X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Aneta Z-F Debiutantka

Wysłany: 18 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja w pierwszej ciąży tez tak miałam ze córka się uspokajala przy mężu. Ledwo podszedł do mnie by rękę położyć tak już spokojna. Bardzo długo nie mógł poczuć jej ruchów. Przez co nie powiem nie byk do końca zadowolony.
    FAIRUZA - super owe fotki. Tylko całować.

Dzisiaj ja was pomęczę trochę.
    Któraś zaszła w ciążę karmiąc jeszcze drugie piersią? Bo ja wiem telewizja kłamie a internet oszukuje. Ale z tego co się orientuje to jeśli nie ma przeciwwskazań to można. Bo przecież dużo kobiet karmi w tandemie po porodzie. Co wasi lekarze na to?

Miłego dzionka dziewczynki...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zaszłam w ciążę. Z tym, że ja karmiłam już tylko w nocy. Mała miała 10 miesięcy. Karmiłam do ukończenia roku, bo takie miałam założenie. Gin na NFZ mi powiedział, że śmiało mogę karmić (ale to był słaby lekarz). Natomiast moja prywatna gin powiedziała, żeby lepiej zakończyć karmienie, żeby organizm się trochę zregenerował, bo i tak miał krótki czas na regenerację.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Aneta Z-F Debiutantka

Wysłany: 18 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Milcia. No ja narazie jeszcze karmię. W sumie nie miałam nigdy określonego czasu zakończenia karmienia. Jeszcze gdyby mała tak się nie cieszyła i nie wolała ze chce cycy ;-)
    Może się sama odstawi.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, super zdjęcia z sesji, Twoje maluchy są takie śliczne i tak się kochają, gratuluję :)

My byliśmy dzisiaj w przychodni na zważeniu i nasz mały Antoś przez 12 dni ładnie przybrał 420 g :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Proszę napiszcie, że opadający brzuszek w 31 tygodniu to coś normalnego? Bo nie wiem teraz czy się martwić czy nie, a wyraźnie mi opadł dosłownie 2 dni temu. Oddycha mi się lepiej a brzuch lekko zwisa na moje uda podczas siedzenia. Ponadto nic mnie nie boli, nie mam żadnych skurczy, ale pocieszcie jakoś, że czasem opada tak wcześnie? Bo wkręcam sobie już różne rzeczy.

kataloza lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Witam dziewczyny :)

Proszę napiszcie, że opadający brzuszek w 31 tygodniu to coś normalnego? Bo nie wiem teraz czy się martwić czy nie, a wyraźnie mi opadł dosłownie 2 dni temu. Oddycha mi się lepiej a brzuch lekko zwisa na moje uda podczas siedzenia. Ponadto nic mnie nie boli, nie mam żadnych skurczy, ale pocieszcie jakoś, że czasem opada tak wcześnie? Bo wkręcam sobie już różne rzeczy.
    Miałam to samo pytanie w tym samym okresie ciąży też mi opadł brzuch.....zaczęłam 36 tydz i nadal jest opadnięty:-) ja czekam cierpliwie....możliwe że jest to naturalne....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza dzięki. Miło wiedzieć, że nie tylko mnie się to zdarzyło. Czyli w sumie to nic nie oznacza, na pewno nie szybszego porodu. Uffff. Może mały ułożył się główką w dół i stąd ten brzuch sprawia wrażenie opadającego...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak by zwisał:-)nie??

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stoję to nie wisi (jeszcze nie :P) ale jak siedzę to zwisa tak jakby na uda, a jeszcze parę dni temu podczas siedzenia był wysoko, tuż pod moimi piersiami, które się na nim opierały. No trudno, zresztą i tak mówią, że w ciąży z chłopcem brzuszek jest nisko, a z dziewczynką wysoko i chyba jednak to prawda :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, z tym brzuszkiem to chyba różnie jest jeżeli chodzi o płeć dziecka. U mnie do końca ciąży brzuch był wysoko, w ogóle nic się nie obniżył i urodziłam chłopca :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nita,Kataloza,Izieth,Aneta i Marta i kogo jeszcze tam pominęłam..

Co do opadającego brzucha Nito,to mnie pod koniec tez tak opadł(a swoje już ważył z dwojką w środku..),ale to nie było tuż przed porodem,myślę że tak ze 3 może 4 tyg.Też go miałam na udach,a potem to musiałam wręcz siedzieć już rozkrakiem aby jakoś się tam mieścił.Fajnie,że już go nie mam :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 31 tydzien:-) Mały wazy 1kg 770 g, wiec jest juz co dźwigać,położenie główkowe i jego stopa położona w okolicach prawego biodra regularnie mnie boksuje.I tak,dłoń taty na brzuchu działa cuda- następuje cisza i spokoj,a ja mogę sobie gadać i usilnie prosić o zmniejszenie natężenia boksów:-)

kataloza, Scorpiolenka, marta258, Izieth lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody rozpruje mi brzuch widać że mu ciasno już......:-) wolę jednak jak się tak rozpycha niż jak ma leniwy dzień:-)
    Z córką brzuch do końca był wysoko i mi nie opadł.....:-) Tak jak mówie teraz leży mi na udach i zauważyłam że niżej jest ale lekarz mówi że wszystko pozamykane,głowa wysoko,szyja długa:-) Także może to jakieś moje złudzenia???
    Przeziębienie już mi mija pomału katar znikomy:-) dobrze się czuję....:-)

Dociera do mnie że od 3 listopada już ciąża donoszona:-)i wszystko się może zdarzyć.....

Spakowałam już torbę ale mam za mało miejsca....:-( szlafrok i kapcie mi się nie mieszczą a i tak okroiłam wszystko np:laktatora nie biorę......może powinnam??? rcze sama już nie wiem......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator bym wzięła na wszelki wypadek. Pewnie ten szlafrok dużo miejsca zajmuje, co?
    Ja planuję spakować to co najpotrzebniejsze, a kosmetyki kupię te w rozmiarze travel size, żeby nie targać całych butli.
    U nas w szpitalu po porodzie wypisują po około 6 godzinach, więc też nie muszę dużo pakować. Koleżanka nawet zażartowała, że z reklamówką mogę przyjechać na porodówkę :P

kataloza lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nareszcie w domu. 6 dni mnie trzymali. Zrobili nam tysiące badań, chyba jesteśmy dla nich ciekawym przypadkiem, bo w szpitalu funkcjonowalam jako "ta pacjentka z cholestaza". Wyglada na to, że oboje jestesmy zdrowi. Czeka nas tylko wizyta u kardiologa, bo malemu wysłuchali mały szmer nad sercem. Boję się o niego. Poza tym jest ok. Karmię piersią, Mikus ładnie przybiera na wadze. Jutro przychodzi do nas położna. Rano idę jeszcze na zdjecie szwów. Mały jest przeslodki, moglabym patrzeć na niego cały dzień. Nie wiedzialam, że mozna kochać tak mocno...

marta258, Wiedźma82, kataloza, davanda, Izieth, Nita, Allmita, żonaAnia lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, super że u Was wszystko dobrze, u kardiologa na pewno też wyjdzie wszystko ok, trzymam kciuki :)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super, że już w domku :-). Jak się czujesz po CC? I powtórzę wcześniejsze pytanie - jak znioslaś pionizowanie?

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,fajnie że już jesteś z maluszkiem w domu.Będzie dobrze :)

My dziś po wizycie.Synek ma już 3580g.Rozwarcie na 2 cm.
    Jak nie urodzę do następnej środy to idę na wywołanie.Ze względu na ciążę obciążoną nadciśnieniem nie będziemy czekać do terminu porodu.Narazie muszę jeździć co drugi dzień na KTG.

Gin zrobił mi delikatny masaż szyjki i teraz mam śluz podbarwiony krwią.Mam nadzieję ,że to przez to.

Tak czy siak to już niedługo i ja też poznam naszego drugiego synka :)

Milcia, marta258 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza malutka po wizycie waży 2083g :) Za 50 dni termin porodu :) Jak ten czas leci :)

Nita, Scorpiolenka, Allmita, kataloza, Milcia, marta258 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka, Izieth, gratuluję udanych wizyt, super że maluchy zdrowe i jak ładnie rosną, trzymam kciuki za Wasze porody :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ