X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku drzemki w dzień są po 40 minut i ani minuty dłużej. Można bez zegarka funkcjonować, bo wiem, że już te 40 minut minęło. A wczoraj z racji tego wcześniejszego obudzenia były 4 drzemki. Dzisiaj się obudziła o 5,56 i według tego schematu nie powinno się brać dziecka z łóżeczka przed 6,30, tylko że u nas to jest niewykonalne, bo dziewczyny mają razem pokój i mała by starszą obudziła. Wzięłam ją do siebie i spała do 9,15. Teraz pójdziemy na spacer i będzie drzemka pierwsza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,super to napisałaś.U nas drzemki tez przeważnie krótsze niż 1h,ale ja i tak jestem zadowolona,bo od paru dni w miare śpią mi w nocy(raz lub 2 razy pobudka na mleko,ale taka po której od razu zasypiają,albo piją na śpiocha).W dzień za to są nieznośne,a ja sama niewiele mogę,niby mamy już pewne rytuały,ale dzieci czasem się zbuntują i jedno śpi ,a 2 w tym czasie chce się bawić.Mając 2pomieszczenia w których dzieci przebywają(sypialnię i kuchnię połączoną z salonem),ciężko aby jedno nie budziło drugiego.Eh,cest la vie..
    Marto,a tobie to pozazdrościć..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no rzeczywiście Antoś pod względem spania to złote dziecko :) Pierwsze półtora miesiąca budził się w nocy, na początku nawet kilka razy i pamiętam że było to strasznie wyczerpujące i męczące, ciągle chodziłam niewyspana i odsypiałam w dzień jak on też spał. Później z tygodnia na tydzień spał coraz dłużej, najpierw do 5-6, później 7-8. Oczywiście zdarzały mu się noce gdzie obudził się np o 3 ale było to sporadycznie. Ostatnia nocna pobudka była 2 tyg temu, obudził się wtedy o 4, dostał cyca, o 4:30 usnął i spał do 8. Obecnie śpi do 7-8, a dzisiaj do 6:30, nakarmiłam go w łóżku, szybko usnął, później się wybudził, gugał sam do siebie i sam usnął do 10:30, więc oczywiście ja też się wyspałam :) Nie mogę narzekać na synka chociaż w dzień potrafi być marudny i chciałby żeby często się nim zajmować, ale na szczęście potrafi zająć się sam sobą. Jak potrzebuję coś zrobić w domu to kładę go na matę, bawi się i ćwiczy przewroty na brzuszek :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam! nadrabilam troche was, poruszyly mnie bardzo wpisy Fairuzy o jej problemach. wspolczuje. powiem ci ze mimo ze tutaj tylko piszemy to od dawna juz mam wrazenie ze jestes b dorzala emocjonalnie i madra babka :)
    a niestety zycie czasami tworzy rozne scenariusze.

kataloza ty uwazaj z ewentualnym powrotem. ja tez bym byla bbb nieufna

mi tez latwo nie jest chociaz nie mam na co narzekac, raczej sama sobie wymyslam problemy a ze z natury jestem raczej lekowa i nerwicowa... ciezko mi dzwigac taka odpowiedzialnosc ze mala w domu, ja mama wiec nie moge sobie raczej pozwolic na bycie slaba, doszla praca w ktorej tez trzeba udawac ze sie jest wyspanym i pewnym siebie, mama moja daleko... ehh dzisiaj mam dola

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorko,oj tam oj tam :) dziękuję za komplement,ale aż taka mądra to nie jestem :) Ten zaszczyt przyznałabym Kai...A do ciebie nazwijmy to mam specjalny sentyment,bo kiedy dołączałam do grupy,ty jako pierwsza mnie powitałaś i bardzo serdecznie z resztą :)

Ja zaczęłam dziś dzień super!Dzieci ładnie spały mi w nocy,córcia rano nie marudziła przy piersi,a synuś obudził się w dobrym humorze i nie jęczał,jak to zwykle robią,a sam do siebie coś gugał.Nie pamiętam już tak pogodnego dobrego poranka!Pewnie potem dzieci dadzą mi popalić,ale jak na razie czuję się happy :)Chwilo trwaj!

I chcę się podzielić z wami tą pozytywną energią,także dużo słońca i uśmiechu dla was wszystkich! :) It's a beautiful day la la...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 08:58

kataloza, nowatorka, marta258 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz 3-miesięczny kawaler :)
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 10:06

Fairuza, kataloza, Milcia, nowatorka, Kai, marta258 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka,ale sliczny...Chyba nie jednej pannie serce złamie..

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny chłopczyk!!!!

Fairuzo oby tak dalej!!!!:-)

Fairuza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie dzisiaj sloneczna i pozytywna atmosfera na forum :)
    moja tez jakos tam spala dzisiaj,nie najlepiej ale tez i nie najgorzej a teraz sobie gryzie smoczka oczywiscie nie normalnie tylko od tylu bo tak najbardziej lubi no i zdejmuje skarpetki...i cos mi zasmierdzialo, zaraz zobacze czy to TO hihihi

Skopiolenka bardzo przystojniaczek jest z twojego synka i wyglada na wiecej niz 3 m-ce :)

milego piateczku mamusiom i dzidziusiom

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikus budzi mi się ostatnio 6-7 razy w nocy. Co jest?!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to moze byc skok wzrostowy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka, masz bardzo przystojnego synka :)

Fairuza, cieszę się że taki pozytywny poranek był u Ciebie, mam nadzieję że to zwiastun tego że teraz będzie coraz lepiej :)

U nas też pozytywny, słoneczny dzień, Antoś ładnie spał na spacerku, później zjadł i bawił się na macie i dzisiaj po raz pierwszy zrobił cały obrót, z plecków na brzuszek i dalej na plecki, jestem z niego taka dumna :)

żonaAnia, Fairuza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu się pochwalę,dzisiaj pstryknęłam mojej córci taką oto fotkę...Jak mówicie,będzie z niej modelka? :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb5d05e98be.jpg

Scorpiolenka, żonaAnia, kataloza, marta258, Milcia, Kai lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,ja też obstawiam,że to skok rozwojowy,u mnie chyba właśnie zaczyna się u Olivera.. :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Fairuza,jakie oczy cudne ma Paola.Z niej to już fotomodelka,że hej :)

Kai współczuję takich nocek bo i mały wymęczony i mama też.Mam nadzieję,że to tylko skok bo raz dwa minie i wszystko wróci do normy.

Ja z pierwszym synem tak miałam .Pamiętam ,że zdarzyła się noc gdzie obudził się 11 razy,kładłam kartkę przy łóżku i stawiałam kreski,żeby to później zliczyć bo byłam nieprzytomna prawie w nocy.To był koszmar ale przetrwaliśmy.Wtedy 12 lat temu,nie słyszałam nawet o czymś takim jak skok rozwojowy.
    U nas narazie się nie zdarzyła taka noc,ale nie wiadomo co nas jeszcze czeka ale Wszystko na klatę i do przodu. :)

Fairuza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firuza Prześliczna!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, śliczna córeczka, prawdziwa modelka :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne oczy :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka!
    Dziś wreszcie po kilku slabych nocach, w tym dwóch praktycznie nieprzespanych, i poltoragodzinnym usypianiu wczoraj wieczorem, Mikołaj spał od 22:30 do 3:00 (głód) i od 3:30 do 5:00 (kupa ;-)).Teraz znowu przysypia. Jestem zachwycona :-). To chyba rzeczywiście skok był, bo ostatnio jadl jak szalony. Teraz wróciło z jedzeniem do normy.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania też zaczyna wpadać w regularny rytm. Teraz śpi po 3-3,5 godziny w dzień i w nocy, a był czas, że w nocy budziła się co godzinę. Teraz to ja mogę sobie dzień zaplanować, bo jak ją nakarmię i ułożę do snu to mam chwilę dla rodziny i dla siebie. Hania uwielbia spać na brzuszku :-)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ