X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka, gratulacje dla Adasia, niech rośnie zdrowo :)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho? Ja dopiero wychodze powoli z przeziebienia..jestem jeszcze b slaba. Mala narazie ok,odpukac

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w styczniu stuknęła mi 30tka :) w sobotę pierwsza wizyta u gin, czuję się dobrze poza obolałymi piersiami.

Kai, kataloza lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście cichutko tutaj......dziś nawiedziła mnie bez uprzedzenia pielęgniarka na patronaż ........koleżanka mówi że nachodzą tak bez uprzedzenia żeby patologie jakieś wyłapać.....bardzo mnie to cieszy powiem szczerze bo tyle jest tragedii z udziałem malutkich dzieci......a tak jak pielęgniarka uprzedziła że przyjdzie to towarzystwo patologiczne się ogarniało nie piło, posprzątało, umyło się i biedne te dzieciny cierpią w takich klimatach......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza naprawde tak przychodza bez zapowiedzi? oj dobrze ze u nas sie takie rzeczy nie dzieja bo ja mam akurat odmienne zdanie do twojego na ten tamat...

Holibka witaj ! jestes chyba najmlodsza na naszym topicu ;)Ja zaczelam czuc jakiekolwiek objawy po 6 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:19

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holobka, witaj w naszym gronie :)

Kataloza, u nas też pielęgniarka środowiskowa była bez zapowiedzi, pamiętam że najwięcej czasu zajęło jej wypisanie wszystkich papierów, a tak to wizyta ok :)

My byliśmy dzisiaj z Antosiem w przychodni i mój maluszek waży już 6,5 kg :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, witaj! To termin będziesz mieć pewnie na przełomie października i listopada? Pozdrowienia od pazdzirnikowej mamy 2016 :-).
    Mój Mikus był wazony tydzień temu i miał 6625 g i 65 cm wzrostu :-). Ma już prawie 5 miesięcy... Powoli myślę, by dać mu spróbować smaku warzyw.
    Muszę odświeżyć listę, ale rzadko ostatnio wchodzę na forum, bo się chyba wreszcie na dniach przeprowadzamy do nowego mieszkania. Trzymajcie kciuki! :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka witaj ;) zdrowia i spokojnej ciazy życzę ;)

U nas chyba nie chodzi pielęgniarka, tzn mam nadzieję ze nie. Fakt czasem takie wizyty wylapia patologie ale czasem niestety ludzie są nadgorliwi i zobaczy taka pielęgniarka bałagan i poleci od razu do opieki społecznej ze matka sobie nie radzi :/

W niedzielę chrzcilismy Antosia, nic nie płakał, ładnie przespal całą mszę ;)

MMiłego dnia ;)

nowatorka, marta258 lubią tę wiadomość

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Holibka.Ja też październikową mamą jestem,choć tp miałam na początek listopada. :)

Kai powodzenia przy przeprowadzce.Życzę,żeby sprawnie poszło.No i wreszcie będziecie u siebie :)

Kai lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my idziemy do doktorka na wizyte 8 miesiecy. Troche zaczynam sie martwic ze mala jeszcze nie siedzi sama, spada na boki,musze ja podtrzymywac np noga z boku. Pelzac tez nie ma najmniejszego zamiaru :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 18:47

kataloza, marta258, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, Ewa też sama jeszcze nie siedzi, a posadzona się trochę chwieje. Pełza na całego i zbiera się powoli do raczkowania.

nowatorka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilysmy od pediatry. Wszystko jest ok. No powinna juz siedziec ale niektore dzieci pozniej siadaja wiec powiedzial ze narazie nie ma sie czym przejmowac. Nastepna wizyta za 3 m-ce i wtedy zobaczymy jak sprawa wyglada. Kazal sadzac w boxie z zabawkami. Poza tym jest tez troche przeziebiona mala jak my wszyscy ale nic powaznego

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Holobka, witaj w naszym gronie :)

Kataloza, u nas też pielęgniarka środowiskowa była bez zapowiedzi, pamiętam że najwięcej czasu zajęło jej wypisanie wszystkich papierów, a tak to wizyta ok :)

My byliśmy dzisiaj z Antosiem w przychodni i mój maluszek waży już 6,5 kg :)

A mój Antoś waży 5.250. Byliśmy dzisiaj u lekarza bo robiliśmy kontrolna morfologie i wyszła lekka anemia ale wstrzymujemy się narazie z podawaniem żelaza bo ponoć w 3-4 miesiącu występuje anemia fizjologiczna, kolejna morfologia za dwa tyg jak będziemy szczepic. Chyba bede jadła buraki co drugi dzień zeby mu się wyniki poprawiły ;)

• kataloza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy !!! nowatorka śliczna córeczka :-)

nowatorka lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę, super że będzie już na swoim :)
    Twój Mikołaj ładnie rośnie, a jak skończy 5 mies to spokojnie możesz zacząć dawać mu warzywa, my też zaczęliśmy dawać Antosiowi w tym wieku :)

ŻonaAnia, Wy już po chrzcie, fajnie że Antoś tak ładnie przespał mszę, my mamy chrzest za 3 tyg i mam nadzieję że mały pośpi w kościele :) A anemią synka się nie martw, kolejne wyniki na pewno będą już dobre.

Nowatorka, śliczna córeczka :)

nowatorka, Kai lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka,szkoda ze już usunęłaś fotkę,widziałam tylko przez chwilę.Ale i tak już wiem jaki słodziak z twojej córy :*

Kai,super że będziecie już na swoim.

Holibka witaj!

katalozo a ty jak mi się miewasz?

Dawno tu nie zaglądała Jry...Ktoś coś wie?

nowatorka, Kai lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza to ja się zastanawiałąm co u Ciebie.......u mnie powolutku do przodu.......Dokłądnie ciekawe co u JRY???

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:

Dawno tu nie zaglądała Jry...Ktoś coś wie?
    Tez ostatnio o niej myslalam ale chyba juz tu nie zaglada..

A my ostatnio spimy jak susly.cala noc do ok 6.30-7 bez budzenia sie i potem po jedzonku jeszcze do 9.30-10

Hehe wiedzialam ze powinnam cicho siedziec. Ta noc przespalysmy w lozku moim bo sie darlysmy i nie chcialysmy za nic zasnac w lozeczku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 10:19

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, u Antosia podobnie ze snem, zasypia ok 20:30 i śpi całą noc do 6:30-7, później objada cyca i jeszcze śpi do 9-9:30 :) Chyba jest takim śpiochem po mnie bo ja też bardzo lubię długo spać ;)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj....ciekawe kiedy mój zacznie przesypiać noce....do tej pory budził się w nocy raz na jedzonko ale juz od tygodnia 2-3 razy?? Czytałam gdzieś że teraz potrzebuje więcej mleczka i dlatego.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ