, też jest na bazie masła shea a dodatkowo bardzo smacznie pachnie mam jeszcze oliwkę babydream, może bym jej nie kupiła, bo nie przepadam za oliwkami, ale w Rossnę była do zakupu za 1 grosz, więc skorzystałam - też polecam, dobrze się wchłania i pozostawia przyjemny zapach.
Est lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Dziewczyny kiedy u was zauwazylyscie ze brzuszek zaczal rosnac? Mam na mysli wasze odczucia, nie otoczenia. Ja mam wrazenie ze mi sie juz zmienia ale z 2 strony chyba to w wiekszosci wzdecia i skutek mojego obzarstwa...
gdzieś koło 10 tc już widziałam brzusio i dlatego chwilowo zrezygnowałam z obcisłych bluzek, bo nie chcieliśmy nic nikomu mówić przed I badaniami prenatalnymi. a potem już oficjalnie i z dumą zaczęłam eksponować swój rosnący brzuch - i tak zostało do dnia dzisiejszego - wyglądam jakbym połknęła piłkę... plażową
Est, nowatorka lubią tę wiadomość
-
grosz_ek wrote:gdzieś koło 10 tc już widziałam brzusio i dlatego chwilowo zrezygnowałam z obcisłych bluzek, bo nie chcieliśmy nic nikomu mówić przed I badaniami prenatalnymi. a potem już oficjalnie i z dumą zaczęłam eksponować swój rosnący brzuch - i tak zostało do dnia dzisiejszego - wyglądam jakbym połknęła piłkę... plażową
Ja może jeszcze nie plażową ale taką do gry w koszagrosz_ek, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Est wrote:Nowatorka, a jakiego kremu uzywasz ?
ja uzywam "biotherm biovergetures" . uzywam go od 2 dni i jest naprawde bardzo przyjemny, ma lekki zapach ladny i dobrze sie rozsmarowuje i wchlania.
wczoraj odebralam wyniki krwi i moczu. wszystko ok, cukier mam na dolnej granicy, az pomyslalam ze za malo moze ale moze dlatego ze nie jem wogole slodkiego, zawsze malo jadlam a teraz to juz wogole nie mam ochoty.
i normalnie kamien mi spadl z serca bo wyszlo mi ze przechodzilam juz cytomegalie, toxo i rozyczke. rozyczke to wiem ze mialam ale pozostalcyh 2 sie balam. zwlaszcza cmv bardzo sie balam bo moja szefowa z ktora mam kontakt codziennie to miala 2 lata temu, byla w szpitalu i jej sie to czasami reaktywuje. wiec ja juz mialam sny ze ona byla blisko mnie a ja uciekalam. teraz juz jestem spokojniejsza. no i toxo kiedy ja przechodzilam to nie mam zielonego pojecia ehh jednak czasem dobrze polapac troche chorobsk za mlodu, potem sie ma je z glowy.
wczoraj nie bylam w pracy, sciemnilam ze mam goraczke bo sie przestraszylam bo mnie katar lapal i sie przestraszylam ze sie pogorszy jak wyjde. pewnie przesadzilam ale jakos tak wyszlo. no i dzisiaj jeszcze jestem w domku. jutro juz pojde.
milego dnia dziewczynki ! -
CZesc Dziewczyny ..
MAm problem ponieważ odebrałam wyniki krwi moczu itd
wszystko wyglada na ok ale MArtwi mnie wynik Moczu
leukocyty +25WBC/ul
Erytrocyty - neg
Ketony - neg
OSAD MOCZU
nabłonki płaskie - dość liczne w prep
Leukocyty 4-6 wpw
Bakterie pojedyncze w prep
Martwią mnie te leukocyty jak myślicie >? Bo martwie sie...Ollaala lubi tę wiadomość
-
Kamenka teraz looknelam w googlach (ty pewnie tez to juz zrobilas), mozesz miec stan zapalny ale nie martw sie, wyleczycie to. My teraz jestesmy bardziej narazone na rozne rzeczy tego typu. Lekarz pewnie ci da jakies czopki przeciwzapalne tak sie domyslam. Na dzidzie to nie ma wplywu z tego co czytam
-
nowatorka nie pisze mi żadnych właśnie norm wiesz...
Też obawiam się ze za wysoki i tym sie martwie bo naczuytalam sie o róznych chorobach ;/
Wiec dużo mam podwyższone bo te +25 mnie męczy ;/
Myślicie ze to tylko stan zapalny pecherza/ ?Kurcze ale mnie nic nie boli,,,
byc moze to przez dupka ktory biore...Ollaala lubi tę wiadomość