X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ale Wam już dobrze że w domku jesteście:-) nowy rozdział w waszym życiu:-)

Dziewczyny gratulacje z powodu pozytywnych wieści na wizytach:-)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj kończymy 4 miesiące :) Powiedzcie, kiedy to zleciało? :)

Izieth, Scorpiolenka, kataloza, marta258, nowatorka lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Milcia, no wlasnie, kiedy to zleciało?? ;)

dziewczyny fajnie że Wasze maleństwa rosną ;)
    to i ja się pochwalę ;) bylam dzisiaj na wizycie, maly wazy ok 1.800kg, wszystko ok, przepływy itp., ułożony główkowo ;)i kopie jak szalony ;)
    w poczekalni poznałam dziewczynę która ma prawie taki sam termin jak ja więc może będziemy razem rodzić ;)
    mąż wyjechal na kilka dni ale dzisiaj w nocy już wraca, więc skoro sama musiałam isc na wizyte to zaszalam i kupiłam trochę ciuszków dla synka ;) a co, niech pilnuje żonki i nie zostawia mnie na tak długo to nie będę wydawac tyle kasy ;)
    na ten czas co go nie było pojechalam do rodziców żeby samej w domu nie siedzieć, u mamy jak to u mamy ale w domu jednak najlepiej ;)

Izieth, Scorpiolenka, marta258, kataloza, Allmita, Fairuza lubią tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopadówki już się rozpakowywują:-)

Coraz bliżej i mojego terminu.....

Jeszcze muszę zrobić imprezę urodzinową w domu dla córki i po tej imprezce spokojnie będę czekać......na rozwój wydarzeń, złożę łóżeczko:-)domknę torbę do szpitala......
    Mój nie mąż jeszcze widzę że nie czuje klimatu, wie że w brzuchu jest dziecko ale tak jak by było to dla niego jakąś abstrakcją z jednej strony....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Witam dziewczyny :)

Proszę napiszcie, że opadający brzuszek w 31 tygodniu to coś normalnego? Bo nie wiem teraz czy się martwić czy nie, a wyraźnie mi opadł dosłownie 2 dni temu. Oddycha mi się lepiej a brzuch lekko zwisa na moje uda podczas siedzenia. Ponadto nic mnie nie boli, nie mam żadnych skurczy, ale pocieszcie jakoś, że czasem opada tak wcześnie? Bo wkręcam sobie już różne rzeczy.
    Nie denerwuj się i nie stresuj. Mi w pierwszej ciąży też szybko opadł, chociaż i tak był nisko. Urodziłam w 38 tygodniu, także w terminie. Pozdrawiam

Nita lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na wątku grudniowym jakieś fatum krąży... Już trzecia grudniówka urodziła wcześniaka. Pierwsza urodziła jakiś czas temu, w 24 tygodniu, niestety maluszek przetrwał tylko jedną dobę. Druga urodziła niedawno w bodajże 31 tygodniu i trzecia wczoraj, w 33 tygodniu.
    Masakra na grudniówkach. Trzeba siedzieć spokojnie i nogi ściskać, aby synek siedział jak najdłużej. Śniło mi się, że urodziłam go normalnie o czasie, ważył 5 kg :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24-tydzień....strasznie wcześnie...miała jakies problemy, czy tak z niczego to ją zaskoczyło? nie chce wiedziec co ona przeżywa, współczuje strasznie....

5 kg to tak całkiem sporawo..;) jesteś pewna że takiej wagi chcesz? hehe..;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to od razu ją zaskoczyło. Nie miała problemów z szyjką itp. Wszystko rozpoczęło się tak nagle. Synek się urodził, dali sterydy na płucka, walczył jedną dobę, niestety odszedł następnego dnia. To był szok dla nas wszystkich. :(

Nie, o nie, 5 kg ja nie chcę. 3.5 kg to chyba max co mogę wypchnąć z siebie :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A u nas na wątku grudniowym jakieś fatum krąży... Już trzecia grudniówka urodziła wcześniaka. Pierwsza urodziła jakiś czas temu, w 24 tygodniu, niestety maluszek przetrwał tylko jedną dobę. Druga urodziła niedawno w bodajże 31 tygodniu i trzecia wczoraj, w 33 tygodniu.
    Masakra na grudniówkach. Trzeba siedzieć spokojnie i nogi ściskać, aby synek siedział jak najdłużej. Śniło mi się, że urodziłam go normalnie o czasie, ważył 5 kg :P
    To naprawdę jakieś fatum.....ale powiem Wam że moja koleżanka urodziła córkę w 24 tyg....wszyscy drżeliśmy.....walczyła o to dziecko 13 lat!!! Mała była pod respiratorem kilka miesięcy....walczyła dzielnie w momencie narodzin ważyłą 700 gram!!!! Dziewczynka ma obecnie roczek:-) jest cudowna ,rezolutna ,uśmiechnięta szczęście rodziców!!! Ale mówią lekarze że z reguły dziewczynki są silniejszymi dzieciaczkami niż chłopcy....Moja córka urodziłą się niedotleniona , 6 ptk , 3400g 51 cm i w tym samym czasie urodził się też chłopiec z tym samym problemem 5 ptk, 4200g, 60 cm.....i wyobraźcie sobie że ten chłopczyk gorzej sobie radził niż moja córka. Był pod respiratorem bez żadnych odruchów....:-( moja mała przy nim jak okruszek i wtedy doktorka powiedziałą mi że dziewczynki są silniejsze zdecydowanie.......na szczęście oboje wyszli z tego.....:-)Moja i ten chłopczyk :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Z tego co pamiętam to od razu ją zaskoczyło. Nie miała problemów z szyjką itp. Wszystko rozpoczęło się tak nagle. Synek się urodził, dali sterydy na płucka, walczył jedną dobę, niestety odszedł następnego dnia. To był szok dla nas wszystkich. :(

Nie, o nie, 5 kg ja nie chcę. 3.5 kg to chyba max co mogę wypchnąć z siebie :P
    To straszne.......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie co czuje ta dziewczyna co straciła dziecko po porodzie w 24 tyg, to straszne co ją spotkało, bardzo jej współczuję :(

Dziewczynę, trzymajcie się jeszcze i czekajcie do swoich terminów, wtedy możecie na spokojnie rodzić.

Z dobrych wiadomości to dzisiaj byliśmy z synkiem na usg stawów biodrowych, wszystko ok, nie ma dysplazji, mamy profilaktycznie ćwiczyć rozkładanie nóżek na żabkę i kręcenie kółek a za 2 miesiące kontrola czy nadal wszystko dobrze :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ta dziewczyna, która wczoraj urodziła w 33 tygodniu również ma problemy. Nie wiem o co tam chodzi dokładnie, bo grudniówki teraz siedzą na facebooku i na forum mało piszą, ale podobno stan dziewczynki jest krytyczny. Raczej to nie jest wina przedwczesnego urodzenia, bo na tym etapie dzieci raczej przeżyją, ale jakaś infekcja krwi (???) i wada genetyczna została wykryta. Także nieciekawie na grudniówkach a ja chyba przestanę czytać, bo się bardzo denerwuję.

Marta, to super, że z bioderkami małego jest dobrze, oby tak dalej :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu na forum moich grudniówek 2014 była dziewczyna, która urodziła z początkiem września w 24 tygodniu chłopca z wagą 650 g. Marceli walczył dzielnie i dziś ma już ponad 2 latka i doczekał się w sierpniu brata :)

kataloza, Fairuza lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Tu na forum moich grudniówek 2014 była dziewczyna, która urodziła z początkiem września w 24 tygodniu chłopca z wagą 650 g. Marceli walczył dzielnie i dziś ma już ponad 2 latka i doczekał się w sierpniu brata :)
    To cudownie!!!

Ja też nie chcę czytać ........

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sezon dyniowy. Gotujecie coś z dyni? Podzielcie się inspiracjami :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze lubiłam zupę krem z dynii, no i placki z dynii...przepisy brałam rózne z neta....ale teraz moge sobie pomażyć-bo dynia jest niewskazana w cukrzycy ciażowej..;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie robiłam nic z dyni.......nie lubię gotować.....ja dziś robię krokiety.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opóźnieniem odpowiadam na pytanie. Cc bałam się straszliwie, ale nie było tak źle. Fajny zespół się trafił, wszystko mi tłumaczyli, cały zabieg trwał niecałe 40 minut, a Mikuś był na świecie już po dziesięciu.
    Urodziłam o 19.45, a następnego dnia, koło 9 rano już mnie spionizowali. Przyjemne to nie było, ale dałam radę. Położna pomogła mi się umyć i potem oczekiwano już po mnie samodzielności. :)

kataloza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super!!!

A jak Młody?? Dokazuje??

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to ja po naturalnym tak dochodzilam do siebie hehe. Sama sie musialam pionizowac bo mnie tak szwy bolaly ze wizyta w kibelku to bylo wyzwanie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ