X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza to duży chłopiec :) Moja na 3 miesiące miała 6400 g i każdy mówił, że duża i samą śmietaną ją karmię :) A widzę, że u Ciebie mały będzie jeszcze większy ;)

kataloza lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Antoś chyba najmniejszy z dzieci w naszym gronie, tydzień temu jak miał równo 5 miesięcy ważył 6250 g i mierzył 67 cm, długi a chudy :) Dzisiaj też idziemy do przychodni na zważenie więc zobaczymy ile przybrał przez tydzień.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teraz przez chorobę przez 2 tygodnie schudła 160g, ale zaczęła już normalnie jeść, więc mam nadzieję, że teraz odbije. Waga z wczoraj 9280 g.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie to ma znaczenie ile ważą nasze dzieci??? Najważniejsze że są i że są zdrowe......moja córka jak miała 5 miesięcy to ważyła ponad 6 kg nie pamiętam dokładnie ile.....:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek po szczepieniu ma stan podgorączkowy......miała tak któraś z Was? I ile się taki stan utrzymywał?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakimi szczepionkami szczepilyscie wasze dzieci? Ja na wczorajszej wizycie zaszczepilam skojarzona a dziś koleżanka zasiala we mnie ziarno niepokoju, że te szczepionki powodują choroby :/

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania ma 7 tygodni i waży 5,1 kg :-)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    A mój Antoś chyba najmniejszy z dzieci w naszym gronie, tydzień temu jak miał równo 5 miesięcy ważył 6250 g i mierzył 67 cm, długi a chudy :) Dzisiaj też idziemy do przychodni na zważenie więc zobaczymy ile przybrał przez tydzień.
    Mój też długi a szczuplutki. Dziś ma równe 10 tygodni, waży 4900 i 63 cm.

Kataloza, u nas była gorączka po szczepieniu (38 stopni) ale na drugi dzień a nie w ten sam dzień szczepionki. Dałam paracetamol w płynie dla niemowląt.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Wojtek po szczepieniu ma stan podgorączkowy......miała tak któraś z Was? I ile się taki stan utrzymywał?

U nas szczepienie było rano, po poludniu i w nocy 38 stopni, dawalam paracetamol w płynie ale tylko połowę dopuszczalnej dawki i przeszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Dziewczyny jakimi szczepionkami szczepilyscie wasze dzieci? Ja na wczorajszej wizycie zaszczepilam skojarzona a dziś koleżanka zasiala we mnie ziarno niepokoju, że te szczepionki powodują choroby :/

Ile ludzi tyle opinii. Ja np jestem za zwykłymi szczepionkami ale nie mam konkretnych argumentów przeciwko skojarzonym, cos tam słyszałam ale nie bede powtarzać bo nie wnikalam zbytnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 16:37

• marta258 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po ważeniu, Antoś waźy 6370 g :)

Kataloza, masz rację, najważniejsze że synek zdrowy ale chciałabym żeby coś tam przybierał a nie spadał z wagi jak tydzień temu. Twoja córcia też była malutka a teraz zdrowa i szczęśliwa dziewczyna :)
    U nas po szczepieniu nie było gorączki ani żadnych innych dolegliwości.

Nita, to jesteśmy we dwie z małymi szczuplakami ;)

Mus.zka, ja też szczepiłam synka skojarzonymi 5w1 i nic się nie działo a różne choroby mogą wystąpić po każdym szczepieniu, więc tak naprawdę nie przewidzi się które szczepionki lepsze. Można też w ogóle nie szczepić ale tego chyba najbardziej bym się bała że jednak coś małego dopadnie. Każda z nas musiała podjąć decyzję jak zaszczepić dziecko i myślę że musimy trzymać się swojego wyboru poniewaź zrobiłyśmy to dla dobra i zdrowia maluszka.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję tych szczepionek.......dlatego zaszczepiłam Wojtka jak córkę nie skojarzonymi.....normalnie 3 ukłucia za każdym razem.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczepiłam skojarzonymi i jak do tej pory po dwóch dawkach było ok,nie gorączkował,tylko lekkie zaczerwienienie 2 dni w miejscu wkłucia.

Do mnie przemawia za skojarzonymi głównie to jedno ukłucie,bo tak to ile ludzi tyle opinii.Już nie drążę więcej,nie czytam skoro wybrałam.Bać się będę pewnie przed każdym szczepieniem ale jestem zdania ,że szczepić trzeba i tyle.
    Przez tą całą dyskusję w mediach na temat szczepień mam wrażenie,że cokolwiek bym nie wybrała to i tak robię źle.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka mam podobne odczucie......ale wiem jedno.....jestem na tyle świadoma że zaszczepię dziecko , większe wyrzuty sumienia bym miała gdybym nie zaszczepiła a synek by zachorował na którąś z chorób na które nie zaszczepiłam Go.....boję się przed każdym szczepieniem.....ale wszystko trzeba przyjąć na klatę......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wogole nie boje szczepien jakos.dla mnue to b normalne i naturalne. Wszyscy bylismy szczepieni.

A u nas wychodzi 1 zabek,juz czuc ostre w dotyku. No to zobaczymy jak to bedziemy przechodzic. Poza tym mojej takie poliki duze wychodza ze jak sie usmiecha bez otwierania buzi to jej sie robi buzka szersza niz dluzsza jak z bajki "the griffins" hahaha b smiesznue i slodko to wyglada

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie boję szczepić. Ola dostała wszystko co mogła i teraz Ewa też tak samo dostanie. Wiem, że np rota nie uchronią, ale jak można złagodzić przechodzenie, to ja się na to piszę. Jedynie co to poczekamy ze szczepionką na ospę aż pójdzie do żłobka, bo po co mamy płacić, jak może być za darmo :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się szczepić boję i uważam ,że szczepionki skojarzone to najgorsze dziadowstwo,bo podaje się dzieciom kilka chorób naraz.Szczepienie i nieszczepienie to takie samo ryzyko,czasem dziecko zachoruje po szczepieniu,a czasem niezaszczepione.Problem polega na tym,aby podjąć dobrą decyzję.Możecie na mnie najechać,ale zdanie mam takie i już.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza nikt nie bedzie nikogo tu kryttkowal za opinie. ;) Ja mam taka opinie ale to nie znaczy ze nie szanuje czyjejs jak ma odmienna.

Milcia ile u was minelo czasu od momentu w ktorym zaczely wychodzic zabki tzn pojawily sie takie kreseczki na dziaslach do czasu kiedy caly zabek wyszedl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:15

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, spokojnie, każda z nas ma swoją opinię na temat szczepień i nikt nikogo nie będzie zmuszał do zmiany zdania :)
    My szczepień się nie boimy bo też byliśmy szczepieni i wszystko było ok a uważam że dziecko trzeba jednak zaszczepić. Zdecydowaliśmy się na szczepionki skojarzone głównie dlatego że jedno ukłucie więc mniej stresu i płaczu dla dziecka. A gdybyśmy zdecydowali się na oddzielne szczepionki to i tak byłyby podane jednego dnia tylko w 3 ukłuciach więc i tak szczepienie jest na kilka chorób jednocześnie tylko że w ciągu kilku minut.

Allmita lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, u nas cały czas wychodzą te zęby. pierwszy wyszedł 2 tygodnie temu, drugi tydzień temu i cały czas rosną. Nie pamiętam jak długo Oli rosły poszczególne zęby. Od momentu kiedy zauważyłam, że coś jest na rzeczy, do momentu przebicia się ząbka minął aż jeden dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 18:23

nowatorka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ