X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalozo,8 razy to nie jest mało,im większe dziecko tym żołądek większy,a to oznacza ,że może jeść rzadziej a większe porcje.Dopóki prawidłowo przybiera na wadze,nie ma się co martwić!

kataloza lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza fajne fotki ;)

My zglosilismy się dzisiaj do szpitala ze skierowaniem bo krew w kupie ciągle jest, dużo mniej ale pojedyncze niteczki pojawiają się :/ narazie czekamy na wyniki. Gdy mu zakładali centralne wklucie i pobierali krew płakałam z nim :((((
    Mam nadzieje ze jak będą wyniki to będzie wiadomo co mu jest, skąd ta krew.
    Mówią male dzieci maly kłopot, duże dzieci duży kłopot.. to ja aż sie boję co będzie jak on bedzie duży skoro to jest mały kłopot.. :/
    Zdrówka kochane życzę.
    Muszka z bioderkami bedzie dobrze, zobaczysz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 14:45

• kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona.....? Dlaczego centralne wkłucie???? Jestem pracownikiem szpitala i powiem Ci że nie spotkałam się z zakładaniem centralnego u takich maluszków.......współczuję bardzo......napewno cierpiałaś razem z nim.......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Katalozo,8 razy to nie jest mało,im większe dziecko tym żołądek większy,a to oznacza ,że może jeść rzadziej a większe porcje.Dopóki prawidłowo przybiera na wadze,nie ma się co martwić!
    Ale rzadko je 8 razy.......częściej 6 ......zdarza się 7 razy.....ale narazie kontroluję wagę na wadze łazienkowej i przybiera.......to nie będę panikować :-)tak jak mówisz.....martwię się bo pamiętam że córka często jadła....częściej niż Wojtek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 15:11

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza a Wojtek jest duzym dzieckiem? Bo podobno te duze robia wieksze przerwy miedzy posilkami. A ze nie je w nocy to tylko sie cieszyc

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZonaAnia,przeczytałam o tym centralnym wkłuciu i przeraziło mnie to.
    Wskazania:
    "Wskazania do założenia wkłucia centralnego obejmują m. in. brak możliwości założenia wkłucia do żyły obwodowej, długotrwałą terapie dożylną, żywienie pozajelitowe, konieczność podaży leków i płynów o wysokiej osmolalności, szybkiego ich przetoczenia oraz wykonania hemodializy, czy hemoperfuzji. Wkłucia centralne jest wykorzystywane z wyboru w stanach zagrożenia życia, podczas leczenia w ramach oddziału anestezjologii i intensywnej terapii, jak również podczas długotrwałych operacji chirurgicznych, neurochirurgicznych i kardiochirurgicznych"
    Przecież to "tylko"krew w kupie,dlaczego lekarze zdcydowali na taką ostateczność?Ja bym się chyba na to nie zgodziła..

kataloza, nowatorka lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to nikt nie pytał się mnie o zgodę :/ pobrali mu sporo krwi do badań, no i jeśli będzie jakas bakteria to dozylnie bedzie podawane mial leki, np antybiotyk.
    Dzisiaj juz nie ma krwi, ostatni raz było rano, za to kupki zrobiły się zielone :/ no jak nie urok to sraczka. Jutro rano będzie komplet wyników bo kupę brali i mocz, posiew tez będzie zrobiony to zobaczymy co powie doktor. Siły dodaje usmiech dziecka :) Boję się tylko ze za długo zwlekalismy ze szpitalem. W razie czego nie jem nabiału bo noże to po prostu alergia, a moze tylko skutki szczepionki przeciwko rotawirus, nie wiem :/ no zobaczymy co będzie jutro.

• kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wkłucie centralne????? Pracuję na OIOMIE to jest niesamowita ingerencja w ciało.....gdzie ma założone pod obojczykiem???

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaAnia, to centralne wkłucie brzmi strasznie, mam nadzieję że szybko dostaniecie wyniki badań i będzie wiadomo skąd ta krew w kupce i obyście szybko wrócili do domku.

Kataloza, najważniejsze że synek przybiera, może po prostu tyle posiłków mu wystarcza, gdyby był głodny na pewno dał by znać i częściej domagał się piersi. Mój Antoś je 6 razy na dobę z czego jeden posiłek jako obiad to butla z kaszką i jeden wieczorem przed spaniem butla z kaszką i pierś, pozostałe to tylko cyc.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Kataloza a Wojtek jest duzym dzieckiem? Bo podobno te duze robia wieksze przerwy miedzy posilkami. A ze nie je w nocy to tylko sie cieszyc
    Waży obecnie 7,2 kg( ważymy się na wadze łazienkowej)......nie wiem jaką ma długość może ze 62 cm? W nocy je jeden raz.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 21:36

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    ŻonaAnia, to centralne wkłucie brzmi strasznie, mam nadzieję że szybko dostaniecie wyniki badań i będzie wiadomo skąd ta krew w kupce i obyście szybko wrócili do domku.

Kataloza, najważniejsze że synek przybiera, może po prostu tyle posiłków mu wystarcza, gdyby był głodny na pewno dał by znać i częściej domagał się piersi. Mój Antoś je 6 razy na dobę z czego jeden posiłek jako obiad to butla z kaszką i jeden wieczorem przed spaniem butla z kaszką i pierś, pozostałe to tylko cyc.
    A dajesz jakies owocki i warzywka??? Bo ja już doczekać się nie mogę.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Ale wkłucie centralne????? Pracuję na OIOMIE to jest niesamowita ingerencja w ciało.....gdzie ma założone pod obojczykiem???

Ma założony weflon (nie wiem czy tak sie to pisze) w rączkę. To jest centralne wklucie?czy tylko narobilam zamieszania na forum?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, słoiczki chcemy zacząć dawać w środę, akurat Antoś skończy 5 mies, będzie po kolejnym ważeniu i zobaczymy jak przybiera po kaszce, w zeszłym tyg było 200 g więc coś ta kaszka pomogła bo w poprzednim tyg było tylko 30 g. W domu już mamy kilka słoiczków, zaczniemy od marchewki, później pasternak a kolejne będą dynia z ziemniakiem, a po warzywach wprowadzimy owoce. Mam nadzieję że mu to posmakuje i szybko nauczy się jeść z łyżeczki.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaAnia, jak w rączkę to prawdopodobnie tylko wenflon, bo centralne wkłucie zakładają najczęściej pod obojczykiem lub w szyję.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    ŻonaAnia, jak w rączkę to prawdopodobnie tylko wenflon, bo centralne wkłucie zakładają najczęściej pod obojczykiem lub w szyję.
    No to sorry dziewczyny. Powiedziały "wklucie" wiec ja sobie odpowiedziałam.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza to duzy chlopak, nie przejmuj sie, na pewno najada sie duzo a rzadko.

Zona to chyba nie jest wklucie centralne hihi.mojej pobierali krew 10 dni po porodzie w mojej obecnosci i byl to koszmar bo nie mogli soe wkluc, zylki pekaly, wkluwali sie na glowce, malo nie zemdlalam tam

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    Ma założony weflon (nie wiem czy tak sie to pisze) w rączkę. To jest centralne wklucie?czy tylko narobilam zamieszania na forum?
    Uff żona....odetchnęłam :-) czyli norma :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalozo, Wojtus duży! Mój Mikus ma około 6,5 kg, a przecież jest o miesiąc starszy! Je zwykle 7 razy na dobę i moim zdaniem to dość często.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki dziewczyny, panikara ze mnie..
    Czekamy jeszcze na wyniki, posiew moze jutro będzie ale większość wskazuje jednak naalwrgie :/ w sumie lepsze to niż jakieś bakterie czy wirusy. Jak tylko będą wyniki i potwierdzi się ze to alergia to wypuszcza nas do domu ;)

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem z Hanią w domu. Dysplazja, którą ma w 1 a nie w 2 bioderkach nie kwalifikuje się do leczenia szpitalnego :-)
    Zrobiono wczoraj usg i okazało, że nie jest tak źle jak mówił lekarz. Zalecił szelki i za tydzień do kontroli :-)
    Powiedzcie mi tylko czemu ja zawsze muszę trafić na jakiegoś konowała jak nie w ciąży to teraz z Hanią. Czy ja przyciagam idiotow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 11:46

żonaAnia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ