X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Aneta Z-F Debiutantka

Wysłany: 16 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pozwalam sobie do Was dołączyć. Jestem rocznik 84.
    W pierwsza ciążę zaszłam w lipiec 2014 a teraz moja cudowna prawie półtora roczna Tosia będzie starsza siostrą. Znaczy właśnie się dowiedzieliśmy.
    Miłego wieczoru dziewczyny :-)

Izieth, mus.zka lubią tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta Z-F wrote:
    W pierwsza ciążę zaszłam w lipiec 2014 a teraz moja cudowna prawie półtora roczna Tosia będzie starsza siostrą. Znaczy właśnie się dowiedzieliśmy.

Witaj!! I gratuluję!!! Ja rocznik 82 druga ciąża :-)

Jaki miałaś pierwszy poród?? SN czy CC? Jak go wspominasz?? Napisz coś o sobie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:54

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, gratulacje :)

Aneta Z-F, witamy w naszym gronie :)

Izieth lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Aneta Z-F Debiutantka

Wysłany: 17 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. ;-)

Jak podjęliśmy decyzję o dziecku poszłam do ginekologa początek lutego 2014 sprawdzić czy jest wszystko ok. Okazało się ze mam dość dużego miesniaka na macicy. Dość dużego bo na poprzedniej wizycie w pazdzierniku nic nie było. Niby mięśniak a trochę za szybko urósł bo został wyczuty przy zwykłym badaniu i potwierdzony od razu na usg sześć cm. Pani dr powiedziała ze może utrudniać zajście w ciążę i zaleca operacje ale by spróbować przez trzy cykle może sie uda. Miliony ciąż są prowadzone z mięśniak em w tle.
    Mimo obaw zdecydowałam się na operację i szczęściem udało się bardzo szybko znaleźć termin bo operacje miałam już 28 kwietnia. Laparaskopowo usunęli co mieli usunąć 11 cm tego szitu.
    Zalecenie z powrotem do planowania pół roku. Przynajmniej.
    Po miesiącu dochodzenia do siebie zaczęłam swirowac ze na pewno mi uszkodzili macie I jest coś nie tak. Zaczęłam mierzyć temperature by ogarnąć cykle po zabiegu i tak trafiłam tutaj. No i w pierwszym cyklu trzy miesiące po operacji 22 lipca zaczęła się moja pierwsza ciąża. A 28 kwietnia rok po operacji urodziłam przez cc córkę. W moim przypadku niestety od razu było planowane cc ze względu na szybka ciążę po zabiegu i moja dr bała się skurczy i rozciągania oslabionej macicy. By normalnie w świecie nie pękła. Poród wspominam super. Trafiłam na super lekarzy i anestesjologa który mi wszystko super wytłumaczyl. Co się będzie działo. A po cc doszłam do siebie tysiąc razy szybciej niż po operacji.
    Gorzej wspominam dwa tygodnie przed porodem leżenia na patologii ciąży. No ale cóż powiedziałam ze będę malowala dla dziecka ścianę w pokoju to pani dr wysłała mnie z miejsca do szpitala.

Eh miało być krótko. ..
    Sorki
    Miłego dnia dziewczynki...

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta Z-F wrote:
    Hej Aneta Z-F :) Witamy :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aneta ;) ja też rocznik 84, serdecznie gratuluje ;)

• Aneta Z-F Debiutantka

Wysłany: 17 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. ;-)
    A wogole piątkowa beta 62,340 a dzisiejsza 358,430. Normalnie więcej nie robie. Szybkie usg u mojej kochanej p dr i jeszxze za wcześnie ale pecherzyk fajnie widać przez brzucho. Teraz usg 2.11

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja też 84 :) Pierwsza córka z grudnia 2014, a druga teraz z czerwca 2016 :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aneta.
    Życzę Ci nudnej,bezproblemowej ciąży. :)

kataloza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aneta. Gratuluję kolejnej ciąży.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tutaj taka cisza?
    Ja dziś obolała, mały mnie tak boksuje i kopie po pęcherzu i pachwinach, że aż kilka razy zwinęłam się z bólu.
    Przed chwilą takiego łokciowego mi sprzedał na pęcherz, że zawyłam na cały pokój :D
    Szkoda, że męża nie ma, bo zawsze jak mały był taki niegrzeczny z kopniakami, to mąż kładł dłoń na brzuch i zaraz był spokój :D Moją dłonią to on w ogóle się nie przejmuje, ale męża dłoń to chyba jakaś ciekawostka, bo momentalnie się uspokaja.

Izieth lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita u mnie dokładnie to samo. Moja ręka nic nie zmienia, a jak mąż położy dłoń na brzuch to momentalnie się spokój robi :-). Dzisiaj mam chyba jakiś kryzys ciążowy. Żołądek mnie boli, biodra też. Do tego zgaga i drętwiejące palce u rąk. W nocy nie spałam od 2 do 4. Gdzie to poczucie stanu błogosławionego i słynny "blask"? Chciałabym już odzyskać swoje ciało i władzę nad nim. Przepraszam za marudzenie, ale musiałam się gdzieś wyjęczeć. W sobotę młody od rana do wieczora kopał prosto w szyjkę, a ja chodziłam jak kowboj po tygodniu w siodle....

Aneta witaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 20:33

dqprk6nlginvcqzk.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przeziębiona......:-( qrcze a tak dbałam o siebie zła jestem......Mój Młody Mniej się rusza.....i sama nie wiem czy to ja panikuję.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, może maluch ma dzisiaj słabszy dzień? a poza tym ma tam już tak mało miejsca..

a wiecie, że u nas też jak mały szaleje i mąż przyłoży rękę do brzucha to od razu spokój ;) no kurcze do ojca czuje respekt a mnie ma już dosyć.. ;)

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, zdrówka! Wygrzej się w łóżku, chłopa zagoń do kuchni :D
    Nie przejmuj się ruchami, mój też ma czasami leniwy dzień a potem jak przywali to aż boli. Może czuje, że jesteś przeziębiona i cvchce dać ci spokój? Złote dziecko masz :)

Gdzieś czytałam, że maluchy w brzuchu wyczuwają "obcą" dłoń, czyli każdą oprócz matczynej i wtedy są ciekawe, mniej się ruszają pod taką dłonią. Może to i prawda. Mężowi zapowiedziałam, że usypianie małego to chyba będzie tylko i wyłącznie jego robota, skoro on się tak pod jego dłonią uspokaja. Mnie i tak nie słucha, a już tyle prosiłam idź spać, nie kop, a synek dalej swoje :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wreszcie fotki z sesji,więc się pochwale :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dff5f90196f.jpg

Aneta witaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 00:22

Nita, Izieth, Scorpiolenka, Wiedźma82, atagata, nowatorka, Allmita, Milcia, Reni1982, marta258 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza jakie piękne bobaski, a te stópki cudne, idealne do całowania <3

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza!!! Rewelacja!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Co tutaj taka cisza?
    Ja dziś obolała, mały mnie tak boksuje i kopie po pęcherzu i pachwinach, że aż kilka razy zwinęłam się z bólu.
    Przed chwilą takiego łokciowego mi sprzedał na pęcherz, że zawyłam na cały pokój :D
    Szkoda, że męża nie ma, bo zawsze jak mały był taki niegrzeczny z kopniakami, to mąż kładł dłoń na brzuch i zaraz był spokój :D Moją dłonią to on w ogóle się nie przejmuje, ale męża dłoń to chyba jakaś ciekawostka, bo momentalnie się uspokaja.

U mnie to samo z dłonią męża :D Mała zaczyna kopać, to on też chce poczuć - przykłada dłoń i cisza ;) Na szczęście po chwili chyba ogarnia, że to tata i znowu szaleje ;)

Fairuza - cudności <3 Jak się tulą <3

Kataloza - po mojej przygodzie sprzed tygodnia ze słabymi ruchami już wiem, że dzieci mogą mieć słabszy dzień i często może to wypaść w taką aurę, jaka ostatnio panuje na zewnątrz. Najważniejsze, to w ogóle czuć ruchy :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś jest lepiej.....:-) wierci się.....nakręcam się .....bo jeszcze to cholerne przeziębienie doszło.....:-(

A ja witam w 36 tygodniu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:06

Scorpiolenka, Izieth lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ