Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFairuza fajne fotki
My zglosilismy się dzisiaj do szpitala ze skierowaniem bo krew w kupie ciągle jest, dużo mniej ale pojedyncze niteczki pojawiają się narazie czekamy na wyniki. Gdy mu zakładali centralne wklucie i pobierali krew płakałam z nim (((
Mam nadzieje ze jak będą wyniki to będzie wiadomo co mu jest, skąd ta krew.
Mówią male dzieci maly kłopot, duże dzieci duży kłopot.. to ja aż sie boję co będzie jak on bedzie duży skoro to jest mały kłopot..
Zdrówka kochane życzę.
Muszka z bioderkami bedzie dobrze, zobaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 14:45
-
Fairuza wrote:Katalozo,8 razy to nie jest mało,im większe dziecko tym żołądek większy,a to oznacza ,że może jeść rzadziej a większe porcje.Dopóki prawidłowo przybiera na wadze,nie ma się co martwić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 15:11
-
ZonaAnia,przeczytałam o tym centralnym wkłuciu i przeraziło mnie to.
Wskazania:
"Wskazania do założenia wkłucia centralnego obejmują m. in. brak możliwości założenia wkłucia do żyły obwodowej, długotrwałą terapie dożylną, żywienie pozajelitowe, konieczność podaży leków i płynów o wysokiej osmolalności, szybkiego ich przetoczenia oraz wykonania hemodializy, czy hemoperfuzji. Wkłucia centralne jest wykorzystywane z wyboru w stanach zagrożenia życia, podczas leczenia w ramach oddziału anestezjologii i intensywnej terapii, jak również podczas długotrwałych operacji chirurgicznych, neurochirurgicznych i kardiochirurgicznych"
Przecież to "tylko"krew w kupie,dlaczego lekarze zdcydowali na taką ostateczność?Ja bym się chyba na to nie zgodziła..
kataloza, nowatorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczerze mówiąc to nikt nie pytał się mnie o zgodę pobrali mu sporo krwi do badań, no i jeśli będzie jakas bakteria to dozylnie bedzie podawane mial leki, np antybiotyk.
Dzisiaj juz nie ma krwi, ostatni raz było rano, za to kupki zrobiły się zielone no jak nie urok to sraczka. Jutro rano będzie komplet wyników bo kupę brali i mocz, posiew tez będzie zrobiony to zobaczymy co powie doktor. Siły dodaje usmiech dziecka Boję się tylko ze za długo zwlekalismy ze szpitalem. W razie czego nie jem nabiału bo noże to po prostu alergia, a moze tylko skutki szczepionki przeciwko rotawirus, nie wiem no zobaczymy co będzie jutro. -
ŻonaAnia, to centralne wkłucie brzmi strasznie, mam nadzieję że szybko dostaniecie wyniki badań i będzie wiadomo skąd ta krew w kupce i obyście szybko wrócili do domku.
Kataloza, najważniejsze że synek przybiera, może po prostu tyle posiłków mu wystarcza, gdyby był głodny na pewno dał by znać i częściej domagał się piersi. Mój Antoś je 6 razy na dobę z czego jeden posiłek jako obiad to butla z kaszką i jeden wieczorem przed spaniem butla z kaszką i pierś, pozostałe to tylko cyc.kataloza lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Kataloza a Wojtek jest duzym dzieckiem? Bo podobno te duze robia wieksze przerwy miedzy posilkami. A ze nie je w nocy to tylko sie cieszyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 21:36
-
marta258 wrote:ŻonaAnia, to centralne wkłucie brzmi strasznie, mam nadzieję że szybko dostaniecie wyniki badań i będzie wiadomo skąd ta krew w kupce i obyście szybko wrócili do domku.
Kataloza, najważniejsze że synek przybiera, może po prostu tyle posiłków mu wystarcza, gdyby był głodny na pewno dał by znać i częściej domagał się piersi. Mój Antoś je 6 razy na dobę z czego jeden posiłek jako obiad to butla z kaszką i jeden wieczorem przed spaniem butla z kaszką i pierś, pozostałe to tylko cyc.
-
nick nieaktualnykataloza wrote:Ale wkłucie centralne????? Pracuję na OIOMIE to jest niesamowita ingerencja w ciało.....gdzie ma założone pod obojczykiem???
Ma założony weflon (nie wiem czy tak sie to pisze) w rączkę. To jest centralne wklucie?czy tylko narobilam zamieszania na forum?kataloza lubi tę wiadomość
-
Kataloza, słoiczki chcemy zacząć dawać w środę, akurat Antoś skończy 5 mies, będzie po kolejnym ważeniu i zobaczymy jak przybiera po kaszce, w zeszłym tyg było 200 g więc coś ta kaszka pomogła bo w poprzednim tyg było tylko 30 g. W domu już mamy kilka słoiczków, zaczniemy od marchewki, później pasternak a kolejne będą dynia z ziemniakiem, a po warzywach wprowadzimy owoce. Mam nadzieję że mu to posmakuje i szybko nauczy się jeść z łyżeczki.
kataloza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kataloza to duzy chlopak, nie przejmuj sie, na pewno najada sie duzo a rzadko.
Zona to chyba nie jest wklucie centralne hihi.mojej pobierali krew 10 dni po porodzie w mojej obecnosci i byl to koszmar bo nie mogli soe wkluc, zylki pekaly, wkluwali sie na glowce, malo nie zemdlalam tam -
nick nieaktualnySorki dziewczyny, panikara ze mnie..
Czekamy jeszcze na wyniki, posiew moze jutro będzie ale większość wskazuje jednak naalwrgie w sumie lepsze to niż jakieś bakterie czy wirusy. Jak tylko będą wyniki i potwierdzi się ze to alergia to wypuszcza nas do domu -
Dziewczyny jestem z Hanią w domu. Dysplazja, którą ma w 1 a nie w 2 bioderkach nie kwalifikuje się do leczenia szpitalnego
Zrobiono wczoraj usg i okazało, że nie jest tak źle jak mówił lekarz. Zalecił szelki i za tydzień do kontroli
Powiedzcie mi tylko czemu ja zawsze muszę trafić na jakiegoś konowała jak nie w ciąży to teraz z Hanią. Czy ja przyciagam idiotow?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 11:46
żonaAnia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość