X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Reni, wychodzisz za mąż? Powodzenia ;)

Mnie coś przeziębienie bierze. Cały dzień chodzę zmarźnięta, kości mnie bolą i czuję, że coś wisi w powietrzu. Na wszelki wypadek wezmę paracetamol na noc, choć grypy nie powinnam dostać, bo brałam szczepionkę w zeszłym roku i jeszcze mnie chroni.
    Dziś przyszła pocztą kurtka zimowa dla ciężarnych, ale jest okropna. Wyglądam w niej w jak w worku po kartoflach. W brzuchu dobra, ale w ramionach i biuście okropnie wielka no i rękawy o wiele za długie. Oddam ją z powrotem. Tak to jest jak się zamawia przez internet. Trzeba mierzyć w sklepie i już.
    Uciekam zaraz spać, jutro wizyta u położnej.
    Dobranoc!

Nie, nie ślub był rok temu, 10.10 teraz była 1 rocznica ;)

kataloza lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Kai u mnie Synek :)))

:-) imię już wybrane??:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    :-) imię już wybrane??:-)

Oj z tym będzie problem,na razie jest lista,ale zbyt długa..
    Ado żadnego nie jesteśmy przekonani...Maż chciałby pewnie Tymona,Miłosza ja może Olka, Franka, Eryka...Pewnie jak będzie z nami to ostatecznie się zdecydujemy :)

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. chyba mamy nowe koleżanki, witam serdecznie ;)

dopadło mnie przeziębienie.. ;/ niby nie jest tragicznie, gardło już nie boli, został tylko zapchany nos i oczy łzawią ale przez to samopoczucie kiepskie.. ;/ a na dodatek ten tydzień zabiegany mam, już mam dosyć.. niech już pokaże się słońce, chociaż na 2 godziny dziennie bo ta pogoda do depresji mnie doprowadzi ;/
    ehh, wyżaliłam się i już lepiej ;)
    miłego wieczorku ;)

• kataloza Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze rodzić będziemy w podobnej aurze.......naprawdę aż strach o depresję.....:-) rano to wyszykuje Młodą do szkoły jak drzwi zamyka za sobą ja szybciutko do łóżeczka:-) tak mi się nic nie chce......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chciałam pochwalić, że zaczęłam dziś bardzo delikatne ćwiczenia dla kobiet w trzecim trymestrze. Na razie tylko rozciąganie pleców i karku, ale jak mi to pomogło! Po raz pierwszy poczułam ulgę w plecach. Polecam wszystkim, chociaż 10 minut robi naprawdę różnicę i mówi to ja: największy leń pod względem ćwiczeń.
    Jutro też poćwiczę, mam przyszykowane wideo z zestawem relaksacyjnym :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki,odebrałam dzis wyniki morfologii-czy któraś z Was miała podwyższone monocyty??bo wyczytałam,ze świadczy to o stanie zapalnym,ostatnio byłam troche przeziębiona,ale czy to od tego?wizyte u gina mam we wtorek...

17u920mmtaho5gy9.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje swędzenie, na które się skarzylam od poniedziałku, okazało się cholestaza! Rano badanie krwi, w południe telefon z labu - normy przekroczone kilkaset razy! Popoludniu ip, decyzja o przyjeciu mnie do szpitala, a wieczorem, po powtórzeniu badań, decyzja o cc. I tak 12 października (39+0) o 19:45 przyszedł na świat Mikołaj. Mierzy 54 cm i waży 3010 g. Jest zdrowy i śliczny! Od kilku godzin się przytulamy z Mikusiem. Jestem bardzo szczęśliwa!

kataloza, Reni1982, Milcia, davanda, Allmita, Wiedźma82, Scorpiolenka, Fairuza, marta258, żonaAnia, atagata, nowatorka, Izieth lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Moje swędzenie, na które się skarzylam od poniedziałku, okazało się cholestaza! Rano badanie krwi, w południe telefon z labu - normy przekroczone kilkaset razy! Popoludniu ip, decyzja o przyjeciu mnie do szpitala, a wieczorem, po powtórzeniu badań, decyzja o cc. I tak 12 października (39+0) o 19:45 przyszedł na świat Mikołaj. Mierzy 54 cm i waży 3010 g. Jest zdrowy i śliczny! Od kilku godzin się przytulamy z Mikusiem. Jestem bardzo szczęśliwa!
    Kai Gratuluje bardzo!!!!

Jak wrażenia po CC?

Przykro mi że ta cholestaza wyszła....ale najważ niejsze że masz już Młodego ze sobą:-)

Kai lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    My oboje lubimy i umiemy gotować, ale wiadomo, nie zawsze też się ma ochotę coś ugotować, a że mi teraz ciężko przy garach stać, to większość gotowania spada na męża. Ja robię zupę, on przychodzi z pracy i robi drugie danie. Czasem gotujemy razem, ale też zależy jak się czuję. Chyba krzesełko będę musiała sobie stawiać obok kuchenki :D
    A ile córcia ma lat? Chyba pisałaś kiedyś, ale przegapiłam.
    U mnie o tyle lepszy luksus od Twojego, że nie mam dzieci, więc mogę sobie leżeć jak mi się chce, nie muszę dziecka szykować do szkoły.
    Ale przy drugim będzie mi ciężko.
    W dodatku mój mąż jedzie w delegację na drugi koniec świata, do Azji. Wyjeżdża w piątek i będzie tam tydzień lub dwa a ja kompletnie sama w domu. Już się boję jak sobie poradzę :(
    Moja córka ma 11 lat:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Napisałam mamie SMSa, trochę się pożaliłam na dzisiejsze samopoczucie, to mi odpisała, że ona pracowała w ciąży do samego końca na nocki w szpitalu i też jej było ciężko, ale nie użalała się nad sobą tak jak ja :/ I że mam się wziąć w garść a nie cackać ze sobą.
    No super pocieszenie od własnej mamy. Zapomniała tylko dodać, że jak była ze mną w ciąży, to pracowała jak wół, nie jadła, nie spała a ja się urodziłam z wagą 2.4 kg, a jak wyszłam ze szpitala to zleciało do 2.2 kg.
    Mama o siebie nie dbała i myśli, że każdy tak powinien.
    Moja mama tak samo uważa......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, wow, ale niespodzianka! Gratuluję zdrowego synka. Odpoczywajcie. Jak będziesz miała chwilkę to pochwal się maluszkiem i opowiedz jak wrażenia po cc.

Matko, już coraz bliżej mój termin porodu. Trochę zaczynam się stresować, ale wiem, że jakoś wyjść musi i wiem, że boleć będzie :/

Kataloza, a Ty co, miałaś bezsenną nockę? Współczuję. Ja spałam jakieś 3 godziny. Zjem i zaraz idę dalej spać.

Kai lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Kai, wow, ale niespodzianka! Gratuluję zdrowego synka. Odpoczywajcie. Jak będziesz miała chwilkę to pochwal się maluszkiem i opowiedz jak wrażenia po cc.

Matko, już coraz bliżej mój termin porodu. Trochę zaczynam się stresować, ale wiem, że jakoś wyjść musi i wiem, że boleć będzie :/

Kataloza, a Ty co, miałaś bezsenną nockę? Współczuję. Ja spałam jakieś 3 godziny. Zjem i zaraz idę dalej spać.
    Tak.......standardowo pobudka i koniec spania ....teraz położę się bo reszta domowników poszła:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,wielkie gratulacje. :)

Kai lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai Gratuluje ,zdrówka!!!

Kai lubi tę wiadomość

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai gratulacje :)

Kai lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai gratulacje!Napisz cos więcej jak będziesz miała czas.Duzo zdrówka dla was.

Kai lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Kobietki,odebrałam dzis wyniki morfologii-czy któraś z Was miała podwyższone monocyty??bo wyczytałam,ze świadczy to o stanie zapalnym,ostatnio byłam troche przeziębiona,ale czy to od tego?wizyte u gina mam we wtorek...
    Dla spokojności zrób sobie CRP......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai moje serdeczne gratulacje!

Kai lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, gratuluję zdrowego synka :)

Dzisiaj mój Antoś skończył 4 tygodnie i już nie jest noworodkiem, tylko niemowlakiem :)
    Jak narazie większość czasu śpi, budzi się głównie na jedzenie ale w ciągu dnia ma już momenty gdy nie chce mu się spać tylko ogląda świat i bardzo lubi książeczki kontrastowe. W nocy ładnie przesypia po 5h więc u mnie też już lepiej ze spaniem :)

żonaAnia, kataloza, Kai lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ