X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, gratulacje dla Wojtusia, ślicznego masz synka :)

Milcia, wszystkiego najlepszego dla Ewci, 9 mies to już ładny wiek :)

Fairuza, trzymaj się kochana, oby szybko się poprawiło i było lepiej.

Nowatorka, mój Antoś ma sporo włosów, jak się urodził to już miał dużo, ale nadal są krótkie.

Antoś dzisiaj pobił rekord spania, usnął o 20:40 i spał do 8, a zazwyczaj śpi do 6:30-7, a tu taka miła niespodzianka :) Przez to rano miałam tak twarde piersi że od razu mu dałam do wyciumkania :)

Milcia, nowatorka, mus.zka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chcialam wam tylko napisac ze u nas we wloszech i to gdzie ja mieszkam wrocila odra,jest teraz epidemia. Niestety to przez to ze nie szczepia dzieci. Moja mala jest jeszcze za mala na szczepienie wiec szczerze powiedziawszy boje sie o nia.dlatego wlasnie jestem ZA szczepieniami. Nie chce tu polemizowac ani rozpoczynac rozmowy o szczepieniach ale tylko podac taka oto informacje ktora mnie osobiscie martwi...

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję tej epidemii. Na Odrę chyba jest szczepienie dopiero po roku, więc jeszcze trochę :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać na obrazku włosków nie ma :-)

nowatorka lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    To współczuję tej epidemii. Na Odrę chyba jest szczepienie dopiero po roku, więc jeszcze trochę :/
    Tak po roku

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pierwsza noc bez pobudki :-)

kataloza, nowatorka, marta258, Allmita lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka ?!! Super!!! Mój się budzi od dłuższego czasu 2-3 razy.

mus.zka lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ale zadraszczam takiej nocki.U nas standardowo co najmiej jedna musi być ale i tak nie jest źle.Gorsze to ,że mój synuś o 5-6 rano jest już wyspany i dłużej nie pośpi.Ja za to późno zasypiam i lubię rano pospać ale królewicz niestety nie :(

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza u mnie też norma 2-3 razy w nocy.
    Scorpiolenka moja też zazwyczaj budzi się o 6 rano ale potem jeszcze ma drzemkę około godziny. Moja Hania w dzień kiepsko śpi. Zazwyczaj ma 2 drzemki po około godzinie i śpi na spacerze w wózku 2-3 godziny.

kataloza lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pobudka po 6 i już czekam do weekendu kiedy będzie zmiana czasu, bo lepiej będzie się patrzeć na zegarku na 7 niż na 6.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus.zka, gratuluję nocki, jednak przespana noc to naprawdę super, można się nareszcie wyspać. Ja też bardzo się ucieszyłam jak Antoś zaczął przesypiać noce. Teraz bardzo rzadko zdarza mu się obudzić w środku nocy. A zazwyczaj śpi do 6:30-7 więc nie narzekam :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech,to ja ponarzekam za was...Moje dzieci chodza spać ok 1-2 w nocy(czasem nawet ok 2.30) i do 5 śpią normalnie.A od 5 budzą się raz jedno,raz drugie,tak co godzinę,czasem co pół.O 9 już wstają na dobre,ale zdarzyło się ,że wstały już o 6.Aktualnie śpię zle jak po porodzie,na raty po godzinę czy 2,jesli 3h za jednym zamachem to już luksus...Tyle,że to czas zębowy,Paoli wyszły 2dolne jedynki i nadal ma sezon na jęczenie,może pójda jej następne.Oliver tez marudny,może zacznie się i u niego.

Paola coraz częściej siada ładnie we wózku i potrafi coraz szybciej zejść z maty i kręcić się po podłodze.Oliver trochę tłuściejszy,u niego chyba dłużej będzie trzeba na to czekać.

"Mówią" coraz więcej,typu da-da,ba-ba, a-ma no i jakies inne swoje pogaduchy

A ja osobiście przeżywam ciężki okres w moim życiu.Problemy finansowe dają w kość,dobrze że chociaż te papierkowe zaczynają wychodzić na prostą,bo skumulowane z jękami i płaczami dzieci,doprowadzają do szału i kryzy,mam problemy ze spaniem(wtedy kiedy bym sobie mogła na to pozwolić,to męczę się przez godzinę i nie mogę,choc piasek w oczach).

Ale niedługo nadejdą lepsze czasy,juz pomału widać światełko w tunelu..

Śpijcie dobrze mamusie!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj tata sie opiekuje mala w nocy i sobie jeszcze spia a mi nie wiem co odwalilo zeby sie umowic z fryzjerem na 9 no i musze wstawac bo musze jeszcze wyjsc z psem i ide na piechote pol h bo u nas dzisiaj Papiez przyjezdza i wszystkie ulice pozamykane. Ale tez dzieki temu moge isc do fryzjera bo nie pracuje a mam juz takie paskudne odrosty ze nie moge na siebie patrzec.
    Fajnie ze wasze maluchy tez ladnie spia, oprocz Fairuzy - wspolczuje spania po 3h, to jest okropne,czlowiek wariuje i chodzi jak zombie, pamietam to :(
    Fairuza,twoje juz mowia da,ma...fajnie. moja cos tam do siebie gada ale tak dokladnie tycg sylab jeszcze nie mowi. Czasem sobie wlozy palec do buzi i cos tam gada z tym palcem i slychac jakby naprawde cos mowila.
    Zaczyna sie podpierac na lokciu i sama siadac. Chcialaby juz stac. Mi sie wydaje ze ona bedxie z tych co nie raczkuja tylko od razu staja.
    Milcia wiesz ostatnio mi kolezanka opowiadala, ma 2 dzieci i dziewczynka duzo wczesniej siedziala za to chlopak szybciej chodzil takze to wszystko roznie jest ;)
    No wstaje cholercia a moglam jeszcze pospac :/ milego weekendu

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam dzisiejsze świeżutkie fotki ,bo jak już wiecie mam trochę bzika na punkcie fotografowania,a zwłaszcza moich słodziaków :)
    Dziś byliśmy na spacerku,ale Paola tak płakała i się darła,że nie mogłam jej uspokoić,nawet huśtanie na rękach nie pomagało.Trzeba było w pośpiechu wracać do domu.Coś mi się wydaje,że będą jej szły następne zęby.
    Z dnia na dzień pokazuje nowe umiejętności,wczoraj przekręciła się we wózku na czworaka i oparła się rękoma w gondoli po stronie Olivera!I zaczęła mówić mama,wczoraj raz,dziś już 2razy.A Oliver mówi "swoim" językiem :)

Nowatorko,jak wizyta u fryzjera?Pochwal się włosami :)

Co u innych dziewczyn,jak wam minął weekend?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/726a6c6d3949.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/449b4b30f747.jpg

marta258, Scorpiolenka, Milcia, kataloza, Allmita, Izieth, Krystyna lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza piekne zdjatka jak zwykle
    A wiesz ze dopiero zauwazylam ze twoje maluchy maja rozne kolory oczu :)

Fairuza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza normalnie cud miód :) Napatrzeć się na te oczęta nie mogę :) a rzeczywiście ciekawe,że mają różny ten kolor oczu.Nowatorka spostrzegawcza jesteś.
    Widać,że synuś większy jak to na faceta przystało. :)

Mój Adaś kończy dziś 5 miesięcy,rozszerzamy cały czas dietę i na szczęście idzie świetnie.
    W następną niedzielę mamy chrzest i zostało jeszcze sporo spraw do ogarnięcia,ale jakoś damy radę.Byleby wszystko się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 23:54

Fairuza, marta258 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuzo, śliczne masz dzieci! Współczuję nocek. Mój niestety mi robi to samo, ale jest jeden, więc o tyle łatwiej. Chyba mu zęby idą, dziąsła rozpulchnione, palce w buzi non stop i marudny do kwadratu. Ale i tak słodziak z niego. Za dwa tygodnie kończy pół roku!
    Lubi być w pozycji siedzącej, oczywiście trzeba go jeszcze bardziej podtrzymywać lub popierać, na lezaco obraca się na boki i kręci kółka na macie, ale nie potrafi jeszcze z pleców na brzuch i odwrotnie. Gada chętnie, trochę po swojemu, ale głównie sylaby. Szczególnie lubi bu, agu, la i ko :-).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci cudne :)

Na moją córkę zmiana czasu nie działa :/ Obudziła się dzisiaj znowu po 6, czyli po staremu już po 5 :/ Wykończe się i chyba zacznę chodzić spać z kurami :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dzieci cudne :)

Na moją córkę zmiana czasu nie działa :/ Obudziła się dzisiaj znowu po 6, czyli po staremu już po 5 :/ Wykończe się i chyba zacznę chodzić spać z kurami :/
    Milcia, ja chodzę spać z kurami :D godzina 21, czasami 22 a ja już jestem w łóżku, bo mój synek teraz ma fazy na częste wstawanie. Budzi się co 2.5 godziny, więc jestem z lekka zombie :D ale humor nadal mi dopisuje :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wojtek oszalał :-) wstaje co 1,5 godziny na jedzenie......tak jak by był głodny?? Może już mu mało tego mleka??? Może pora na coś treściwszego???

Fairuza T wiesz ;-) przepiękne są Twoje dzieciaki!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ