Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kataloza, gratulacje dla Wojtusia, ślicznego masz synka
Milcia, wszystkiego najlepszego dla Ewci, 9 mies to już ładny wiek
Fairuza, trzymaj się kochana, oby szybko się poprawiło i było lepiej.
Nowatorka, mój Antoś ma sporo włosów, jak się urodził to już miał dużo, ale nadal są krótkie.
Antoś dzisiaj pobił rekord spania, usnął o 20:40 i spał do 8, a zazwyczaj śpi do 6:30-7, a tu taka miła niespodzianka Przez to rano miałam tak twarde piersi że od razu mu dałam do wyciumkania
Milcia, nowatorka, mus.zka lubią tę wiadomość
-
Hej. Chcialam wam tylko napisac ze u nas we wloszech i to gdzie ja mieszkam wrocila odra,jest teraz epidemia. Niestety to przez to ze nie szczepia dzieci. Moja mala jest jeszcze za mala na szczepienie wiec szczerze powiedziawszy boje sie o nia.dlatego wlasnie jestem ZA szczepieniami. Nie chce tu polemizowac ani rozpoczynac rozmowy o szczepieniach ale tylko podac taka oto informacje ktora mnie osobiscie martwi...
kataloza lubi tę wiadomość
-
Muszka ale zadraszczam takiej nocki.U nas standardowo co najmiej jedna musi być ale i tak nie jest źle.Gorsze to ,że mój synuś o 5-6 rano jest już wyspany i dłużej nie pośpi.Ja za to późno zasypiam i lubię rano pospać ale królewicz niestety nie
mus.zka lubi tę wiadomość
-
Kataloza u mnie też norma 2-3 razy w nocy.
Scorpiolenka moja też zazwyczaj budzi się o 6 rano ale potem jeszcze ma drzemkę około godziny. Moja Hania w dzień kiepsko śpi. Zazwyczaj ma 2 drzemki po około godzinie i śpi na spacerze w wózku 2-3 godziny.kataloza lubi tę wiadomość
-
Mus.zka, gratuluję nocki, jednak przespana noc to naprawdę super, można się nareszcie wyspać. Ja też bardzo się ucieszyłam jak Antoś zaczął przesypiać noce. Teraz bardzo rzadko zdarza mu się obudzić w środku nocy. A zazwyczaj śpi do 6:30-7 więc nie narzekam
mus.zka lubi tę wiadomość
-
ech,to ja ponarzekam za was...Moje dzieci chodza spać ok 1-2 w nocy(czasem nawet ok 2.30) i do 5 śpią normalnie.A od 5 budzą się raz jedno,raz drugie,tak co godzinę,czasem co pół.O 9 już wstają na dobre,ale zdarzyło się ,że wstały już o 6.Aktualnie śpię zle jak po porodzie,na raty po godzinę czy 2,jesli 3h za jednym zamachem to już luksus...Tyle,że to czas zębowy,Paoli wyszły 2dolne jedynki i nadal ma sezon na jęczenie,może pójda jej następne.Oliver tez marudny,może zacznie się i u niego.
Paola coraz częściej siada ładnie we wózku i potrafi coraz szybciej zejść z maty i kręcić się po podłodze.Oliver trochę tłuściejszy,u niego chyba dłużej będzie trzeba na to czekać.
"Mówią" coraz więcej,typu da-da,ba-ba, a-ma no i jakies inne swoje pogaduchy
A ja osobiście przeżywam ciężki okres w moim życiu.Problemy finansowe dają w kość,dobrze że chociaż te papierkowe zaczynają wychodzić na prostą,bo skumulowane z jękami i płaczami dzieci,doprowadzają do szału i kryzy,mam problemy ze spaniem(wtedy kiedy bym sobie mogła na to pozwolić,to męczę się przez godzinę i nie mogę,choc piasek w oczach).
Ale niedługo nadejdą lepsze czasy,juz pomału widać światełko w tunelu..
Śpijcie dobrze mamusie! -
A u nas dzisiaj tata sie opiekuje mala w nocy i sobie jeszcze spia a mi nie wiem co odwalilo zeby sie umowic z fryzjerem na 9 no i musze wstawac bo musze jeszcze wyjsc z psem i ide na piechote pol h bo u nas dzisiaj Papiez przyjezdza i wszystkie ulice pozamykane. Ale tez dzieki temu moge isc do fryzjera bo nie pracuje a mam juz takie paskudne odrosty ze nie moge na siebie patrzec.
Fajnie ze wasze maluchy tez ladnie spia, oprocz Fairuzy - wspolczuje spania po 3h, to jest okropne,czlowiek wariuje i chodzi jak zombie, pamietam to
Fairuza,twoje juz mowia da,ma...fajnie. moja cos tam do siebie gada ale tak dokladnie tycg sylab jeszcze nie mowi. Czasem sobie wlozy palec do buzi i cos tam gada z tym palcem i slychac jakby naprawde cos mowila.
Zaczyna sie podpierac na lokciu i sama siadac. Chcialaby juz stac. Mi sie wydaje ze ona bedxie z tych co nie raczkuja tylko od razu staja.
Milcia wiesz ostatnio mi kolezanka opowiadala, ma 2 dzieci i dziewczynka duzo wczesniej siedziala za to chlopak szybciej chodzil takze to wszystko roznie jest
No wstaje cholercia a moglam jeszcze pospac milego weekendu -
Wstawiam dzisiejsze świeżutkie fotki ,bo jak już wiecie mam trochę bzika na punkcie fotografowania,a zwłaszcza moich słodziaków
Dziś byliśmy na spacerku,ale Paola tak płakała i się darła,że nie mogłam jej uspokoić,nawet huśtanie na rękach nie pomagało.Trzeba było w pośpiechu wracać do domu.Coś mi się wydaje,że będą jej szły następne zęby.
Z dnia na dzień pokazuje nowe umiejętności,wczoraj przekręciła się we wózku na czworaka i oparła się rękoma w gondoli po stronie Olivera!I zaczęła mówić mama,wczoraj raz,dziś już 2razy.A Oliver mówi "swoim" językiem
Nowatorko,jak wizyta u fryzjera?Pochwal się włosami
Co u innych dziewczyn,jak wam minął weekend?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/726a6c6d3949.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/449b4b30f747.jpg
marta258, Scorpiolenka, Milcia, kataloza, Allmita, Izieth, Krystyna lubią tę wiadomość
-
Fairuza normalnie cud miód Napatrzeć się na te oczęta nie mogę a rzeczywiście ciekawe,że mają różny ten kolor oczu.Nowatorka spostrzegawcza jesteś.
Widać,że synuś większy jak to na faceta przystało.
Mój Adaś kończy dziś 5 miesięcy,rozszerzamy cały czas dietę i na szczęście idzie świetnie.
W następną niedzielę mamy chrzest i zostało jeszcze sporo spraw do ogarnięcia,ale jakoś damy radę.Byleby wszystko się udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 23:54
Fairuza, marta258 lubią tę wiadomość
-
Fairuzo, śliczne masz dzieci! Współczuję nocek. Mój niestety mi robi to samo, ale jest jeden, więc o tyle łatwiej. Chyba mu zęby idą, dziąsła rozpulchnione, palce w buzi non stop i marudny do kwadratu. Ale i tak słodziak z niego. Za dwa tygodnie kończy pół roku!
Lubi być w pozycji siedzącej, oczywiście trzeba go jeszcze bardziej podtrzymywać lub popierać, na lezaco obraca się na boki i kręci kółka na macie, ale nie potrafi jeszcze z pleców na brzuch i odwrotnie. Gada chętnie, trochę po swojemu, ale głównie sylaby. Szczególnie lubi bu, agu, la i ko .Fairuza lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:Dzieci cudne
Na moją córkę zmiana czasu nie działa Obudziła się dzisiaj znowu po 6, czyli po staremu już po 5 Wykończe się i chyba zacznę chodzić spać z kurami