X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita, z tego co się orientuję, to jak najbardziej przysługuje również urlop wypoczynkowy. Moja koleżanka rok temu wróciła do pracy po macierzyńskim i na dzień dobry miała jakieś 50 dni urlopu do wykorzystania :)
    Ja mam jeszcze urlop z zeszłego roku i chciałabym to zostawić na po macierzyńskim, mam nadzieję, że tak można :)

Ja też w drugi trymestr weszłam z marną energią, ale przynajmniej mdłości nie dokuczają i nie wymiotuję, więc jest dużo lepiej :) Nie zmienia to faktu, że od razu po pracy mam ochotę iść spać ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym, to jestem po wizycie, stres jak zwykle był, ale niepotrzebnie, bo wszystko w porządku :) Coraz bardziej prawdopodobna dziewczynka, ma "prawidłowe żeńskie narządy płciowe" :) Malutka waży 175g, ale nie wiem ile mierzy. Mam za to całe mnóstwo innych pomiarów :)

Cudnie było patrzeć jak sobie połyka wody, macha rączkami i ucieka ze stópkami, gdy lekarka chciała pomierzyć <3

Kolejna wizyta 3.08 - drugie prenatalne :) I znowu tyle trzeba czekać ;)

Kai, nowatorka, Allmita lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    A tak poza tym, to jestem po wizycie, stres jak zwykle był, ale niepotrzebnie, bo wszystko w porządku :) Coraz bardziej prawdopodobna dziewczynka, ma "prawidłowe żeńskie narządy płciowe" :) Malutka waży 175g, ale nie wiem ile mierzy. Mam za to całe mnóstwo innych pomiarów :)

Cudnie było patrzeć jak sobie połyka wody, macha rączkami i ucieka ze stópkami, gdy lekarka chciała pomierzyć <3

Kolejna wizyta 3.08 - drugie prenatalne :) I znowu tyle trzeba czekać ;)
    Ale fajnie! Dziewuszka! Wpisać Ci już córeczkę na listę?

Izieth lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wpisz, już drugi raz wyszła dziewczynka, to może tak już pozostanie :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekając na…
    1. Milcia TP 13 lipca Córeczka Ewa - ur. 20 czerwca 2016 (3640 g, 55 cm)
    2. nowatorka TP 12 lipca Córeczka Emma
    3. JRY1984 TP 15 sierpnia Córeczka Dominisia
    4. Fairuza TP 8 września Córeczka Paola Maria i Synek Oliver Jan
    5. marta258 TP 19 września Synek Antoś
    6. Kukuletka TP 7 października Córeczka Natalka
    7. Kai TP 19 października Synek Mikołaj
    8. kataloza TP 27 listopada Synek Wojciech Jerzy
    9. kalina123 TP 3 grudnia
    10. Izieth TP 9 grudnia Córeczka
    11. Nita TP 15 grudnia
    12. Majanna TP 16 grudnia
    13. żonaAnia TP 22 grudnia
    14. mus.zka TP 5 stycznia
    15. Allmita TP 9 stycznia
    16. Wiedźma82 TP 19 stycznia
    17. atagata TP 20 stycznia
    18. Ina.a TP 8 lutego
    19. Noeli TP 20 lutego

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nam niektóre dziewczyny umilkly. Napiszcie, co u Was słychać! Kataloza, Kukuletka i kto tam jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 07:17

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!! Trochę zajęć miałam i tak jakoś wyszło...:-) 20 lipca mam połówkowe, córka jedzie na kolonie 4 lipca i zaczynamy wielkie pakowanie:-) a ja jestem nieco zdziwiona bo w ciąży z córką moje ciało wyglądało inaczej:) tylko brzuch mi rósł....a teraz przebarwienia, duże ciemne brodawki, owłosienie .....jestem zaskoczona myślałam że będzie podobnie a tu jednak co ciąża to inaczej się przechodzi:-)

0d1y3e3kk84599wq.png

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Podczytuje Was cały czas, ale jakoś nie moge załapać weny na pisanie. Dzisiaj zaczynam juz 27 tydzień, mała sie przekręca i robi fikołki w każda stronę:) powiem Wam, ze bardzo lubię tak sobie leżeć i patrzeć na brzusio jak skacze. No i wreszcie Tata poczuł ruchy corci

nowatorka, Kai lubią tę wiadomość

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 16 tygodniu ;) :D ;)

Allmita, nowatorka, Kai lubią tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy którejs z Was wypadaja włosy w ciąży? w sensie te z głowy-normalne..;)
    bo ja tyle czytałam że w ciąży to super, a mi lecą jak leciały a może i troche więcej...:(

o tym urlopie się dowiem, pewnie żal stracić..tyle że ja pracuje w dwuosobowej firmie,hehe szefową mam fajną, więc tez nie chce nadużywać...ale z drugiej strony mi sie należy przecież...
    ale i tak raczej wole urlop wziąć sobie pod koniec ciąży niż L4...w moim przypadku L4 wogóle sie nie opłaca....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 10:56

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas wypadają włosy, choć na pewno nie bardziej niż przed ciążą. Za to dosyć ładnie błyszczą i trochę mniej się przetłuszczają. Pocieszam się myślą, że skoro teraz normalnie wypadają, to może mnie ominie hurtowe lecenie włosów z głowy po porodzie. Widziałam już takie dziewczyny. Najpierw lwia grzywa w ciąży, a potem mysie ogonki po. I kończy się to często wizytą u fryzjera i obcięciem loków "na chłopaka". Ja nie chcę ścinać włosów po porodzie, bo lubię się w długich, więc mam nadzieję, że spustoszenia wielkiego nie będzie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tez własnie sie pocieszam ta myślą..:) że po prostu po porodzie nie będą mi wypadać nadmiernie..
    ja generalnie należe do osób z dużą ilością włosów-i zawsze mi leciały i szybko rosły..ot taka uroda..ja tez bym wolała przy długich pozostać...choc przy moich włosach gdy zetne do ramion-to najrótsza wersja na którą sie odważyłam..;)-to one w ciągu 1-2 msc juz są jak przedtem..

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że też nie będę musiała obcinać, lubię moje długie włosy, a naprawdę strasznie długo rosną, czasem wydaje mi się, że wcale nie chcą rosnąć ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie wypadają włosy, ale się szybko przetłuszczają. Chciałabym sobie odświeżyć kolor, ale się boję. Różne są opinie czy można, czy lepiej nie. Co myślicie? Mozna farbować, czy lepiej poczekac?

29bc599a58.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tc :)
    Mi też wypadają włosy, a wcześniej miałam gęste i długie (mam do pasa). Teraz są dla mnie udręką, ich pielęgnacja mnie dobija, no po każdym myciu i rozczesaniu mam stertę włosowe wannie :( w ogóle ci co piszą o pięknym wyglądzie w ciąży itd, nie wiem mnie to nie dotyczy. Wyglądam jak kupa. ;)

Ina można farbować, ale zaczekaj może lepiej do 2 trymestru. To raptem parę tygodni, zleci :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z włosami nic się nie dzieje od początku ciąży. Zawsze miałam długie a na lato ścinam do ramion, bo to zawsze lżej w upały i kilka dni temu też tak zrobiłam :-)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Witam się w 17 tc :)
    Mi też wypadają włosy, a wcześniej miałam gęste i długie (mam do pasa). Teraz są dla mnie udręką, ich pielęgnacja mnie dobija, no po każdym myciu i rozczesaniu mam stertę włosowe wannie :( w ogóle ci co piszą o pięknym wyglądzie w ciąży itd, nie wiem mnie to nie dotyczy. Wyglądam jak kupa. ;)

Ina można farbować, ale zaczekaj może lepiej do 2 trymestru. To raptem parę tygodni, zleci :)

No własnie to jeszcze miesiac, a juz czekam ponad miesiąc, i robią mi sie tłuste brzydkie odrosty. Z drugiej strony... prawie się z domu nie ruszam to i piękna być nie musze he he.

29bc599a58.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam ufarbować przed porodem. Taka delikatna koloryzacja ton w ton, bo lubię swój naturalny kolor, ale kilka siwych włosów mi się niestety pojawiło... Chcę ładnie wyglądać po urodzeniu dziecka, a potem może być mi ciężko wyrwać się na farbowanie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    No własnie to jeszcze miesiac, a juz czekam ponad miesiąc, i robią mi sie tłuste brzydkie odrosty. Z drugiej strony... prawie się z domu nie ruszam to i piękna być nie musze he he.
    Nie przejmuj się, musiałabyś mnie zobaczyć :D

Mam blond, z natury też blond, ale odkąd kiedyś postanowiłam mieć jeszcze jaśniejsze i zaczęłam używać rozjaśniacza, tak mi zaczęły wychodzić paskudne odrosty w ciemnym kolorze. Taki ciemny, bardzo ciemny blond :(
    Teraz mam odrosty do...ramion. Takie domowe ombre, mogłabym zostać królową remizy. Jak będę w Polsce to sobie zrobię porządek. Planuję sróbować tego słynnego Olaplex. Któraś z was stosowała?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita to masz takie kolory na głowie jak ja :-) O Olaplex nie słyszałam....

29bc599a58.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ