X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku drzemki w dzień są po 40 minut i ani minuty dłużej. Można bez zegarka funkcjonować, bo wiem, że już te 40 minut minęło. A wczoraj z racji tego wcześniejszego obudzenia były 4 drzemki. Dzisiaj się obudziła o 5,56 i według tego schematu nie powinno się brać dziecka z łóżeczka przed 6,30, tylko że u nas to jest niewykonalne, bo dziewczyny mają razem pokój i mała by starszą obudziła. Wzięłam ją do siebie i spała do 9,15. Teraz pójdziemy na spacer i będzie drzemka pierwsza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,super to napisałaś.U nas drzemki tez przeważnie krótsze niż 1h,ale ja i tak jestem zadowolona,bo od paru dni w miare śpią mi w nocy(raz lub 2 razy pobudka na mleko,ale taka po której od razu zasypiają,albo piją na śpiocha).W dzień za to są nieznośne,a ja sama niewiele mogę,niby mamy już pewne rytuały,ale dzieci czasem się zbuntują i jedno śpi ,a 2 w tym czasie chce się bawić.Mając 2pomieszczenia w których dzieci przebywają(sypialnię i kuchnię połączoną z salonem),ciężko aby jedno nie budziło drugiego.Eh,cest la vie..
    Marto,a tobie to pozazdrościć..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no rzeczywiście Antoś pod względem spania to złote dziecko :) Pierwsze półtora miesiąca budził się w nocy, na początku nawet kilka razy i pamiętam że było to strasznie wyczerpujące i męczące, ciągle chodziłam niewyspana i odsypiałam w dzień jak on też spał. Później z tygodnia na tydzień spał coraz dłużej, najpierw do 5-6, później 7-8. Oczywiście zdarzały mu się noce gdzie obudził się np o 3 ale było to sporadycznie. Ostatnia nocna pobudka była 2 tyg temu, obudził się wtedy o 4, dostał cyca, o 4:30 usnął i spał do 8. Obecnie śpi do 7-8, a dzisiaj do 6:30, nakarmiłam go w łóżku, szybko usnął, później się wybudził, gugał sam do siebie i sam usnął do 10:30, więc oczywiście ja też się wyspałam :) Nie mogę narzekać na synka chociaż w dzień potrafi być marudny i chciałby żeby często się nim zajmować, ale na szczęście potrafi zająć się sam sobą. Jak potrzebuję coś zrobić w domu to kładę go na matę, bawi się i ćwiczy przewroty na brzuszek :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam! nadrabilam troche was, poruszyly mnie bardzo wpisy Fairuzy o jej problemach. wspolczuje. powiem ci ze mimo ze tutaj tylko piszemy to od dawna juz mam wrazenie ze jestes b dorzala emocjonalnie i madra babka :)
    a niestety zycie czasami tworzy rozne scenariusze.

kataloza ty uwazaj z ewentualnym powrotem. ja tez bym byla bbb nieufna

mi tez latwo nie jest chociaz nie mam na co narzekac, raczej sama sobie wymyslam problemy a ze z natury jestem raczej lekowa i nerwicowa... ciezko mi dzwigac taka odpowiedzialnosc ze mala w domu, ja mama wiec nie moge sobie raczej pozwolic na bycie slaba, doszla praca w ktorej tez trzeba udawac ze sie jest wyspanym i pewnym siebie, mama moja daleko... ehh dzisiaj mam dola

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorko,oj tam oj tam :) dziękuję za komplement,ale aż taka mądra to nie jestem :) Ten zaszczyt przyznałabym Kai...A do ciebie nazwijmy to mam specjalny sentyment,bo kiedy dołączałam do grupy,ty jako pierwsza mnie powitałaś i bardzo serdecznie z resztą :)

Ja zaczęłam dziś dzień super!Dzieci ładnie spały mi w nocy,córcia rano nie marudziła przy piersi,a synuś obudził się w dobrym humorze i nie jęczał,jak to zwykle robią,a sam do siebie coś gugał.Nie pamiętam już tak pogodnego dobrego poranka!Pewnie potem dzieci dadzą mi popalić,ale jak na razie czuję się happy :)Chwilo trwaj!

I chcę się podzielić z wami tą pozytywną energią,także dużo słońca i uśmiechu dla was wszystkich! :) It's a beautiful day la la...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 08:58

kataloza, nowatorka, marta258 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz 3-miesięczny kawaler :)
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 10:06

Fairuza, kataloza, Milcia, nowatorka, Kai, marta258 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka,ale sliczny...Chyba nie jednej pannie serce złamie..

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny chłopczyk!!!!

Fairuzo oby tak dalej!!!!:-)

Fairuza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie dzisiaj sloneczna i pozytywna atmosfera na forum :)
    moja tez jakos tam spala dzisiaj,nie najlepiej ale tez i nie najgorzej a teraz sobie gryzie smoczka oczywiscie nie normalnie tylko od tylu bo tak najbardziej lubi no i zdejmuje skarpetki...i cos mi zasmierdzialo, zaraz zobacze czy to TO hihihi

Skopiolenka bardzo przystojniaczek jest z twojego synka i wyglada na wiecej niz 3 m-ce :)

milego piateczku mamusiom i dzidziusiom

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikus budzi mi się ostatnio 6-7 razy w nocy. Co jest?!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to moze byc skok wzrostowy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka, masz bardzo przystojnego synka :)

Fairuza, cieszę się że taki pozytywny poranek był u Ciebie, mam nadzieję że to zwiastun tego że teraz będzie coraz lepiej :)

U nas też pozytywny, słoneczny dzień, Antoś ładnie spał na spacerku, później zjadł i bawił się na macie i dzisiaj po raz pierwszy zrobił cały obrót, z plecków na brzuszek i dalej na plecki, jestem z niego taka dumna :)

żonaAnia, Fairuza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu się pochwalę,dzisiaj pstryknęłam mojej córci taką oto fotkę...Jak mówicie,będzie z niej modelka? :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb5d05e98be.jpg

Scorpiolenka, żonaAnia, kataloza, marta258, Milcia, Kai lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,ja też obstawiam,że to skok rozwojowy,u mnie chyba właśnie zaczyna się u Olivera.. :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Fairuza,jakie oczy cudne ma Paola.Z niej to już fotomodelka,że hej :)

Kai współczuję takich nocek bo i mały wymęczony i mama też.Mam nadzieję,że to tylko skok bo raz dwa minie i wszystko wróci do normy.

Ja z pierwszym synem tak miałam .Pamiętam ,że zdarzyła się noc gdzie obudził się 11 razy,kładłam kartkę przy łóżku i stawiałam kreski,żeby to później zliczyć bo byłam nieprzytomna prawie w nocy.To był koszmar ale przetrwaliśmy.Wtedy 12 lat temu,nie słyszałam nawet o czymś takim jak skok rozwojowy.
    U nas narazie się nie zdarzyła taka noc,ale nie wiadomo co nas jeszcze czeka ale Wszystko na klatę i do przodu. :)

Fairuza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firuza Prześliczna!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, śliczna córeczka, prawdziwa modelka :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne oczy :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka!
    Dziś wreszcie po kilku slabych nocach, w tym dwóch praktycznie nieprzespanych, i poltoragodzinnym usypianiu wczoraj wieczorem, Mikołaj spał od 22:30 do 3:00 (głód) i od 3:30 do 5:00 (kupa ;-)).Teraz znowu przysypia. Jestem zachwycona :-). To chyba rzeczywiście skok był, bo ostatnio jadl jak szalony. Teraz wróciło z jedzeniem do normy.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania też zaczyna wpadać w regularny rytm. Teraz śpi po 3-3,5 godziny w dzień i w nocy, a był czas, że w nocy budziła się co godzinę. Teraz to ja mogę sobie dzień zaplanować, bo jak ją nakarmię i ułożę do snu to mam chwilę dla rodziny i dla siebie. Hania uwielbia spać na brzuszku :-)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ