Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggie_31, witaj w naszym gronie
Scorpiolenka, trzymam kciuki za obniżenie ciśnienia i szybki powrót do domu.
Kai, gratuluję podpisania umowy
Davanda, termin porodu najlepiej liczyć z usg w pierwszym trymestrze bo okres może być nieregularny a na późniejszym etapie ciąży dzieci już różnie rosną. Ja miałam usg w 6,9 i 12 tyg i termin wyszedł na 19.09 a okres właśnie zawsze miałam nieregularny więc w ogóle na to nie zwracałam uwagi bo wg niego powinnam rodzić 30.08 a to różnica 3 tyg.
Dzisiaj Antoś skończył 3 tyg, byliśmy w przychodni na zważenie i w 8 dni przybrał 280 g, nie spodziewałam się takiego wyniku, myślałam że będzie mniej i że mam za mało mleka a tu taka miła niespodziankaMaggie_31 lubi tę wiadomość
-
Cześć Maggie.
Chyba jednak większość grudniówek z naszej listy urodzi syna. Normalnie chłopaczki królują
Kai, a co to za kłucia? Mały może się już wciska powoli
Ja już wstałam po przespanych 4 godzinach i zaliczam to do jednej z lepszej nocy. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak długo spałam! Maluszek już fika, chyba domaga się jedzenia, więc zaraz przygotuję, bo aż mnie ssie w żołądku. Przytyłam od początku ciąży już 14 kg Obwód brzucha - 105 cm! -
Nie, nie rodze i jeszcze się nie zapowiada. Dziś byłam na ktg, skurcze minimalne, mam się zgłosić za tydzień na kolejne badanie. Chyba że coś się wcześniej rozkręci, bo jak wiadomo, porod czasem może zaskoczyć. Odebralismy wreszcie łóżeczko, uff...
kataloza lubi tę wiadomość
-
Kai wrote:Dziewczyny, tak mnie kluje w szyjce macicy, że chyba szału dostanę...
-
Hej dziewczyny, dzis bylam na badaniach na cukrzyce. Wcale nie jest Takie strasznie, niema sie czego bac)))) nastawilam sie ze wypije odrazu, bez zastanawiajac sie. Byl caly kubek. Na dnie zostalo jeszcze proszku, to dodali mi wody (dobrze cieplej), i poszlo, hi hi. Czasami jak sie wcisnie paru kawalkow ciasta to jest duzo gorzej. Po wypiciu czylam sie dobrze, ale caly czas siedzialam. Gorzej ze musialam sie 3razy kuc, bo byli jeszcze inne badania. Teraz to tylko sie spodziewac ze wynik bedzie dobry.
Maggie_31 lubi tę wiadomość
2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Mnie dziś wypisali do domu bo ciśnienie w normie i KTG ok.Zaczęłam lekko plamić,lekarz po badaniu stwierdził,że szyjka się rozwiera,ale na szczęście nadal na 1 cm.
Mam się oszczędzać,żeby wytrwać do skończonego 37 tyg.Mam nadzieję,że się uda.kataloza, marta258 lubią tę wiadomość
-
Maggie_31 wrote:Nita:-) ja mam obwód brzucha 101cm,a przytyłam 6 kg,a to 29 tydz.
Nie przejmuję się aż tak, bo wiem, że mam tendencję do chudnięcia z byle powodu. Czasem wystarczy mi kilka dni i już 1-2 kg mniej. Moja mama jedynie trochę marudzi, że tak dużo przytyłam, ale ona ma obsesję na punkcie wagi i szczupłej sylwetki. -
Kochani, pomozcie mi to zrozumiec:
Glukoza na czczo - 81
Glukoza po 1g. - 162
Glukoza po 2g. - 141
Znalazla info ze po 1g. do 180, a po 2 - do 140....czyli mam lekko przekroczona, musze sie martwic?
2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017