X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia szkoda maluszka...mi powiedziano że to ostatnie ukłucie boli najbardziej to w nóżkę.....mój też płakał.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Katalozo,a nie masz laktatora aby ociągać mleko?Wtedy nie dojdzie do stanu zapalnego..

A u nas "maluchy" też nie takie małe choć dopiero 5,5 m-ca Oliver waży już 8kg,Paola kp( choć dokarmiana też mm) o 1kg lżejsza i jak widać ciągle ta różnica się zwiększa.
    Mam laktator odciągałam......ale najwyraźniej jeszcze za mało.....:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuzo, cieszę się, że córka dojrzała do poznania rodzeństwa i że chcę Cię odwiedzić.
    W piatek byłam w kinie! Po raz pierwszy od porodu wyszlam z domu dla własnej przyjemności. Byłam z siostrą, a Mikusia zostawiłam z mężem, teściową i odciagnietym mlekiem. Trzy godziny mnie nie było. Co 15 minut sprawdzałam komórkę, ale i tak bawiłam się świetnie. Film "La la land". Uroczy. Polecam :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dopadło nas przeziębienie :/ Starsza już walczy od czwartku, ja od dwóch dni, a mała od wczoraj. Mąż też zaczął narzekać na gardło, a za bardzo nie może nic wziąć, bo w sobotę idzie na oddanie krwi. Ja też nic nie mogę wziąć, bo karmię :/ Kiedy bądź ta wiosna?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dość tej zimy. Gdzie by się człowiek nie obrócił, tam same infekcje.

kataloza lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wspolczuje choroby. Kurujcie sie. U mnie w pracy tez wszyscy chorzy, staram sie trzymac od nich z daleka

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas w kupce pojawiła się krew :( po południu idziemy do lekarza

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona, daj znać co lekarz powiedział?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    a u nas w kupce pojawiła się krew :( po południu idziemy do lekarza
    I co powiedział lekarz????? ;-(

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy morfologie, wyniki jutro. Doktor zbadala ale nic konkretnego, brzuszek miękki, raczej go nie boli bo nie płakał jak naciskala, jelita pracuja bo osluchala. Jest kilka możliwości, moze to być reakcja na szczepionke rotawirusa, moze to być alergia wiec odstawiam narazie nabiał, ale moze też to być wirus wiec w razie czego dostaliśmy skierowanie do szpitala. Mamy brać probiotyk i elektrolity ale gdyby krew caly czas była to jechac do szpitala.
    Elektrolity są niesmaczne, nie chce pic :/ nie wiem jak my to wypijemy.podaje strzykawka ale jest wielki płacz ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 19:07

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może łyżeczką by dało radę?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona trzymamy kciuki zeby to nie bylo nic powaznego ale kiedys mi sie oslyszalo ze to sie zdarza i wcale nie rzadko

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,witam się smutno :( Córa już odjechała do Polski..Siedzę i beczę,taka tu pustka bez niej...

ZonaAnia,trzymam kciuki aby było ok

Milcia,zdrowiejcie szybko..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Cześć,witam się smutno :( Córa już odjechała do Polski..Siedzę i beczę,taka tu pustka bez niej...

ZonaAnia,trzymam kciuki aby było ok

Milcia,zdrowiejcie szybko..

Jak udala sie wizyta córki? :) fajnie ze byla, teraz moze bedzie regularniej przyjezdzac? i jak wogole sprawy z partnerem?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było super,bwiła się z dziećmi,pomagała mi przy nich na każdym kroku, a oni ją bardzo polubili,mam nawet wrażenie ,że teraz im jej brakuje,bo są płaczliwe.
    We wtorek wzięłam ją na wycieczkę po Pradze,poszliśmy sobie na obiadek i pozwiedzać trochę.A dziś sesja zdj. przed wyjazdem,i o mało by do niej nie doszło,bo była zaplanowana na dziś,a do Polski mieli wracać jutro,jednak okazało się,że muszą już dzisiaj :(
    Tak mi jej brak :(
    A z partnerem...powiedzmy ,że się stara,ale ja jakoś już nie mogę w niego uwierzyć...

kataloza, Scorpiolenka, marta258, Allmita lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beznadziejne te chłopy czasem .......jak słowo daję .....;-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza,najważniejsze że z córą ok i choć przez chwilę miałaś wszystkie dzieci razem,oby takich dni było jak najwięcej. :)

My dziś po szczepieniu i przeglądzie.Adaś ma super wagę 7.5kg i 68 cm.Wszystko ok,rozwija się świetnie,obraca z brzuszka na plecy, trzyma ładnie główkę,chwyta zabawki i jest bardzo kontaktowy i jesteśmy mega zadowoleni.
    Trochę dziś śpiący i wisi przy cycku,więc zalegamy razem w łóżku a bałagan w chałupce że hej,ale nic to .Całe szczęście,że nie gorączkuje :)

Fairuza, marta258 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, super że udała się wizyta córki i miło że załapała taki dobry kontakt z młodszym rodzeństwem, teraz pewnie będzie przyjeżdżać częściej i trzymam kciuki aby polepszyła się sytuacja z partnerem :)

Scorpiolenka, dzielny synek że tak ładnie zniósł szczepienie, no i już duży chłopak z Twojego Adasia :)

My wczoraj byliśmy w przychodni na ważeniu Antosia i bardzo miła niespodzianka bo przez tydzień przybrał 200 g a nie tak jak poprzednio tylko 30 g, więc to super wynik, teraz waży 6290 g :) Może to zasługa kaszki bo od tygodnia dosypujemy mu po pół miarki do butli mleka, na początku raz a od kilku dni już 2 razy na dobę. A w przyszłym tyg próbujemy ze słoiczkami bo skończy już 5 miesięcy :)

Fairuza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smutna wiadomość. Idę z Hanią do szpitala. Ma dużą dysplazję obu stawów biodrowych :-(

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka bedzie wszystko ok. malutka wyjdzie z tego. ja tez mialam dysplazje obu stawow, nosilam rozworke i wszystko sie dobrze skonczylo. nie mam zadnych problemow z chodzeniem ani stawami. a pamietajmy ze bylo to ponad 30 lat temu i wtedy jeszcze nie bylo takiej diagnostyki i szybkiej reakcji jak teraz. glowa do gory ! ps.Hania byla posladkowcem? ja bylam.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ