Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.....długo mnie nie było....w poniedziałęk mam USG genetyczne trochę się martwię.....ale na usg tydzień temu mój gin mówił że jest ok a to usg jest konieczne bo każdemu się robi.....brzuszek mi wyskoczył już już widać że coś jest na rzeczy:)
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kataloza,na pewno wszystko będzie dobrze!
Izieth,to mamy wizyty tego samego dnia! trzymam kciuki.Strach jest zawsze,nawet potem kiedy dzieci już kopią.Ale zleci,zobaczysz,w 2trymestrze tygodnie mijają znacznie szybciej niż na początku..kataloza lubi tę wiadomość
-
Hej!
Kai powodzenia na wizycie!
Kataloza no usg genetyczne sie zawsze robi. Sprawdzaja przeziernosc karkowa i czy jest obecna kosc nosowa. Ja mialam przed nim stracha
To prawda ze 2 trymestr zlatuje szybko
Ja mam wizyte dopiero w czwartek za tydzien i mimo ze czuje ruchy to tez sie nie moge doczekac wizyty zeby sie upewnic ze wszystko jest ok
Milego dnia mamusiekataloza, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Wiem że jest w standardzie ale sama wiesz że jednak czuje się niepokój mimo wszystko.....I sama zresztą nie wiem który to tydzien ciąży wg.USG 13 ale z domysłów 12. Bo ja zaszłam w ciążę zaraz po zaprzestaniu antykoncepcji hormonalnej, czekałam normalnie na miesiączkę ale jej nie dostałam i zrobiłam test i wyszedł pozytywny.Takie cuda i ta całą ciąża to na wariackich papierach
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kataloza, pobolewanie jest normalne. Moja gin mówi, że dopóki nie ma plamienia, to wszystko jest ok. Wziąć magnez i poleżeć trochę można. To pomaga. A ja już po wizycie! Synek się trochę zasłaniał rączkami i nóżkami, ale i tak zobaczyłam, jak ziewa! Waży już prawie ćwierć kilograma! Teraz czekam na USG połówkowe - 9 czerwca.
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Kai,to super ze synuś rośnie zdrowo i wizyta się udała...i znowu kolejne odliczanie do następnej wizyty co?A to tak zawsze się dłuzy..
Z tym pobolewaniem to normalna rzecz.Macica się rozciąga a dzidzia rozpycha...W moim przypadku jest to jeszcze szybsze tempo,bo u mnie to bliźniaki.Ale jest ok i wszystkim wam tego życzę.
ps.Nowatorka-pytanie z innej beczki,czy przypadkiem śledzisz tam Uomini e donne?
Miłego dnia kobietki.Kai lubi tę wiadomość
-
kataloza wrote:I brzuch mnie boli, znaczy tak pobolewa:-( tak jak na samym początku ciąży.....mam nadzieję że jest to związane z rozciąganiem się macicy.
Też tak mam, od wczoraj jakby mocniej i już zaczęłam się martwić. Skoro mówicie, że to normalne, to postaram się nie wpadać w panikę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 06:17
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Eh....zanim dziecko przyjdzie na świat ile my się namartwimy to szok:-) a później jest jeszcze gorzej:-) Mam córkę 11 letnią i do tej pory martwię się wszystkim.....aż czasem sama mówi " mamo idź już spać ja tylko jestem przeziębiona" a ja siedzę i czółko macam, pytam jak się czuje.....to jeden z przykładów.A każde niepowodzenie, każdą łzę jak twoje odczuwasz jakiś kosmos jak byś na nowo dzieciństwo przeżywała......
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]Izieth lubi tę wiadomość
-
Część Dziewczyny Chciałam do Was ponownie dołączyć. Byłam tu na wątku na początku jego istnienia w pierwszej ciąży
Obecnie mam 31 lat, we wrześniu 32 Pierwszą córkę urodziłam w grudniu 2014 i teraz też spodziewam się córki Szykuje się drugi klopsik Pierwsza urodzona naturalnie z wagą 4120 g i 56 cm. Teraz patrząc po wizytach idą łeb w łebKai, nowatorka, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Izieth wrote:Też tak mam, od wczoraj jakby mocniej i już zaczęłam się martwić. Skoro mówicie, że to normalne, to postaram się nie wpadać w panikę
-
Kai, na szczęście mam możliwość leżenia i tego się trzymam Staram się nie wykonywać zbędnych czynności i dużo odpoczywam. Chucham i dmucham na siebie i dzięki temu psychicznie lepiej się czuję
Fairuza piękny brzuszek pokazałaś, też już chcę taki
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)