X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, jednak co własne, to własne. Czasam sobie myślę, że skromny "majątek" to blogoslawienstwo. No jak masz cokolwiek więcej, to się potem rodzina o to kłóci. Moja mama pochodzi z bardzo biednej rodziny. Jak Ci ludzie się wspierają! Rodzina mojego taty więcej się dorobiła i już są pretensje, kto ile dostał, kto co zabrał... przykre to bardzo, jak wiezi miedzy rodzeństwem burzą się przez jakieś głupie pieniądze. Dla mnie moja siostra jest bardzo bliska i uważam naszą relację za wielki skarb. Mam nadzieję, że nigdy nas nic nie podzieli.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie jesteśmy zamożni a jednak jeden dom bo więcej Tata nam nie zostawił stał się kością niezgody......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety najczęściej kłótnie w rodzinie są zazwyczaj o pieniądze ;/
    przykre jest gdy brat bratu zazdrości i źle życzy bo jeden ma lepiej od drugiego.. rodzina powinna się wspierać, cieszyć ze szczęścia drugiego..
    ale niestety rodzin idealnych nie ma...

kataloza lubi tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie.....z Młodym narazie ok:-) waży 2500:-) Ale leukocyty mam podwyższone trochę i kazał mi CRP zrobić.....:( i trochę się martwię i nakręcam.....dobrze się czuję i nie wiem skąd był by stan zapalny???? Zęby w porządku,mocz ok......

Kai, aneczka1983, marta258 lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie,ale prosto od lekarza trafiłam do szpitala na patologię ciąży.Ciśnienie 170/100.Rozwarcie na 1cm.
    Nie wiem co dalej ,na razie zwiększyli mi dawkę Dopegytu.Jak spadnie to puszczą mnie jeszcze do domu a jak nie to zostaję do porodu.
    Z synkiem na szczęście ok,waży już ok.3 kg.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    My nie jesteśmy zamożni a jednak jeden dom bo więcej Tata nam nie zostawił stał się kością niezgody......
    Współczuję :( Takie sytuacje rodzinne nie są fajne. Często potem się okazuje, że z rodziną to najlepiej tylko na zdjęciu się wychodzi. Moja babcia pochodzi z malutkiej wsi koło Częstochowy. Najmłodsza z rodzeństwa, ma trzech starszych braci. Jej rodzice przed wojną wygonili ją na służbę do bogatszych ludzi a swój dom i farmę zapisali tylko tym trzem synom. Babcia została wydziedziczona zupełnie bez powodu. Ale dawniej tak było, spadek z reguły przechodził na synów. :(
    Co do leukocytów nie pomogę, bo się nie znam. A co lekarz na to powiedział?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nito, ja mieszkam w Krakowie, ale pochodzę z okolic Czestochowy.
    Katalozo, nie martw się na zapas, ja często robię crp, czasem mam nawet leciutko podwyzszone, ale to podobno normalne w ciąży.
    Scorpiolenko, współczuję przeżyć. Mam nadzieję, że opanuja to Twoje ciśnienie i puszczą Cię jeszcze do domu.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno listy nie było. Zmian nie ma, ale wkleję dla przypomnienia.

Witamy na świecie :-)

1. Milcia TP 13 lipca Córeczka Ewa - ur. 20 czerwca 2016 (3640 g, 55 cm)
    2. nowatorka TP 12 lipca Córeczka Emma - ur. 6 lipca 2016 (3600 g, 52 cm)
    3. Motylkowa1 TP 12 sierpnia Córeczka - ur. 7 lipca 2016 (2653 g)
    4. Edka TP 14 lipca Synek Patryk - ur. 14 lipca 2016 (3900 g, 56 cm)
    5. JRY1984 TP 15 sierpnia Córeczka Dominisia - ur. 14 sierpnia 2016 (3660 g, 56 cm)
    6. Fairuza TP 8 września Córeczka Paola Maria i Synek Oliver Jan - ur. 15 sierpnia 2016 (synek 2270 g, 46 cm; córka 2230 g, 46 cm)
    7. marta258 TP 19 września Synek Antoś - ur. 15 września 2016 (2950 g, 54 cm)
    8. Kukuletka TP 7 października Córeczka Natalka -ur. 25 września 2016 (3100 g, 54 cm)

Czekając na...

1. Kai TP 19 października Synek Mikołaj
    2. Scorpiolenka TP 4 listopada Synek Adaś
    3. kataloza TP 27 listopada Synek Wojciech Jerzy
    4. kalina123 TP 3 grudnia Córeczka
    5. Izieth TP 9 grudnia Córeczka
    6. Nita TP 15 grudnia Synek Aaran
    7. Majanna TP 16 grudnia
    8. żonaAnia TP 22 grudnia Synek
    9. Julia-natalia TP 31 grudnia
    10. mus.zka TP 5 stycznia Córeczka
    11. Allmita TP 15 stycznia Synek Lucjan
    12. Wiedźma82 TP 19 stycznia Synek
    13. atagata TP 20 stycznia Synek Dawid
    14. Ina.a TP 8 lutego Córeczka Laura
    15. Noeli TP 20 lutego
    16. Reni1982 TP 21 kwietnia
    17. Gosiek78 ?
    18. Aneczka1983 TP 9 maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 15:20

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpinelka wytrwałości.....nawet jak gdyby cokolwiek miało się stać to dzidziuś już sobie poradzi po za brzuszkiem.....:-)

Mam pobrać sobie CRP.....właśnie to zrobiłam ...przed chwilą wróciłam z labolatorium:-)

Nita to straszne z babcią ........dobrze że narazie nikt nie ma prawa mnie wyrzucić......:-) zresztą pewnie moja mama by się nie zgodziła.....mimo iż nie mamy ze sobą zbyt dobrych kontaktów.......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai jak z kredytem? Podpisaliście u notariusza wszystko?

Kataloza mi też gin mówiła, że CRP może w ciąży być wyższe.

Scorpiolenka ja na wizycie w 36+2 miałam tez już rozwarcie na centymetr, a w36+5 już urodziłam. Mała uznana za wcześniaka i teraz się bujamy z milionem lekarzy, a na wcześniaka nie wyglądała, bo waga 3640 i 55 cm. Na tym etapie poza brzuchem jest już bezpiecznie, ale wiadomo, że lepiej żeby jeszcze dzidziuś posiedział trochę.

kataloza lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie podpisaliśmy w banku. Pieniądze już poszły. Notariusz we wtorek.

Nita, davanda lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, moje gratulacje. :)

Mam prośbę, możesz zmienić imię synka na Aaran? Jedna litera a podobno ma znaczenie. Ja myślałam, że mąż mówi o imieniu Aaron, a on że tak, tylko pisany jako Aaran. Dziwne rzeczy. Mnie się ta pisownia nie podoba, więc będą negocjacje, ale on bardzo podekscytowany tym imieniem. I cóż zrobić? :/

Kai lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• davanda Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak liczycie termin porodu, po MS czu po USG?
    Juz nie wiem na ktora date patrszyc)))) po Ms mam na 20.01, a po USG na 11.01.
    Synek jest caly czas o tydzien wiekszy.

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Davanda liczy sie zawsze od ostatniej miesiaczki. a dzieci w brzuchach tak jak poza nimi moga sobie wiecej lub mniej rosnac.

co do klotni o pieniadze w rodzinie to ja tez niestety mam takie doswiadczenia i znam bliskie mi osoby ktore sa siostrami a cale rodziny sie nie odzywaja do siebie od lat oczywiscie przez klotnie o spadek po ich ojcu. to jest b przykre i mysle ze rodzice powinni zawsze za zycia podzielic majatek rowno na dzieci, ustalic kto co dostaje zeby uniknac takich przykrych sytuacji.

Nita walcz o Aarona!

Kataloza a b duzo masz te leukocyty podwyzszone? bo one w ciazy moga byc lekko ponad norme. ja pamietam ze pod koniec ciazy mialam podwyzszone i lekarz wogole na to nie zwrocil uwagi a czytalam w necie ze to normalne

a my dzisiaj obchodzimy 3 miesiecznice :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 17:33

kataloza, marta258, Fairuza, Izieth lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Czy którąś z Mam miała badanie przezierności i wyszło 2,1 ? Lekarz powiedział, że to za dużo i roznie może być. Usg ciężko było zrobić bo Maluszek nie chciał wspólpracować. Kość nosowa jest dobrze. Kazał powtórzyć badanie, Z tego co czytałam norma jest do 2,5, a lekarz powiedział ze jedna przezierność jest dobrze, druga za wysoka, wlasnie 2,1 a powinna byc 1 z kawałkiem. Wiecej nie chciala mówić- jedynie powtórzyć badanie. Czy ktoś miał podobną sytuacje ?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, nowatorka kiedy to zleciało? Dopiero co rodziłaś :D jak tam Emma tak w ogóle? Zmieniła się już na buźce? Do kogo jest podobna?

Davanda, mówią, że po usg połówkowym czyli w 12tc już nie liczyć innej daty porodu, bo potem dzieci rosną w różnym tempie. Ja mam według ostatniej miesiączki 15.12 a według usg połówkowego 12.12 ale trzymam się daty ostatniej miesiączki. Choć i tak czuję, że urodzę nieco wcześniej ;)

Będę się kłóciła o Aarona, no chyba że znajdę dużo lepsze imię. Kurde, muszę porządnie usiąść z książką i przeszukać. Ale ten mój mąż dziwny, skąd on wynalazł taką pisownię Aaran? Niby występuje normalnie w indeksie imion, ale jednak większość ma imię pisane jako Aaron. Niech nie cuduje ten mój chłop.

Mały mnie kopie w pęcherz moczowy. Super kurde :/ Dzisiaj to ja chyba wypiję beczkę. Już opróżniłam całą butelkę soku pomarańczowego i nadal mnie suszy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co? Zmieniamy znów na Aaron? :-) Davada, wpisać Cię na listę?

davanda lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita zazdroszcze ci glupiego soku pomaranczowego ktorego teraz nie moge pic bo podobno cytrusy nie bardzo sa polecane przy karmieniu. corcia rosnie b szybko, nosi ubranka na 6-9m-cy hihi. zmienia sie kazdego dnia, nie mozemy sie na nia napatrzec :)

kataloza, Nita lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak ten sok pomarańczowy był złym pomysłem, bo zgagę mam jak smoczyca :D

Kai, niech już na razie tak zostanie. Jak ostatecznie zdecydujemy się ugodowo na jakieś imię to na pewno dam Ci znać. Coś czuję, że kilka sprzeczek przed nami ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza - ja miałam całą ciążę podwyższone leukocyty. Też nie wiem czemu. Ostatecznie wszystko dobrze się skończyło ale to może być związane z częstymi chorobami uszu lub z grzybicą po antybiotykach.

Scorpionetka -trzymam kciuki. Mało może pocieszające ale wierzę, że wszystko będzie ok.

Kai - wyznaczono mój termin porodu na 1 maja - 8 dni różnicy ale zawsze ;)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ