X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po raz pierwszy od wielu miesięcy byłam na zakupach tylko dla siebie. Już żałuję straconych pieniędzy, ale mąż się uparł, że przecież też muszę sobie coś kupić.
    Straciłam trochę w Lush i od razu mi lepiej :). Jutro urządzę sobie SPA w domu. Kupiłam też sobie parę sweterków, bo te stare odkrywały mi brzuch.
    Pogoda u nas dziś okropna, leje praktycznie cały dzień. Po zakupach doczłapałam się w deszczu, z torbami na przystanek autobusowy, a tam jedna ławeczka i zajęta przez ludzi, więc stałam. Autobus miał przyjechać za 20 minut.
    Jakaś nastolatka jednak wstała i zaoferowała mi swoje siedzenie, a była to jedyna kobieta wśród siedzących.
    Stwierdziłam, że faceci w Anglii to pizdy jakieś.

davanda lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• davanda Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny! Dostałam pozytywną decyzję kredytową! Trzymajcie kciuki, żeby mój Mikus malutki posiedzial jeszcze w brzuchu, żebyśmy zdążyli podpisać umowę i umówić się z notariuszem jeszcze przed porodem!

Gratulacje!!!!
    Niema nic lepszego jak wlasne mieszkanie, nawet w kredyt)))
    Mieszkalismy z mezem prawie 3lata z tesciami, masakra. A juz niedlugo bedzie rok jak na swoim - rewelacja!

Kai lubi tę wiadomość

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita nie tylko w Anglii.Ja byłam ostatnio z synem u fryzjera.Na kanapie w kolejce siedziało 3 facetów w wieku ok 20,30 i 60 lat.Żaden nie ustąpił mi miejsca.Stałam tam podpierając ścianę dobre pół godz, a ciążę mam naprawdę widoczną. Nie da się nie zauważyć. :(

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja dziś po raz pierwszy od wielu miesięcy byłam na zakupach tylko dla siebie. Już żałuję straconych pieniędzy, ale mąż się uparł, że przecież też muszę sobie coś kupić.
    Straciłam trochę w Lush i od razu mi lepiej :). Jutro urządzę sobie SPA w domu. Kupiłam też sobie parę sweterków, bo te stare odkrywały mi brzuch.
    Pogoda u nas dziś okropna, leje praktycznie cały dzień. Po zakupach doczłapałam się w deszczu, z torbami na przystanek autobusowy, a tam jedna ławeczka i zajęta przez ludzi, więc stałam. Autobus miał przyjechać za 20 minut.
    Jakaś nastolatka jednak wstała i zaoferowała mi swoje siedzenie, a była to jedyna kobieta wśród siedzących.
    Stwierdziłam, że faceci w Anglii to pizdy jakieś.

Fajne uczucie cos sobie kupic :) mnie maz namawia caly czas zeby isc na zakupy. Nawet jak na brzuch nic niema, to kupie chociaz cos na potem))))
    W Polsce tez duzo mezczyzn maja "ciezko" z wyrozumialoscia ciezarnej. Wstyd. Zauwazylam natomiast ze kobiety ustepuja miejsce, w kolejce przepuszcza a czesto nawet zagaduja.

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi chłopami. Mój mąż zawsze ustępuje starszym, niepełnosprawnym albo ciężarnej. Tak został wychowany.
    A te faceciki siedzą na dupach i gapią się w telefony. Zastanawiam się jak ich matki tak wychowały? Bo przecież to się bierze z domu, taki brak kultury i empatii. Stanęłam z wielkim brzucholem koło nich (a mam naprawdę wielki, jakbym już miała rodzić), sapałam jak babuszka i żaden nie wstał. Dopiero ta nastolatka z końca ławki, co było naprawdę miłe.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie u siebie nie spotkałam się z takim zachowaniem ale wszystko jeszcze przede mną....:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    No widzisz. Pamiętam, że jak zaczęłam tworzyć listę, to grudniowki były na szarym końcu listy oczekujących. A tu proszę! Wy też już niedługo.
    Kukuletko, na ile przed porodem odczulas jakieś sygnały zblizania się go?

Hej, nie odczuwałam żadnych po prostu wody mi odeszły kilka minut po północy tak nagle. Mój poród trwał 13,5 h więc mega się namęczyłam tym bardziej, że nie miałam rozwarcia natyralnie i po 6 h podali oksytocyne. Skurcze były okrutne. Dopiero po moze 10 godz. zaczęło sie rozwarcie zwiekszac, ale jak krew z nosa: 2cm, 3cm itd. O 13.00 dopiero było gotowe. A ja byłam już tak wyczerpana, ze odpływałam non stop. No ale Natalka jest kochana, dzisiaj skończy 1 tydzień. Jst bardzo grzeczna,cały dzień śpi i nie płacze w ogóle poza placzem przy przewijaniu czy myciu:) je z cycka ładnie.

kataloza, żonaAnia, Kai, Scorpiolenka, marta258 lubią tę wiadomość

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na odwrót. Faceci miejsca ustępują, a kobiety raczej nie
    Szczegolnie te nieco starsze ode mnie. Kiedyś mnie kasjer zawolal bez kolejki i dość młoda jeszcze kobieta, która miała być obsluzona po mnie prawie w histerie wpadla.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    U mnie na odwrót. Faceci miejsca ustępują, a kobiety raczej nie
    Szczegolnie te nieco starsze ode mnie. Kiedyś mnie kasjer zawolal bez kolejki i dość młoda jeszcze kobieta, która miała być obsluzona po mnie prawie w histerie wpadla.
    A tu się akurat zgodzę, bo jak byłam w Polsce to jednak spotkałam się z większą sympatią ze strony facetów, typu ustąpienie miejsca itd. Kobiety z kolei nie reagowały, zwłaszcza starsze babki. Jak mnie kasjerka z Rossmanna zawołała z końca kolejki to zaczęły wzdychać i oczami przewracać.
    W Anglii znów odwrotnie. Faceci jak te cioty, żaden nie wstanie, nie ustąpi a kobiety trochę lepsze. Starsze panie i emerytki są tu super miłe. Niedawno siedziałam sama na przystanku w deszczu, bo mąż musiał lecieć do pobliskiego sklepu, więc czekałam na niego. Przechodziła taka staruszka koło mnie, stanęła, uśmiechnęła się, zapytała czy się dobrze czuję, czy mi słabo. Odpowiedziałam, że nie, tylko czekam na męża. To wtedy zaczęła rozmawiać o pogodzie :D Fajna staruszka, taka uśmiechnięta. W Polsce to mi tylko dawano "spojrzenia", zupełnie nie mam pojęcia dlaczego? Jakby kobieta w ciąży była jakimś kosmitą? :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam w ciąży to tylko w rossmannie i pamso zawsze mnie prosili na początek kolejki i wtedy było mi miło i korzystałam. Ale w lidlu czy w biedronce to prawie zawsze musiałam stać w kolejce nawet w zaawansowanej ciąży, były tylko spojrzenia, odwracanie wzroku i udawanie że mnie nie widzą. Raz nawet jeden klient sympatyczny pan jak zobaczył że stoję w kolejce już ze sporym brzuchem to przedstawił się jako mój mąż i że muszę być obsłużona pierwsza bo zaraz rodzę, wziął mój wózek i pojechał nim na początek kolejki, byłam bardzo zaskoczona i zdziwiona, nawet głupio mi było ale też miło że jednak są ludzie którzy tak reagują :)

Fairuza lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Davada, napisz cos o sobie. Który tydzień ciąży, planowany termin porodu, wiek itp. Oczywiście jeslu chcesz. :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem mamy dziś dzień domowego SPA z produktami z Lush. Uwielbiam je :) Nałożyliśmy sobie miętowe, chłodzące maski na włosy i skórę głowy, potem umyliśmy włosy szamponem z solą morską a teraz siedzimy z niebieską maską/scrubem na twarzy. Mąż nie lubi takich zabiegów, ale dorwałam go haha ;) cały dom pachnie

nowatorka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dawno sie tak nie zestresowalam jak przed chwila!!!! wchodze do mieszkania mojego i nagle slysze ze ktos mi majstruje cos przy drzwiach, wiec mysle ze sprzataja, nagle slysze ze mi zalepiaja drzwi tasma klejaca, patrze przez wizjer i nic nie widze bo zaklejony :O . jezu wpadlam w taka panike ze hej, az zadzwonilam do tesciow zeby przyjechali. okazalo sie ze drzwi maluja i nic nas nie zawiadomili... :/ :/ :/

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka :-) nie dziwie się naprawdę:-)

A ja przyszłam dziś ze sklepu blada jak ściana......dowiedziałam się że w mojej okolicy zmarło dziecko 1 miesiąc..........znam dziewczynę z widzenia......po prostu już się nakręciłam i wiem na pewno że będę przewrażliwiona i walnięta........

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza a wiesz dlaczego zmarlo?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewaja śmierć łóżeczkową.....jestem tak wystraszona ze szok.......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. nowatorka nie zazdroszczę, tez bym się zestresowala...;)

kataloza, myslę że każda z nas będzie przeżywać, no a jak się usłyszy taką historię, która wydarzyła się gdzies niedaleko to już tym bardziej.. niestety takich sytuacji nie przewidzisz, bardzo współczuje tym rodzicom.. nawet nie chce sobie wyobrazac co ja bym wtedy czuła..;/

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Podejrzewaja śmierć łóżeczkową.....jestem tak wystraszona ze szok.......
    nie ma co panikowac. wystarczy przestrzegac pewnych zasad np nie wkladac maluszkowi tam gdzie spi zadnych misiow, kocykow i czegokolwiek doczego male mogloby przytkac nos. poza tym spac w tym samym pokoju na poczatku, klAsc na pleckach, po jedzeniu poczekac az odbeknie itd i nic sie nie stanie :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też się tak pocicie w nocy? Wcześniej w ciąży mi się to nie zdarzało, a teraz bliżej porodu tym bardziej się pocę. Już od kilku dni w nocy budzę się kilka razy w nocy cała mokra, nawet nogi. Łóżko jest wręcz mokre, a przecież nie będę prać pościeli codziennie.
    W mieszkaniu jest wręcz chłodno w nocy, bo mamy drewniane okna, ogrzewania nie włączamy na noc.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja tak mialam. codziennie zmienialam pizame na nowa

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ