X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus.zka, trzymam kciuki za Hanię, na pewno z tego wyjdzie, u nas na forum wrześniówek córka jednej z dziewczyn też miała dysplazję obu stawów i wyszła z tego bez problemu, rozwijała się prawidłowo, więc Hani na pewno też się uda.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus.zka moja siostrzenica też miała dysplazję i nosiła rozwórkę przez 3 czy 4 miesiące,kosztowało to wprawdzie wszystkich trochę wysiłku a teraz dziewczyna gra w siatkówkę i nie ma śladu po dysplazji.Ciesz się,że tak szybko zostało to wykryte i prędzej mała zostanie objęta leczeniem. Wiem,że przykro jest patrzeć na takie maleństwo z tą wstrętną rozwórką w kroku bo ma się wrażenie,że się okropnie męczy ale to dla jej dobra.Poza tym dzieci szybko się przyzwyczajają do nowości.Będzie dobrze.
    A pobyt w szpitalu to w jakim celu,będziecie mieli jakąś dalszą dokładniejszą diagnostykę?

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz, który kierował nas do szpitala powiedział, że to po to żeby nie jeździć już po poradniach bo to marnowanie czasu, a w szpitalu szybko obejmą leczeniem. Nie mówił natomiast jak to leczenie miałoby wyglądać

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Muszka bedzie wszystko ok. malutka wyjdzie z tego. ja tez mialam dysplazje obu stawow, nosilam rozworke i wszystko sie dobrze skonczylo. nie mam zadnych problemow z chodzeniem ani stawami. a pamietajmy ze bylo to ponad 30 lat temu i wtedy jeszcze nie bylo takiej diagnostyki i szybkiej reakcji jak teraz. glowa do gory ! ps.Hania byla posladkowcem? ja bylam.
    Hania nie była posladkowcem. Była ulozona glowkowo

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Hania nie była posladkowcem. Była ulozona glowkowo
    Aha. No czesto to sie zdarza u posladkowcow ale nie tylko. Czasami chyba tez potrzebna jest operacja ale najczesciej rozworka. Bedzie dobrze!

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka,jak synus po szczepieniu?Wagę ma niemałą,chyba tłuścioszek z niego :)
    Marta super,że synuś tak ładnie przybiera na wadze,też myślę,że kaszka sporo dała :)
    Muszka trzymaj się,Hania będzie w dobrych rękach i na pewno wszystko będzie ok,dziewczyny są tego przykładem.

Wstawiam fotki,które wam obiecałam-moje 3 szczęścia razem!Dzięki dziewczyny za wasze dobre słowa i wsparcie,tak się cieszę,że starsza córka ich zaakceptowała i polubiła...Już nie mogę doczekać się,abyśmy znowu byli wszyscy razem..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2e82e74f021.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ed8ce2c2b59.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b294ac9ceeb5.jpg

Milcia, Scorpiolenka, marta258, nowatorka, Kai, żonaAnia, Allmita lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna sesja :) Córa to już kobieta :)

Fairuza lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza,zdjęcia super bo i dzieciaki masz śliczne i takie fotogeniczne.Twoja najstarsza córka wygląda jak siostra a nie jak Twoje dziecko.Fajną będziesz miała pamiątkę.

Mieliśmy kiepską noc po szczepieniu i opuchnięta nóżkę w miejscu wkłucia ale smarowałam Altacetem i już jest ok.
    Mój synek to rzeczywiście niezły klopsik,jest co dźwigać choć po nim aż tej wagi tak nie widać bo długi jest. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 15:52

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, piękne zdjęcia, a córka bardzo podobna do Ciebie, widać że jesteście szczęśliwi, oby więcej takich chwil :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza!!!! Córka jest prześliczna!!!! Dzieciaki już duże!! Zresztą wyglądacie jak siostry!!! Piękne kobiety!!! :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Fairuza piekne fotki i piekni wy. no i wszyscy jak zwykle super modnie i elegancko ubrani :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za komplementy :)

Scorpioleka,dobrze,że opuchlizna już zeszła,ja to właśnie boję się tego Nop-u

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuzo, piękne zdjęcia. Profesjonalna sesja! Rzeczywiscie trudno uwierzyć, że ta prawie dorosła dziewczyna to Twoja córka. Wyglądasz jak jej starsza siostra. Fajnie tak pomyśleć, że z naszych bobaskow też wyrosną tacy duzi ludzie. Tacy do pogadania. Lubię sobie czasem pogadać z moją szkolną młodzieżą i przyjemna jest myśl, że kiedyś tak z synem pogadam. Pewnie w tym wieku będzie już wyższy niż ja i zacznie mu się sypać wąsik ;-). Na razie kończy dziś cztery miesiące i jest przeslodkim niemowlęciem, już rozmownym (i to o każdej porze dnia i nocy). ;-)

Scorpiolenka, marta258, Fairuza, żonaAnia lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, gratulacje dla Mikołaja, te 4 mies tak szybko zleciały :) Po dzieciach najbardziej widać upływający czas, dopiero co byłam w ciąży a tu już za kilka dni Antoś skończy 5 mies :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai i Marto,mamy podobny czas obchodzenia"rocznic" naszych dzieci,synek Kai dziś 4 m-ce,synek Marty za parę dni 5m-cy,a moi za 3 dni już 6m-cy...Jak to zleciało,Marta ma rację mówiąc,że dopiero po dzieciach widać upływający czas choć...po przybywających siwych włosach też..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za tydzień już 8 miesięcy stuknie ;)

Kai lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Wojtuś niebawem skończy 3 miesiąc :-) to niewiele ale już do przodu :-)

Kai lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładie Katalozo,do przodu...a jak u ciebie dalej sprawy z ex(?) partnerem,jesli mogę zapytać?Mam nadzieję,że odzyskałaś wewnętrzny spokoj i jest ok.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Dokładie Katalozo,do przodu...a jak u ciebie dalej sprawy z ex(?) partnerem,jesli mogę zapytać?Mam nadzieję,że odzyskałaś wewnętrzny spokoj i jest ok.
    Niestety nie możemy się dogadać.......nawet się stara ale we mnie chyba coś pękło....ciągle się czepiam,prowokuję i robię awantury......mam taki żal w sobie że nie mogę sobie z nim poradzić.....źle mi z tym.....ale nie umiem wyzbyć się tego.....obawiam się że przestałam go kochać.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.....ja to nie wiem czy mój Wojtek to nie je za mało....?? W ciągu doby je od 6 do 7 razy w tym raz w nocy?!! Rzadko je 8 razy.....i zastanawiam się czy to nie za mało?? Jest tylko na piersi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 09:25

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ