Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ina.a wrote:Ja miałam od samego początku poprzedniej ciąży do końca. Teraz to samo, bolą mnie kości miednicy, pach winy i plecy i to nie trochę ale bardzo. Nawet nie chciałam o tym wspominać bo to dopiero początek więc się staram nie narzekać ale jest ciężko.
Dzięki za rozwianie wątpliwości. To maja pierwsza ciąża, więc wszystko jest dla mnie zagadką. I widzę, że Ci się śliczny suwaczek pojawił -
Wiedźma82 wrote:Czy na początku ciąży też miałyście bóle krzyża i podbrzusza? Co do podbrzusza to nawet nie macica, tylko jakby wszystko dookoła?
-
Kai wrote:Przez pierwsze trzy miesiące miałam bóle jak na okres. Bardzo się bałam, ale na wizytach wszystko było ok. Bóle były czasem takie, że chodziłam zgięta w pół. Trochę mi pomogło przyjmowanie końskiej dawki magnezu (6 tabletek dziennie Magne B6). A może po prostu minęło samo z siebie po tych trzech miesiącach? Nie wiem.
-
Ja wczoraj miałam takie bóle pleców promieniujące do brzucha i mega kłucie w pachwinach, czy gdzieś obok. Też mnie zginało. Dzisiaj też lekko to czuję i boję się, że się powtórzy. Zastanawiam się, czy to powód do wizyty na IP? Z tego, co piszecie, to raczej normalne... Zobaczę jak się sytuacja rozwinie.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja też miałam takie bóle w pachwinach i to się więzadła rozszerzają. Gin mi to potwierdziła.
Tak naprawdę ból okresowy w ciąży pojawia się chyba u każdej. W pierwszej ciąży miałam regularnie do 7 miesiąca w terminie miesiączki. Teraz miałam tak po prostu co jakiś czas, a teraz im bliżej tym są częstsze, bo macica już trenuje. -
Wiedźma82 wrote:Dzięki za rozwianie wątpliwości. To maja pierwsza ciąża, więc wszystko jest dla mnie zagadką. I widzę, że Ci się śliczny suwaczek pojawił
Sliczny to on jeszcze nie jest moze go lekko poprawie w wolnej chwili o ile taka znajde. Ja niby juz kolejna ciaza ale obawy wciaz te same. Jednak te bole to zapamietam na zawsze
-
ja na poczatku miewałam dosć spore bóle...chyba nawet kilka dni z rzędu brałam no-spe bo bałam się skurczy....
teraz mam co jakiś czas-i czasem tez wezme no-spe jesli wg mnie są już za duże...
Mg biore 1 tabl tylko i to nie codziennie w sumie...jako staraczka brałam co do dnia Mg i wit B6, a teraz troche odpuścilam bo moja ginka uważa że nie trzeba...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualny
-
A ja dziś zaczynam 29 tydzień..
Twardnienie brzucha tez mam ale nie biore no-spy,półminutowy skurcz jest do przezycia,pozniej przy porodzie trzeba by wziąć końską dawke,aby nie czuc bólu.Magnez tez biore tylko 1raz dziennie.
Nowatorka,ty już tak blizko rozwiązania..stresujesz się już?
Kai,myslę podobnie ja wy co do Italii,jest piękna i tam się po prostu wraca.A ty jakie miejsca już zwiedzilas? -
Allmita wrote:dzieki Wam nie czuje sie jak dinozaur tylko normalna świadoma babka która dorosła do macierzyństwa...
Witam Allmita i witam inne kolezanki! Ja tez 82 i 1 dziecko i niesmialo dopisuje sie do mamusiek 2017 Termin 20 luty 2017! Oby wszystko zakonczylo sie dobrze
Kai, Izieth, Allmita lubią tę wiadomość
-
Fairuza wrote:
Nowatorka,ty już tak blizko rozwiązania..stresujesz się już?
nom jest stres. w nocy jest najgorzej, boli mnie brzuch na @ i wogole jakies doly mnie lapia. ehh 9 miesiac do latwych nie nalezy ale pocieszam sie ze zanim sie obejrze to juz mala bede miala obok
-
ŻonaAnia, moje gratulacje!
Mus.zka, I trymestr trwa chyba nie trzy miesiące, ale trzy lata. Tak to odczuwalam.
Fairuza,to jeszcze 7 tygodni i mozesx rodzić sn. ☺ We Włoszech byłam tylko dwa razy. Za pierwszym razem mieliśmy taką objazdowke z chórem. 9 dni jeździliśmy. Najpierw Mediolan i okolice, potem Rzym, a później cześć polnocno-zachodnia, ale raczej mniejsze miejscowości. W Rzymie jestem po prostu zakochana - starozytna kolebka naszej cywilizacji, myślałam, że oczoplasu dostanę ☺. Za drugim razem byłam właśnie tam przez 5 dni ze znajomymi. Cudnie było! Moim marzeniem jest Florencja. Ciekawe, czy mi się uda to marzenie zrealizować.nowatorka lubi tę wiadomość
-
Noeli wrote:Witam Allmita i witam inne kolezanki! Ja tez 82 i 1 dziecko i niesmialo dopisuje sie do mamusiek 2017 Termin 20 luty 2017! Oby wszystko zakonczylo sie dobrze
Noeli lubi tę wiadomość
-
Czekając na…
1. nowatorka TP 12 lipca Córeczka
2. Milcia TP 13 lipca Córeczka Ewa
3. JRY1984 TP 15 sierpnia Córeczka
4. Fairuza TP 8 września Córeczka Paola Maria i Synek Oliver Jan
5. marta258 TP 19 września Synek Antoś
6. Kukuletka TP 7 października Córeczka Natalka
7. Kai TP 19 października Synek Mikołaj
8. kataloza TP 27 listopada Synek Wojciech Jerzy
9. kalina123 TP 3 grudnia
10. Izieth TP 9 grudnia
11. Majanna TP 16 grudnia
12. żonaAnia TP 22 grudnia
13. mus.zka TP 5 stycznia
14. Allmita TP styczeń
15. Wiedźma82 TP 19 stycznia
16. Ina.a TP 8 lutego
17. Noeli TP 20 lutegoNoeli lubi tę wiadomość
-
Fairuza nic ci lekarz nie dał na to twardnienie brzucha?
W pierwszej ciąży twardniał mi brzuch w 20 tc więc wylądowałam w szpitalu. Niestety zbagatelizowali to i po wypisaniu dostałam zwolnienie i kazali się oszczędzać. Wróciłam do gin prowadzącej ciążę i okazało się, że szyjka skróciła się do 1 cm. Nakaz leżenia plackiem i leki rozkurczowe.
Mam nadzieję, że u ciebie jednak jest wszystko ok ?
Pozdrawiam -
Kai no rzym jest cudowny ale powiem ci ze ja florencja bylam bbb rozczarowana, wogole mi sie nie podoba. Jak dla mnie jest mnostwo piekniejszych miast np wenecja, cale poludnie, albero bello z domkami bialymi i duzo duzo mniej znanych miejscowosci