X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus.zka, trzymam kciuki za Hanię, na pewno z tego wyjdzie, u nas na forum wrześniówek córka jednej z dziewczyn też miała dysplazję obu stawów i wyszła z tego bez problemu, rozwijała się prawidłowo, więc Hani na pewno też się uda.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus.zka moja siostrzenica też miała dysplazję i nosiła rozwórkę przez 3 czy 4 miesiące,kosztowało to wprawdzie wszystkich trochę wysiłku a teraz dziewczyna gra w siatkówkę i nie ma śladu po dysplazji.Ciesz się,że tak szybko zostało to wykryte i prędzej mała zostanie objęta leczeniem. Wiem,że przykro jest patrzeć na takie maleństwo z tą wstrętną rozwórką w kroku bo ma się wrażenie,że się okropnie męczy ale to dla jej dobra.Poza tym dzieci szybko się przyzwyczajają do nowości.Będzie dobrze.
    A pobyt w szpitalu to w jakim celu,będziecie mieli jakąś dalszą dokładniejszą diagnostykę?

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz, który kierował nas do szpitala powiedział, że to po to żeby nie jeździć już po poradniach bo to marnowanie czasu, a w szpitalu szybko obejmą leczeniem. Nie mówił natomiast jak to leczenie miałoby wyglądać

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Muszka bedzie wszystko ok. malutka wyjdzie z tego. ja tez mialam dysplazje obu stawow, nosilam rozworke i wszystko sie dobrze skonczylo. nie mam zadnych problemow z chodzeniem ani stawami. a pamietajmy ze bylo to ponad 30 lat temu i wtedy jeszcze nie bylo takiej diagnostyki i szybkiej reakcji jak teraz. glowa do gory ! ps.Hania byla posladkowcem? ja bylam.
    Hania nie była posladkowcem. Była ulozona glowkowo

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Hania nie była posladkowcem. Była ulozona glowkowo
    Aha. No czesto to sie zdarza u posladkowcow ale nie tylko. Czasami chyba tez potrzebna jest operacja ale najczesciej rozworka. Bedzie dobrze!

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka,jak synus po szczepieniu?Wagę ma niemałą,chyba tłuścioszek z niego :)
    Marta super,że synuś tak ładnie przybiera na wadze,też myślę,że kaszka sporo dała :)
    Muszka trzymaj się,Hania będzie w dobrych rękach i na pewno wszystko będzie ok,dziewczyny są tego przykładem.

Wstawiam fotki,które wam obiecałam-moje 3 szczęścia razem!Dzięki dziewczyny za wasze dobre słowa i wsparcie,tak się cieszę,że starsza córka ich zaakceptowała i polubiła...Już nie mogę doczekać się,abyśmy znowu byli wszyscy razem..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2e82e74f021.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ed8ce2c2b59.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b294ac9ceeb5.jpg

Milcia, Scorpiolenka, marta258, nowatorka, Kai, żonaAnia, Allmita lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna sesja :) Córa to już kobieta :)

Fairuza lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza,zdjęcia super bo i dzieciaki masz śliczne i takie fotogeniczne.Twoja najstarsza córka wygląda jak siostra a nie jak Twoje dziecko.Fajną będziesz miała pamiątkę.

Mieliśmy kiepską noc po szczepieniu i opuchnięta nóżkę w miejscu wkłucia ale smarowałam Altacetem i już jest ok.
    Mój synek to rzeczywiście niezły klopsik,jest co dźwigać choć po nim aż tej wagi tak nie widać bo długi jest. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 15:52

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, piękne zdjęcia, a córka bardzo podobna do Ciebie, widać że jesteście szczęśliwi, oby więcej takich chwil :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza!!!! Córka jest prześliczna!!!! Dzieciaki już duże!! Zresztą wyglądacie jak siostry!!! Piękne kobiety!!! :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Fairuza piekne fotki i piekni wy. no i wszyscy jak zwykle super modnie i elegancko ubrani :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za komplementy :)

Scorpioleka,dobrze,że opuchlizna już zeszła,ja to właśnie boję się tego Nop-u

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuzo, piękne zdjęcia. Profesjonalna sesja! Rzeczywiscie trudno uwierzyć, że ta prawie dorosła dziewczyna to Twoja córka. Wyglądasz jak jej starsza siostra. Fajnie tak pomyśleć, że z naszych bobaskow też wyrosną tacy duzi ludzie. Tacy do pogadania. Lubię sobie czasem pogadać z moją szkolną młodzieżą i przyjemna jest myśl, że kiedyś tak z synem pogadam. Pewnie w tym wieku będzie już wyższy niż ja i zacznie mu się sypać wąsik ;-). Na razie kończy dziś cztery miesiące i jest przeslodkim niemowlęciem, już rozmownym (i to o każdej porze dnia i nocy). ;-)

Scorpiolenka, marta258, Fairuza, żonaAnia lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, gratulacje dla Mikołaja, te 4 mies tak szybko zleciały :) Po dzieciach najbardziej widać upływający czas, dopiero co byłam w ciąży a tu już za kilka dni Antoś skończy 5 mies :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai i Marto,mamy podobny czas obchodzenia"rocznic" naszych dzieci,synek Kai dziś 4 m-ce,synek Marty za parę dni 5m-cy,a moi za 3 dni już 6m-cy...Jak to zleciało,Marta ma rację mówiąc,że dopiero po dzieciach widać upływający czas choć...po przybywających siwych włosach też..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za tydzień już 8 miesięcy stuknie ;)

Kai lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Wojtuś niebawem skończy 3 miesiąc :-) to niewiele ale już do przodu :-)

Kai lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładie Katalozo,do przodu...a jak u ciebie dalej sprawy z ex(?) partnerem,jesli mogę zapytać?Mam nadzieję,że odzyskałaś wewnętrzny spokoj i jest ok.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Dokładie Katalozo,do przodu...a jak u ciebie dalej sprawy z ex(?) partnerem,jesli mogę zapytać?Mam nadzieję,że odzyskałaś wewnętrzny spokoj i jest ok.
    Niestety nie możemy się dogadać.......nawet się stara ale we mnie chyba coś pękło....ciągle się czepiam,prowokuję i robię awantury......mam taki żal w sobie że nie mogę sobie z nim poradzić.....źle mi z tym.....ale nie umiem wyzbyć się tego.....obawiam się że przestałam go kochać.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.....ja to nie wiem czy mój Wojtek to nie je za mało....?? W ciągu doby je od 6 do 7 razy w tym raz w nocy?!! Rzadko je 8 razy.....i zastanawiam się czy to nie za mało?? Jest tylko na piersi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 09:25

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ