X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak albo kropek :)

Penelope lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj GosiaK-ja tak samo jak Penelope nie bylam jakos specjalnie aktywna sportowo, wiec w ciazy tez nie porywalam sie na jakies cwiczenia. Basen tez odpadal bo mialam ciagle jakies infekcje,ale teraz nie powiem poplywalabym sobie. Wszystko zalezy od Twojej aktywnosci :)

Emily83 hej :) gratulacje. U mnie bylo widac 2mm zarodek z serduszkiem w 5t5d wiec zycze Ci powodzenia :)

Penelope to fajnie ze bedziesz miala swoja polozna az do porodu. Ale jak dobrze kojarze Ty mieszkasz w Anglii ?

Emily83 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, w Anglii, tu ciążę prowadzi położna, z ginem się będę widziała zaledwie dwa razu na USG, chyba że coś będzie nie tak. To z położną będą spotkania.
    Magda2013 wrote:
    Witaj GosiaK-ja tak samo jak Penelope nie bylam jakos specjalnie aktywna sportowo, wiec w ciazy tez nie porywalam sie na jakies cwiczenia. Basen tez odpadal bo mialam ciagle jakies infekcje,ale teraz nie powiem poplywalabym sobie. Wszystko zalezy od Twojej aktywnosci :)

Emily83 hej :) gratulacje. U mnie bylo widac 2mm zarodek z serduszkiem w 5t5d wiec zycze Ci powodzenia :)

Penelope to fajnie ze bedziesz miala swoja polozna az do porodu. Ale jak dobrze kojarze Ty mieszkasz w Anglii ?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope tak myslalam :) kiedys ogladalam program o ciazy w Angli i tam wlasnie mowili ze ciaze prowadza polozne :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 07:50

Magda2013, Penelope, Gosiak, am, Emily83, sylwia1985, Carola55, Joaśka, Amnezja, Bogusiar80, ania.g lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti
    pięknie rośnie chłopak, oby tak dalej :)

doti77 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodziak z niego i zdjatka superowskie :)

doti77 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Witam dziewczynki po przerwie, mam nadzieję że u Was wszystkich w porządku, niestety nie mam możliwości nadrobić co pisałyście przez ostatnie dni.

Pochwalę się że 01.07.2014 r. o 16:55 przyszedł na świat mój słodziak DAWIDEK - 3350 g, 56 cm, poród sn, wczoraj wróciliśmy do domku :) i uczymy się siebie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e065ecee079d.jpg
    o jej ale slodziak !!!!!

am, Carola55, magdalena lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • am Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

Witam serdecznie nowe koleżanki :)
    Doti77 super zdjęcia, prześliczny chłopczyk rośnie w Twoim brzuszku :)

Powiem Wam że zastanawiałam się jak to będzie bez brzuszka, bez kopania itd, ale tak naturalnie przechodzi się do tego że zamiast brzuszka jest mała istotka, ze aż nie wierzę. Karmię piersią, wczoraj była u nas położna z pierwszą wizytą, zaliczyliśmy pierwsze kąpanie w domku :)
    Teraz czekam z niecierpliwością aż się zagoję i będę mogła normalnie funkcjonować.

Penelope, Carola55, Bergo, Amnezja, doti77 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taka ciekawostka z dzisiaj :)
    t06edl.jpg

magdalena, MonikaDM, Amnezja, am, Magda2013, Penelope, doti77 lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczęta w ten jakże piękny, chłodniutki poniedziałkowy poranek :)

Bergo, jaki piękny Brzuś...taki trochę "pojawiam się i znikam" :) Ale mam wrażenie, ze mój też bywa raz większy a raz mniejszy...choć może to tylko wtedy jak więcej lub mniej zjem, hihi ;)

Wczoraj było u nas tak gorąco, ze na nic nie miałam ochoty (a w sobotę był miły chłodzik i deszczyk), dziś znowu przyjemnie i chłodniutko, a środę ma być podobno 13 st. Masakra...takie wahania temp. - duże spadki a później spore skoki, źle na mnie wpływają, pewnie jak na większość ludzi. Zostało mi 3,5 tygodnia kursu, i nie mogę się doczekać końca, bo tyle o ile fajnie mi się tam chodzi i jest do kogo "gębę" otworzyć tym moim łamanym niemieckim, to już mam wrażenie że do głowy nie wchodzi mi nic, i nie chce mi się uczyć jak największemu leniowi na świecie :/

Coś jeszcze miałam napisać ale mi wyleciało z głowy...jak mi się łakawie przypomni to odezwę się wieczorkiem.

Udanego początku tygodnia ;)

Magda2013, Bergo lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis po wizycie. Mala lezy w poprzek z glowa po prawej stronie tak jak caly czas. Pani doktor powiedziala- cytuje '' Ja nie wizdze zeby to dziecko sie juz obrocilo, utknela w takiej pozycji''.

Jutro mam jeszcze wizyte w szpitalu zobaczymy co tam powiedza- czy odrazy zapisza cesarke czy kaza dalej czekac.

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi widocznie małej nie spieszno na ten świat i dobrze jej u mamy. Ale moje koleżanki też tak miewały i maluch potrafił z dnia na dzień zmeinić pozycję :) A na kiedy masz ustalony termin?

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no termin mam na 10tego sierpnia. Tu jest tak ze cesarki planowane robia 2 tyg przed zwykle zeby bylo bezpiecznie.

t60z7qg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rzeczywiście Ci utknęła :) N e znam się na tym ale mam nadzieję że wszystko w porządku:)
    Domi IRL wrote:
    ja dzis po wizycie. Mala lezy w poprzek z glowa po prawej stronie tak jak caly czas. Pani doktor powiedziala- cytuje '' Ja nie wizdze zeby to dziecko sie juz obrocilo, utknela w takiej pozycji''.

Jutro mam jeszcze wizyte w szpitalu zobaczymy co tam powiedza- czy odrazy zapisza cesarke czy kaza dalej czekac.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    A ja dzisiaj jakaś taka zmartwiona od samego rana, wstałam i tak się dobrze czułam jak dawno się nie czułam, żadnych dolegliwości, w pracy było ok, oprócz dosłownie niewielkich mdłości (a i tego już nie jestem pewna czy nie się nie zdaje) nie mam żadnych objawów ciążowych. W sumie przypominam sobie że mam tak od weekendu, bo pracowałam, coś tam w domu robiłam itp. No i teraz mnie to martwi czy aby to dobrze. Jutro mam wizytę położnej, ale tak naprawdę nie rozwieje to moich wątpliwości, tylko USG !. I tak mam jakiś nostalgiczny nastrój...
    Mam nadzieję że Wy w lepszych emocjonalnych kondycjach :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, na pewno wszystko jest dobrze :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, super ze tak szybko udalo ci zalatwic ta polozna, ciekawa jestem jak bedzie?
    Ja tez prawie wcale mdlosci nie mam ostatnio - na szczescie mimo wszystko, ale ogolnie zmeczenie sie utrzymuje no i piersi wciaz bola jak dotkne. Wypytaj jutro polozna szczegolowo o wszystko, dobrze ze akurat jutro ja widzisz, moze tez niedlugo zrobia ci USG, wiec na pewno wszystko bedzie dobrze :)

7539dca0fd4800984ef868dff5e9d2f6.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno wszystko jest ok. Mdlości i inne objawy zazwyczaj ustępują z tym, ze u jednych szybciej a u jednych później. Nie ma co się stresować, bo to udowodnione ponoć ze stres źle wpływa na malucha. Cieszcie się, ze dolegliwości coraz mniej...bo tak naprawdę nie wiemy co nam zgotują następne etapy ciąży :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co taka cisza. Ja właśnie czekam na położną, o 16, mam wiele pytań przygotowanych i ciekawa jestem bardzo jak to przebiega. Pewnie po prostu wywiad.
    ps. Czy Wy robicie badanie moczu, albo jak często i co badanie moczu w ciąży ma za zadanie? Jutro mam wizytę u mojego lekarza w sprawie poprzednich badań (nie ciążowych) i lekarka która przyjmowała informację o mojej ciąży powiedziała że zawsze jak będę miała wizytę to mogę zbadać mocz, tylko ja się zastanawiam po co?

Pozdrawiam :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ