X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko, nas też lekarz nastraszyl przy pierwszym usg bioderek, ale jakiś dziwny był, twierdził, że mógł się pomylić. Sprawdziliśmy za jakiś czas u innego i wszystko ok :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja tez na konowalow trafiam. Mojej tez stwierdzili dysplazje w 1 biodrze i wyslali do ortopedy ktory potwierdzil i kazal zakladac rozworke na 6 tygodni!!! Na szczescie mamine przeczucie i rozum mi podpowiadaly ze ten drugi nic nie zobaczyl tylko kryl tamta i nie chcial brac odpowiedzialnosvi wiec a niech nosi sobie rozworke dziecko 6 tyg.nie zaszkodzi. Poszlam prywatnie do takiej dobrej znanej lekarki i oczywiscie potwierdzilo sie to co myslalam. Nie ma zadnej dysplazji...

Ps. Duzo milosci z okazji Walentynek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 14:36

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, polubiłam za to ze nie musicie być w szpitalu a nie za to ze trafiasz na konowalow :/
    Ja sie za to bycze w tym szpitalu aż mi jakos dziwnie :/

• Allmita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Kai i Marto,mamy podobny czas obchodzenia"rocznic" naszych dzieci,synek Kai dziś 4 m-ce,synek Marty za parę dni 5m-cy,a moi za 3 dni już 6m-cy...Jak to zleciało,Marta ma rację mówiąc,że dopiero po dzieciach widać upływający czas choć...po przybywających siwych włosach też..

O moj 15 konczy miesiac...

kataloza, Fairuza, nowatorka, Kai lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Lucka zakończył etap noworodka od dziś niemowlak!!!!

Allmita, nowatorka lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita, gratulacje dla Lucusia, pierwszy miesiąc to ładny wiek :)

U nas dzisiaj też święto bo Antoś skończył 5 miesięcy :)

Miał też szczepienie, 3 dawka 5w1, dobrze to zniósł chociaż trochę płakał ale szybko usnął w wózku na spacerze. Mierzy już 67 cm, tylko problem z wagą bo przez tydzień spadł 40 g, mam nadzieję że szybko nadrobi, bo w zeszłym tyg ładnie przybrał aż 200 g. Dzisiaj daliśmy mu też pierwszy słoiczek marchewki, na początku nie chciał jeść ale w końcu otwierał buzię i zjadł ładnie kilka łyżeczek, jutro cd marchewki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 21:56

Fairuza, kataloza, Scorpiolenka, Allmita, nowatorka, żonaAnia, Kai lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmito i Marto wszystkiego naj dla waszych bobasków...My dziś też święto,moje cudaki skończyły właśnie pół roku!Kto chce fotki,łapka w górę,nie chcę was ciągle nimi zawalać ;)

marta258, kataloza, Scorpiolenka, Allmita, żonaAnia, Kai lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, pewnie że chcemy zobaczyć Twoje półroczne słodziaki :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duże już te dzieciaki wasze ;-)

marta258 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta,Twój Antoś tak już ładnie siedzi? Super facecik. :)

Fairuza,zdjęć dzieciaczków to nigdy nie za wiele.Wrzucaj,wrzucaj ile tam masz.Ja tam z chęcią obejrzę wszystkie :)
    Ach i brawo dla półrocznych bliźniaczków.Poważny wiek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 08:43

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z waszym życzeniem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccdbd5228a6b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d72901e8d36.jpg

marta258, Milcia, Allmita, Scorpiolenka, nowatorka, kataloza, Krystyna, Izieth lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, Twoje bliźniaki to prawdziwe słodziaki, na zdjęciach zawsze super wyglądają :)

Scorpiolenka, Antoś jeszcze tak pewnie nie siedzi, trochę leci na bok ale chwilkę potrafi tak utrzymać :)

My dzisiaj już po spacerku i po obiadku, Antoś ładnie zjadł 7 łyżeczek marchewki, chyba mu posmakowała :)

Scorpiolenka, Fairuza lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza ja zwykle super :)
    A Paola z głową u brata na kolanach mega :)

Marta brawo dla Antosia,taka ilość marchewki to już coś. :)
    My też niedługo (za ok.3-4 tyg) zaczynamy rozszerzać dietę i już się nie mogę doczekać.

Fairuza, marta258 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta Antos to super przystojniak

Fairuza twoje malenstwa to sa juz bardzo fotogeniczne no i skad ty bierzesz im takie super ubranka zawsze?

Super ze nasze szkraby tak rosna, moja juz 7 m-cy skonczone, kiedy to zlecialo???...

moja to je jak ostatni glodomor, wszystko wsuwa i warzywa i owoce i kaszki takze z tym nie mamy absolutnie zadnych problemow :D

a ja wrocilam z pracy, popijam winko i sie relaksuje bo mala dzisiaj odbiera tatus od tesciow haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 14:07

Fairuza, kataloza, marta258, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne wszystkie dzieciaki :)

U nas mała przez chorobę spadła z wagi niestety :/ Dzisiaj byliśmy znowu u lekarza, bo wczoraj przed 18 miała 39.2 temperatury. Na szczęście nic nie ma na płucach ani oskrzelach. Męczą ją strasznie zęby. Jeden dopiero wyszedł, ale na dniach wyjdzie następny.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dziewczyny śliczne dzieciaki:-) Gratuluję!!

Fairuza lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, dużo zdrówka dla Ewci, oby ząbek szybko wyszedł i spadła ta gorączka.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne dzieciaczki ;)

wczoraj wyszliśmy ze szpitala. diagnoza: alergia na nabiał. kupy są już ok, tylko na buzi jest zsypany ale smarujemy maścią ;) w nocy i Antek i ja odsypialiśmy pobyt w szpitalu, byłam taka zmęczona, że nie pamiętałam jak mąż wychodził rano do pracy, podobno dał mi buzi ja na niego spojrzałam ale tego nie pamiętam, budzę się o 7 i dzwonię do niego gdzie jest bo zawsze na 8 chodził, a dzisiaj wyjątkowo na 7 tylko nic mi nie powiedział ;)
    cieszę się, że już jesteśmy w domu ;)
    wczoraj zamontowaliśmy karuzelę nad łóżeczkiem, ale się cieszył ;) ale po 15 minutach gapnął, że jest sam i już nie było tak fajnie ;/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorko piękna ta twoja śmieszka...A co do ciuszków,to ja często kupuję używane,ale w bardzo dobrym stanie,firmowe.Tu w Czechach poznałam nawet mamę podwójnych bliźniaków,i od niej tez odkupuję,bo jej młodsza para bliźniaków to też parka.
    Tak mi komplementujecie dzieci(i nie tylko wy),że sobie pomyślałam czy aby może nie dać ich na jakiś casting do reklamy np.W Pradze jest agentura dla dzieci,czytałam recenzje i chyba warto spróbować.Jakby co,trzymajcie kciuki :)

Milcia,z zębami to tak już niestety jest.Czy oprócz goraczki ma jeszcze inne objawy?Kurcze,ja ani nie chcę myśleć,gdy to zacznie się u mnie...

ZonaAnia umęczyliście się wszyscy :( ,dobrze ze to tylko alergia na nabiał,może z czasem mu minie.Cieszcie się sobą obyście nie mieli już takich przygód ze szpitalem..

żonaAnia lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nawet nie wiadomo, czy ta gorączka to od zębów czy od choroby. Zbiegło się jedno I drugie plus jeszcze skok :/ Kumulacja na całego. Jeśli to na zęby, to innych objawów nie ma. Widać tylko że bardzo ją boli. Przy starszej lekarz nam powiedział, że na ząbki może być też infekcja gardła, a Ewa ma niby czerwone. Ola pierwsze zęby przeszła bezobjawowo. Dopiero trochę marudziła przy czwórkach i trójkach. Siatki jej teraz wyszły też bez problemu praktycznie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ