X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Śliczna córeczka:-) Czyli te chłopy wszystkie takie same.........

Nie starsz mnie że takie same te chłopy :P
    Ja się dopiero przekonam za parę miesięcy hihihi

kataloza lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha.....spokojnie:-) Reguły podobno nie ma:-) A czemu za par miesięcy jeśli spytać mogę?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, wychodzisz za mąż? Powodzenia ;)

Mnie coś przeziębienie bierze. Cały dzień chodzę zmarźnięta, kości mnie bolą i czuję, że coś wisi w powietrzu. Na wszelki wypadek wezmę paracetamol na noc, choć grypy nie powinnam dostać, bo brałam szczepionkę w zeszłym roku i jeszcze mnie chroni.
    Dziś przyszła pocztą kurtka zimowa dla ciężarnych, ale jest okropna. Wyglądam w niej w jak w worku po kartoflach. W brzuchu dobra, ale w ramionach i biuście okropnie wielka no i rękawy o wiele za długie. Oddam ją z powrotem. Tak to jest jak się zamawia przez internet. Trzeba mierzyć w sklepie i już.
    Uciekam zaraz spać, jutro wizyta u położnej.
    Dobranoc!

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,profilaktycznie polecam Prenalen- syrop plus tabletki do ssania,to seria dla kobiet w ciazy.Posiada naturalne wyciągi z malin,czosnku i co tam jeszcze potrzeba:-)Ja przed tygodniem miałam taki kryzys-niestety jazda
    Metrem do pracy to średni pomysł,bo nie dość ze juz grzeją to 3/4 z gilem do pasa i zakichana...Wiec cos mnie dopadło wrednego,ale ze przed weekendem to miałam szanse poleżeć w łożku,zażywać wlasnie te specyfiki plus herbata z miodem i cytryna.Postawilo mnie to na nogi baaardzo skutecznie.Teraz do konca tygodnia biegam jeszcze do pracy,ale od 18 ide na L4 juz do konca,bo nie ma co ryzykować-nie dość ze brzucho duży i drepcze niezdarnie jak kaczka, to jeszcze wirusy dookoła :-/Tak wiec dobry zestaw antyprzeziebieniowy i nie dawać sie kobietki!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 08:41

davanda lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zamawiania przez internet-mam tylko jeden sprawdzony sklep -Mango.Tam zamawiam wszystko przez net-począwszy od spodni,poprzez płaszcz/kurtkę,na butach skończywszy:-)Maja idealna rozmiarówkę jak na moje (do tej pory)gabaryty :-D choc ciepły wełniany płaszcz z dużymi połami na czas ciazy tez udało mi sie tam nabyć-co prawda to normalna M-ka i wykorzystam zapewne przyszłej jesieni,ale brzucho kryje skutecznie,i to za całe 130 zł w jakieś promocji:-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u notariusza i... wraz z mężem staliśmy się wlascicielami mieszkania! Oczywiscie na kredyt, w stanie deweloperskim, więc do wykończenia, ale najważniejsze, że jest nasze!

Allmita, kataloza, marta258, Reni1982, atagata lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai gratulacje :) Teraz tylko wykończenie i można się wprowadzać. Nam zajęło 3.5 miesiąca od odebrania kluczy, ale robiliśmy praktycznie wszystko sami w środku.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, ja tego syropu oraz tabletek nie dostanę tu za granicą. Ale już mi lepiej, paracetamol na noc pomógł. Co do zakupów, Mango według mnie jest za drogim sklepem (przynajmniej dla mnie), dlatego zawsze omijam ;) Zazwyczaj ubrania z H&M mi pasują w sensie kroju, bo ja mam dziwną figurę. W ciąży wywaliło mi duży brzuch bardzo wcześnie. Teraz jest ogromny, ale w ramionach i biuście bardzo mało przytyłam, także ciężko jest mi dobrać ubrania. Ta kurtka, którą kupiłam jest dobra w brzuchu, ale kompletnie wisi na ramionach.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od położnej. Synek nadal ułożony poprzecznie, główka po mojej lewej stronie :/ Kurde no, myślałam, że już będzie główką w dół. Ciśnienie nadal mam jak u anemiczki, 105/65.

Kai, gratuluję i zazdroszczę po cichu własnego lokum.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita:-)ja mam ten sam ciśnieniowy problem i 100/60 to jest naprawdę niezle,u mnie klasyk to 93/54...A co najlepsze jak jestem na wizycie u lekarza to stres podnosi mi ciśnienie do normalnego czyli 117/75 i pani pielęgniarka jest cała happy,ze takie dobre ciśnienie:-D Moj mały jest juz niby głowa w dół,bo przy dłuższym chodzeniu czuje jego ciężar na dole,ale przekręca sie i wygina intensywnie w rożne dziwne pozycje,wiec ciezko nadążyć za stanem faktycznym.O tak,Mango jest dość drogie,ale udaje mi sie wstrzeliwać zakupowo w promocje które maja-a często przeceniają on-line ciuchy o 50-70%,wiec to juz cos:-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie nawet na widok lekarza nie drgnie :D Ale chyba lepiej takie niższe niż za wysokie. Położna nigdy mi nic nie mówiła na temat mojego ciśnienia, więc chyba jest ok. Zresztą u nas niskie ciśnienie jest rodzinne.
    A co do położenia dziecka to trochę zmartwiona jestem. Na moim etapie zdaje się dziecko powinno już być główką w dół, a mój jak się ułożył w poprzek, tak ani drgnie.
    Położna mnie zbadała rękoma przez brzuch i powiedziała gdzie czuje główkę. Ostatnie usg miałam 10 sierpnia, połówkowe, wtedy to wiadomo że maluch był jeszcze w poprzek.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ułoży się jeszcze, da radę.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Byłam dziś u notariusza i... wraz z mężem staliśmy się wlascicielami mieszkania! Oczywiscie na kredyt, w stanie deweloperskim, więc do wykończenia, ale najważniejsze, że jest nasze!

GRATULACJE!
    niema nic lepszego jak wlasne mieszkanie ;)))
    Niech Wam sie tam mieszka wspaniale :)

Kai lubi tę wiadomość

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, juz zaczeli sie zimne dni I czesto bol gardla Im towarzyszy, niestety..Mam juz OD lat sprawdzony naturalny przepis:

- miod
    - cytryna (plasterkami)
    - imbir (mielony lub swiezy starty)
    - szczypta cynamonu
    - pare godzik

Wszystko wlozyc do sloiczka warstwami, zalac miodem I trzymac w liodowce. "Lekarstwo" za 2-3miesiaca staje sie najlepsze, ale swiezo zrobione tez pomaga! Teraz akurat czas zeby go zrobic :) Przy bolu gardla robie sobie herbatke i daje zo 2lyzeczki "lekarstwa". Naprawde polecam, stosuje juz OD lat I zawsze pomagalo.

Z apteki polecam serium Prenalen, dla kobiet w ciazy. Mam syrop, pastylki dla gardla, krople na katar.

Zycze wszystkim zdrowka)

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita moja córka na usg w 36 tyg była ułożona pośladkowo w dniu przyjęcia do szpitala na usg a był to 40 tydz była już główką do dołu:-) także spokojnie:)

Nita lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai jak u Ciebie?? Dzieje się coś co może świadczyć o tym że to już???

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY mam nadzieję że czytasz nas od czasu do czasu i że u Ciebie jest w miarę ok po takich przejściach......daj znać czasem co u Ciebie:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ponawiam apel: może trzeba dopisać którejś płeć dziecka lub imię? Spojrzcie na listę.

Kai u mnie Synek :)))

kataloza lubi tę wiadomość

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Hahahahaha.....spokojnie:-) Reguły podobno nie ma:-) A czemu za par miesięcy jeśli spytać mogę?

Termin na kwiecień, podskórnie czuję, że będzie to marzec. Zobaczymy..
    A Mąż póki co bardzo się stara, zobaczymy jak będzie dalej...teraz żyjemy sobie jak pączki w maśle. Mieszkamy sami, na wszystko jest czas...oj zmieni się, zmieni ;)

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ