Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny:)
U nas dzis strasznie duszno!
Bylismy na malych zakupkach - kupilam w koncu torbe do przewaijania- udalo mi sie znalesc taka co jak torebka wyglada- naprawde jest elegancka nie powstydze sie do szpilek i sukienki jej zalozyc jak bedzie przymus:)
Chwale sie brzucholem z 36 tygodnia. Jutro zaczyna 37y leciec:)) za tydzien ciaza donoszona.am, doti77, Carola55, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Penelope...niby Paracetamol w ciąży mozna, ale ja tam wolę nie...wypiłam kawę i jakby ciut przeszło. Domi piekny brzusio Pochwal sie też torbą? A w ogóle co to znaczy "torba do przwijania" pierwsze słyszę To taka ja te do wózka??
Penelope lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny. No maly mam- ciagle stopy widze:) a tu zaraz bedzie mala na swiecie!! szok:)
Torba taka: http://www.mothercare.ie/mothercare-quilted-tote-changing-bag.html
U nas to sie nazywa ''changing/ diper bag'' to dodatkowo oprocz torby do wozka- ja np mam mini torbe do wozka do ktorej mega malo sie zmiesci, a ta torbe mozesz zabrac jesli nie masz wozka nawet albo jako torebke jesli masz np nosidelko. Wszystkie pieluchy, butelki, mata do przewijania, zabawki, smoczki kosmetyki tam sie mieszcza, ma przegrodki na wszystko.Penelope, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Penelope wrote:Domi, to ja nie wiedziałam że małe tak dają popalić, jak napisałaś o mdłościach to mnie aż zmuliło, ja mam już ich dość, a Ty mi mówisz że potem też mogą być???? o nieeeeeee
Najgorsze mdłości mam późno wieczorem, wczoraj to już się popłakałam. Mąż wrócił po 23 i się obudziłam (a wyjątkowo , jak nigdy już spałam), coś robił, klepał coś na telefonie, lampkę zapalił no i ja się obudziłam na dobre i mdłości od nowa, wkurzyłam się, powiedziałam mu spokojnie że mnie obudził i teraz się źle czuję. Sąsiadka angielka kiedyś powiedziała mi, że na mdłości ciastka imbirowe żeby jeść,(dotąd radziłam sobie bez) jak się wczoraj popłakałam przez mdłości, to mąż chyba się poczuł winny i powiedział że pojedzie do sklepu po te ciastka, nie kazałam mu jednak, tylko banana przynieść. Udało się chyba jakoś złagodzić. A w poczuciu winy mój mąż postanowił że pójdzie spać do drugiej sypialni żebym się wyspała na wielkim łóżku i żeby mnie rano nie budzić - na to mu pozwoliłam
Ja też mam mdłości wieczorem i późnym wieczorem. Tak gdzieś od 7tc. Myślałam, że po 12tc mi przejdą, ale teraz mam już przez cały dzień...Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
nick nieaktualnyPenelope - Agnb6 na pewno Cie nie straszy Ale nie każda musi miec tak samo. Ja też myślałam, że równo od II trymestru będę jak młody bóg, a tu kicha...mam wrazenie że końcówka I była lepsza...II trymestr przywitałąm mega mdłościami i lekkim bólem podbrzusza od kilku dni, i siły mam jakby mniej i te bóle głowy (choć to myśle, ze nie przez ciążę)...aha -dziś obudziałm się bez bólu, HURRA!
-
Hej
Domi, brzuszek śliczny
Dotarłam wczoraj do domu. Jazda do domu była w korkach. Teraz ma stos prania po wakacjach. Przez tydzień podjadania do nad morzem mam kilogram do przodu...
Miłego dniadoti77, Domi IRL lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Witam w niedzielne przedpołudnie.Kolejna noc randkowania z zgagą,budziłam się chyba ze 4 razy.Ostatnio o 5,potem prawie do 9 pospałam,ale to malutko,chodzę taka senna.Może po obiadku jeszcze się położę.Syn nadal u dziadka,a ja z mężem w domu.Jutro ma na noc do pracy,to będę sama.Udanej niedzieli.Buziaki.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
witam niedzielnie
mnie zaczyna męczyć wstawanie w nocy do toalety (dzisiaj 2 razy), w sumie dopiero częstomocz zaczął mi się od 3 dni. Zauważyłam że w dzień bardziej mnie ciśnie niż rzeczywiście się chce, bo jak ciśnie to idę, częściej ale mniej leci.
Poza tym dopiero zjadłam śniadanie i nie wstałam jeszcze, zastanawiam się czy się opłaca -
Cześć dziewczyny
To wstawanie na sikanie jest faktycznie męczące. Ja już tylko raz. Pamiętam ostatnie miesiące mojej pierwszej ciąży i koszmar ze wstawaniem był ale w ostatnim miesiącu. Nie dosyć, że często to jeszcze ciężko. Przypomniałyście mi o zgadze. Ja mam w ogóle tendencje do nadkwasoty i ciąża nie jest mi do tego stanu potrzebna. Też najgorsze dla zgagi to ostatnie miesiące. Pamiętam, że ratowałam się Rennie do którego później miałam taki wstręt, że długo nie mogłam patrzeć. Wyczytałam, że jeśli zgaga męczy w ostatnich tygodniach, zwłaszcza w nocy to należy spać na prawym boku. Testowałam to i faktycznie działa tylko za późno się dowiedziałam i swoje musiałam wycierpieć.
Domi IRL brzuszek rewelacja Ja już mam połowę z Twojego ;/
Co to changing bag to w uk dostajemy za free z bounty club. Może nie są rewelacyjne jeśli chodzi o wygląd ale jak to się mówi " darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda"
Przynajmniej można stwierdzić czy naprawdę nam sie taka torebka przyda. Mi osobiście średnio była potrzebna chociaż nie zarzekam się, że tym razem będzie tak samo
Tak wyglądały te co ja dostałam w 2009r
MonikaDM dziewczyny na styczniówkach pisały, żeby mega dużo wody pić bo od braków podobno są bóle głowy. Zresztą mysle, że jeden paracetamol na tym etapie na pewno Ci nie zaszkodzi a po co się męczyć
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniafk...wyczytałam już, ale dziękuję Powiedziałam dziś mężowi ze ma mnie popilnowac z tym piciem wody, bo fakt, ze ja czasem tylko 0,5 l wody na dzień plus ewentualnie kubek herbaty i to tyle. Dziś wytrąbiłam już 3/4 butli plus dwie herbaty, to daje jakieś 1,5 l...latam sikac jak opętana W nocy póki co zdarza mi sie raz góra 2, ale zasypiam w miarę szybko więc mi to nie przeszkadza. Najgorzej jest dla mnie jak budze się na siku np. 5:20, a musimy wstać o5:40...taka jestem w tedy zła, jak osa!
Doti...sama w łóżku w nocy to mozesz się porozwalać
Ania.g - a gdzie byliście, bo jakoś nie przyswoiłam. tez nie znoszę prania po wakacjach...bleee. W tym roku już byliśmy na jednych wakacjach styczeń/luty; i jedziemy jeszcze na tydzień we wrześniu...zapowiedziałam, ze bierzemy po 3 koszulki i 2 pary spodenek, ewentualnie po jakimś sweterku i basta! Hihi. Marzenie
Dziewczyny ja zrobiłam sobie listę wyprawkowa i wczoraj policzyliśmy koszty...tak Pi razy Drzwi, wyszło nam ok.500,00e, ale bez wózka, łóżeczka i mebelków bo to kupuja rodzice. Ceny zaokrąglaliśmy najczęściej w górę; a na polskim allegro ceny sa dużo niższe, często gesto nawet o połowę niż na niemieckim Amazonie...wiec chyba wiekszosć rzeczy zamówiemy przez internet w polsce właśnie, albo zamówimy do moich rodziców i oni nam przywioząWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 17:09
Domi IRL, doti77 lubią tę wiadomość
-
Monika, ja też od dwóch dni mówię mężowi żeby mi przypominał, dziś wypiłam zaledwie kawę, herbatę, puszkę napoju i może jakieś 250 ml wody. Trochę mało. Nie mam zwyczaju popijać wody w ciągu dnia, poza tym nie lubię wody !!! co do kosztów wyprawki to ja powoli coś tam oglądam, nie wiem dokładnie co masz na myśli jako wyprawkę? może wymienisz co Ci na tą listę wchodzi, z ciekawości pytam żeby sobie pooglądać. My niestety nie dostaniemy nic od nikogo, więc nawet dosłownie wszystko musimy zakupić sami bo odwiedzin z prezentami się nie spodziewmy. Jeśli masz taką listę wstępną to dawaj tu pleaseMonikaDM wrote:Powiedziałam dziś mężowi ze ma mnie popilnowac z tym piciem wody, bo fakt, ze ja czasem tylko 0,5 l wody na dzień plus ewentualnie kubek herbaty i to tyle.
Dziewczyny ja zrobiłam sobie listę wyprawkowa i wczoraj policzyliśmy koszty...tak Pi razy Drzwi, wyszło nam ok.500,00e, ale bez wózka, łóżeczka i mebelków bo to kupuja rodzice. Ceny zaokrąglaliśmy najczęściej w górę; a na polskim allegro ceny sa dużo niższe, często gesto nawet o połowę niż na niemieckim Amazonie...wiec chyba wiekszosć rzeczy zamówiemy przez internet w polsce właśnie, albo zamówimy do moich rodziców i oni nam przywiozą -
nick nieaktualnyJa wpisałam na nią wszystko: ubranka, kosmetyki, leki (np. herbatki na kolkę, coś do pępuszka), później pieluszki tetrowe, kombinezon, nakłądki na sutki, smoczki, butelki proszek do prania, kocyki, no wszystko wszystko poprostu. Chcesz tak bardzo szczegółowo jak ja to sobie rozpisałam? Tylko wyjdzie strasznie długa lista...Ja w interniecie wynalazłam kilka list i wzięłam z nich to co ja uważałam, ze mi się przyda. Ja np.nie chcę podgrzewacza do butelek bo zastosuję patent siostry, która gotowała wodę, zostawiała ja do ostudzenia do wybranej temp. i wlewała do termosu..tym samym miała wodę do zrobienia mleka np. w nocy...w dzień też. nie chcę też sterylizatora, bo myśle, ze jak kupię szklane butle to mogę zagotować wodę w garze i je tak wysterylizować, ja mam niezbyt dużą kuchnie i nie chcę też jej gracić. Raczej niania elektroniczna nie będzie mi potrzebna bo póki co mieszkamy w mieszkaniu. Na mojej liście sa jeszcze pewnie jakies braki, które będę na bierząco dopisywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 17:28
Penelope, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Monika z ta wyprawka to sie wsytrzymaj- odrazu mowie- nie wszystko naraz- popatrz za promocjami, porozmawiaj z kolezankami ktore maja dzieci.
Ja mialam liste tez a polowe wykreslilam po rozmowach z dziewczynami, inne rzeczy w to miejsce dopisalam, a jeszcze inne rzeczy na ktore nie bylam zdecydowana dostalam na koncu w prezencie od ludzi. Tak ze nie warto odrazu wszystkiego kupowac.
AniaFk - super ze torba za darmo- ja tam jestem wielkim fanem gratisow:)
Tu daja taki info pack na poczatku z roznymi ulotkami i kuponami, jeden z kuponow byl w markecie do odebrania- maly plecaczek dla dzidzi z kosmetykami itp. Male bo male ale kosmetyki w sam raz do torby do szpitala a i plecaczek fajny- czerwony wiec i dla chlopca i dla dziewczynki na pierdolki do noszenia pozniej:)
Ja z tym wstawaniem nie mam az takich problemow- w sumie zdazy mi sie raz albo dwa w nocy a czasem wcale. Ale to pewnie ze mala w poprzek lezy a nie glowaw dol to na pecherz nie uciska.