X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Aneta Z-F Debiutantka

Wysłany: 16 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pozwalam sobie do Was dołączyć. Jestem rocznik 84.
    W pierwsza ciążę zaszłam w lipiec 2014 a teraz moja cudowna prawie półtora roczna Tosia będzie starsza siostrą. Znaczy właśnie się dowiedzieliśmy.
    Miłego wieczoru dziewczyny :-)

Izieth, mus.zka lubią tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta Z-F wrote:
    W pierwsza ciążę zaszłam w lipiec 2014 a teraz moja cudowna prawie półtora roczna Tosia będzie starsza siostrą. Znaczy właśnie się dowiedzieliśmy.

Witaj!! I gratuluję!!! Ja rocznik 82 druga ciąża :-)

Jaki miałaś pierwszy poród?? SN czy CC? Jak go wspominasz?? Napisz coś o sobie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:54

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, gratulacje :)

Aneta Z-F, witamy w naszym gronie :)

Izieth lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Aneta Z-F Debiutantka

Wysłany: 17 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. ;-)

Jak podjęliśmy decyzję o dziecku poszłam do ginekologa początek lutego 2014 sprawdzić czy jest wszystko ok. Okazało się ze mam dość dużego miesniaka na macicy. Dość dużego bo na poprzedniej wizycie w pazdzierniku nic nie było. Niby mięśniak a trochę za szybko urósł bo został wyczuty przy zwykłym badaniu i potwierdzony od razu na usg sześć cm. Pani dr powiedziała ze może utrudniać zajście w ciążę i zaleca operacje ale by spróbować przez trzy cykle może sie uda. Miliony ciąż są prowadzone z mięśniak em w tle.
    Mimo obaw zdecydowałam się na operację i szczęściem udało się bardzo szybko znaleźć termin bo operacje miałam już 28 kwietnia. Laparaskopowo usunęli co mieli usunąć 11 cm tego szitu.
    Zalecenie z powrotem do planowania pół roku. Przynajmniej.
    Po miesiącu dochodzenia do siebie zaczęłam swirowac ze na pewno mi uszkodzili macie I jest coś nie tak. Zaczęłam mierzyć temperature by ogarnąć cykle po zabiegu i tak trafiłam tutaj. No i w pierwszym cyklu trzy miesiące po operacji 22 lipca zaczęła się moja pierwsza ciąża. A 28 kwietnia rok po operacji urodziłam przez cc córkę. W moim przypadku niestety od razu było planowane cc ze względu na szybka ciążę po zabiegu i moja dr bała się skurczy i rozciągania oslabionej macicy. By normalnie w świecie nie pękła. Poród wspominam super. Trafiłam na super lekarzy i anestesjologa który mi wszystko super wytłumaczyl. Co się będzie działo. A po cc doszłam do siebie tysiąc razy szybciej niż po operacji.
    Gorzej wspominam dwa tygodnie przed porodem leżenia na patologii ciąży. No ale cóż powiedziałam ze będę malowala dla dziecka ścianę w pokoju to pani dr wysłała mnie z miejsca do szpitala.

Eh miało być krótko. ..
    Sorki
    Miłego dnia dziewczynki...

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta Z-F wrote:
    Hej Aneta Z-F :) Witamy :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aneta ;) ja też rocznik 84, serdecznie gratuluje ;)

• Aneta Z-F Debiutantka

Wysłany: 17 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. ;-)
    A wogole piątkowa beta 62,340 a dzisiejsza 358,430. Normalnie więcej nie robie. Szybkie usg u mojej kochanej p dr i jeszxze za wcześnie ale pecherzyk fajnie widać przez brzucho. Teraz usg 2.11

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja też 84 :) Pierwsza córka z grudnia 2014, a druga teraz z czerwca 2016 :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aneta.
    Życzę Ci nudnej,bezproblemowej ciąży. :)

kataloza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aneta. Gratuluję kolejnej ciąży.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tutaj taka cisza?
    Ja dziś obolała, mały mnie tak boksuje i kopie po pęcherzu i pachwinach, że aż kilka razy zwinęłam się z bólu.
    Przed chwilą takiego łokciowego mi sprzedał na pęcherz, że zawyłam na cały pokój :D
    Szkoda, że męża nie ma, bo zawsze jak mały był taki niegrzeczny z kopniakami, to mąż kładł dłoń na brzuch i zaraz był spokój :D Moją dłonią to on w ogóle się nie przejmuje, ale męża dłoń to chyba jakaś ciekawostka, bo momentalnie się uspokaja.

Izieth lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita u mnie dokładnie to samo. Moja ręka nic nie zmienia, a jak mąż położy dłoń na brzuch to momentalnie się spokój robi :-). Dzisiaj mam chyba jakiś kryzys ciążowy. Żołądek mnie boli, biodra też. Do tego zgaga i drętwiejące palce u rąk. W nocy nie spałam od 2 do 4. Gdzie to poczucie stanu błogosławionego i słynny "blask"? Chciałabym już odzyskać swoje ciało i władzę nad nim. Przepraszam za marudzenie, ale musiałam się gdzieś wyjęczeć. W sobotę młody od rana do wieczora kopał prosto w szyjkę, a ja chodziłam jak kowboj po tygodniu w siodle....

Aneta witaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 20:33

dqprk6nlginvcqzk.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przeziębiona......:-( qrcze a tak dbałam o siebie zła jestem......Mój Młody Mniej się rusza.....i sama nie wiem czy to ja panikuję.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, może maluch ma dzisiaj słabszy dzień? a poza tym ma tam już tak mało miejsca..

a wiecie, że u nas też jak mały szaleje i mąż przyłoży rękę do brzucha to od razu spokój ;) no kurcze do ojca czuje respekt a mnie ma już dosyć.. ;)

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, zdrówka! Wygrzej się w łóżku, chłopa zagoń do kuchni :D
    Nie przejmuj się ruchami, mój też ma czasami leniwy dzień a potem jak przywali to aż boli. Może czuje, że jesteś przeziębiona i cvchce dać ci spokój? Złote dziecko masz :)

Gdzieś czytałam, że maluchy w brzuchu wyczuwają "obcą" dłoń, czyli każdą oprócz matczynej i wtedy są ciekawe, mniej się ruszają pod taką dłonią. Może to i prawda. Mężowi zapowiedziałam, że usypianie małego to chyba będzie tylko i wyłącznie jego robota, skoro on się tak pod jego dłonią uspokaja. Mnie i tak nie słucha, a już tyle prosiłam idź spać, nie kop, a synek dalej swoje :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wreszcie fotki z sesji,więc się pochwale :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dff5f90196f.jpg

Aneta witaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 00:22

Nita, Izieth, Scorpiolenka, Wiedźma82, atagata, nowatorka, Allmita, Milcia, Reni1982, marta258 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza jakie piękne bobaski, a te stópki cudne, idealne do całowania <3

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza!!! Rewelacja!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Co tutaj taka cisza?
    Ja dziś obolała, mały mnie tak boksuje i kopie po pęcherzu i pachwinach, że aż kilka razy zwinęłam się z bólu.
    Przed chwilą takiego łokciowego mi sprzedał na pęcherz, że zawyłam na cały pokój :D
    Szkoda, że męża nie ma, bo zawsze jak mały był taki niegrzeczny z kopniakami, to mąż kładł dłoń na brzuch i zaraz był spokój :D Moją dłonią to on w ogóle się nie przejmuje, ale męża dłoń to chyba jakaś ciekawostka, bo momentalnie się uspokaja.

U mnie to samo z dłonią męża :D Mała zaczyna kopać, to on też chce poczuć - przykłada dłoń i cisza ;) Na szczęście po chwili chyba ogarnia, że to tata i znowu szaleje ;)

Fairuza - cudności <3 Jak się tulą <3

Kataloza - po mojej przygodzie sprzed tygodnia ze słabymi ruchami już wiem, że dzieci mogą mieć słabszy dzień i często może to wypaść w taką aurę, jaka ostatnio panuje na zewnątrz. Najważniejsze, to w ogóle czuć ruchy :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś jest lepiej.....:-) wierci się.....nakręcam się .....bo jeszcze to cholerne przeziębienie doszło.....:-(

A ja witam w 36 tygodniu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:06

Scorpiolenka, Izieth lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ