X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki!
    Domi, Bergo -Przepiękne macie te brzuszki, bardzo podobają mi się ciążowe brzuszki. Co to tycia, to nie martwcie się, będziecie karmić, dzidziuś Was pochłonie to schudniecie raz dwa ;)
    Edytko- córeczka słodka, jaką ma fajną czuprynkę ;)
    Bogusia- 6 kg to pikuś w porównaniu z 33, więc wcinaj- nie żałuj dzidzi :D
    Monika DM - jak się czujesz? odezwij się.
    Domi- czekamy teraz na Twoją kruszynkę :)
    Peleope, a Ty jak tam sobie żyjesz? brzuszek już na pewno ciut więcej widać.
    A ja? ja czekam na niedzielę, przyjeżdża kuzyn męża z żoną, w poniedziałek do pracy i znowu pomału trzeba będzie zatrybić w ten rytm z "przed"...
    Buziaki dla Was, do usłyszonka!

Penelope, Domi IRL, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jest boska !!!

Kajarzyna u mnie ok. Wczoraj jakiś marudny dzień miałąm, dizś nadal czuję brzuszek ale lżej. Jutro zrobię sobie chyba znowu wolne od szkoły - mamy w piątki zajęcia z taką nudną nauczycielką, i jak tłumaczy gramatykę to i tak cała grupa nic nie kuma i w poniedziałki pytamy naszego drugiego nauczyciela...więc nic nie stracę a spokojnie sobie ogarnę mieszkanie (bo teraz to tylko dzidza z baba brakuje, od zeszłego piątku nie zrobiłąm nic a nic), wiecoram wpadną znajomi to może upiekę pyszną tartę z kremem czekoladowym i truskawkami :) Dziewczyny ja mam póki co tak ok. 1 kg na plusie, ale jak jestem cały dzień na owocach to ten 1 kg spada znowu, więc nie wiem czy przytyłam czy nie, ja ogólnie bardzo łatwo tyję, i dlatego jestem kluska ogólnie; czasem mam wrażenie że jak poptrzę tylko na ciastko to ono już mi się na brzuchu i biodrach odkłada :/

Penelope lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna
    Ja nie staję na wagę od ponad dwóch tygodni, boję się, brzuch się powiększa, ale póki co wygląda jak "przytyty" a nie ciążowy, więc nie eksponuję póki co hahaha.
    Zauważyłam jednak że od około 3 dni straciłam apetyt, zmuszam się w sumie do jedzenia. Moje boleści minęły, zostały mdłości okropne, przez cały dzień, ale nie wymiotuję w ogóle. Piersi nie bolą już od ponad tygodnia. Boleści a'la menstruacyjne minęły , jedyne jeszcze to odczuwam ciągnięcie w okolicach jajników jak długo chodzę, czy stoję, biorę to za dobra monetę po tamtym moim nocnym bólu z nadzieją że jest wszystko dobrze. Uspokoiłam się bardziej, jakoś taka jestem mnie zmartwiona, mniej też czytać w necie o poronieniach i obumarłych ciążach, bo tego się bałam po tym bólu, ale mam nadzieję jakoś że wszystko tam jest dobrze.
    Wtedy jak mnie bolało i płakałam to głaskałam się po brzuchu i mówiłam żeby groszek był silny dla mamusi, ja bym w życiu nie pomyślała że tak będę mówić do brzucha, zawsze wydawało mi się to z lekka "przesadzone" a jednak .... zaskakuję siebie coraz bardziej, a najbardziej moją przyjaciółkę, ona wie jakie zdanie miałam o dzieciach hahaha,

Bergo, Ty to jesteś szczuplutka, też bym tak chciała żeby mi tylko w brzuch poszło jak Tobie, a to się u mnie dopiero okaże :)

Monika, ja z tymi ciastkami też tak mam, oczami wyobraźni już je widzę jako moją większą dupę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 16:30

MonikaDM, Carola55, Bergo lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kajarzyna.
    Trzymaj sie- bedzie dobrze- nie obejzysz sie i sama bedziesz swoim brzusiem sie chwalic:*

Penelope- nie martw sie ja mialam podobnie- mdlosci przez miesiac,kompletny brak apetytu, wymioty sporadycznie(po dluzszej jezdzie autem) stracilam 4 kg wtedy, ale po 12 tyg zniknely kompletnie cale szczescie:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A piersi tez mnie przestaly bolec po jakims czasie- dopoki wszystkie objawy naraz nie znikna z dnia na dzien nie ma sie czym martwic jesli lekarz mowi ze jest ok.

t60z7qg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście Domi jestem dobrej myśli. Ja już nie mogę się doczekać kiedy położna się odezwie i poda termin USG, codziennie wypatruję listu.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko - tez chce pogratulowac Ci pieknej corci.

Ja jeszcze na brzuszek musze poczekac az sobie spokojnie bedzie rosl....

Penelope, ja tez wypatruje listu od poloznej z dnia na dzien. Juz aplikowalam o to z 3 tyg temu i nic. W drugiej polowie lipca mam urlop i jeszcze pewnie tak wyjdzie, ze przysla mi list na ten czas ablo bede musiala isc w sierpniu, ah to czekanie jest najgorsze.

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola, rozmawiałam wczoraj z sąsiadką która urodziła niedawno drugie dziecko, powiedziała że położna kontaktuje się pierwszy raz (przychodzi na wizytę do domu) pomiędzy 8-10 tygodniem. U mnie 4 dzień dziesiątego tygodnia a ciążę zgłosiłam dopiero tydzień temu w środę. Zadzwoniłam dziś do przychodni i babka powiedziała że położnym zajmuje do kilku tygodni zanim się odezwą bo listy ciężarnych z przychodni odbierają raz w tygodniu. Więc nie wiem ile to potrwa. Dała mi numery bezpośrednie do dwóch położnych, odbierają do 16 tej codziennie więc jutro będę dzwoniła, mam nadzieję że jestem u którejś na liście i czegoś się dowiem :)

i dopiero dziś zmieniłam nazwisko w urzędzie podatkowym i ubezpieczeniu na to po mężu, a za mąż wyszłam w lutym, ubiegłego roku... ja to mam ruchy !!!
    Carola55 wrote:
    Penelope, ja tez wypatruje listu od poloznej z dnia na dzien. Juz aplikowalam o to z 3 tyg temu i nic. W drugiej polowie lipca mam urlop i jeszcze pewnie tak wyjdzie, ze przysla mi list na ten czas ablo bede musiala isc w sierpniu, ah to czekanie jest najgorsze.

Carola55 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe osóbki.Jutro mam wizytę o 10,trzymajcie wszystkie kciuki,bo wyniki moczu znów ferelne.Postaram się jutro odezwać.Pa

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko w brzuch poszło. Majtki są na mnie za ciasne na biodrach, musiałam kupić nowy kostium kąpielowy z majtami o 2 rozmiary większymi. Jestem o wiele większa niż wcześniej.
    Jutro idę na glukozę, trzymajcie kciuki, żebym się nie porzygała!

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa dokskonale rozumiem! Dokładnie tak samo ja nie poznaję siebie i stopnia czułości jaką obdarzam brzuch! Kto by pomyślał! Nawet nie chcecie wiedzieć co myślałam i mowiłam o posiadaniu dzieci... Zmiana niesamowita we mnie nastąpiła!
    Penelope wrote:
    Kajarzyna
    Ja nie staję na wagę od ponad dwóch tygodni, boję się, brzuch się powiększa, ale póki co wygląda jak "przytyty" a nie ciążowy, więc nie eksponuję póki co hahaha.
    Zauważyłam jednak że od około 3 dni straciłam apetyt, zmuszam się w sumie do jedzenia. Moje boleści minęły, zostały mdłości okropne, przez cały dzień, ale nie wymiotuję w ogóle. Piersi nie bolą już od ponad tygodnia. Boleści a'la menstruacyjne minęły , jedyne jeszcze to odczuwam ciągnięcie w okolicach jajników jak długo chodzę, czy stoję, biorę to za dobra monetę po tamtym moim nocnym bólu z nadzieją że jest wszystko dobrze. Uspokoiłam się bardziej, jakoś taka jestem mnie zmartwiona, mniej też czytać w necie o poronieniach i obumarłych ciążach, bo tego się bałam po tym bólu, ale mam nadzieję jakoś że wszystko tam jest dobrze.
    Wtedy jak mnie bolało i płakałam to głaskałam się po brzuchu i mówiłam żeby groszek był silny dla mamusi, ja bym w życiu nie pomyślała że tak będę mówić do brzucha, zawsze wydawało mi się to z lekka "przesadzone" a jednak .... zaskakuję siebie coraz bardziej, a najbardziej moją przyjaciółkę, ona wie jakie zdanie miałam o dzieciach hahaha,

Bergo, Ty to jesteś szczuplutka, też bym tak chciała żeby mi tylko w brzuch poszło jak Tobie, a to się u mnie dopiero okaże :)

Monika, ja z tymi ciastkami też tak mam, oczami wyobraźni już je widzę jako moją większą dupę ;)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo powodzenia na glukozie :) mi sie strasznie spac zachcialo po jej wypiciu i troche mnie zemdlilo ale wszystko jest do przezycia :D

Domi piekny brzuszek ;)

Doti powodzenia na wizycie ;)

doti77 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    148ezkk.jpg

a to moj brzuszek 34t6d :)

Penelope, Carola55, Bergo, Magdzialenka, Emily83, Bogusiar80, doti77, dojrzała lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, powodzenia jutro :)daj znać

Magda, wow, masz już ten brzucholek !

Magda2013, doti77 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, dobry pomysl mialas, ze zadzwonilas do przechodni. Wiem, ze u mnie moje podanie/druk mieli dac jeszcze gdzies indziej do przechodni poloznych, musialabym sie tam przejsc aby cos wyegzekwowac. Mam nadzieje, ze bedziesz miala swoje spotkanie niedlugo, no i fajnie, ze do domu przychodza.

Magda, ale ladny masz brzuszek :)

na9fxa5.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko przepiękna córunia :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola, dzwonię dziś na oba numery i tylko poczta się włącza ! Wkurzam się !

Mam pytanie , może któraś z Was ma, miała podobnie.

Od około ponad dwóch tygodni całkowicie przestały mnie boleć piersi, wcześniej trochę pobolewały (ale nie jakoś strasznie) i były bardziej nabrzmiałe. Dziś stanęłam przed lustrem i odnoszę wrażenie jakby całe to nabrzmienie "opadło", są trochę większe niż były 3 miesiące temu ale też przytyłam więc może to być powodem lekkiego powiększenia. Czy któraś z Was też nie ma, nie miała objawów specjalnie powiększonych czy wrażliwych piersi? Ostatnie USG miałam dokładnie 2 tygodnie temu, wszystko było dobrze, serce biło, dziś znów się martwię...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie zaglądałam ale, nie pisałam
    Penelope mnie też jakby piersi mniej bolą a nawet czasami wogóle więc myślę że to normalne, mdłości mam na głodniaka no i przy otwieraniu lodówki, ale też już mniejsze.
    Brzuszki piękne, ja mam taki bardziej jedzeniowy to nie ma się jeszcze czym chwalić ;-)

Fajna animacja jak zmienia się ciało kobiety w ciąży:

http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

Robiłam w tym tygodniu wszystkie badania i mam wszystkie w normie, tsh podwyższone 3,6 dzwoniłam do ginki i będziemy zbijać, w poniedziałek mam wizytę więc trzymajcie kciuki

miłego dnia dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 11:56

Penelope, Magda2013 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justta, postaram się nie myśleć tak pesymistycznie :) a za Ciebie trzymam kciuki :)

justta lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Edytko, piękna córcia :)
    Dziewczyny brzuszki super :)
    Domi, u Ciebie tną w 38 już a ja się ostatnio dowiedziałam że u mnie w skończonym 39. Widać każdy szpital ma swoje własne zasady.
    W niedzielę rano ruszam nad nasze polskie morze. Pozwolenie od gina jest :)

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ