X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Witam się "z rana" i oznajmiam radosną nowinę:mojej córci wyszły dwie dolne jedynki!
    Wczoraj ich jeszcze nie miała,dziś już są,więc wyszły możnaby powiedzieć na spaniu.Na razie wystają tylko trochę znad dziąseł,ale jak tylko wyjdą w całości,to wrzucę fotkę :) Tak właśnie myślałam,że dzieciaki są takie nieznośne na zęby..Pierwszy raz Paola prześcignęła Olivera,ze wszystkim to on był zawsze pierwszy.
    Ależ się cieszę yuppiii
    Fairuza to super!!! Pytałam Ciebie czy płakala bo mój bardzo marudny jest ostatnimi dniami,ślini się bardzo, i wpycha wszystko do buzi , ma rozpulchnione dziąsła na dole.......i wiecie co?? Dziś rano patrzę a jemu wystaje ząbek sama korona z dziąsła!!! Bardzo wcześnie!!! Nie za wcześnie? Teraz to i tak nic nie zrobie przecierz nie wbiję go młotkiem w szczękę hahahahah

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza nie istnieje za wczesnie czy za pozno. Kazdy zabkuje w swoim tempie. Znam dzieciaki ktore w wieku mojej corci juz maja prawie cale uzebienie :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, super że już jest pierwszy ząbek :)

Kai, gratuluję własnego mieszkanka i udanej przeprowadzki, teraz tylko cieszyć się ze wszystkiego nowego :)

U nas narazie cisza, tylko ślinienie i ciągłe pchanie rączek i wszystkiego do buzi, dziąsła ok, bez zaczerwienienia i rozpulchnienia, jedynie palcem coś tam czuję. Ale dzisiaj marudzenia nie było, pewnie dlatego że cały dzień taki jak zwykle, bez wyjazdów, bez gwaru i hałasu.

Kai lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie nie chce do pracy isc :( :( :( ratunku. Chce spaaaac !!

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co tam u was słychać? Mam nadzieję, że u wszystkich jest ok.
    U nas nie za ciekawie niestety, od 2 dni synek mi choruje, a ja właśnie przeszłam grypę żołądkową i podejrzewam, że zaraził się wirusem ode mnie :(
    Sama też nadal słaba jestem po tej grypie, nigdy tak nie wymiotowałam i dojście do siebie zajmie mi chyba z tydzień, a tu dziecko chore i trzeba mieć siły do opieki nad nim. Oj ciężkie czasy.

Mam pytanie do nowatorki. Pamiętam jak pisałaś, że twoja córka śpi w gondoli wózka? U nas synek też od urodzenia śpi w gondoli, a jest dość pokaźnych rozmiarów lecz robi się już za krótka na niego. Złożyliśmy wczoraj łóżeczko, mamy nowy materac i myślałam, że będzie ładnie spał, a był totalny protest, płacz, wrzask i zero snu. Wróciliśmy z powrotem do gondoli. Ile zajęło Ci przestawienie Emmy do łóżeczka? Bo ja się nie spodziewałam takiego protestu. Myślałam, że mu będzie lepiej.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy obie córki w gondoli. Ola jak miała 3 miesiące to poszła do łóżeczka, a Ewa 3 i trochę. Nie było problemu żadnego u nas. Wydaje mi się, że to najlepszy czas, żeby przestawić dziecko, bo jeszcze nie jest świadome do końca co się dzieje. Nita, musisz codziennie próbować, może najpierw kładź go na drzemki w dzień, żeby się przyzwyczaił, a z czasem położysz go na noc.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita Twoj synek moze teraz tez marudzic z powodu choroby. Ja bym poczekala az wyzdrowieje i wtedy probowala.u nas nie bylo duzych problemow. Mala lubi jak jej sie wlaczy muzyczke i krecace sie zabawki albo jakies swiatelka,to ja uspokaja. Spi zawsze przy lampce. Na poczatku musielismy troche ja w tym lozeczku uspokajac, glaskac po buzce,czolku, dawac ulubiony kocyk (uwielbia nim nakrywac cala twarz, to ja uspokaja, oczywiscie potem kocyk zabieram). Trzeba troche stac nad lozeczkiem i sie pomeczyc ;) . W pewnym momencie mala zaczela nam sama zasypiac wieczorem,pada po prostu i nawet nie wie kiedy ja do tego lozeczka przenosimy. Ale nadal czasami tak krzyczy ze juz nie uspokoisz w lozeczku i biore jado lozka ze mna ;)

Milcia jak tam z siedzeniem u Ewy? U nas juz troche lepiej ale nadal spada na boki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 14:40

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa zaczęła się trochę podpierać na łokciu z leżenia i myślę, że to jest wstęp do siadania. Sama jej nie sadzam, bo czytałam wypowiedzi fizjoterapeutów, że skoro samo dziecko jeszcze nie siada, to nie jest gotowe.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no ja tez tal czytalam a nasz pediatra kazal sadzac wlasnie i klasc zabawki z przodu zeby cwiczyla kregoslup ..i wez tu badz madry...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie każdy gada inaczej :/ Ja jej daję jeszcze czas, bo przecież urodziła się 3.5 tygodnia przed czasem. Zresztą w porównaniu ze starszą widać to że się szybciej urodziła. Oli nie podtrzymywaliśmy kręgosłupa od 4 miesiąca, bo już tak ładnie trzymała głowę, a Ewę prawie do pół roku, bo tak się kiwała jeszcze na boki. Podejrzewałam nawet obniżone napięcie mięśniowe, ale pediatra mówił, że wszystko jest ok i że każde dziecko rozwija się swoim tempem. Teraz widzę, że nawet dzieci urodzone o czasie, też jeszcze nie siedzą, a niektóre zaczynają dopiero pełzać. Tak więc się nie spinam :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Antoś dzisiaj skończył pół roczku, waży 6560 g i mierzy 69 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 15:57

nowatorka, Allmita, kataloza, Scorpiolenka, Fairuza, Milcia lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalozo,ależ szybko z tym ząbkowaniem u Twojego Wojtusia..

Kai,super ,że już na swoim,cieszcie się sobą i nowym domkiem,na to super uczucie..

Nowatorko i jak dałaś radę w pracy?

Moje dzieciaki dziś skończyły 7 m-cy..Wstawiam fotki,choć dziś nie chciało im się pozować.Taki dzień :/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9ee5bee6855.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f73f507affc8.jpg

marta258, Kai, Allmita, kataloza, Scorpiolenka, Milcia, Izieth lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, śliczne Twoje maluchy, jak modele :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia no moja w terminie sie prawie urodzila (no tydzien przed ale to chyba nie ma znaczenia)

Antos Sto Lat z okazji polrocznicy. Jestes slodziutkim i rozesmianym maluchem :)

Fairuza tym razem sesja na kowbojsko? :) no nawet jak twoim maluchom sie nie chce to i tak wychodza jak modele ;)
    Ja w pracy dalam rade ale jakos ostatnio mi szkoda mala zostawiac pedze do domu szybko. A dzisiaj jak wrocilam to mala juz spala :(

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cieszę się tym moim mieszksniem jak głupek. :-) Aż mi się nie chce z domu wychodzić ;-). Zlapalam wene do sprzątania, gotowania, prania i prasowania. Ciekawe, na jak długo... ;-). Trochę się ostatnio słabiej czuję, więc postanowiłam zrobić sobie badania krwi. Na szczęście wszystko ok. Teraz jest taka kampania społeczna "Czy wszystko gra" i w Diagnostyce można sobie zrobić cały komplet badań za 99 zł.Trzeba tylko pobrać bon ze strony. Jestem królową promocji, ledwie pomyślałam o badaniach, a przyszedł mi mail z informacja o tej kapanii.
    Mikus mi się obudził przed piątą. Zjadł i kweczy mi w łóżku. Nie płacze, tylko tak nudzi. Wzięcie na ręce nie pomaga. Ostatnio prawie całe noce spędza z nami w łóżku, bo w swoim łóżeczku budzi się co godzinę :-(.

Allmita, nowatorka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu na dyżurze w pracy zrobiłam sobię betę i dowiedziałam się że jestem w ciąży :-)

Allmita, marta258, Milcia lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie śliczne dzieciaczki!!

Kai cudownie!!!

Kai lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie rosną maluchy :)

Marta,Antoś jakie ma długie nogi,przysyojniak mały.Wysoki chłopak będzie chyba :)

Fairuza,twoja pareczka to jak zwykle pełna profeska i jak zwykle świetna stylizacja :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Marto ślicznego masz synka :)

Kai,jesli badania wyszły dobrze, to może to tylko przesilenie wiosenne albo zmęczenie,skoro cały czas coś robisz?

Katalozo pamiętna data co? :)

Nowatorko,to chyba tak już będzie ,że pracując niektóre chwile z życia córci cię ominą :(

A ja czuje się jak flak,wczoraj próbowałam pozałatwiać trochę spraw papierkowych(które wiążą się z finansowymi),ale okazuje się,że będzie gorzej niż myślałam :(

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kweczal blisko godzinę, a potem zasnelismy. Właśnie się obudzilismy. :-)
    Fairuzo, też sądzę, że to przesilenie, przemęczenie i niedospanie. Przede mną też sprawy urzędowe. Muszę się zameldowac w nowym mieszkaniu i wszędzie pozmieniać adres. No i pity czekają, muszę je rozliczyć.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ